8.7.2017 Lomaristeily 1 vko alk. 1 895 € Irlanti, Kanaalisaaret & Seine, m/s Magellan ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Ranska – Kanaalisaaret – Irlanti  

Kesäpuutarhat ja Seine CMSUM4 alku

Astu estetiikan, värien ja tuoksujen juhlaan! Samoile maailmankuuluissa puutarhoissa, livu laivalla Seinen varren pittoreskeissa jokimaisemissa ja vietä aikaa Englannin kanaalin saari-idylleissä. Viherpeukaloiden ikioma unelmaristeily vie aluksi Ranskan Normandiaan. Honfleurissa vetoaa kuvauksellinen satama ja vanhat kujat, joissa on taidegallerioita, putiikkeja ja ravintoloita. Sitten saat lekotella laivalla Seinen rantoja katsellen, kuljeskella komeassa, historiallisessa Rouenin kaupungissa ja vierailla Claude Monet’n ikuistamassa lumoavassa kukkapuutarhassa. Matka jatkuu Guernseyn saarelle, jonka ilmapiiri on sekoitus ranskalaista ja brittiläistä elämäntapaa. Sen näkymistä vastaavat puistot ja puutarhat, lahtien pirstoma rannikko ja laidunmaat. Scillynsaarten pääsaarella houkuttelevat valkoiset hiekkarannat, naapurisaarella uhkea subtrooppinen puutarha. Lomaristeilyn lopulla pääset vielä päiväksi Dubliniin. Kiertele komeita maamerkkejä, kuljeskele joen varrella ja istahda ulkoilmakuppilaan nauttimaan välittömästä tunnelmasta. Vai haluaisitko nähdä vielä yhden säväyttävän puistopuutarhan?

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Näe taidemaalari Claude Monet’n viehkeä kotimuseo upeine puutarhoineen. Haaveellisen kauniit ja poikkeukselliset miljööt ovat kuin eläviä impressionistisia maalauksia.
 • Vieraile Abbeyn ihastuttavassa puutarhassa Scillynsaariin kuuluvalla Trescolla. Kulje uhkean, subtrooppisen paratiisin poluilla, joita reunustavat kukat ja viherkasvit ympäri maailmaa.
 • Käyskentele Dublinin lähettyvillä sijaitsevan Powerscourtin historiallisen kartanon mailla. Suuri puistomainen alue on sekoitus huolella parturoituja nurmirinteitä, muotoon leikattuja pensaita ja maisemoituja puutarhoja sekä suihkulähteitä, rönsyileviä kukkaistuksia ja sokkeloisia kävelyteitä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana

Ira Multaharju

Ira Multaharju

Aikataulut

Kesäpuutarhat ja Seine CMSUM4 kartta

Risteilyaikataulu * 1 vko

8.7. la            Lento Helsinki – Manchester, laivaan nousu Liverpoolissa. Lähtö klo 18.00
9.7. su           Päivä merellä
10.7. ma       Honfleur, Ranska klo 05.30 – 13.00
Risteily Seineä pitkin
Rouen, Ranska. Tulo klo 20.00
11.7. ti          Rouen, Ranska. Lähtö klo 18.00
12.7. ke         St. Peter Port* (Guernsey), Kanaalisaaret klo 08.00 – 19.00
13.7. to         St. Mary’s* (Scillyn saaret), Iso-Britannia klo 07.00 – 16.30
14.7. pe        Dublin, Irlanti klo 07.00 – 19.00
15.7. la          Liverpool, Iso-Britannia. Tulo klo 06.00. Laivasta nousu,
paluulento Manchesterista Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

8.7. Menolento AY933
Helsinki 8.25 – 9.25 Manchester

15.7. Paluulento AY938
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki                                  

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 1 895
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 2 105
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 2 390
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi) 2 175
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 2 280
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 2 745
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 2 505

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: keskisuuri, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Manchester – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Liverpoolin kaupunkikierros
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lauantai 8.7. Helsinki – Manchester – Liverpool lähtö klo 18.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin. Siirrymme bussilla Liverpooliin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Laiva lähtee merelle illalla.

Sunnuntai 9.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä tutustuen m/s Magellaniin ja sen palveluihin.

Maanantai 10.7. Honfleur (Ranska) klo 05.30 – 13.00 – Seine-joki – Rouen tulo klo 20.00

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen, kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle.

Iltapäivän risteilemme pitkin upeaa Seinejokea ja saavumme illaksi Roueniin.

Tiistai 11.7. Rouen (Ranska) lähtö klo 18.00

Rouenin asema tärkeänä kaupallisena ja kulttuurisena keskittymänä juontaa pitkälle keskiaikaan asti. Strategisen sijaintinsa vuoksi kaupunki on historiansa aikana ollut monen piirityksen kohteena. Vanhasta ajasta tänä päivänä muistuttaa mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta arkkitehtuuria. Rouenin talous kasvoi vahvasti 1900-luvulla ja sen satama onkin Ranskan neljänneksi suurin. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää. Ehkä suurin nähtävyys on mahtava goottilainen katedraali, joka on toiminut Monetin inspiraation lähteenä yli 30 teokselle. Rouenin kaunis kasvitieteellinen puutarha, Jardin de Plantes de Rouen, esittelee yli 600 eri kasvilajia. Rouenin synkästä historiasta taas muistuttaa patsas, joka on pystytetty samalle paikalle, jossa Jeanne d’Arc poltettiin roviolla syytettynä noituuden harjoittamisesta.

Keskiviikko 12.7. St. Peter Port (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 08.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Torstai 13.7. St. Mary’s (Scillyn saaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 16.30

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa.

Perjantai 14.7. Dublin (Irlanti) klo 07.00 – 19.00

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Lauantai 15.7. Liverpool (Iso-Britannia) – Manchester  – Helsinki

Saavumme aamulla Liverpooliin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Magellanille. Nousemme bussiin ja matkaamme Manchesteriin, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X