Lähtö 20.8.2014 – Oporto, Dourojoen laakso & Salamanca – Loppuunmyyty!

Print the page

Oporto – Régua – Barca d´Alva – Vega de Teron & Salamanca – Ferradosa – Pinhão – Oporto.

OportoDouro

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Dourojoen laakso tarjoaa matkailijalle kulttuuria, historiaa ja kuvankauniita, jylhiä maisemia. Näiltä seuduilta Portugalin valtio on saanut alkunsa ja täällä sijaitsee maailman vanhin laatuluokituksen saanut viininviljelyalue. Matka Dourojoen salaperäiseen maailmaan alkaa Oporton kaupungista, Dourojoen suulta, Atlantin edustalta. Oporton kaupunki on Pohjois-Portugalin tärkein talouden ja liike-elämän keskus. Sen historia ulottuu pitkälle kelttien ja myöhemmin roomalaisten ajalle. Kaupunkiin luovat tunnelmaa lukemattomat kirkot ja vanhat monumentit aina keskiajalta nykypäivään. Risteilyn aikana tutustumme myös Dourojokea ympäröiviin kaupunkeihin. Käymme Vila Realissa, kuninkaallisessa kaupungissa, jonka katukuvaa hallitsevat monet aateliskartanot. Noin puolivälissä matkaa laiva on purjehtinut Espanjan rajalle saakka. Rajalla joki tekee tiukan mutkan ja seuraavan 100 kilometrin matkalla se toimii rajajokena Espanjan ja Portugalin välillä. Dourojoki on kulkukelpoinen ainoastaan Portugalin puolella, joten rajalta teemme bussilla matkan espanjalaiseen, värikkääseen Salamancan kaupunkiin. Salamanca pursuaa kulttuuria, historiaa ja taidetta. Dourojoen risteilyn aikana maisemat ovat sykähdyttävät ja viiniköynnöksiä näkyy silmänkantamattomiin. Kauneimmat maisemat lienevät kuitenkin Pinhãon kylän liepeillä, viininviljelyalueen sydämessä – jonne palaisi kernaasti uudelleen!

OportoDouro2014

Matkaohjelma

Keskiviikko 20.8. HELSINKI – OPORTO
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lento Helsinki – Oporto. Siirtyminen linja-autolla satamaan, jossa m/s Fernao de Magalhaes odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallinen laivalla, jonka jälkeen retki öiseen Oportoon.

Torstai 21.8. OPORTO
Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu Oportossa, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Sen historiallisen keskustan korttelit, kapeat labyrinttimäiset kadut, talot holvikäytävineen ja upeat kirkot ovat saaneet Unescon maailmanperintökohteen arvon. Parhaiten kaupunki kuitenkin tunnetaan portviinistään. Sitä valmistetaan rypäleistä, joita kasvatetaan Dourojoen rannoille levittäytyvillä viljelmillä. Vila Nova de Gaiassa vierailemme viinikellarissa, jossa tämä erinomainen viini kypsyy hitaasti ja saavuttaa ”kallisarvoisen nektarin” makunsa. Lounas laivalla. Iltapäivällä kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti. Illallinen laivalla ja fado-ilta.

Perjantai 22.8. OPORTO – RÉGUA
Aamiaisen jälkeen retki Bragaan, joka tunnetaan “Portugalin Roomana” arkkitehtuurisen tyylinsä ansiosta. Lounas laivalla. Risteilemme Réguaan ihaillen upeita maisemia. Matkalla ohitamme kahdet sulut: Crestuman sekä 36 metriä korkean Carrapatelon. Saavumme Réguaan n. klo 20. Nautimme laivalla illallisen, jonka jälkeen iltaa voi jatkaa tanssien laivalla tai kävellen öisessä Réguassa.

Lauantai 23.8. RÉGUA – BARCA D’ALVA
Aamiainen. Retki Vila Realiin, joka on kuuluisa uskonnollisten arkkitehtuurityyliensä monimuotoisuudesta. Kuljemme Solar de Mateuksen kauniin puutarhan läpi ennen paluuta laivalle Pinhãossa. Lounas laivalla. Iltapäivällä jatkamme risteilyä 700 metriin kohoavien porrastettujen viiniviljelmien läpi ja ohitamme Valerian ja Pocinhon sulut ennen saapumistamme Barca d’Alvaan illalla. Illallinen laivalla ja sen jälkeen Flamenco-ilta.

Sunnuntai 24.8. VEGA DE TERON & SALAMANCA
Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen lähtö retkelle Salamancaan, joka on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi arkkitehtuuristen aarteidensa ansiosta. Lounas Salamancassa. Vapaa-aikaa. Laivaan palaamme Vega de Teron´issa, jossa laiva on yön laiturissa. Illallinen ja viihdeohjelmaa.

Maanantai 25.8. VEGA DE TERON – FERRADOSA – PINHÃO
Lähdemme aamulla aikaisin kohti Ferradosaa ohittaen Pocinhon ja Valerian sulut. Aamiainen ja lounas laivalla ennen kuin saavumme Ferradosaan. Retki paikalliselle viinitilalle vie meidät maistelemaan vuosikertaviinejä ja tarjoaa samalla nähtäväksemme upeita maisemia. Palaamme laivaan Pinhãossa n. klo 18. Vanhalla rautatieasemalla kannattaa käydä ihailemassa upeita azulejos-kaakeleita. Illallinen ja juhlailta laivalla.

Tiistai 26.8. PINHÃO – OPORTO
Aamiainen laivalla. Bussiretki Lamegoon, jossa tutustumme Nossa Senhora Dos Remedioksen pyhättöön ja katedraaliin. Paluu laivaan Réguassa. Lounas. Jatkamme matkaa ja iltapäivällä risteilemme läpi suurien sulkujen. Saavumme Oportoon illalla. Illallinen ja iltaohjelmaa laivalla.

Keskiviikko 27.8. OPORTO – HELSINKI
Aamiainen. Laivastanousu. Päivä omatoimisesti kaupungilla, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

20.8. Menolennot LH853/LH1178
Helsinki 07.30 – Frankfurt 09.10
Frankfurt 13.35 – Oporto 15.15

27.8. Paluulennot LH1179/LH854
Oporto 16.15 – Frankfurt 19.55
Frankfurt 22.15 – Helsinki 01.45 (28.8.)

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

     
3. kansi 2hh 2 395 €
2. kansi 2hh 2 295 €  
1. kansi 2hh 2 145 €  
1 hengen hyttilisä 495 €  
     

Hintaan sisältyy

• lennot
• risteily m/s Fernao de Magalhaes  -laivalla kahden hengen hytissä
• ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
• juomat baarista (ei shampanja eikä viinilistan juomat)
• matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
• kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
• lentokenttäverot ja satamamaksut
• Kristina Cruises –matkanjohtajien palvelut

M/S FERNAO DE MAGALHAES

Fernao de Magalhaes• 71 kahden hengen hyttiä
• Hyteissä on suihku, wc, radio, satelliitti-TV, hiustenkuivaaja, tallelokero
• Lounge, baari, ravintolasali, aurinkokansi
• Sähkö 220 V, ilmastointi
• Pituus 75 m, leveys 11,40 m
• Rakennettu 2003 – uudistettu 2011

 

Huomioithan

Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.

Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X