Lähtö 22.6.2014 – Orkneysaaret, Färsaaret & Islanti 11 pv, m/s Delphin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Saksa – Skotlanti – Tanska – Islanti.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Atlantin koulimia syrjäisiä saaria, avaria nummimaisemia ja vulkaanisen maaperän kätkemiä luonnonvoimia – ulkoilmaihminen tuskin voisi huikeampaa matkaa kuvitellakaan. Orkneysaarten rauhallisilla pikkusaarilla kerrotaan myös saatavan sitä parasta viskiä. Färsaarilla odottavat somat kylät, lampaiden parturoimat nurmet sekä tuhansien merilintujen kansoittamat kalliot. Sitten horisonttiin piirtyy ihmeellinen Islanti ja ensimmäinen kohteemme Seydisfjördur. Akureyristä pääset retkelle maagiselle, tuliperäiselle seudulle, jossa maa savuaa ja kuplii ja on täynnä mitä kummallisempia laavapatsaita. Harvaan asutuilla Länsivuonoilla olet keskellä perinteikästä elämää, vuonoja ja vuoria. Reykjavikin lähettyvillä shown varastavat geysir ja upea vesiputous – tai ehkäpä sittenkin Sininen laguuni nautinnollisen lämpimine mineraalivesineen!

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

22.6. su Lento Helsinki – Hampuri. Laivaannousu Kielissä.
Laiva lähtee klo 16.00 kohti Kielin kanavaa.
23.6. ma Päivä merellä
24.6. ti Kirkwall Orkneysaaret Iso-Britannia klo 13.00 – 18.00
25.6. ke Vágar Färsaaret klo 8.30 – 13.00
Hestur Färsaaret klo 14.30 – 19.30
Torshavn Färsaaret  tulo klo 21:00
26.6. to Torshavn lähtö klo 13.00
27.6. pe Seydisfjördur  Islanti klo 8.00 – 18.00
28.6. la Akureyri Islanti klo 8.00 – 21.00
29.6. su Isafjördur Islanti klo 8.30 – 19.00
30.6. ma Grundarfjordur Islanti klo 8.00 – 21.00
1.7. ti Hafnarfjördur (Reykjavik) Islanti tulo klo 8.00
2.7. ke Lento Reykjavik – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Alustavat lentoaikataulut

22.6. Menolento AY2851 (Flybe) Helsinki 08.30 – Hampuri 09.25 
2.7. Paluulento
FI342 Reykjavik 07.30 – Helsinki 13.50

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

                                                                                                                      1hh
Luokka A
  2 hengen sisähytti kansi 4                                   2.345 €                  3.040 €
Luokka B
2 hengen sisähytti kansi  3                                   2.495 €                  3.280 €
Luokka C
2 hengen sisähytti kansi  2                                   2.745 €                  3.640 €
Luokka D
2 hengen ulkohytti (pyöreä ikkuna) kansi  3          2.985 €                  4.550 €
Luokka E
2 hengen ulkohytti (isompi ikkuna) kansi  2           3.385 €                  5.270 €
*) Luokka F Comfort 2 hengen ulkohytti venekannella               3.785 €
*) Luokka G Luxus 2 hengen ulkohytti venekannella                   4.095 €
*) Luokka H Sviitti 2 hengen ulkohytti venekannella                   

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44

Tutustu m/s Delphin -risteilylaivaan tästä!

 

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Delphinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Hampuri & Reykjavik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 7 ateriaa päivässä)
  • Kapteenin gaalaillat
  • Runsaasti päivä- ja iltaohjelmaa laivalla
  • Kuntosalin ja muiden urheiluaktiviteettien vapaa käyttö
  • Kylpytakki käyttöön risteilyn ajaksi
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Pyydämme huomioimaan, että kansainvälisen tavan mukaan risteilyvieraiden toivotaan maksavan risteilyn päättyessä palvelurahaa laivan henkilökunnalle. KC-matkanjohtajat oheistavat käytännöstä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matka-/retkiohjelma

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 5 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Retkipaketti sis. 3 puolipäivä- ja
2 kokopäiväretkeä yhteishintaan 395 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 13.6.2014 mennessä.

 

Sunnuntai 22.6. Helsinki – Hampuri – Kiel

Lento Hampuriin, josta siirrymme bussikuljetuksella Kieliin. Kevyt lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa Kielin keskustassa ostoskatujen ja kaupungintalon tuntumassa. Kuljetus satamaan, missä m/s Delphin odottaa.

Maanantai 23.6. Päivä merellä

Risteily alkaa meripäivällä, kun laiva kääntää keulan kohti Orkneysaaria. Päivän voi viettää rennosti alukseen ja muihin matkalaisiin tutustuen sekä laivan maittavista aterioista ja palveluista nauttien.

Tiistai 24.6. Kirkwall (Orkneysaaret, Skotlanti)

Muinainen Orkney (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu Unescon maailmaperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteista. Saavumme Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös Skara Braen lähellä sijaitsevassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Reittimme kulkee edelleen mystisen Stennessin kivikehän kautta (valokuvapysähdys). Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.

Keskiviikko 25.6. Vágar – Hestur – Torshavn (Färsaaret)

Vágarin saarikierros (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 2,5 h)

Aamupäivällä siirrymme laivalta venekuljetuksella Vágarin saareen. Bussikierroksella nautimme Färsaarten kolmanneksi suurimman saaren hienoista näkymistä ja maalauksellisista maisemista. Tutustumme Sandvágurin kylään ja sen kirkkoon sekä muihin idyllisiin kyliin. Palaamme venekuljetuksella takaisin laivalle.

Iltapäivällä venekuljetus Hesturin saareen, jossa voi viettää vapaa-aikaa omatoimisesti. Laiva saapuu Torshavniin myöhään illalla ja on satamassa yön yli.

Torstai 26.6. Torshavn (Färsaaret)

Färsaarten pääkaupunki Torshavn lienee maailman pienin pääkaupunki. Torshavn on keskittynyt sataman tuntumaan, joten tähän viehättävään pikkukaupunkiin lähdemme tutustumaan vapaamuotoisesti, ilman järjestettyä retkeä. KC-matkanjohtaja lähtee sovittuna aikana viemään halukkaita satamasta Torshavnin vanhaan osaan. Punaiset ja mustat turvekattoiset talot on rakennettu tiiviiksi ryppääksi ja talojen välissä kiemurtelee kapeita kujia entiselle käräjäpaikalle niemeen kärkeen. Laivalle palataan puolenpäivän aikaan, jolloin risteily jatkuu seuraavaan satamaan.

Perjantai 27.6. Seydisfjördur (Islanti)

Vaellus Hengifossin vesiputoukselle (Huom. Tämä retki ei sisälly retkipakettiin. Voit ostaa sen lisämaksusta.)
Puolipäiväretki (n. 5 h)

Lisämaksusta 79 € voit varata risteilyn alettua tämän laivayhtiön järjestämän aktiviteettiretken.
Seuraamme bussilla kaunista vuorijonoa Egilsstadirin kylään ja sieltä edelleen Islannin kolmanneksi suurimmalle järvelle. Lagarfljót on jäätikön aikoinaan muodostama järvi, joka sijaitsee 100 m merenpinnan alapuolella. Hengifossin vesiputous on Islannin kolmanneksi korkein ja erityisesti tunnettu ympäröivien kallioseinämien punaisista kerrostumista. Vesiputoukselle kävely kestää n. 1,5 h ja paluumatka taittuu tunnissa. Patikointiretkellä ihastelemme luonnon kauneutta, mm. pienempää Litlanesfossin vesiputousta ja sen basalttiseinämiä. Jatkamme bussilla ympäri järven ja näemme Islannin yhden harvinaisista täysikasvuisista metsistä. Lopuksi pysähdys Egitsstardirin kylässä ennen paluuta laivalle. HUOM! Tämä retki edellyttää hyvää fyysistä kuntoa. Hengifossin alueella maasto on epätasaista, joten suosittelemme mukaan hyvät jalkineet.

Lauantai 28.6. Akureyri (Islanti)

Pohjoisen helmet – Godafoss & Myvatnin järvi (sis. retkipakettiin)
Kokopäiväretki (n. 6,5 h) sis. välipalan

Päivän aikana näemme syöksyviä vesiputouksia, pulppuavia mutalähteitä ja erikoisia laavamuodostelmia. Godafossin mahtava hevosenkenkämäinen vesiputous sai nimensä n. 1000 vuotta sitten, kun paikallinen ylimys Thorgeir omaksuttuaan kristinuskon paiskasi sinne pakanajumalansa kuvan. Tutustumme Myvatnin järveä ympäröivään vulkaaniseen alueeseen, joka tarjoaa uskomattomia nähtävyyksiä. Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välinen sauma kulkee Myvatnin alueen poikki ja siitä johtuen vulkaaninen toiminta on täällä ollut vilkasta. Seuraavaksi suuntaamme Dimmuborgiriin (pimeät linnat). Alueen labyrintti muodostui 2500 vuotta sitten, kun sula laavajärvi yhtäkkiä tyhjeni ja paikalle jähmettyi erimuotoisia laavaseinämiä ja -pylväitä. Yksi päivän kohokohdista on käynti savuavilla ja pulppuavilla rikki- ja mutalähteillä. Retkellä nautimme välipalan Myvatnin alueen ravintolassa.

Sunnuntai 29.6. Isafjördur (Islanti)

Pieni noin 2600 asukkaan Isafjördur on Islannin Länsivuonojen alueen pääkaupunki. Kaupunkiin on helppo tutustua omatoimisesti. KC-matkanjohtaja neuvoo mielenkiintoiset vierailukohteet, kuten merimuseon, joka on yksi Isafjördurin vanhimmista taloista.

Maanantai 30.6. Grundarfjördur (Islanti)

Karunkaunis Islanti (sis. retkipakettiin)
Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Mystinen Islanti on sekoitus karunkauniita, eksoottisia maisemia ja ihmeellisiä luonnon mahdista kertovia saagoja. Ajamme Snæfellsjökull-jäätikköä ympäröivää, rannikkoa myötäilevää reittiä maisemissa, joihin sijoittuu Jules Vernen romaani ”Matka maan keskipisteeseen”. Jaloittelemme Djupalonssandurin kivikkoisella rannalla ja katselemme erikoisia kansantarujen värittämiä kivenlohkareita, joiden nostaminen oli paikallisten kalastajien keskuudessa ihailtu voimannäyte. Jatkamme matkaa laavamuodostelmista ja runsaasta lintukannastaan tunnettuun Arnarstapiin ja teemme kävelyn lintukallioille. Ennen paluuta laivalle pysähdymme Budirissa, joka tunnetaan idyllisestä kirkosta, mustasta laavamaisemasta ja keltahiekkaisesta rannasta.

Tiistai 1.7. Hafnarfjördur (Reykjavik, Islanti)

Kultainen kierros
Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. välipalan (sis. retkipakettiin)

Tämä klassinen kierros sisältää kolme Islannin huippukohdetta: Thingvellirin kansallispuiston, Gullfossin putouksen ja korkeuksiin vettä suihkuttavat geysirit. Kultainen kierros alkaa vierailulla Thingvellirin kansallispuistoon. Täällä pidettiin vuodesta 930 lähtien maan käräjät monen vuosisadan ajan. Paikka on myös maantieteellisesti erikoinen. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välisessä saumakohdassa, jota reunustaa maankuoren repeämisestä syntynyt käräjämiesten rotko. Gullfossin putouksella vedet syöksyvät 32 metrin korkeudelta monien portaiden kautta syvään kanjoniin. Kuumien lähteiden alueella näemme geysireistä aktiivisimman, Strokkurin. Se toimii muutaman minuutin välein ja vesipatsas syöksyy jopa 20-40 metrin korkeuteen. Retkellä nautimme välipalan paikallisessa ravintolassa.

Keskiviikko 2.7. Reykjavik – Helsinki

Varhain aamulla on aika jättää jäähyväiset m/s Delphin -laivalle sekä suunnata kohti Keflavikin lentokenttää ja kotiin vievää lentoa. Lento Reykjavik – Helsinki.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X