Lähtö 19.5.2014 – Britteinsaarten kierros 11 pv, m/s Delphin – Loppuunmyyty!

Print the page

Saksa – Iso-Britannia – Skotlanti – Irlanti.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Aloita kesä Britteinsaarten kiehtovalla kierroksella. Kielin kanavaosuus avaa tämän toukokuisen matkamme, joka jatkuu Pohjanmeren tuulipuistojen ohi kohti Lontoon miljoonakaupunkia. Laiva ankkuroituu Doverin satamaan, mistä retket vievät Lontoon kuuluisien nähtävyyksien äärelle ja kaupungin keskustan vilinään. Sitten Portland-saari, jonka ainutlaatuista kiviainesta on haluttu monen arvokkaan rakennuksen rakentamiseen. Scillysaaret on viehättävä pieni paratiisi, niin idyllinen ja kaukana muusta maailmasta. Dublinia leimaa leppoisa ja kodikas tunnelma. Ehkä poikkeat ikivanhaan yliopistoon, pubiin tai olutpanimoon. Obanin pikkukaupunki on suosittu lomanviettopaikka pittoreskeine rakennuksineen ja kauniine maisemineen. Alkukesän kutsuva valo leikkii Orkneysaarten rauhallisilla pikkusaarilla. Täältä kerrotaan myös saatavan sitä parasta viskiä. Britteinsaarten kierroksen kruunaa Skotlannin pääkaupunki Edinburgh, linnoineen ja kuninkaallisine jahteineen. Rentouttavan meripäivän jälkeen risteily päättyy Saksan Bremerhaveniin.


Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

19.5. ma Lento Helsinki – Hampuri.
Laivaannousu Kielissä Saksa. Lähtö klo 16.00
20.5. ti Kielin kanava Saksa
21.5. ke Dover / Lontoo Iso-Britannia
klo 8.00 – 19.30
22.5. to Isle of Portland / Dorset Iso-Britannia klo 8.00 – 19.00
23.5. pe St. Mary´s Scillysaaret, Iso-Britannia
klo 8.00 – 16.00
24.5. la Dublin Irlanti klo 7.00 – 17.00
25.5. su Oban Skotlanti Iso-Britannia klo 8.00 – 16.00
26.5. ma Kirkwall Orkneysaaret Skotlanti
klo 9.00 – 18.00
27.5. ti Rosyth / Edinburgh Skotlanti klo 9.00 – 19.00
28.5. ke Päivä merellä
29.5. to Bremerhaven Saksa tulo klo 8.00.
Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Meno- ja paluupäivän aikataulut:

Maanantai 19.5. Helsinki – Hampuri – Kiel
Lento Hampuriin, josta siirrymme noin 1,5 h kestävällä bussikuljetuksella Kieliin. Yhteinen lounas ja vapaa-aikaa Kielin keskustassa kaupungintalon ja ostoskatujen alueella. Kuljetus Kielin satamaan, missä m/s Delphin odottaa.

Torstai 29.5. Bremerhaven – Hampuri – Helsinki
Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset m/s Delphin -laivalle ja siirrymme noin 3 h kestävällä bussikuljetuksella Hampuriin. Opastetun kiertoajelun jälkeen jää vapaa-aikaa omatoimista ruokailua ja viime hetken ostoksia varten. Ennen lentokentälle siirtymistä on vielä mahdollisuus osallistua opastettuun kävelykierrokseen. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Alustavat lentoaikataulut

19.5. Menolento AY2853 (Flybe) Helsinki 07.50 – Hampuri 08.50
29.5. Paluulento AY2856 Hampuri 19.10 – Helsinki 22.00

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

                                                                                                                      1hh
Luokka A
  2 hengen sisähytti kansi  4                                  2.340 €                  2.820 €
Luokka B
2 hengen sisähytti kansi  3                                   2.580 €                  3.130 €
Luokka C
2 hengen sisähytti kansi  2                                   2.660 €                  3.235 €
Luokka D
2 hengen ulkohytti (pyöreä ikkuna) kansi  3          3.060 €                  4.155 €
Luokka E
2 hengen ulkohytti (isompi ikkuna) kansi  2           3.460 €                  4.755 €
*) Luokka F Comfort 2 hengen ulkohytti venekannella               3.860 €
*) Luokka G Luxus 2 hengen ulkohytti venekannella                   4.095 €
*) Luokka H Sviitti 2 hengen ulkohytti venekannella                   

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44

Tutustu m/s Delphin -risteilylaivaan tästä!

 

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Delphinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 7 ateriaa päivässä)
  • Kapteenin gaalaillat
  • Runsaasti päivä- ja iltaohjelmaa laivalla
  • Kuntosalin ja muiden urheiluaktiviteettien vapaa käyttö
  • Kylpytakki käyttöön risteilyn ajaksi
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Pyydämme huomioimaan, että kansainvälisen tavan mukaan risteilyvieraiden toivotaan maksavan risteilyn päättyessä palvelurahaa laivan henkilökunnalle. KC-matkanjohtajat oheistavat käytännöstä.

 Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 6 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Retkipaketti sis. 3 puolipäivä- ja 3 kokopäiväretkeä
yhteishintaan 395 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 9.5.2014 mennessä.

 

21.5. Dover (Englanti)

Kiertoajelu Lontoossa
Kokopäiväretki (n. 9 h)

Lontoon tarina nivoutuu Britannian kuninkaallisen perheen historiaan – suuri osa kaupungin rakennuksista, kaduista ja puistoista on rakennettu eri hallitsijoiden aloitteesta. Kiertoajelumme aikana näemme useita kuuluisia paikkoja, mm. parlamenttitalon (The Houses of Parliament), Buckinghamin palatsin ja Pyhän Paavalin katedraalin (St. Paul’s Cathedral). Kohteissa ei käydä sisällä. Selostetun kiertoajelun ja valokuvaustaukojen lisäksi retki sisältää kohtalaisesti vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen.

Arvioitu ajoaika Doverista Lontooseen liikenteestä riippuen on n. 2 tuntia.

22.5. Isle of Portland (Englanti)

Historiallinen Salisbury ja Stonehenge
Kokopäiväretki (n. 8,5 h)

Retki vie meidät läpi kauniin englantilaisen maaseudun ja päivän aikana vierailemme kahdessa Englannin vaikuttavimmista historiallisista kohteista: Salisburyn keskiaikaisessa kaupungissa sekä Stonehengen arvoituksellisilla kivipaasilla. Salisburyn maamerkki on 1200-luvulla rakennettu mahtava katedraali. Vapaa-ajalla on mahdollista käydä sisällä kirkossa, jossa on näytteillä historiallinen Magna Carta (sisäänpääsymaksu). Retken toinen pääkohde Stonehenge häikäisee majesteettisuudellaan – maailman tunnetuimpiin kivirakennelmiin kuuluva kulttipaikka on seisonut paikoillaan tuhansia vuosia, mutta sen alkuperäistä tarkoitusta ei edelleenkään tunneta.

24.5. Dublin (Irlanti)

Dublin ja Trinity College
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Irlannin pääkaupunki Dublin tarjoaa historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme niin Dublinin värikkääseen historiaan kuin nykypäiväänkin. Paikannamme tärkeimmät maamerkit ja näemme suojelupyhimyksen Pyhän Patrikin katedraalin, kaupungintalon ja Dublinin linnan. Reitin varrelle jäävät myös yrjöjenaikaiset kaupunkitalot värikkäine ovineen. Vierailemme Trinity College -yliopistossa, jonka kuningatar Elisabet perusti 1500-luvun lopulla. Yliopiston vanhassa kirjastossa on nähtävillä Irlannin kansallisaarre, 88-luvulta peräisin oleva Kellsin kirja.

25.5. Oban (Skotlanti, Iso-Britannia)

Skotlannin Ylämaat – maisemakierros
Puolipäiväretki (n. 4 h), Venekuljetus maihin

Kierros Skotlannin Ylämailla on ennen kaikkea nautiskelua seudun kuuluisista, ainutlaatuisista maisemista. Päivän aikana ihailemme vehreitä vuoristolaaksoja, veden partaalla raunioituvia linnoja sekä tuulen pieksemiä nummilakeuksia. Matkan aluksi seurailemme kapoisen merenlahden viertä ja kaunista järvenrantaa, kunnes suuntaamme sisämaahan. Pysähdymme Tyndrumin pikkukaupungissa, joka sai alkunsa 1800-luvun kultakuumeen aikaan. Maisema muuttuu yhä vaikuttavammaksi, kun etenemme Glencoen vehreään vuoristosolaan. Palaamme Obaniin ihastuttavaa rannikkotietä pitkin, kalastuskylien ja komeiden linnavanhusten ohi.

26.5. Kirkwall (Orkneysaaret, Skotlanti)

Muinainen Orkney
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteista. Saavumme Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös Skara Braen lähellä sijaitsevassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Reittimme kulkee edelleen mystisen Stennessin kivikehän kautta (valokuvauspysähdys). Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.

27.5. Rosyth (Skotlanti)

Edinburghin kaupunki ja linna
Kokopäiväretki (n. 6 h)

Lähdemme liikkeelle Rosythin satamasta ja ajamme sisämaahan Forthin vuonon jylhissä maisemissa. Kohteenamme on Skotlannin komea pääkaupunki Edinburgh vuonon etelärannalla – sen keskiaikainen vanha osa linnoineen sekä yrjöjen aikainen New Town, uusi kaupunki, jotka yhdessä muodostavat Unescon maailmanperintökohteen. Kiertoajelun aikana näemme tärkeimmät nähtävyydet: historiallisen Royal Mile -kadun, Holyroodin palatsin, Royal Park -puiston ja kuuluisan Princes Street -ostoskadun. Vierailemme Edinburghin linnassa, jossa Skotlannin kuninkaat ja kuningattaret ovat asuneet menneinä vuosisatoina ja jonka keskiaikainen jykevä siluetti hallitsee kaupunkia.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X