7.4.2018 Lomaristeily 13 pv alk. 2 595 € Britteinsaarten kierros, Amsterdam & Honfleur, m/s Magellan ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Kanaalisaaret – Alankomaat – Ranska – Irlanti

Lähde Britteinsaarten kevääseen ja lumoaviin luontomaisemiin. Kohtaa vireät kaupungit, syrjäiset saaret ja idylliset kylät. Poikkeat myös Hollantiin ja Ranskaan. Hieno, vaiherikas kiertomatka alkaa Lontoon kupeesta Thames-joen varrelta ja suuntaa aluksi Manner-Eurooppaan. Hilpeässä Amsterdamissa ilahduttavat kanaalit ja vanha arkkitehtuuri, Ranskan suloisessa Honfleurissa kujat, taidegalleriat ja putiikit. Seuraavina päivänä lepuutat silmiä luonnonkauniilla saarilla. Guernseyltä löytyy rantahietikoita ja maalaisidylliä, Scillynsaaret ovat eksoottisine puutarhoineen kuin pala tropiikkia. Karismaattiset kaupungit – Dublin, Belfast ja Glasgow – tuovat matkaan säpinää ja kontrastia. Nauti niiden eloisista pubeista, komeista rakennuksista ja rennosta tunnelmasta. Mikä on Skotlannin kaunein saari? Se selvinnee risteilyn lopulla. Se saattaa olla Mull vihreine nummineen ja hiekkarantoineen. Tai perinteikäs Skye, jota komistavat jylhät vuoret ja romanttiset linnat. Vai vievätkö voiton sittenkin Orkneysaaret mystisine, arkeologisine nähtävyyksineen?

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä kevätpäivää Honfleurin ja St. Peter Portin pienissä, charmikkaissa satamakaupungeissa, joita kaunistavat mukulakivikujat, somat rakennukset ja viehkeät satamat. St. Peter Portissa voit tehdä verottomia ostoksia. Honfleurissa on kaupan taidetta, antiikkia ja seudun kulinaarisia herkkuja.
 • Samoile uhkeassa puutarhassa ja innostu muinaishistoriasta. Scillynsaariin lukeutuvalla Trescolla sijaitsee Abbeyn upea subtrooppinen puutarha, jossa kukoistavat kasvit ympäri maailmaa. Orkneysaarten aarre on hyvin säilynyt Skara Braen kylä ja arkeologinen alue noin 5000 vuoden takaa.
 • Nauti perinteisten pubien tunnelmasta ja Guinness-oluesta. Dublinin ja koko Irlannin vanhin pubi on rempseä Brazen Head. Belfastissa voit piipahtaa pramean koristeelliseen The Crown Liquor Saloniin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

la 7.4.            Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 16.00
su 8.4.           Amsterdam. Alankomaat klo 09.00 – 14.00
ma 9.4.          Honfleur, Ranska klo 11.00 – 20.30
ti 10.4.           St. Peter Port*, Kanaalisaaret klo 07.00 – 19.00
ke 11.4.         St. Mary´s* (Scillynsaaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 17.00
to 12.4.         Dublin, Irlanti klo 07.30 – 19.30
pe 13.4.         Belfast (Pohjois-Irlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 22.00
la 14.4.          Greenock (Skotlanti), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00
su 15.4.         Tobermory* (Mullin saari), Iso-Britannia klo 08.00 – 20.00
ma 16.4.       Portree (dublinSkyen saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00
ti 17.4.           Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00
ke 18.4.         Päivä merellä
to 19.4.         Tilbury, Iso-Britannia, tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Lontoosta Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 7.4. AY1331
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

Paluulento 19.4. AY1336
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki                    

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 2 695
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 3 045
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 3 405
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi) 3 140
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 3 255
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 3 925
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 3 595

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: maltillinen, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja väkeviä alkoholijuomia)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 7.4. Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Lontooseen, josta siirrymme bussilla Tilburyyn ja nousemme m/s Magellaniin. Lähdemme merelle iltapäivällä.

Sunnuntai 8.4. Amsterdam, Alankomaat klo 09.00 – 14.00

Amsterdam tunnetaan polkupyöristään ja kanavistaan. Alankomaiden pääkaupunki on samanaikaisesti niin omalaatuinen kuin hurmaava. Itse keskusta ei ole ulkonäöltään muuttunut kovinkaan paljon 1600-luvun kulta-ajoista. Kauniit harjakattoiset talot ja vanhat, alun perin kauppiaiden rakennukset sekä puiden reunustamat kanavat ja niitä yhdistävät lukemattomat sillat sopivat levollisesti kaupunkikuvaan. Amsterdamia pidetään myös Euroopan taidepääkaupunkina ja keskustasta voikin löytää lukuisia upeita gallerioita ja museoita kuten Alankomaiden kansallismuseon Rijksmuseumin, Van Goghin museon ja juutalaisvainoja kuvanneen ja kokeneen Anne Frankin talo. Amsterdamin keskustan ympärille rakennettu vanha puolustusrintama on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1996 ja alue on nykyään Alankomaiden yksi kalleimmista asuinalueista.

Maanantai 9.4. Honfleur, Ranska klo 11.00 – 20.30

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle.

Tiistai 10.4. St. Peter Port*, Kanaalisaaret klo 07.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Keskiviikko 11.4. St. Mary´s* (Scillynsaaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 17.00

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa.

Torstai 12.4. Dublin, Irlanti klo 07.30 – 19.30

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Perjantai 13.4. Belfast (Pohjois-Irlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 22.00

Viimeisten vuosien aikana Belfast on puhdistanut mainettaan ongelmien kaupunkina ja muuttunut moderniksi, tyylikkääksi ja vilkkaaksi matkailukohteeksi. Great Victoria Streetin ympäristössä on valikoima hyviä pubeja ja ravintoloita.  Kuningattaren yliopiston läheisyydessä sijaitsee taas upea kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin yli 180 vuotta sitten. Belfastin maamerkkeihin kuuluvat Samson & Goliath, kaksi korkeuksiin kohoavaa keltaista kraananosturia, muistuttaen edelleen laivanrakennusajoista. Vähän matkan päässä Belfastista sijaitsee myös Pohjois-Irlannin ainoa UNESCOn maailmanperintö kohde Giant’s Causeway, joka on noin 40 000 yhteen liittyneen basalttipylvään muodostama nähtävyys – jättiläisen jalkakäytävä.

Lauantai 14.4. Greenock (Skotlanti), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00

Kalastuksen ympärille 1500-luvulla rakentunut Greenock tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet päiväretkille Skotlannin klassikkokohteisiin. Tunnetuin näistä on ehkä Glasgow, josta voi löytää Britannian hienointa viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös paljon trendikkäitä kauppoja, vilkas kulttuurielämä sekä tyylikkäitä ravintoloita. Glasgow’n katedraali on Skotlannin ainoita katedraaleja, jotka selvisivät 1500-luvun uskonpuhdistuksissa. Kirkossa onkin esillä palkittu kokoelma lasimaalauksia. Greenockista tehdään retkiä myös Edinburghiin.

Sunnuntai 15.4. Tobermory (Mullin saari), Iso-Britannia klo 08.00 – 20.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Maanantai 16.4. Portree (Skyen saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00

Skotlannin Sisä-Hebrideillä sijaitseva Skye on yksi alueen parhaista käyntikohteista. Se houkuttelee vierailijoita etenkin syrjäisellä sijainnillaan sekä mystisellä ja vuoristoisella tunnelmallaan. Skyen maisemat ovat vertaansa vailla ja niiden näkeminen saa aikaan väistämättä romanttisuuden ja kaipuun tunteita. Saaren pääkaupunki on Portree, joka on rakentunut kuvankauniin sataman ympärille, jota reunustavat värikkäät talot. Kylä itsessään huokuu vanhanajan charmia. Yksi nähtävyyksistä on Àros Centre, jossa teatteriesitysten, konserttien ja elokuvien lisäksi on näyttely Skyen historiasta ja luonnosta.

Tiistai 17.4. Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten. Matkamme jatkuu kohti risteilyn päätepistettä Bremerhavenia klo 13.00.

Keskiviikko 18.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista.

Torstai 19.4. Tilbury, Iso-Britannia, tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Lontoosta Suomeen

Saavumme aamulla Tilburyyn. Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen siirrymme bussilla Lontooseen, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta.

 

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X