7.4.2018 Lomaristeily 13 pv 2 495 € Britteinsaarten kierros, Amsterdam & Honfleur, m/s Magellan ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

 

Iso-Britannia – Kanaalisaaret – Alankomaat – Ranska – Irlanti

Lähde Britteinsaarten kevääseen ja lumoaviin luontomaisemiin. Kohtaa vireät kaupungit, syrjäiset saaret ja idylliset kylät. Poikkeat myös Hollantiin ja Ranskaan. Hieno, vaiherikas kiertomatka alkaa Lontoon kupeesta Thames-joen varrelta ja suuntaa aluksi Manner-Eurooppaan. Hilpeässä Amsterdamissa ilahduttavat kanaalit ja vanha arkkitehtuuri, Ranskan suloisessa Honfleurissa kujat, taidegalleriat ja putiikit. Seuraavina päivänä lepuutat silmiä luonnonkauniilla saarilla. Guernseyltä löytyy rantahietikoita ja maalaisidylliä, Scillynsaaret ovat eksoottisine puutarhoineen kuin pala tropiikkia. Karismaattiset kaupungit – Dublin, Belfast ja Glasgow – tuovat matkaan säpinää ja kontrastia. Nauti niiden eloisista pubeista, komeista rakennuksista ja rennosta tunnelmasta. Mikä on Skotlannin kaunein saari? Se selvinnee risteilyn lopulla. Se saattaa olla Mull vihreine nummineen ja hiekkarantoineen. Tai perinteikäs Skye, jota komistavat jylhät vuoret ja romanttiset linnat. Vai vievätkö voiton sittenkin Orkneysaaret mystisine, arkeologisine nähtävyyksineen?

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä kevätpäivää Honfleurin ja St. Peter Portin pienissä, charmikkaissa satamakaupungeissa, joita kaunistavat mukulakivikujat, somat rakennukset ja viehkeät satamat. St. Peter Portissa voit tehdä verottomia ostoksia. Honfleurissa on kaupan taidetta, antiikkia ja seudun kulinaarisia herkkuja.
 • Samoile uhkeassa puutarhassa ja innostu muinaishistoriasta. Scillynsaariin lukeutuvalla Trescolla sijaitsee Abbeyn upea subtrooppinen puutarha, jossa kukoistavat kasvit ympäri maailmaa. Orkneysaarten aarre on hyvin säilynyt Skara Braen kylä ja arkeologinen alue noin 5000 vuoden takaa.
 • Nauti perinteisten pubien tunnelmasta ja Guinness-oluesta. Dublinin ja koko Irlannin vanhin pubi on rempseä Brazen Head. Belfastissa voit piipahtaa pramean koristeelliseen The Crown Liquor Saloniin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

la 7.4.            Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 16.00
su 8.4.           Amsterdam. Alankomaat klo 09.00 – 14.00
ma 9.4.          Honfleur, Ranska klo 11.00 – 20.30
ti 10.4.           St. Peter Port*, Kanaalisaaret klo 07.00 – 19.00
ke 11.4.         St. Mary´s* (Scillynsaaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 17.00
to 12.4.         Dublin, Irlanti klo 07.30 – 19.30
pe 13.4.         Belfast (Pohjois-Irlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 22.00
la 14.4.          Greenock (Skotlanti), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00
su 15.4.         Tobermory* (Mullin saari), Iso-Britannia klo 08.00 – 20.00
ma 16.4.       Portree (Skyen saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00
ti 17.4.           Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00
ke 18.4.         Päivä merellä
to 19.4.         Tilbury, Iso-Britannia, tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Lontoosta Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*Maihinmeno venekuljetuksella

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 7.4. AY1331
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

Paluulento 19.4. AY1336
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki                    

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 2 495
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 2 845
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 3 205
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi)  TARJOUS  2 495 2 945
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 3 055
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 3 720
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 3 395

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: maltillinen, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Lontoon kaupunkikierroksen
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja väkeviä alkoholijuomia)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin (4 retkeä) hintaan 249€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 16.3.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com. Palvelemme ma-pe klo 10-16 • Kirkkokatu 16, 48100 Kotka, puh (05) 211 44, info@kristinacruises.com • www.kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ke11.4. Trescon luostaripuutarha, Scillyn saaret, St. Mary (n. 2,5-3 h)
Scillyn suurimmalla saarella on ainutlaatuinen mikroilmasto, joka antaa erinomaiset kasvuolosuhteet St. Mary-saarella sijaitsevan luostaripuutarhan ympärimaailmaa peräisin oleville kasveille. Missään muualla Britteinsaarilla et voi kokea vastaavaa. Päivän retkikohteemme Trescon luostaripuutarhassa opimme oppaan johdolla ulkoilmassa kasvavista kasveista, joita tavallisesti näemme luonnossa vain niiden luonnollisissa kasvuympäristöissä Afrikassa, Australiassa, Välimerellä ja Meksikossa. Luostaripuutarhassa pääsemme myös ihailemaan yli 30 vanhan keulakuvan kokoelmaa ja kuulemaan tarinoita niiden taustalla. Puutarha saa vaikuttuneeksi myös ne kävijät, jotka eivät ole kovin kiinnostuneita kasveista. Opastetun kierroksen päätteeksi nautimme hetken vapaa-ajasta joko jatkamalla tutustumista puutarhaan, nauttimalla virvokkeita tai tekemällä matkamuistohankintoja. Huomioithan, että retkelle osallistuminen vaati kohtuullista kävelykykyä (yhteensä n. 50 min). Henkilöille joilla on kävelyvaikeuksia, on tarjolla rajoitetusti kuljetus laiturin ja puutarhan välillä, johon saattaa olla jonoa.
To 12.4. Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse (n. 4 h)
Lähdemme Dublinin kaupunkikierrokselle, joka on mainio tapa tutustua kaupunkiin. Kierroksen aikana opit Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta ja nykypäivän modernista elämäntavasta vilkkaassa Irlannin pääkaupungissa. Näet Dublinin vanhan parlamenttitalon , joka oli nykyisin toimii Irlannin pankkina. Näet Trinity Collegen, yhden Irlannin vanhimmista yliopistoista ja sen lähellä sijaitsevan St. Stephen Greenin puiston sekä St. Patrickin katedraalin. Ohitamme henkeäsalpaavat St. Patrickin Yrjöjenaikaiset rakennukset värikkäine ovineen, jotka ovat merkittävä ja kaunis osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Vierailemme Guinness Storehousen panimonäyttelyssä, joka on avattu yhteen panimon vanhimmista rakennuksista. Rakennukset ovat peräisin vuodelta 1759, jolloin Guinness-oluen valmistus Dublinissa alkoi. Ei liene yllättävää, että Guinness Storehouse on koko Irlannin suosituin turistinähtävyys. Guinness Storehouse -panimonäyttely on seitsemässä kerroksessa ja sen ulkomuoto muistuttaa Guinness-tuoppia. Itseopasteisen kierroksen aikana voi tutustua oluen valmistukseen, säilyttämiseen, kuljettamiseen ja työntekijöiden toimenkuvaan. Kierros päättyy 360 Gravity Bariin, josta näkee koko Dublinin yli. Kierroksen jälkeen voi tehdä ostoksia virallisessa Guinness-liikkeessä tai kahvitella omakustanteisesti.
Pe 13.4. Belfastin kaupunkierros ja Titanic-museo (n. 4 h)
Linja-auto noutaa meidät satamasta ja lähdemme tutustumaan mielenkintoiseen Belfastin kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen tässä historiallisessa kaupungissa, jossa protestantit ja katolilaiset ovat taistelleet reviireistään. Nykyään Belfast on mitä mielenkiintoisin eurooppalainen pääkaupunki täynnä historiaa.Tutustumme Titanicin uskomattomaan tarinaan laivan syntymäkaupungissa. Dramaattinen Titanic Belfast –museo, joka sai vuonna 2016 World Travel Award -palkinnon, juhlistaa Belfastin uniikkia suhdetta tämän kuuluisan laivan kanssa. Museo sijaitsee kaupungin sydämessä aivan kuuluisan laivan rakennustelakan, Harland And Wolfin, vieressä. Upeassa 6-kerroksisessa rakennuksessa sijaitseva museo kertoo Titanicin tarinan sen syntyajatuksesta 1900-luvun alun Belfastissa, sen rakennuksen ja matkaan lähettämisen, kuuluisaan neitsytmatkaan ja traagiseen loppuun asti.Seikkailusi alkaa hetkellä jona astut ovesta sisään rakennuksen jättimäiseen aulaan, jota ympäröi neljä laivan rungon muotoista siipeä. Kun matkaat yhdeksän suuren gallerian halki tässä interaktiivisessa näyttelyssä, aistit ja tunnet Titanicin todellisen tarinan. Pääset syvälle matkustajien, henkilökunnan ja turmapäivän sankareiden tarinoihin. Videon avulla pääset jopa vierailemaan laivan viimeisellä leposijalla Pohjois-Atlantin pohjalla. Vierailun jälkeen on hetki aikaa kahvitella museon kahvilassa omakustanteisesti ennen paluuta laivalle.
Su 15.4. Valaita ja villiä luontoa (n.2,5 h)
Tämä retki alkaa pittoreskilta Tobermoryn lahdelta, jonka pääkatua laiturille reunustavat värikkäät rakennukset. Kauniiseen horisonttiin tähytessä siirrymme oppaan kanssa kohti jännittävää valaiden, delfiinien ja jättilaishaiden etsintää, aina vuodenajasta riippuen. Venematkan aikana ohitamme Admore Pointin, jossa saatat nähdä harvinaisen merikotkan, joka on menestyksekkäästi uudelleen kotiutettu Tobermoryyn. Saari on erinomainen paikka villieläinten tarkkailuun ja matkalla Admore Pointista voit odottaa näkeväsi hylkeitä ja pyöriäisiä sekä mahdollisesti tavallisia ja pullonokkadelfiinejä. Paluumatkalla ohitamme Calven saaren jolla Tobermoryn pieni kaupunki sijaitsee. Retki toteutetaan osana kansainvälistä ryhmää ja käännökset suomen kielelle ovat mahdollisia vain ajoittain.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkipaketin toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lauantai 7.4. Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Laiva lähtee klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Lontooseen, josta siirrymme bussilla lyhyelle Lontoon kaupunkikierrokselle. Kierroksen jälkeen siirrymme Tilburyyn ja nousemme m/s Magellaniin. Lähdemme merelle iltapäivällä.

Sunnuntai 8.4. Amsterdam, Alankomaat klo 09.00 – 14.00

Amsterdam tunnetaan polkupyöristään ja kanavistaan. Alankomaiden pääkaupunki on samanaikaisesti niin omalaatuinen kuin hurmaava. Itse keskusta ei ole ulkonäöltään muuttunut kovinkaan paljon 1600-luvun kulta-ajoista. Kauniit harjakattoiset talot ja vanhat, alun perin kauppiaiden rakennukset sekä puiden reunustamat kanavat ja niitä yhdistävät lukemattomat sillat sopivat levollisesti kaupunkikuvaan. Amsterdamia pidetään myös Euroopan taidepääkaupunkina ja keskustasta voikin löytää lukuisia upeita gallerioita ja museoita kuten Alankomaiden kansallismuseon Rijksmuseumin, Van Goghin museon ja juutalaisvainoja kuvanneen ja kokeneen Anne Frankin talo. Amsterdamin keskustan ympärille rakennettu vanha puolustusrintama on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1996 ja alue on nykyään Alankomaiden yksi kalleimmista asuinalueista.

Maanantai 9.4. Honfleur, Ranska klo 11.00 – 20.30

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle.

Tiistai 10.4. St. Peter Port*, Kanaalisaaret klo 07.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Keskiviikko 11.4. St. Mary´s* (Scillynsaaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 17.00

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa.

Torstai 12.4. Dublin, Irlanti klo 07.30 – 19.30

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Perjantai 13.4. Belfast (Pohjois-Irlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 22.00

Viimeisten vuosien aikana Belfast on puhdistanut mainettaan ongelmien kaupunkina ja muuttunut moderniksi, tyylikkääksi ja vilkkaaksi matkailukohteeksi. Great Victoria Streetin ympäristössä on valikoima hyviä pubeja ja ravintoloita.  Kuningattaren yliopiston läheisyydessä sijaitsee taas upea kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin yli 180 vuotta sitten. Belfastin maamerkkeihin kuuluvat Samson & Goliath, kaksi korkeuksiin kohoavaa keltaista kraananosturia, muistuttaen edelleen laivanrakennusajoista. Vähän matkan päässä Belfastista sijaitsee myös Pohjois-Irlannin ainoa UNESCOn maailmanperintö kohde Giant’s Causeway, joka on noin 40 000 yhteen liittyneen basalttipylvään muodostama nähtävyys – jättiläisen jalkakäytävä.

Lauantai 14.4. Greenock (Skotlanti), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00

Kalastuksen ympärille 1500-luvulla rakentunut Greenock tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet päiväretkille Skotlannin klassikkokohteisiin. Tunnetuin näistä on ehkä Glasgow, josta voi löytää Britannian hienointa viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös paljon trendikkäitä kauppoja, vilkas kulttuurielämä sekä tyylikkäitä ravintoloita. Glasgow’n katedraali on Skotlannin ainoita katedraaleja, jotka selvisivät 1500-luvun uskonpuhdistuksissa. Kirkossa onkin esillä palkittu kokoelma lasimaalauksia. Greenockista tehdään retkiä myös Edinburghiin.

Sunnuntai 15.4. Tobermory (Mullin saari), Iso-Britannia klo 08.00 – 20.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Maanantai 16.4. Portree (Skyen saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00

Skotlannin Sisä-Hebrideillä sijaitseva Skye on yksi alueen parhaista käyntikohteista. Se houkuttelee vierailijoita etenkin syrjäisellä sijainnillaan sekä mystisellä ja vuoristoisella tunnelmallaan. Skyen maisemat ovat vertaansa vailla ja niiden näkeminen saa aikaan väistämättä romanttisuuden ja kaipuun tunteita. Saaren pääkaupunki on Portree, joka on rakentunut kuvankauniin sataman ympärille, jota reunustavat värikkäät talot. Kylä itsessään huokuu vanhanajan charmia. Yksi nähtävyyksistä on Àros Centre, jossa teatteriesitysten, konserttien ja elokuvien lisäksi on näyttely Skyen historiasta ja luonnosta.

Tiistai 17.4. Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo 08.00 – 18.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten.

Keskiviikko 18.4. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista.

Torstai 19.4. Tilbury, Iso-Britannia, tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Lontoosta Suomeen

Saavumme aamulla Tilburyyn. Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen siirrymme bussilla Lontooseen (Park Lane) viettämään hetkeksi vapaa-aikaa kaupungilla. Sieltä siirrymme lentoasemalle, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X