4.8.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 2 095 € Norjan Vuonot, Lontoo & Windsor m/s Columbus ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Norjan vuonoristeily CMSUM6 alku

Lontoo on porttisi Norjan majesteettisille vuonoille – syvänsinisten vesien tyyneyteen, vihreiden rinteiden jylhyyteen ja luonnon hiljaisuuteen. Tällä lomaristeilyllä ehdit rentoutua ja levätä sekä nautiskella upeilla maisemilla. Toisinaan voit viettää päivän ihaillen vuonojen mutkia laivan kannelta. Vesiputoukset laskettelevat pitkin jyrkänteitä, vuorten rinteitä pilkuttavat syrjäiset maatalot ja laaksoja somat kylät. Välillä vietät aikaa maissa – pikkukaupungeissa ja kylissä, tai retkillä hienoihin luontokohteisiin. Eidfjordin kohokohtia on kanjonin läpi virtaava, upea vesiputous. Flåmista voit lähteä yhdelle Euroopan jyrkimmistä ja huikeimmista junamatkoista. Åndalsnesin seudulla kutsuvat äkkijyrkät vuoret, serpentiinitiet ja poikkeuksellisen dramaattiset näkymät. Viihtyisä Bergen tuo tuulahduksen norjalaista kaupunkielämää putiikkeineen ja ravintoloineen. Sen satamassa kutsuu kiehtova kalatori ja vanhojen puutalojen sievä kortteli. Ylenpalttisten maisemien sekä raikkaan meri- ja vuoristoilman hellimä mieli on kevyt, kun lähdet paluumatkalle meren yli Lontooseen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuuntele Norjan tunnetuimman ja vierailluimman vesiputouksen, komean Vøringsfossenin taukoamatonta kohinaa. 182 metriä korkeat putoukset virtaavat kanjonin halki Eidfjordin näyttävissä luontomaisemissa.
 • Nouse junalla meren tasalta yli 850 metrin korkeuteen. Flåmista alkunsa saava raideosuus on yksi maailman jyrkimmistä ja vaikuttavimmista.
 • Aisti Bergenin merellistä tunnelmaa; vieraile akvaariossa, kalatorilla ja nauti hyvä lounas jossakin sataman ravintolassa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Saura Paananen

Saura Paananen

Aikataulut

Norjan vuonoristeily CMSUM6 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

4.8. pe           Lento Helsinki – Lontoo. Laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 19.00
5.8. la            Päivä merellä
6.8. su           Risteilemme aamupäivän Hardangervuonoa pitkin
Eidfjord (Norja) klo 12.00 – 17.30
7.8. ma          Risteilemme aamun Sognevuonoa pitkin
Flåm (Norja) klo 10.00 – 18.00
8.8. ti             Risteilemme aamupäivän Romsdalinvuonoa pitkin
Åndalsnes* (Norja) klo 13.00 – 19.00
9.8. ke           Bergen (Norja) klo 10.30 – 18.30
10.8. to         Päivä merellä
11.8. pe        Tilbury (Iso-Britannia) tulo klo 08.00. Paluulento Lontoosta.

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

4.8. Menolento AY831
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

11.8. Paluulento AY840
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki                                   

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (5. kansi) 1 895
Sisähytti Superior Kat. 3S (10.kansi) 2 465
Sisähytti Premium Kat. 4 (11. kansi) 2 095
Ulkohytti Kat. 6C (kansi 8, rajoitettu näkyvyys) 2 115
Ulkohytti Kat. 6B (kansi 9, rajoitettu näkyvyys) 2 175
Ulkohytti Kat. 6 (kansi 5) 2 245
Ulkohytti Kat. 7S (kansi 6) 2 705
Ulkohytti Plus Kat. 8 (8. & 9. kansi) 2 355
Ulkohytti Superior Kat. 9 (10. kansi) 2 495
Parvekehytti DeLuxe Superior Plus Kat. 11 (11. kansi) 3 215

Tutustu m/s Columbukseen >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: keskisuuri, 1400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

ms Columbus kooste

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Columbuksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Lontoon kaupunkikierros ja lounas
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla kolme suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

 

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) sekä All Inclusive-juomapaketin juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 25.7.2017 mennessä.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Perjantai 4.8. Helsinki – Lontoo Tilbury. Lähtö klo 19.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Lontooseen. Lontoon kaupunkikierroksen aikana näemme kaikki Lontoon suurimmat nähtävyydet, kuten esim. Trafalgar Square, Westminster Abbey, Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge, Tower of London ja St. Pauls katedraali,  bussista käsin. Nautimme maittavan englantilaisen pubi-lounaan ennen siirtymistä Tilburyyn, jossa nousemme laivaan.

Lauantai 5.8. Päivä merellä

Vietämme antoisaa meripäivää tutustuen kanssamatkustajiin ja m/s Columbuksen palveluihin.

Sunnuntai 6.8. Hardangervuono risteillen – Eidfjord klo 12.00 – 17.30

Risteilemme aamupäivän Hardangervuonoa pitkin. Jylhien, jopa 1900 metriin kohoavien vuorten ja vesiputousten ympäröimä Eidfjord on kuvankaunis vehreä kylä, jonne johdattaa upea Hardangervuono. Lyhyen kävelymatkan päässä kylästä voi tien varrelta löytää vanhoja hautoja, joiden historia ulottuu aina rautakaudelle ja viikinkien aikaan asti. Eidfjordin vanha kirkko rakennettiin vuonna 1309. Läheinen Vøringfossenin vesiputous on yksi Norjan suosituimmista luonnonnähtävyyksistä.

Hardangervidda ja Vøringsfossenin putous, puolipäiväretki (n. 3,5 h), 132 €

Retkemme alkaa lyhyellä linja-automatkalla laaksossa kohti Øvre Eidfjordia ja Hardangerviddania. Pohjois-Euroopan laajimman suurtunturiylänköalueen luontokeskuksessa opimme Hadangerviddan kansallispuiston luonnosta ja villieläimistä tutustumalla keskuksen näyttelyihin, ainutlaatuisiin akvaarioihin ja katsomalla upeita Ivo Caprinon videoita. Matka jatkuu nousten vuorille kohti Sysendammenia – ihmisen luomaa tekojärveä, joka tarjoaa Siman, yhden Euroopan suurimman voimalaitoksen, sähköntuotantoon tarvitseman veden.  Sieltä on upeat näkymät Hardangerviddaniin ja selkeällä säällä näemme Hardangerjøkulen jäätikön. Paluumatkalla ohitamme Norjan tunnetuimman vesiputouksen, Vøringsfossenin, jonka pudotus on 182 metriä ja pysähdymme Fosslin näköalapaikalle ihailemaan näkymiä. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Maanantai 7.8. Sognevuono risteillen – Flåm (Norja) klo 10.00 – 18.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Flåmin rautatie (n. 2 h), 64 €

Lähdemme Kristina®-matkanjohtajan johdolla Flåmin junalla yli 800 metrin korkeuteen kohti Myrdalin asemaa, joka on Oslon ja Bergenin välillä sijaitseva pääasema. Pääsemme nauttimaan Euroopan dramaattisimmasta junamatkasta, joka on insinöörityön taidonnäyte: matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa hitaasti huomioiden parhaat mahdolliset valokuvauspaikat. Matka toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

Tiistai 8.8. Romsdalinvuono risteillen – Åndalsnes klo 13.00 – 19.00

Åndalsnes sijaitsee 88 kilometriä pitkän Romsdalinvuonon juurella aivan Raumajoen suulla. Romsdalin laakson läpi virtaava joki houkutteli perhokalastajia jo 1800-luvulla. Åndalsnesin pieni kylä on Rauman hallinnollinen keskus ja täältä tehdään usein retkiä joko kauniille Romsdalin alpeille tai klassiselle höyryjunakierrokselle upeisiin vuoristomaisemiin.

 

Dramaattinen Trollstigen (n. 3,5 h), 93 €

Åndalsnes on sijoittunut Romsdal-vuonoon ja maisemat siellä ovat huikaisevat. Retki alkaa bussimatkalla Rauma-joen vartta pitkin pysähtyen ensimmäistä kertaa Horgheimseidetissä – keskellä lumoavaa vuorimaisemaa.  Näemme toisella puolella Skandeihin kuuluvan Romsdalshornin vuorenhuipun ja sitä vastapäätä korkeudestaan ja jyrkkyydestään tunnetun ”peikonseinä” Trollveggenin. Ylitettyämme Sogge-sillan lähestymme Isterdal-laaksoa, jossa näemme upeita vuoria joilla on majesteettiset nimet kuten Kuningas, Kuningatar ja Piispa. Saavumme upealle Trollstigen-tielle, joka vie meidät yli 800 metriä merenpinnan yläpuolelle. Pysähdymme aika ajoin valokuvaamaan upeita maisemia. Huipulla tutustumme museossa tien rakennuksen vaiheisiin. Retken päätteeksi palaamme serpentiinitietä laivalle.  Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa. Retkikohteissa saatetaan vierailla käänteisessä järjestyksessä.

Keskiviikko 9.8. Bergen (Norja) klo 10.30 – 18.30

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki. Tutustumme Bergeniin Kristina®-matkanjohtajan kanssa, joka saattaa halukkaat Floyen-vuoren huipulle köysiratajunalla.

Torstai 10.8. Päivä merellä

Nautimme viimeisestä meripäivästä m/s Columbuksella ennen paluuta Tilburyyn.

Perjantai 11.8. Lontoo Tilbury (Iso-Britannia) tulo klo 08.00. Paluulento Suomeen.

Saavumme aamulla Tilburyyn. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Columbukselle. Lähdemme kohti lentokenttää. Matkalla pysähdymme Windsorin idyllisessä kylässä, jossa on aikaa tutustua vaikka Windsorin linnaan tai viettää aikaa kylän kujilla. Paluulento Suomeen lähtee iltapäivällä Lontoon Heathrown kentältä. Kiitos matkaseurasta!

Windsorin linna, 24 €

Käynti Windsorin linnassa on mahdollista varata ennakkoon. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy ja englanninkielinen audio-opastus. Vierailu linnassa on samanaikaisesti vapaa-ajan kanssa.

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X