8.5.2017 Jokiristeily 1 vko alk. 2 295 € Dourojoen risteily, m/s Infante don Henrique – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Oporto – Régua – Vega de Teron – Ferradosa – Pinhão – Oporto

Keväinen jokiristeily Dourolla on makumatka verrattomiin maisemiin. Ihastu historiallisiin kaupunkeihin, pengerviljelmien koristamiin kukkuloihin ja hedelmäiseen portviiniin. Anna Portugalin vietellä! Hurmaava Porto johdattelee viikon tunnelmiin. Kauniisti ikääntynyt kaupunki on kaihoisaa fadoa, kaakelein koristeltuja kirkkoja ja hämyisiä portviinikellareita, joihin sopii poiketa maistiaisille. Sieltä nouset laivaan, joka johtaa yhä uusiin houkutuksiin. Se vie Bragan ja Vila Realin puutarhoille ja linnoituksille, kirkoille ja kartanoille. Pinhãon seudulla, viininviljelysseudun sydänmailla, levittyvät silmänkantamattomiin ulottuvat köynnökset. Ehkä poikkeat päiväksi Espanjaan, näyttävään Salamancaan, jota leimaa renessanssiarkkitehtuuri ja ikivanha yliopisto. Ferradosasta pääset tilalle siemailemaan vuosikertaviinejä. Lamegon pyhiinvaelluskaupungin silmäteränä on katedraali ja sinne johtava pitkä, koristeellinen portaikko. Viikon päätteeksi palaat Portoon. Saat katsella kaupunkia ja joen yli kaartuvia vanhoja, kuvauksellisia siltoja vielä kertaalleen iltavalaistuksessa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Poikkeile Porton vanhanaikaisiin, viehättävästi koristeltuihin erikoispuoteihin. Upein nähtävyys on Euroopan kauneimpiin lukeutuva kirjakauppa Lello & Irmao, joka on toiminut vuodesta 1906. Alakerran puukatto on kaiverrettu ornamentein, yläkerrassa valo siivilöityy koristemaalatun kattoikkunan lävitse.
 • Portviiniä saat maistella monessa tunnelmallisessa paikassa. Käy yömyssyllä viiniviljelyksen ytimessä, Pinhãon kylässä, Hotel Vintage Housessa. Vintage-tyyliin mieltyneellä, hienostuneella hotellilla on viihtyisä ulkoilmaterassi joen varrella.
 • Kulje Salamancan historiallisessa vanhassakaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Näe ikivanha, maineikas yliopisto, kaksi komeaa katedraalia ja istahda lasilliselle yhdelle Espanjan kauneimmista aukiosta – Plaza Mayorille.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Ulla Rantamo

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 2 295 2 695
2. kansi 2 415
3. kansi 2 445

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Infante don Henriqueen >>

ms Infante don Henrique_kooste

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Infante don Henrique -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Oporto – Frankfurt – Helsinki
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Tulopäivän lounas Oportossa
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Kapteenin tervetulotilaisuus
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Ohjelma laivalla
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Öinen Oporto
 • Oporton kaupunkierros & viininmaistelu
 • Guimaraes & Braga – ”Portugalin Rooma”
 • Vila Real & Solar de Mateuksen puutarha
 • Salamanca
 • Oporton viinit -retki
 • Lamegon kaupunkikierros

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolennot 8.5.
LH855           Helsinki 6.35 – 8.10 Frankfurt
LH1176         Frankfurt 9.35 – 11.15 Oporto

Paluulennot 15.5.
LH1179         Oporto 16.10 – 19.50 Frankfurt
LH854           Frankfurt 21.15 – 00.40 Helsinki (16.5.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Dourojoen risteily kartta

Maanantai 8.5. Helsinki – Oporto

Lento Oportoon. Kuljetus lounaalle paikalliseen ravintolaan, hieman vapaa-aikaa ja siirtyminen satamaan, missä m/s Infante don Henrique odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen retki öiseen Oportoon.

Tiistai 9.5. Oporto

Kaupunkikiertoajelu Oportossa, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Sen historiallisen keskustan korttelit, kapeat labyrinttimäiset kadut, talot holvikäytävineen ja upeat kirkot ovat saaneet UNESCOn maailmanperintökohteen arvon. Parhaiten kaupunki kuitenkin tunnetaan portviinistään. Sitä valmistetaan rypäleistä, joita kasvatetaan Dourojoen rannoille levittäytyvillä viljelmillä. Vila Nova de Gaiassa vierailemme viinikellarissa, jossa tämä erinomainen viini kypsyy hitaasti ja saavuttaa ”kallisarvoisen nektarin” makunsa. Iltapäivällä kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti. Fado-ilta.

Keskiviikko 10.5. Oporto – Régua

Retki Portugalin valtion syntysijoille, Guimaraesiin, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Paluu laivaan Leverinhossa, minne laiva on siirtynyt retken aikana. Risteilemme Réguaan ihaillen upeita maisemia. Matkalla ohitamme kahdet sulut: Crestuman sekä 36 metriä korkean Carrapatelon. Saavumme Réguaan n. klo 20. Iltaa voi viettää tanssien laivalla tai kävellen öisessä Réguassa.

Torstai 11.5. Régua – Vega De Teron

Retki Vila Realiin, joka on kuuluisa uskonnollisten arkkitehtuurityyliensä monimuotoisuudesta. Kuljemme Solar de Mateuksen kauniissa puutarhassa ennen paluuta laivalle Pinhãossa. Iltapäivällä jatkamme risteilyä 700 metriin kohoavien porrastettujen viiniviljelmien läpi ja ohitamme Valerian ja Pocinhon sulut ennen saapumistamme Vega de Teroniin illalla. Laivalla Flamenco-ilta.

Perjantai 12.5. Barca d´Alva & Salamanca (Espanja)

Aamulla lähdetään retkelle Espanjan puolelle Salamancan kaupunkiin, joka on valittu UNESCON maailmanperintökohteeksi arkkitehtuuristen aarteidensa ansiosta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaa-aikaa. Paluu Barca d´Alvaan, jossa laiva on yön laiturissa. Viihdeohjelmaa.

Lauantai 13.5. Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão

Lähdemme aamulla aikaisin kohti Ferradosaa ohittaen Pocinhon ja Valerian sulut. Ferradosasta lähdetään retkelle paikalliselle viinitilalle, missä maistelemme vuosikertaviinejä. Matkan varrella näemme upeita maisemia. Palaamme laivaan Pinhãossa n. klo 18. Vanhalla rautatieasemalla kannattaa käydä ihailemassa upeita azulejos-kaakeleita. Juhlailta laivalla.

Sunnuntai 14.5. Pinhão – Oporto

Bussiretki Lamegoon, jossa tutustumme Nossa Senhora Dos Remedioksen pyhättöön ja katedraaliin. Paluu laivaan Réguassa. Jatkamme matkaa ja iltapäivällä risteilemme läpi suurien sulkujen. Saavumme Oportoon illalla. Illan Folklore-esityksessä perinteisiin asuihin pukeutunut ryhmä esittää portugalilaisia lauluja ja tansseja.

Maanantai 15.5. Oporto – Helsinki

Laivastanousu ja kuljetus keskustaan. Vapaa-aikaa vierailla vaikka kauppahallissa hankkimassa maistuvia tuliaisia. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X