Lähtö 3.7.2014 – Islanti & Grönlanti 16 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Islanti – Tanska.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Heinäkuun helteet hellivät koti-Suomessa, mutta tälle matkalle pakataankin hieman lämpimämpiä vaatteita mukaan! Kohteena on Grönlanti, maailman suurin saari, Kalaalit Nunnaat. Pohjoinen risteilymme alkaa ja päättyy Islannin tarunhohtoiselta saarelta, mutta vielä erikoisempia maisemia on luvassa Grönlannin puolella – arktinen ilmasto leimaa kaikkea näkemäämme: sanoinkuvaamattoman upeat jäämaisemat, eläin- ja kasvilajien niukkuus, karun kaunis luonto, jopa saaren väestö inuiitit. Retkillä valotetaan niin saaren joskus ankaraakin historiaa ja nykypäivää kuin hiljennytään mykistävän luonnon edessä. Täällä maailman laella voi kuunnella lumoavaa hiljaisuutta, jonka ajoittain rikkoo vain murtuvan tai halkeavan jään ääni. Aitiopaikka jäävuorien, -lauttojen ja korkeiden jäätiköiden ihailuun avautuu laivan kannelta. Ikivanhan jään ja veden sinivalkoiset sävyt ovat mykistäviä. Tämä matka on täynnä elämyksiä arktisesta luonnosta – hetkiä, jotka muistetaan ikuisesti!


Aikataulut

Risteilyaikataulu * 16 pv

3.7. to Iltapäivälento Helsinki – Reykjavik.
Laivaannousu Hafnarfjördurissa. Lähtö klo 21.00
4.7. pe Heimaey, Westmannasaaret Islanti klo 8.00 – 13.00. Venekuljetus maihin.
5.7. la Isafjördur Islanti klo 8.00 – 21.00
6.7. su Grundarfjördur Islanti klo 8.00 – 13.00
7.7. ma Päivä merellä
8.7. ti Cape Farewell Qaqortoq Grönlanti klo 14.30 – 19.30. Venekuljetus maihin.
9.7. ke Qassiarsuk Grönlanti klo 8.00 – 13.00. Venekuljetus maihin. Tunugdliarfikvuono
10.7. to Qoorqut Grönlanti klo 13.00 – 19.00. Venekuljetus maihin.
11.7. pe Sisimiut Grönlanti klo 13.00 – 18.00. Venekuljetus maihin.
12.7. la Ilulissat Grönlanti klo 7.00 – 19.00.
Venekuljetus maihin. Jakobshavnin jäätikkö & Disko-lahti
13.7. su Uummannaqvuono. Uummannaq / Grönlanti klo 13.00 – 19.00. Venekuljetus maihin.
14.7. ma Qeqertasuaq (Godhavn) / Grönlanti klo 8.00 – 13.00. Venekuljetus maihin.
15.7. ti
Päivä merellä
16.7. ke Prince Christian Sund
17.7. to Päivä merellä
18.7. pe Hafnarfjördur (Reykjavik) Islanti. Tulo klo 12.00.
Yöpyminen hotellissa Reykjavikissa.
19.7. la Aikainen aamulento Reykjavik – Helsinki.

Risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut satamissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Satamakäynnit ja ajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua.

Alustavat lentoaikataulut

3.7. Menolento FI343 Helsinki 15.30 – Reykjavik 15.55          
19.7. Paluulento
FI342 Reykjavik 07.30 – Helsinki 13.50

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

                                                                                                                      1hh
Luokka A
  2 hengen sisähytti kansi 4                                   3.290 €                  4.345 €
Luokka B
2 hengen sisähytti kansi  3                                   3.530 €                  4.710 €
Luokka C
2 hengen sisähytti kansi  2                                   3.930 €                  5.310 €
Luokka D
2 hengen ulkohytti (pyöreä ikkuna) kansi  3          4.410 €                  6.935 €
Luokka E
2 hengen ulkohytti (isompi ikkuna) kansi  2           4.730 €                  7.510 €
*) Luokka F Comfort 2 hengen ulkohytti venekannella               5.050 €
*) Luokka G Luxus 2 hengen ulkohytti venekannella                   5.450 €
*) Luokka H Sviitti 2 hengen ulkohytti venekannella                   

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44

Tutustu m/s Delphin -risteilylaivaan tästä!

 

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Delphinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Reykjavik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 7 ateriaa päivässä)
  • Kapteenin gaalaillat, runsaasti päivä- ja iltaohjelmaa laivalla
  • Kuntosalin ja muiden urheiluaktiviteettien vapaa käyttö
  • Kylpytakki käyttöön risteilyn ajaksi
  • Satamamaksut
  • Hotelliyö Reykjavikissa 18.-19.7.
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Pyydämme huomioimaan, että kansainvälisen tavan mukaan risteilyvieraiden toivotaan maksavan risteilyn päättyessä palvelurahaa laivan henkilökunnalle. KC-matkanjohtajat oheistavat käytännöstä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matka-/retkiohjelma

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 6 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla ja vierailut satamissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Satamakäynnit ja -ajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua.

Retkipaketti sis. 6 retkeä yhteishintaan 395 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 23.6.2014 mennessä.

Torstai 3.7. Helsinki – Reykjavik

Lento Reykjavikiin, Keflavikin lentokentälle ja bussikuljetus Hafnarfjörduriin satamaan, missä m/s Delphin odottaa. Majoittuminen ja ensitutustuminen laivaan sekä kanssamatkustajiin.

Perjantai 4.7. Heimaey, Vestmannasaaret (Islanti), venekuljetus maihin

Heimaeyn saarikierros (n. 2,5 h, sis. retkipakettiin)
Islannin etelärannikolla sijaitsevan Vestmannan saariryhmän suurin saari Heimaey on tuliperäinen keidas, jonka jyrkät rantakalliot ovat monien lintujen kuten lunnien, kiislojen ja myrskylintujen pesimäaluetta. Saarikierroksella tutustumme Heimaeyn perinteisiin, historiaan ja tuliperäiseen luontoon. Ajamme ohi Spranganin kallion, jossa paikalliset miehet aloittivat köysiliidon harjoittelun jo nuorella iällä, sillä köysien varassa kerätään linnunmunia. Näemme Helgafell- ja Eldefell-tulivuoret ja ajamme laavakenttien keskelle todistamaan luonnon armotonta mahtia. Eldefell purkautui 1973, jolloin kaikki Heimaeyn asukkaat evakuoitiin saarelta ja lähes 400 rakennusta hautautuivat laavavirtojen alle. Ennen paluuta laivalle pysähdymme katsomaan karua maisemaa ja aluetta, jossa tutkijat kaivavat esiin tuhkan peittämiä raunioita.

Lauantai 5.7. Isafjördur (Islanti)

Pieni noin 2600 asukkaan Isafjördur on Islannin Länsivuonojen alueen pääkaupunki. Kaupunkiin on helppo tutustua omatoimisesti. KC-matkanjohtaja neuvoo mielenkiintoiset vierailukohteet, kuten merimuseon, joka on yksi Isafjördurin vanhimmista taloista.

Sunnuntai 6.7. Grundarfjördur (Islanti)

Karunkaunis Islanti (4,5 h, sis. retkipakettiin)
Mystinen Islanti on sekoitus karunkauniita, eksoottisia maisemia ja ihmeellisiä luonnon mahdista kertovia saagoja. Ajamme Snæfellsjökull-jäätikköä ympäröivää, rannikkoa myötäilevää reittiä maisemissa, joihin sijoittuu Jules Vernen romaani ”Matka maan keskipisteeseen”. Jaloittelemme Djupalonssandurin kivikkoisella rannalla ja katselemme erikoisia kansantarujen värittämiä kivenlohkareita, joiden nostaminen oli paikallisten kalastajien keskuudessa ihailtu voimannäyte. Jatkamme matkaa laavamuodostelmista ja runsaasta lintukannastaan tunnettuun Arnarstapiin ja teemme kävelyn lintukallioille. Ennen paluuta laivalle pysähdymme Budirissa, joka tunnetaan idyllisestä kirkosta, mustasta laavamaisemasta ja keltahiekkaisesta rannasta.

Maanantai 7.7. Päivä merellä

Meripäivää vietämme rentouttavasti risteillen kohti Grönlantia. KC-matkanjohtaja kertoo seuraavista käyntikohteista ja nautimme laivan palveluista.

Tiistai 8.7. Qaqortoq (Grönlanti), venekuljetus maihin

Ohitamme Grönlannin eteläisimmän niemenkärjen Cape Farewellin ja saavumme Qaqortoqin edustalle, missä siirtyminen maihin tapahtuu Zodiac-kumiveneillä. Noin 3500 asukkaan pikkukaupunki on Etelä-Grönlannin suurin kasvukeskus. Kaupungissa viehättävät värikkäät talot ja siirtomaa-aikainen vanha keskusta.

Kaffemik  (n. 1,5 h, sis. retkipakettiin)
Juhlapäivänä grönlantilaiset kutsuvat sukulaiset ja ystävät kaffemikille – nauttimaan kahvia, teetä ja kakkua. Tänään meidät on kutsuttu viettämään kaffemikiä paikallisessa yksityiskodissa. Meille esitellään Grönlannin kansallispuku ja kerrotaan sen perinteisestä tekotavasta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paikallisiin ihmisiin, heidän kotiinsa ja elämäntapaan.

Keskiviikko 9.7. Qassiarsuq (Grönlanti), venekuljetus maihin

Laiva jää aamupäivällä ankkuriin Qassiarsukin edustalle, josta kuljetus maihin Zodiac-kumiveneillä. Pikkuruiseen kylään voi tutustua omatoimisesti. Iltapäivällä risteily Delphin-laivalla jatkuu Tunugdliarfik-vuonon kauniissa maisemissa risteillen.

Torstai 10.7. Qoorqut (Grönlanti), venekuljetus maihin

Aamupäivällä voi ihailla upeita jäämaisemia aitopaikalta, laivan kannelta. Iltapäivällä saavumme Qoorqutin edustalle, missä kuljetus Zodiac-kumiveneillä maihin ja omatoiminen tutustuminen kohteeseen.

Perjantai 11.7. Sisimiut (Grönlanti), venekuljetus maihin

Sisimiut on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki, jossa on vilkas kalasatama ja jyrkän vuoren juurella sijaitseva keskusta. Noin 5500 asukkaan kaupungissa on siirtomaa-aikaisia rakennuksia, mm. vuonna 1775 rakennettu puukirkko.

Sisimiutin bussikierros (n. 1,5 h, sis. retkipakettiin)
Satama on jokaisen grönlantilaisen kaupungin sydän ja niin myös Sisimiutin. Nykyaikaiset troolarit purkavat täällä katkarapu- ja kalalastinsa ja pienemmät veneet metsästäjineen tuovat saaliinsa torille. Satamasta alkavalla bussikierroksella tutustumme kaupungin keskustaan, käymme näköalapaikalla ja jatkamme hieman kaupungin ulkopuolelle, tien päähän. Tiet ovat päällystettyä kaupungissa ja sen liepeillä, mutta kuten muualla Grönlannissa, kaupunkien välille ei ole rakennettu teitä.

Lauantai 12.7. Ilulissat (Grönlanti), venekuljetus maihin

Noin 4500 asukkaan Ilulissat (tansk. Jakobshavn) on Grönlannin kolmanneksi suurin asutuskeskus. Ilulissat on myös suosittu matkailukohde, koska se sijaitsee pohjoisen pallonpuoliskon eniten jäämassaa tuottavan Jakobshavnin jäätikön lähellä. Miljardeja tonneja jäämassaa kulkee vuosittain jäätiköstä vuonoon ja edelleen Atlantin valtamereen. Menitpä mihin tahansa, valtavat jäävuoret hallitsevat maisemaa. Ilulissatin satamassa on paljon kalastusveneitä ja troolareita, joka kertoo siitä, että kalastus on täällä edelleen tärkeä elinkeino. Kuljetus maihin Zodiac-kumiveneillä.

Venematka jäävuonolle (n. 2 h, sis. retkipakettiin)
Pieni vahvarakenteinen troolari vie meidät kohti Ilulissatin jäävuonon suuta. Täällä vedenalainen moreeni pysäyttää suuret jäävuoret, kunnes takana tulevat jäävuoret painavat edellä olevat uudestaan liikkeelle. Suurimmat jäävuoret saattavat jämähtää kiinni useiksi vuosiksi. Tästä johtuen Ilulissatin edustalla on aina suuria jäävuoria, joita kiertelemme veneellä. Välillä kapteeni sammuttaa moottorin ja nautimme hiljaisuudesta sekä sykähdyttävän upeasta luonnosta. Jään ja veden sinivalkoiset sävyt ovat sanoinkuvaamattoman kauniita. Ilulissatin jäävuono on Unescon maailmanperintökohde.

Illalla Delphin-laivan matka jatkuu Jakobshavnin jäätikön ja Disko-lahden mykistävissä maisemissa risteillen.

Sunnuntai 13.7. Uummannaq (Grönlanti), venekuljetus maihin

Risteilemme Ummannaq-vuonossa, jossa on useita aktiivisia, jäävuoria tuottavia jäätiköitä. Laiva jää ankkuriin Uummannaq-kylän edustalle, missä on mahdollisuus lähteä Zodiac-venekuljetuksella tutustumaan kohteeseen omatoimisesti. Uummannaq tarkoittaa “sydämenmuotoista paikkaa“ ja viittaa kylän sijaintiin sydämenmuotoisen vuoren juurella.

Maanantai 14.7. Qeqertarsuaq (Grönlanti), venekuljetus maihin

Qeqertarsuaq eli Disko on saari, jonka grönlantilainen nimi tarkoittaa “suurta saarta“. Saaren etelärannikolla sijaitseva Qeqertarsuaqin asutuskeskus on n. 1000 asukkaan pieni, mutta värikäs pikkukaupunki. Disko-lahden tyypillisistä maisemista poiketen kaupunkikuvaa hallitsevat jyrkät basalttivuoret. Valaanpyynnillä on ollut tärkeä rooli Qeqertarsuaqin historiassa, tänä päivänä metsästys ja kalastus ovat edelleen saarelaisille tärkeitä elinkeinoja. Venekuljetus maihin, jossa voi omatoimisesti tutustua kohteseen.

Tiistai 15.7. Päivä merellä

Meripäivän aikana rentoudutaan ja nautitaan laivan palveluista sekä mukavasta matkanteosta.

Keskiviikko 16.7. Prinssi Christianin Salmi (Grönlanti)

Prinssi Christianin salmi on yli 100 km pitkä luonnonkanava, jolla on leveyttä vajaa 2 km. M/s Delphin tarjoaa aitiopaikan karunkauniin luonnon ihailuun laivan kannelta. Ympärillämme näkyvät rosoiset vuoret, ajalehtivät jäälautat ja korkeat jäätiköt.

Torstai 17.7. Päivä merellä

Meripäivänä jää aikaa sulatella risteilyn antia, syödä hyvin ja nauttia laivan palveluista.

Perjantai 18.7. Hafnarfjördur – Reykjavik (Islanti)

Saapuminen Hafnarfjördurin satamaan puolenpäivän aikaan. On aika jättää jäähyväiset Delphin-laivalle. Iltapäivä Reykjavikissa ja yöpyminen hotellissa ennen seuraavan päivän paluulentoa Helsinkiin.

Kultainen kierros sis. välipalan (n. 6,5 h, sis. retkipakettiin)
Retki alkaa laivan saavuttua Hafnarfjördurin satamaa ja päättyy Reykjavikin hotelliin. Tämä klassinen kierros sisältää kolme Islannin huippukohdetta: Thingvellirin kansallispuiston, Gullfossin putouksen ja korkeuksiin vettä suihkuttavat geysirit. Kultainen kierros alkaa vierailulla Thingvellirin kansallispuistoon. Täällä pidettiin vuodesta 930 lähtien maan käräjät monen vuosisadan ajan. Paikka on myös maantieteellisesti erikoinen. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välisessä saumakohdassa, jota reunustaa maankuoren repeämisestä syntynyt käräjämiesten rotko. Gullfossin putouksella vedet syöksyvät 32 metrin korkeudelta monien portaiden kautta syvään kanjoniin. Kuumien lähteiden alueella näemme geysireistä aktiivisimman, Stokkurin. Se toimii muutaman minuutin välein ja vesipatsas syöksyy jopa 20-40 metrin korkeuteen. Retkellä nautimme välipalan paikallisessa ravintolassa.

Lauantai 19.7. Reykjavik – Helsinki

Varhain aamulla kuljetus hotellilta Keflavikin lentokentälle ja lento Reykjavik – Helsinki.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X