20.8.2017 Lomaristeily 13 pv alk. 2 595 € Britteinsaarten kierros, m/s Marco Polo ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Kanaalisaaret – Ranska

Britteinsaarten kierros CMSUM7 alku

Näe Brittein saarten parhaat palat. Tutustu pittoreskeihin satamiin, linnoihin ja historiallisiin kaupunkeihin. Vietä aikaa monilla luonnonkauniilla saarilla. Liki kahden viikon kiehtova lomaristeily alkaa museoiden ja gallerioiden Liverpoolista ja vie aluksi värikkääseen Irlantiin. Dublinissa on rento tunnelma ja paljon kiintoisaa katseltavaa. Cobhin pieni, melankolista menneisyyttä huokuva satamakaupunki näyttää nykyään ilopilleriltä kaiken värisine taloineen. Sitten levähdät kukkien ja puutarhojen tuoksuttamilla idyllisillä Scillyn- ja Guernseyn saarilla. Yhtenä päivänä poikkeat Ranskaan, Honfleurin pikkukaupunkiin, joka viehkeitä kuja- ja satamanäkymiä taiteilijat ovat kilvan tyylitelleet. Tunnelmallinen Edinbugh on kolkonkomean, hieman aavemaisen arkkitehtuurin koti. Orkneyn ja Lewisin saarilla odottavat muinaishistoriasta kertovat nähtävyydet, perinteikäs elämänmeno ja paikallisten käsityöläisten tuotteet. Ennen matkan viimeistä pysäkkiä, Belfastia ja sen pubeja ja ostoskatuja, saat rauhoittua Mullin saarella, vihreissä vuoristomaisemissa.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele vanhoissa, tunnelmallisissa linnoissa. Perehdy Dublinin ja Edinburghin mittaviin linnakomplekseihin ja museoihin, ja lähde Cobhista retkelle legendojen värittämään Blarneyn linnaan.
 • Lumoudu Abbeyn puutarhasta Scillynsaarilla. Liki parisataa vuotta vanhassa subtrooppisessa puutarhassa kukoistavat kasvit ympäri maailmaa.
 • Uppoudu kaukaiseen historiaan Orkneyn ja Lewisin syrjäisillä saarilla. Käyskentele muinaisilla asumuksilla ja kivipaaseista tehtyjen, salaperäisten muodostelmien lomassa, joiden tarkoitusta ei tiedetä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana:

Saura Paananen

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

20.8. su        Lento Helsinki – Manchester, laivaan nousu Liverpoolissa. Lähtö klo 20.00
21.8. ma       Dublin, Irlanti klo 09.00 – 20.00
22.8. ti          Cobh, Irlanti klo 08.30 – 19.00
23.8. ke         St. Mary’s* (Scillynsaaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 19.00
24.8. to         St. Peter Port* (Guernsey), Kanaalisaaret klo 07.00 – 19.00
25.8. pe        Honfleur, Ranska klo 06.45 – 16.00
26.8. la          Päivä merellä
27.8. su        Leith (Skotlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00
28.8. ma       Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo11.00 – 18.00
29.8. ti          Stornoway* (Lewisin saari Ulko-Hebridit), Iso-Britannia klo 08.00 – 20.00
30.8. ke         Tobermory* (Mullin saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00
31.8. to         Belfast,(Pohjois-Irlanti), Iso-Britannia klo 07.00 – 18.00
1.9. pe           Liverpool, Iso-Britannia tulo klo 06.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen lähtee
Manchesterista

* Venekuljetus maihin

britteinsaarten-kierros-20-8-2017

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

20.8. Menolento AY933
Helsinki 8.25 – 9.25 Manchester

1.9. Paluulento AY938
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki    

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. tai 5. kansi) 2 595
Sisähytti Plus Kat. 2 (4., 5. tai 6. kansi) 2 735
Sisähytti Premium Kat. 4
(7., 9. tai 10. kansi)
3 065
Yhden hengen sisähytti Kat. 5
(4. tai 10. kansi)
3 860
Ulkohytti Kat. 6 (4. tai 5. kansi) 3 135
Ulkohytti Kat. 7 (4., 5. tai 6. kansi) 3 215
Ulkohytti Plus Kat. 8 (4., 5. tai 6. kansi) 3 325
Ulkohytti Superior Kat. 9 (9. tai 10. kansi) 3 555
Yhden hengen ulkohytti Kat. 10
(7. tai 9. kansi)
4 730
Ulkohytti Premium Kat. 12
(7., 9., 10. tai 11. kansi)
3 945

Tutustu m/s Marco Poloon >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva vanhanajan risteilytunnelmalla
 • Laivan koko: keskikokoinen, 800 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Marco Polo kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marco Pololla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Manchester – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Kaupunkikierrokset Liverpoolissa ja Manchesterissa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Sunnuntai 20.8. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Liverpool lähtö klo 20.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin. Siirrymme bussilla Liverpooliin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Laiva lähtee merelle illalla.

Maanantai 21.8. Dublin (Irlanti) klo 09.30 – 20.00

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Tiistai 22.8. Cobh (Irlanti) klo 08.30 – 19.00

Leejoen varrella makaava Cobh vastaanottaa laivat yhtenä maailman parhaista luonnonsatamista. Vuoteen 1922 Queenstownina tunnettu Cobh oli useiden tuhansien irlantilaisten maastamuuttajien lähtösatama Amerikkaan ja myös Titanicin viiminen käyntisatama. Kaupungin ”Queenstownin tarina” on upea näyttely, joka kertoo Cobhin vahvasta merenkulun historiasta. Täältä tehdään myös paljon retkiä Irlannin legendaariseen Blarneyn linnaan.

Keskiviikko 23.8. St. Mary’s (Scillysaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa.

Torstai 24.8. St. Peter Port (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdemme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Perjantai 25.8. Honfleur (Ranska) klo 06.45 – 16.00

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle.

Lauantai 26.8. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää matkalla kohti Leithiä.

Sunnuntai 27.8. Leith (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 07.00 – 18.00

Forthinvuonon rannalla sijaitseva Leith on palvellut Edinburghin satamana jo vuosisatojen ajan. Edinburghin vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintölistalla ja täällä sijaitsee myös upea linna, kuuluisa Holyroodin palatsi, sekä Saint Gilesin katedraali. Jos ei suuntaa Edinburghiin, voi Leithissäkin löytää kauniita mukulakivikatuja, laiturirakennuksia, kauppoja, pubeja ja ravintoloja. Leithin päänähtävyys on entinen kuninkaallinen jahti Britannia, joka viettää eläkepäiviä satamassa ostoskeskuksen vieressä.

Maanantai 28.8. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 11.00 – 18.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten.

Tiistai 29.8. Stornoway* (Ulko-Hebridit, Iso-Britannia) klo 08.00 – 20.00

Päivän vierailukohteemme, Ulko-Hebrideillä sijaitseva Stornoway on Lewisin saaren keskus. Aikoinaan viikinkien perustama asutuskeskus on nykyään vilkas kaupunki ja satama sekä suosittu risteilykohde. Yksi saaren nähtävyyksistä on upea Lewisin linna, joka on rakennettu 1800-luvulla. Suosittuja tuliaisia Ulko-Hebrideiltä ovat käsityöläisten korut sekä tunnetusta Harris Tweed –kankaasta tehdyt vaatteet ja asusteet. Paikallisherkuista mainittakoon verimakkara, jota on maistettava! Maihinmeno venekuljetuksella.

Keskiviikko 30.8. Tobermory (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 18.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Torstai 31.8. Belfast (Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia) klo 07.00 – 18.00

Viimeisten vuosien aikana Belfast on puhdistanut mainettaan ongelmien kaupunkina ja muuttunut moderniksi, tyylikkääksi ja vilkkaaksi matkailukohteeksi. Great Victoria Streetin ympäristössä on valikoima hyviä pubeja ja ravintoloita.  Kuningattaren yliopiston läheisyydessä sijaitsee upea kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin yli 180 vuotta sitten. Belfastin maamerkkeihin kuuluvat Samson & Goliath, kaksi korkeuksiin kohoavaa keltaista kraananosturia, muistuttaen edelleen laivanrakennusajoista. Vähän matkan päässä Belfastista sijaitsee myös Pohjois-Irlannin ainoa UNESCOn maailmanperintö kohde Giant’s Causeway, joka on noin 40 000 yhteen liittyneen basalttipylvään muodostama nähtävyys – jättiläisen jalkakäytävä.

Perjantai 1.9. Liverpool (Iso-Britannia) – Manchester – Helsinki

Saavumme aamulla Liverpooliin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marco Pololle. Nousemme bussiin ja matkaamme Manchesteriin, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X