15.7.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 2 505 € Skotlanti & Färsaaret, m/s Magellan ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Färsaaret

Skotlanti & Färsaaret CMSUM5 alku

Inspiroidu Brittein saarten charmikkaista kaupungeista, luonnosta ja muinaishistoriasta. Ihastu Färsaarten pohjoiseen eksotiikkaan. Tämä lomaristeily on kesän täydellinen irtiotto! Nousemme laivaan The Beatlesien ja jalkapallon kodista Liverpoolista, josta on tullut myös museoiden ja gallerioiden kaupunki. Greenockista pääset kulturelliin Glasgowiin – poikkea keskiaikaiseen katedraaliin ja taidemuseoon, tai vaikka ostoksille. Sieltä alkaa matkasi Skotlannin omaleimaisille saarille. Vuoristoisen vihreällä Mullin saarella viihtyvät linnut ja lampaat, ja rantavesissä hylkeet. Orkneysaarilla voit tutustua vuosituhantiseen historiaan, käsityöläisiin ja taiteilijoihin tai mystisiin kivikehiin. Shetlandin pääsaarella levittyvät Britannian laajimmat viikinkiajan jäänteet ja liki puuttomat lakeudet. Entä miten elellään syrjäisillä Färsaarilla, jonka pientä pääkaupunkia koristavat sympaattiset, turvekattoiset puutalot? Ennen päätesatamaa Newcastlea voit aistia vielä tyypillisen skotlantilaisen kaupungin elämänmenoa Dundeessa – tai tee sieltä retki upeaan Edinburgiin.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti Orkney- ja Shetlandinsaarten eristäytyneestä tunnelmasta ja tuulen tuivertamista, tyynnyttävän autioista luontomaisemista. Perehdy esihistoriaan saarten kiehtovissa muinaiskylissä ja arkeologisilla alueilla.
 • Bongaile hylkeitä, delfiineitä ja valaita Mullin saaren lähivesillä ja rannoilla. Lahtivalaat saapuvat ruokailemaan ravinteikkaisiin vesiin kesäkuukausina.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana

Pekka Virtanen

Pekka Virtanen

 

 

Aikataulut

Skotlanti ja Färsaaret kartta CMSUM5

Risteilyaikataulu * 1 vko

15.7. la          Lento Helsinki – Manchester. Laivaan nousu Liverpoolissa, lähtö klo 18.00
16.7. su        Greenock (Skotlanti), Iso-Britannia klo 08.00 – 19.00
17.7. ma       Tobermory* (Mullin saari), Iso-Britannia klo 07.00 – 16.00
18.7. ti          Kirkwall (Orkneysaaret), Iso-Britannia klo 09.00 – 18.00
19.7. ke         Torshavn, Färsaaret klo 09.00 – 17.00
20.7. to         Lerwick* (Shetlandinsaaret), Iso-Britannia klo 09.00 – 19.00
21.7. pe        Dundee (Skotlanti), Iso-Britannia klo 12.00 – 00.30
22.7. la          Newcastle Iso-Britannia. Tulo klo 08.30. Laivasta nousu, paluulento Suomeen
Mancehsterista

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

15.7. Menolento AY933
Helsinki 08.25 – 09.25 Manchester

22.7. Paluulento AY938
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki                                     

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 1 895
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 2 105
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 2 390
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi) 2 175
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 2 280
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 2 745
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 2 505

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: maltillinen, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Manchester  – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

 

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) sekä All Inclusive-juomapaketin juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 4.7.2017 mennessä. Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Lauantai 15.7. Helsinki – Manchester – Liverpool, lähtö klo 18.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle. Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin. Siirrymme bussilla Liverpooliin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Laiva lähtee merelle illalla.

Sunnuntai 16.7. Greenock (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 08.00 – 19.00

Kalastuksen ympärille 1500-luvulla rakentunut Greenock tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet päiväretkille Skotlannin klassikkokohteisiin. Tunnetuin näistä on ehkä Glasgow, josta voi löytää Britannian hienointa viktoriaanisen ajan arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös paljon trendikkäitä kauppoja, vilkas kulttuurielämä sekä tyylikkäitä ravintoloita. Glasgow’n katedraali on Skotlannin ainoita katedraaleja, jotka selvisivät 1500-luvun uskonpuhdistuksissa. Kirkossa onkin esillä palkittu kokoelma lasimaalauksia.

Skotlannin mahtavat järvet, puolipäiväretki (n. 4 h), 59 €

Satamasta retkemme alkaa Clyde-joen ylityksellä pitkin Erskine-siltaa kohti Loch Lumond -järven länsirannalla sijatisevaa Lussia. Tällä alueella on ollut asutusta aina keskiajasta lähtien, vaikkakin suurin osa nykyisestä kylästä on peräisin 1700- ja 1800-luvuilta, jolloin aluetta kehitettiin liuskekivityöntekijöiden asunnoiksi. Sievät, identtiset hiekka- ja liuskekivimökit sekä kapea, pienten kivien peittämä ranta antoivat oivat puitteet Skotlannissa erittäin tunnetun TV-sarjan, Take the High Road kuvauksille, mikä eittämättä teki paikasta hyvin tunnetun. Vietämme noin 45 minuttia ihastellen maisemia ja tutustuen ympäristöön. Vapaa-ajan jälkeen jatkamme matkaa Loch Lumond -järven rantaviivaa pitkin ajaen Drovers Roadia ja ohitamme muistokiven, johon tien alkuperäisesti rakentaneet sotilaat vuonna 1753 kaiversivat sanat ”REST & BE THANKFUL” (lepää ja ole kiitollinen). Pysähdymme valokuvaustauolle, jonka jälkeen jatkamme matkaa ohi Loch Eck -järven ja Holy Loch -järven matkalla kohti McInroy’s Pointia, josta 30 minuutin lauttamatkamme kohti Gourockia alkaa. Matkamme päättyy linja-autokuljetuksella Greenockiin.
Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Maanantai 17.7. Tobermory (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 16.00

Tobermory, alun perin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Valaita ja villiä luontoa, puolipäiväretki (2,5 h), 63 €

Tämä retki alkaa pittoreskilta Tobermoryn lahdelta. Kaupungin rantakatua reunustavat värikkäät rakennukset. Kauniiseen horisonttiin tähytessämme siirrymme oppaan kanssa kohti jännittävää valaiden, delfiinien ja jättilaishaiden etsintää. Venematkan aikana ohitamme Ardmore Pointin, jossa saatat nähdä harvinaisen merikotkan, joka on menestyksekkäästi uudelleen kotiutettu Tobermoryyn. Saari on erinomainen paikka eläinten tarkkailuun ja matkalla Ardmore Pointista voit odottaa näkeväsi hylkeitä ja pyöriäisiä sekä mahdollisesti tavallisia ja pullonokkadelfiinejä. Paluumatkalla ohitamme Calven saaren jolla Tobermoryn pieni kaupunki sijaitsee. Retki toteutetaan osana kansainvälistä ryhmää ja käännökset suomen kielelle ovat mahdollisia vain ajoittain.

Tiistai 18.7. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 09.00 – 18.00

Tobermory, alun perin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Muinainen Orkney, puolipäiväretki (n. 3,5 h), 74 €

Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteistaan. Pysähdymme kahdella mystisellä, seremoniallisella kivikehällä; Stennessin kivillä ja näyttävällä Brodgarin renkaalla. Kulkumme jatkuu Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös saaren hienoimmassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.
Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

 

Keskiviikko 19.7. Torshavn (Färsaaret) klo 09.00 – 17.00

Färsaaret sijaitsevat puolessa välissä Islantia ja Skotlantia Pohjois-Atlantilla. 18 saaresta muodostuva valtio tarjoaa dramaattisia maisemia ja luonnon läheisyyttä. Torshavn on Färsaarten keskus ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Täällä vierailija ei juutu ruuhkiin tai törmää kansainvälisiin vaateketjuihin. Elämä Torshavnissa on mutkatonta ja rauhallista. Useat yksityiset yrittäjät tarjoavat palvelujaan ja suosittu matkamuisto Torshavnista onkin paikallisen käsityöläisen kutoma villapaita. Vieraile kalasatamassa katsomassa kalastajia työnsä parissa tai sukella vanhan kaupungin kapeille kujille, joita reunustavat vanhat, turvekattoiset rakennukset. Kaupungissa on myös muutama vierailemisen arvoinen museo. Tutustumme Torshavniin omatoimisesti.

Torstai 20.7. Lerwick (Shetlandinsaaret, Iso-Britannia) klo 09.00 – 19.00

Jämerä pieni Lerwick on 100 saaresta koostuvan Shetlanninsaarten pääkaupunki. 1500-luvulle asti täällä ei suoranaista asutusta ollut, vain muutamia ”majoja” siellä täällä. Kuitenkin vuosisadan puolessa välissä brittien ja hollantilaisten välisen konfliktin seurauksena alueelle rakennettiin pysyväisasutusta. Nykyään modernissa Lerwickissä on monia houkuttelevia pieniä kauppoja sekä ihastuttavia vanhoja kivirakennuksia. Sataman lähellä sijaitsee vanha, vuonna 1780 rakennettu ”kalakoju”, joka nykyään toimii museona. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee pieni pronssikautiselta ajalta oleva asutus, joka löydettiin viime vuosisadalla.

 

Luonnonkaunis Lerwick ja Jarlshofin rauniot, puolipäiväretki sis. kahvi/tee ja pikkuleipä (n. 4 h), 76 €

Shetlannin kiehtovassa saaristossa meri, maa ja menneisyys kohtaavat ja pääset ihailemaan sekä Atlantin että Pohjanmeren dramaattisen upeita rannikoita. Saarella luonnonkauneus on yltäkylläistä. Päivän aikana nautit huikaisevista maisemista. Matkalla Shetlannin (ja Britteinsaarten) tunnetuimpaan arkeologiseen kohteeseen Jahrlshofiin näet pieniä maatalousalueita, joiden lampaat laiduntavat kivimuureilla. Vierailu Jahrlshofissa vie viikinkien neoliittikaudella rakentamien kivitalojen raunioille. Jahrlshofista jatkamme matkaa historialliseen Horswickin kylään ja siellä sijaitsevaan vierailukeskukseen, jossa tutustumme Shetlannin historiaan ja kulttuuriin. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 15 osallistujaa.

Perjantai 21.7. Dundee (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 12.00 – 00.30

Aikaisemmin teollisuudesta hyvinvointinsa saanut Dundee on muovautunut vuosien saatossa elämää sykkiväksi musiikin, taiteen ja teatterin kaupungiksi.  Dundee on Iso-Britannian ensimmäinen UNESCOn maailmanperintölistaan lisätty designkaupunki, joka tunnetaan myös ympäri maailmaa syötävästä Dundee-marmeladista. Satama-alueella voi tutkia kuninkaallisen laivaston tutkimusalus Discoverya, joka lähti liikenteeseen vuonna 1901, tarkoituksena tutkia Etelänapaa.  Ilta-aikaan Perthin kaupunginosan länsipuoli tarjoaa hyviä baareja sekä tietysti upeat näkymät Skotlannin pisimäille joelle, Taylle. Tutustumme Dundeehen omatoimisesti.

Lauantai 22.7. Newcastle tulo klo 08.30 – Manchester – Helsinki

Saavumme aamulla Newcastleen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Magellanille. Nousemme bussiin ja matkaamme Manchesteriin (n. 3,5h), josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X