15.6.2017 Lomaristeily 13 pv alk. 2 695 € Färsaaret, Islanti & Dublin risteily, m/s Magellan ALL INCLUSIVE

Print the page

Iso-Britannia – Färsaaret – Islanti – Irlanti  

Islannin risteily CMSUM3 alku

Koe pohjoisen luonnon ainutlaatuinen lumo! Suuntaa jännittävään Islantiin sekä Atlantin syrjäisten saarten rauhaan. Liverpoolista lähtevä lomaristeily vie aluksi Shetlantiin – lampaiden parturoimille niityille ja muinaishistoriallisille paikoille. Seuraavana aamuna rantaudut Färsaarten pääkaupunkiin, jolle antavat vahvan leimansa meri, turvekattoiset puutalot ja viheriöivät tunturit. Lopulta edessä avautuu Islanti. Vuonon pohjukassa sijaitseva Seyðisfjörður on kylämäisen soma, mutta vireä paikkakunta taiteilijoineen ja kulttuuriyrittäjineen. Isafjördurista löydät merellisiä museoita ja venematkan päästä lintujen vehreän pesimäsaaren. Akureyrin ympäristössä odottavat hienot vesiputoukset ja vulkaaniset ilmiöt kuplivine mutalähteineen, savuavine maakuoppineen ja kivettyneine laavamuodostelmineen. Reykjavíkista voit lähteä seuraamaan geysirin tarmokasta purkausta, mutta tee myös kierros värikkäiden pientalojen somistamassa keskustassa. Ennen paluuta Englantiin on aikaa joutilaille meripäiville ja Dublinille – ihastele arkkitehtuuria, poikkea pubiin ja nauti leppoisasta irlantilaisesta tunnelmasta.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihmettele Mývatnin järven ympäristön omaperäisiä vulkaanisia maisemia, kuten valekraattereita ja mielikuvituksellisia laavamuodostelmia. Paikoin maankuori sihisee, savuaa ja kuplii.
 • Rentoudu Blue Lagoonin, Islannin tunnetuimman geotermisen kylpylän, lämpimissä ja ihoa pehmentävissä mineraalivesissä. Höyry kiehkuroi ulkoilma-altaiden yllä, jotka on tehty keskelle kivettyneitä laavakenttiä.
 • Vietä mukava päivä Dublinissa. Näe kaupungin komeat, historialliset maamerkit kirkkoineen ja linnoineen, tutustu oluen valmistukseen Guinnessin panimonäyttelyssä ja käyskentele pitkin joen vartta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana

Ulla Rantamo

Ulla Rantamo

Aikataulut

Islannin risteily CMSUM3 kartta

Risteilyaikataulu * 13 pv

15.6. to         Lento Helsinki –  Manchester. Laivaan nousu Liverpoolissa, lähtö klo 20.00
16.6. pe        Päivä merellä
17.6. la          Lerwick* (Shetlanninsaaret), Iso-Britannia klo 08.00 – 17.00
18.6. su        Torshavn, Färsaaret klo 09.00 – 17.00
19.6. ma       Seyðisfjörður, Islanti klo 12.00 – 18.00
20.6. ti          Akureyri, Islanti klo 09.00 – 20.00
21.6. ke         Ísafjörður*, Islanti klo 08.00 – 18.00
22.6. to         Reykjavik, Islanti tulo klo 07.00
23.6. pe        Reykjavik, Islanti lähtö klo 18.45
24.6. la          Päivä merellä
25.6. su        Päivä merellä
26.6. ma       Dublin, Irlanti klo 04.45 – 21.45
27.6. ti          Liverpool, Iso-Britannia tulo klo 06.45. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen Manchesterista.

* Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

15.6. Menolento AY933
Helsinki 08.25 – 09.25 Manchester

27.6. Paluulento AY938
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 2 695
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 2 995
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 3 285
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi) 3 095
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 3 235
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 3 835
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 3 545

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: keskisuuri, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Manchester – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Liverpoolin ja Manchesterin kaupunkikierros
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Torstai 15.6. Helsinki – Manchester – Liverpool (Iso-Britannia) lähtö klo 20.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle. Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin. Siirrymme bussilla Liverpooliin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua. Laiva lähtee merelle illalla.

Perjantai 16.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää tutustuen m/s Magelaniin ja sen palveluihin.

Lauantai 17.6. Lerwick (Shetlanninsaaret, Iso-Britannia) klo 08.00 – 17.00

Jämerä pieni Lerwick on 100 saaresta koostuvan Shetlanninsaarten pääkaupunki. 1500-luvulle asti täällä ei suoranaista asutusta ollut, vain muutamia ”majoja” siellä täällä. Kuitenkin vuosisadan puolessa välissä brittien ja hollantilaisten välisen konfliktin seurauksena alueelle rakennettiin pysyväisasutusta. Nykyään modernissa Lerwickissä on monia houkuttelevia pieniä kauppoja sekä ihastuttavia vanhoja kivirakennuksia. Sataman lähellä sijaitsee vanha vuonna 1780 rakennettu ”kalakoju”, joka nykyään toimii museona. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee pieni pronssikautiselta ajalta oleva asutus, joka löydettiin viime vuosisadalla.

Sunnuntai 18.6. Torshavn (Färsaaret) klo 09.00 – 17.00

Torshavn on Färsaarten keskus ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Täällä vierailija ei juutu ruuhkiin tai törmää kansainvälisiin vaateketjuihin. Elämä Torshavnissa on mutkatonta ja rauhallista. Useat yksityiset yrittäjät tarjoavat palvelujaan ja suosittu matkamuisto Torshavnista onkin paikallisen käsityöläisen kutoma villapaita. Vieraile kalasatamassa katsomassa kalastajia työnsä parissa tai sukella vanhan kaupungin kapeille kujille, joita reunustavat vanhat, turvekattoiset rakennukset. Kaupungissa on myös muutama vierailemisen arvoinen museo.

Maanantai 19.6. Seyðisfjörður (Islanti) klo 12.00 – 18.00

Seyðisfjörðuria tituleerataan usein Islannin viehättävimmäksi kyläksi. Sen syrjäinen sijainti ja vaikeapääsyisyys tekevät siitä vieläkin erikoisemman. Kylän yläpuolella olevasta laaksosta kantautuu Fjaroara-joen 25 vesiputouksen pauhu, kun vesi ryöppyää alas matkalla kohti vuonoa. Seyðisfjörðurissa asuu vain 800 ihmistä, joten kylään on rento tutustua. Täällä on muun muassa ainutlaatuinen kokoelma hyvin säilyneitä puisia rakenteita.

Tiistai 20.6. Akureyri (Islanti) klo 09.00 – 20.00

Akureyri sijaitsee 60 kilometriä pitkän Islannin pisimmän vuonon Eyjafjördurin perällä. Alun perin postiasemaksi perustettu Islannin pohjoisosan pääkaupunki Akureyri on nykyään houkutteleva kylä värikkäine taloineen ja puutarhoineen. Täällä sijaitsevat myös maailman pohjoisin kasvitieteellinen puutarha sekä golfkenttä. Retkiä tehdään usein upeiden maisemien ääreen kuten Godafossin vesiputoukselle. Kylän keskustassa on monia museoita, gallerioita sekä näyttelyjä, jotka esittelevät Akureyrin monipuolista kulttuuria sekä Islantia kokonaisuudessaan. ”Arts Alley” on kylän pääkatu, jonka varrella ovat myös parhaat ravintolat ja galleriat.

Keskiviikko 21.6. Ísafjörður (Islanti) klo 08.00 – 18.00

Länsivuonojen alue sijaitsee Pohjois-Islannissa. Ísafjörður on tämän alueen suurin satamakaupunki, jonka pääelinkeino on ollut ja on edelleen kalastus. Vuorten ympäröimä kaupunki on lähes täydellinen luonnonsatama. Lähellä risteilyalusten kiinnittymislaitureita on merimuseo, joka sijaitsee yhdessä Isafjörðurin vanhimmista rakennuksista. Ísafjörður on mukava paikka vierailla etenkin kesäisin, jolloin yöt ovat valoisia. Matkamuistoiksi voi hankkia vaikka paikallisia käsitöitä. Länsivuonojen alue, jossa myös Ísafjörður sijaitsee on luontoihmisten paratiisi ja suosittu retki täältä suuntautuu usein läheiselle Vigurin taianomaiselle lintusaarelle.

Torstai 22.6. Reykjavik (Islanti) tulo klo 07.00

Reykjavik maailman pohjoisimpana pääkaupunkina on sekä elinvoimainen keskus että portti upean luonnon äärelle. Rikas kulttuurielämä, monet ensiluokkaiset ravintolat ja vilkas yöelämä houkuttelevat kävijöitä Reykjavikiin. Vaikka Reykjavik on yksi maailman pienimmistä pääkaupungeista, asuu siellä lähes puolet Islannin väestöstä. Vain hetken ajomatkan päässä kävijä voi kohdata koskemattoman Islannin luonnon vastakohtaisuudet: reheviä laaksoja ja karua ylämaata, jotka vaihtuvat upeista vesiputouksista mahtaviin jäätiköihin. Laiva viipyy yön satamassa.

Perjantai 23.6. Reykjavik (Islanti) lähtö klo 18.45

Vietämme vielä päivän Islannin pääkaupungissa ja lähdemme merelle illalla.

Lauantai 24.6. – Sunnuntai 25.6. Päivä merellä

Maanantai 26.6. Dublin (Irlanti) klo 04.45 – 21.45

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset. Vietämme koko päivän Dublinissa ja lähdemme myöhään illalla kohti risteilyn päätesatamaa.

Tiistai 27.6. Liverpool (Iso-Britannia) – Manchester  – Helsinki

Saavumme aamulla Liverpooliin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Magellanille. Nousemme bussiin ja matkaamme Manchesteriin, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Uutiskirje- ja esitetilaus

Tilaa Kristina Cruises -uutiskirje sähköpostiisi ja esite kotiisi

Tilaa tästä >>

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X