Lähtö 18.7.2014 – Islanti, Färsaaret ja Skotlanti 15 pv, m/s Delphin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Islanti – Tanska – Skotlanti – Saksa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kanjoniin ryöppyävän vesiputouksen jymyä, geysirin temperamenttisia purkauksia ja kuumavesikylpyjä taivasalla laavakenttien keskellä – pelkkä Reykjavikin ympäristö saa hurahtamaan Islantiin. Tulen ja jään kiehtova maa on jännittävä alku hulppealle saarihyppelyllesi Pohjoisella Atlantilla! Pääkaupungin jälkeen edessä siintää luonnonkaunis niemimaa jäätikön peittämine tulivuorineen. Näet neljä omaperäistä ja monin tavoin kiehtovaa kaupunkia tällä tarunhohtoisella saarella. Islannista matka jatkuu eristäytyneille Färsaarille. Kanervanummien, vuorten ja vuonojen vastapainoksi näet perinteisiä, ruohokattoisia mökkejä ja ympärillä merta, silmänkantamattomiin. Sitten on vuorossa Skotlannin karunkauniit saaristomaisemat – Lewisin saari Ulko-Hebrideillä ja Orkneysaaret. Risteilyn päättävät Loch Nessin hirviötarun seudut ja Skotlannin komea pääkaupunki, linnoistaankin kuulu Edinburgh, ennen risteilyn paluusatamaa Hampuria.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 15 pv

18.7. pe Lento Helsinki – Reykjavik. Laivaannousu Hafnarfjördurissa.
19.7. la Hafnarfjördur (Reykjavik), Islanti. Lähtö klo 19.00
20.7. su Isafjördur Islanti klo 8.00 – 19.00
21.7. ma Akureyri Islanti klo 8.00 – 19.00
22.7. ti Seydisfjördur Islanti klo 9.00 – 23.00
23.7. ke Djupivorgur Islanti klo 8.00 – 13.00 Venekuljetus maihin
24.7. to Vágar Färsaaret Tanska  klo 8.00 – 13.00 Venekuljetus maihin
Hestur Färsaaret Tanska klo 14.30 – 19.30 Torshavn Färsaaret Tanska.  Tulo klo 21.00
25.7. pe Torshavn Färsaaret Tanska. Lähtö klo 14.00
26.7. la Stornoway Ulko-Hebridit klo 8.00 – 18.00 Venekuljetus maihin
27.7. su Kirkwall Orkneysaaret Skotlanti klo 8.00 – 21.00
28.7. ma Invergordon Skotlanti klo 8.00 – 18.00
29.7. ti Rosyth (Edinburgh) Skotlanti. Tulo klo 8.30
30.7. ke Rosyth (Edinburgh). Lähtö klo 19.00
31.7. to Päivä merellä
1.8. pe Tulo Hampuriin klo 8.00.  Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Alustavat lentoaikataulut

18.7. Menolento FI343 Helsinki 15.30 – Reykjavik 15.55
1.8. Paluulento AY2852 (Flybe) Hampuri 13.00 – Helsinki 15.50

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 

                                                                                                                      1hh
Luokka A
  2 hengen sisähytti kansi  4                                  2.830 €                  3.725 €
Luokka B
2 hengen sisähytti kansi  3                                   3.230 €                  4.325 €
Luokka C
2 hengen sisähytti kansi  2                                   3.470 €                  4.685 €
Luokka D
2 hengen ulkohytti (pyöreä ikkuna) kansi  3          3.790 €                  5.935 €
Luokka E
2 hengen ulkohytti (isompi ikkuna) kansi  2           4.110 €                  6.510 €
*) Luokka F Comfort 2 hengen ulkohytti venekannella               4.590 €
*) Luokka G Luxus 2 hengen ulkohytti venekannella                   4.830 €
*) Luokka H Sviitti 2 hengen ulkohytti venekannella                   

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44

Tutustu m/s Delphin -risteilylaivaan tästä!

 

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Delphinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Reykjavik & Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 7 ateriaa päivässä)
  • Kapteenin gaalaillat
  • Runsaasti päivä- ja iltaohjelmaa laivalla
  • Kuntosalin ja muiden urheiluaktiviteettien vapaa käyttö
  • Kylpytakki käyttöön risteilyn ajaksi
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Pyydämme huomioimaan, että kansainvälisen tavan mukaan risteilyvieraiden toivotaan maksavan risteilyn päättyessä palvelurahaa laivan henkilökunnalle. KC-matkanjohtajat oheistavat käytännöstä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matka-/retkiohjelma

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 8 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

 

Retkipaketti sis. 4 puolipäivä- ja 4 kokopäiväretkeä
yhteishintaan 495 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 7.7.2014 mennessä.

 

Perjantai 18.7. Helsinki – Reykjavik

Lento Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja bussikuljetus Hafnarfjörduriin satamaan, missä m/s Delphin odottaa. Majoittuminen ja ensitutustuminen laivaan sekä kanssamatkustajiin.

Lauantai 19.7. Hafnarfjördur (Reykjavik, Islanti)

Kultainen kierros (sis. retkipakettiin)
Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. välipalan
Tämä klassinen kierros sisältää kolme Islannin huippukohdetta: Thingvellirin kansallispuiston, Gullfossin putouksen ja korkeuksiin vettä suihkuttavat geysirit. Kultainen kierros alkaa vierailulla Thingvellirin kansallispuistoon. Täällä pidettiin vuodesta 930 lähtien maan käräjät monen vuosisadan ajan. Paikka on myös maantieteellisesti erikoinen. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välisessä saumakohdassa, jota reunustaa maankuoren repeämisestä syntynyt käräjämiesten rotko. Gullfossin putouksella vedet syöksyvät 32 metrin korkeudelta monien portaiden kautta syvään kanjoniin. Kuumien lähteiden alueella näemme geysireistä aktiivisimman, Stokkurin. Se toimii muutaman minuutin välein ja vesipatsas syöksyy jopa 20-40 metrin korkeuteen. Retkellä nautimme välipalan paikallisessa ravintolassa.

Sunnuntai 20.7. Isafjördur (Islanti)

Pieni noin 2600 asukkaan Isafjördur on Islannin Länsivuonojen alueen pääkaupunki, johon on helppo tutustua omatoimisesti. KC-matkanjohtaja neuvoo mielenkiintoiset vierailukohteet, kuten merimuseon, joka on yksi Isafjördurin vanhimmista taloista.

Maanantai 21.7. Akureyri (Islanti)

Pohjoisen helmet – Godafoss & Myvatnin järvi (sis. retkipakettiin)
Kokopäiväretki (n. 6,5 h) sis. välipalan
Päivän aikana näemme syöksyviä vesiputouksia, pulppuavia mutalähteitä ja erikoisia laavamuodostelmia. Godafossin mahtava hevosenkenkämäinen vesiputous sai nimensä n. 1000 vuotta sitten, kun paikallinen ylimys Thorgeir omaksuttuaan kristinuskon paiskasi sinne pakanajumalansa kuvan. Tutustumme Myvatnin järveä ympäröivään vulkaaniseen alueeseen, joka tarjoaa uskomattomia nähtävyyksiä. Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välinen sauma kulkee Myvatnin alueen poikki ja siitä johtuen vulkaaninen toiminta on täällä ollut vilkasta. Jatkamme matkaa Dimmuborgiriin (pimeät linnat). Alueen labyrintti muodostui 2500 vuotta sitten, kun sula laavajärvi yhtäkkiä tyhjeni ja paikalle jähmettyi erimuotoisia laavaseinämiä ja -pylväitä. Yksi päivän kohokohdista on käynti savuavilla ja pulppuavilla rikki- ja mutalähteillä. Retkellä nautimme välipalan Myvatnin alueen ravintolassa.

Tiistai 22.7. Seydisfjördur (Islanti)

Vaellus Hengifossin vesiputoukselle (Huom. Tämä retki ei sisälly retkipakettiin. Voit ostaa sen lisämaksusta), puolipäiväretki (n. 5 h)
Lisämaksusta 79 € voit varata risteilyn alettua tämän laivayhtiön järjestämän aktiviteettiretken.
Seuraamme bussilla kaunista vuorijonoa Egilsstadirin kylään ja sieltä edelleen Islannin kolmanneksi suurimmalle järvelle. Lagarfljót on jäätikön aikoinaan muodostama järvi, joka sijaitsee 100 m merenpinnan alapuolella. Hengifossin vesiputous on Islannin kolmanneksi korkein ja erityisesti tunnettu ympäröivien kallioseinämien punaisista kerrostumista. Vesiputoukselle kävely kestää n. 1,5 h ja paluumatka taittuu tunnissa. Patikointiretkellä ihastelemme luonnon kauneutta, mm. pienempää Litlanesfossin vesiputousta ja sen basalttiseinämiä. Jatkamme bussilla ympäri järven ja näemme Islannin yhden harvinaisista täysikasvuisista metsistä. Lopuksi pysähdys Egitsstardirin kylässä ennen paluuta laivalle. HUOM! Tämä retki edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Hengifossin alueella maasto on epätasaista, joten suosittelemme mukaan hyvät jalkineet.

Keskiviikko 23.7. Djupivogur (Islanti), venekuljetus maihin

Kävelyä Djupivogurissa ja lintujen tarkkailua (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 2,5 h)
Djupivogur on lukemattomien lintujen pesimäpaikka. Paikallinen luonto, suoalueet, lammet ja merenranta takaavat ihanteelliset olosuhteet useille lintulajeille. Kävelemme viehättävän kylän halki lintujen tähystyspaikalle, josta voimme tarkkailla alueella pesiviä lajeja. Täällä viihtyvät mm. meriharakat, karikukot, lapasorsat, sepelhanhet, kuovit, pulmussirrit ja mustakurkku-uikut. Alueella on nähty jopa 3600 yksilön mustapyrstökuiriparvi.

Torstai 24.7. Vágar – Hestur – Torshavn (Färsaaret)

Vágarin saarikierros (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 2,5 h)
Aamupäivällä siirrymme laivalta venekuljetuksella Vágarin saareen. Bussikierroksella nautimme Färsaarten kolmanneksi suurimman saaren hienoista näkymistä ja maalauksellisista maisemista. Tutustumme Sandvágurin kylään ja sen kirkkoon sekä muihin idyllisiin kyliin. Palaamme venekuljetuksella takaisin laivalle.

Iltapäivällä venekuljetus Hesturin saareen, jossa voi viettää vapaa-aikaa omatoimisesti. Laiva saapuu Torshavniin myöhään illalla ja on satamassa yön yli.

Perjantai 25.7. Torshavn (Färsaaret)

Färsaarten pääkaupunki Torshavn lienee maailman pienin pääkaupunki. Torshavn on keskittynyt sataman tuntumaan, joten tähän viehättävään pikkukaupunkiin lähdemme tutustumaan vapaamuotoisesti, ilman järjestettyä retkeä. KC-matkanjohtaja lähtee sovittuna aikana viemään halukkaita satamasta Torshavnin vanhaan osaan. Punaiset ja mustat turvekattoiset talot on rakennettu tiiviiksi ryppääksi ja talojen välissä kiemurtelee kapeita kujia entiselle käräjäpaikalle niemeen kärkeen. Laivalle palataan puolenpäivän aikaan, jolloin risteily jatkuu seuraavaan satamaan.

Lauantai 26.7. Stornoway (Ulko-Hebridit, Skotlanti)

Historiallinen Lewis (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Ulko-Hebridien saariketjun pääsaarta, Lewisia, leimaavat turmeltumaton luonto ja perinteikäs elämäntyyli. Saamme nauttia tuulen tuivertamista kanervikoista ja kauniista rantamaisemista samalla, kun tutustumme saaren historiallisiin kohteisiin. Matkaamme Stornowaysta turvenummien halki kohti länsirannikkoa ja Callanishin kylää. Täällä sijaitsevat saaren tärkeimmät esihistorialliset rauniot, salaperäiset Callanishin kivet. Tornimaiset kivipaadet aseteltiin ristin ja ympyrän muotoon noin 5500 vuotta sitten, mutta niiden tarkoitus on yhä mysteeri. Seurailemme rannikkotietä Arnolin kylään, jossa näemme useita hylättyjä ”mustia taloja”, paikallisia turvekattoisia savupirttejä, jotka olivat käytössä 1960-luvulle asti. Vierailemme museoksi muutetussa talossa, joka on restauroitu ja kalustettu entisaikojen tyyliin.

Sunnuntai 27.7. Kirkwall (Orkneysaaret, Skotlanti)

Muinainen Orkney (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu Unescon maailmaperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteista. Saavumme Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös Skara Braen lähellä sijaitsevassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Reittimme kulkee edelleen mystisen Stennessin kivikehän kautta (valokuvapysähdys). Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.

Maanantai 28.7. Invergordon (Skotlanti)

Myyttinen Loch Ness ja viskin salat (sis. retkipakettiin)
Kokopäiväretki (n. 7 h)
Ajelemme kaunista rannikkotietä kohti Skotlannin kuuluisinta järveä, Loch Nessiä, myyttisen Nessie-hirviön asuinpaikkaa. Paikoin yli 250 metrin syvyyteen ulottuva tummanpuhuva järvi on inspiroinut monia karmaisevia tarinoita oudoista olennoista. Suuntaamme keskiaikaiselle Urquhartin linnalle, joka sijaitsee komealla paikalla järven rannalla. Tutustumme sen kuvauksellisiin raunioihin ja historiaan opastetulla kierroksella. Täältä jatkamme Ylämaiden epäviralliseen pääkaupunkiin Invernessiin, jossa on lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen hieman vapaata aikaa. Lopuksi vierailemme yli 150 vuotta toimineessa Glenmorangien viskitislaamossa. Perinteikäs yritys tuottaa Skotlannin pidetyimpiin lukeutuvaa, arvostettua mallasviskiä, jota kypsytetään tammitynnyreissä usein jopa yli kymmenen vuotta. Tutustumme viskin valmistus- ja tislausprosessiin, ja lopuksi nautimme maistiaisista.

Tiistai 29.7. Rosyth (Skotlanti)

Edinburghin kaupunki ja linna (sis. retkipakettiin)
Kokopäiväretki (n. 6 h)
Lähdemme liikkeelle Rosythin satamasta ja ajamme Forthin vuonon jylhissä maisemissa. Kohteenamme on Skotlannin komea pääkaupunki Edinburgh vuonon etelärannalla – sen keskiaikainen vanha osa linnoineen sekä Yrjöjen aikainen New Town, uusi kaupunki, jotka yhdessä muodostavat Unescon maailmaperintökohteen. Kiertoajelun aikana näemme tärkeimmät nähtävyydet: historiallisen Royal Mile -kadun, Holyroodin palatsin, Royal Park -puiston ja kuuluisan Princes Street -ostoskadun. Vierailemme Edinburghin linnassa, jossa Skotlannin kuninkaat ja kuningattaret ovat asuneet menneinä vuosisatoina ja jonka keskiaikainen jykevä siluetti hallitsee kaupunkia.

Keskiviikko 30.7. Rosyth (Skotlanti)

Päivää vietetään Rosythin kaupungissa. Halutessasi voit käyttää laivayhtiön järjestämää kuljetusta Edinburghiin (Ostetaan laivalta erikseen, noin 20 € / hlö meno-paluu) ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Matka Rosythista Edinburghiin on noin 25 km.

Torstai 31.7. Päivä merellä

Meripäivänä jää aikaa sulatella risteilyn antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista.

Perjantai 1.8. Hampuri – Helsinki

Saavumme aamulla Hampurin satamaan ja jätämme jäähyväiset Delfin-laivalle. Opastetun kiertoajelun jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X