20.5.2017 Lomaristeily 9 pv alk. 2 275 € Norjan vuonot, Lontoo & Windsor, m/s Magellan ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Norjan vuonot risteily CMSUM2 pieni

Tämä lomaristeily on matka huikeisiin maisemiin; Norjan somimpiin kaupunkeihin ja kyliin sekä mahtavien vuonojen syliin. Lähdet matkaan rajattomien mahdollisuuksien Lontoosta – ehkä piipahdat museoon, ostoksille, puistoon tai pubiin ennen laivan lähtöä. Ensimmäinen risteilypäivä on lepoa laivalla, sitten saavut Stavangeriin. Norjan öljypääkaupungista löydät herttaiset puutalokorttelit sekä viihtyisän satama-alueen ravintoloineen ja kalatoreineen. Jylhän Sognevuonon pohjukasta, Flåmin kylästä, alkaa yksi maailman huimimmista junamatkoista. Entäpä miltä näyttää vuonojen kaunotar? Se selviää Geirangerilla, jota komistavat lumen silaamat vuoret ja kalliorinteiden kylkiä laskettelevat vesiputoukset. Åndalsnesin pikkukaupungin ympäristössä säväyttävät korkeat, pystysuorat kallioseinämät, joita vuorikiipeilijät kilvan himoitsevat. Idyllisintä kaupunkimiljöötä saat odotella viikon lopulle, Bergeniin. Historiallisen hansakaupungin sydän sykkii vanhan satama-alueen värikkäissä puutaloissa ja ravintoloissa. Ennen paluuta Lontooseen ehdit vielä rentoutua merellä, laivan virikkeistä nauttien.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Koe Flåmin kuuluisa junarata, joka on yksi maailman jyrkimmistä ja maisemiltaan upeimmista raideosuuksista. Se vie meren tasalta yli 800 metrin korkeuteen, useiden tunnelien kautta, keskellä koskemattoman luonnon kauneutta ja jylhyyttä.
 • Ihastele Geirangervuonon hengästyttävän hienoja maisemia sekä laivan kyydistä että vuonon rinteiltä, jonne nousevat hiumat serpentiinitiet. Näet lumen puuteroimia vuoria, vesiputouksia ja jyrkänteitä, jotka monistuvat veden pintaan.
 • Käyskentele Bergenin somassa hansakorttelissa, vanhojen puutalojen keskellä. Poikkeile käsityö- ja matkamuistomyymälöihin sekä hansamuseoon ja piipahda maistiaisille kalatorille.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana:

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

 

Aikataulut

Norjan vuonoristeily CMSUM2 kartta

Risteilyaikataulu * 9 pv

20.5. la          Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Lähtö klo 19.00
21.5. su        Päivä merellä
22.5. ma       Stavanger, Norja klo 10.00 – 17.00
23.5. ti          Sognevuono risteillen aamulla
Flåm, Norja klo 09.30 – 18.00
24.5. ke        Geirangervuono risteillen aamulla
Geiranger*, Norja klo 11.00 – 19.0
25.5. to         Åndalsnes, Norja klo 06.30 – 16.30
Romsdal-vuono risteillen iltapäivällä
26.5. pe        Bergen, Norja klo 08.30 – 17.00
27.5. la         Päivä merellä
28.5. su        Tilbury, Lontoo tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.

*Venekuljetus maihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin*. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

20.5. Menolento AY831
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

28.5. Paluulento AY840
Lontoo 16.10 – 21.00                            

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 1 995
Sisähytti Premium Kat. 4 (7. kansi) 2 225
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 2 430
Ulkohytti Kat. 6 (4. kansi) 2 275
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 2 360
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 2 795
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 2 585

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: keskisuuri, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Tällä risteilyllä on tarjolla neljä suomeksi tulkattua lisämaksullista retkeä. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon niin varmistat mukaanpääsyn. Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina® Matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lauantai 20.5. Helsinki – Lontoo Tilbury, lähtö klo 19.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Lontooseen. Lontoon kaupunkikierroksen aikana näemme kaikki Lontoon suurimmat nähtävyydet, kuten esim. Trafalgar Square, Westminster Abbey, Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge, Tower of London ja St. Pauls katedraali,  bussista käsin. Nautimme maittavan englantilaisen pubi-lounaan ennenkuin siirrymme Tilburyn satamaan.

Sunnuntai 21.5. Päivä merellä

Vietämme leppoisaa meripäivää m/s Magellanilla matkalla kohti Stavangeria.

Maanantai 22.5. Stavanger (Norja) klo 10.00 – 17.00

Stavanger on kiehtova sekoitus sekä uutta että vanhaa aina viikinkien ajoilta nykypäivän öljyteollisuuteen asti. Tämä näkyy kaupunkikuvassa muodikkaina kahviloina ja ravintoloina, jotka esittäytyvät muinaisten mukulakivikatujen ja 1700–luvun puutalojen katveessa. Kävellessä Stavangerin katuja kannattaa kiinnittää huomiota mielenkiintoiseen yksityiskohtaan nimittäin 23 identtiseen valurautaiseen hahmoon, jotka kuvanveistäjä Antony Gormley on ripotellut ympäri kaupunkia. Patsaat ovat 1,8 metriä pitkiä ja kaikki suunnattu kymmenen astetta länteen.

Stavanger & musta kulta, n. 4 h, 108 €

Stavanger on aina löytänyt keinot selviytyäkseen taloudellisista haasteista. 1870-luvulla se oli purkitusteollisuuden keskus ja toisen maailmansodan jälkeen kaupungin pelasti musta kulta, öljy. Tällä retkellä tutustumme kahden Norjan suosituimman museon avulla näihin aloihin. Purkitusmuseo tuo eläväksi ajan, jolloin Norjan köyhä väestö ei vielä tiennyt mitä öljy on ja teki kovasti töitä pienen tienestin eteen. Matkamme jatkuu Stavangerin jälkeen kohti Ullandhaugia, jossa pysähdymme Hafrsfjordissa historiallisen viikinkien meritaistelun sijainnilla. Pääsemme ihailemaan upeaa näkymää kaupungin yli sekä hämmästelemään henkeäsalpaavaa Ryfylke-vuonoa. Retkemme viimeinen kohde on upea Norjan öljymuseo, jonka ainutlaatuinen arkkitehtuuri on tehnyt siitä Stavangerin maamerkin. Museossa tutustumme öljyn tuotannon teknologiaan ja geologiaan sekä näemme unohtumattoman lyhytelokuvan. Öljymuseon jälkeen palaamme linja-autolla laivalle. Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

 

Tiistai 23.5. Sognevuono – Flåm (Norja) klo 09.30 – 18.00

Aikaisin aamulla risteilemme pitkin 204 kilometriä pitkää Sognevuonoa, jonka sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä sijaitsee 500 asukkaan Flåm. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmistä ja kauneimmista reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono, on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Flåmin rautatie & Vatnahalsen, n. 3,5 h (sis. kahvin ja  vohvelin), 75 €

Lähdemme Kristina-matkanjohtajan johdolla Flåmin rautatiellä aina 811 metrin korkeuteen nauttimaan kahvit ja vohvelit. Laiturilta siirrymme lyhyen matkan kävellen nauttimaan Euroopan dramaattisimmasta junamatkasta, joka on insinöörityön taidonnäyte. Matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa hitaasti. Matka toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

 

Keskiviikko 24.5. Geirangervuono – Geiranger (Norja) klo 11.00 – 19.00

UNESCOn suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytymisestä muodostuneiden vuonojen kirkasta vettä ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia, kuuluisimpana ehkäpä ”seitsemän siskoksen putoukset”. Kapea vuono levittäytyy lopulta useiden satojen metrien levyiseksi lahdeksi, jossa risteilylaivat ankkuroituvat.

Geirangerin taikaa, n. 3,5 h, 117 €

Päivän retkemme vie meidät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joista ihailemme ihmeellistä vuonomaisemaa. Ajamme serpentiinitietä, joka mutkittelee korkeilla rinteillä tehden aika ajoin neulansilmäkäännöksen. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneitta kirkasvetisiä vuonoja ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia. Nousemme noin 1500 metrin korkeuteen Dalsnibban vuorelle, jossa raikas ilma ja lumihuiput tervehtivät kävijää. Retkellä pidämme valokuvaustaukoja ja pysähdymme näköalapaikoille nauttimaan luonnon taiasta ja häikäisevästä kauneudesta.

Torstai 25.5. Åndalsnes (Norja) klo 06.30 – 16.30 – Romsdal-vuono

Åndalsnes sijaitsee 88 kilometriä pitkän Romsdal-vuonon juurella aivan Raumajoen suulla. Romsdalin laakson läpi virtaava joki houkutteli perhokalastajia jo 1800-luvulla. Åndalsnesin pieni kylä on Rauman hallinnollinen keskus ja täältä tehdään usein retkiä joko kauniille Romsdalin alpeille tai klassiselle höyryjunakierrokselle upeisiin vuoristomaisemiin.

Dramaattinen Trollstigen, n. 3,5 h, 93 €

Åndalsnes on sijoittunut Romsdal-vuonoon ja maisemat siellä ovat huikaisevat. Retki alkaa bussimatkalla Rauma-joen vartta pitkin pysähtyen ensimmäistä kertaa Horgheimseidetissä -keskellä lumoavaa vuorimaisemaa.  Näet toisella puolella Skandeihin kuuluvan Romsdalshornin vuorenhuipun ja sitä vastapäätä korkeudestaan ja jyrkkyydestään tunnetun ”peikonseinä” Trollveggenin. Ylitettyämme Sogge-sillan lähestymme Isterdal-laaksoa, jossa näemme upeita vuoria joilla on majesteettiset nimet kuten Kuningas, Kuningatar ja Piispa. Saavumme upealle Trollstigen-tielle, joka vielä meidät yli 800 metriä merenpinnan yläpuolelle. Pysähdymme aika ajoin valokuvaamaan upeita maisemia ja huipulla pysähdymme ihailemaan maisemia sekä tutustumme museossa tien rakennuksen vaiheisiin. Retken päätteeksi palaamme serpentiinitietä laivalle.  Retki toteutuu mikäli sille on vähintään 10 osallistujaa.

 

Perjantai 26.5. Bergen (Norja) klo 08.30 – 17.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Tutustumme Bergeniin Kristina® matkanjohtajan kanssa, joka saattaa halukkaat Floyen-vuoren huipulle köysiratajunalla.

Lauantai 27.5. Päivä merellä

Vietämme päivää merellä nauttien m/s Magellanin palveluista matkalla kohti Tilburya.

Sunnuntai 28.5. Tilbury Lontoo – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Tilburyyn. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Magellanille. Lähdemme kohti lentokenttää. Pysähdymme matkalla Windsorin idyllisessä kylässä, jossa on aikaa tutustua omatoimisesti vaikka Windsorin linnaan tai viettää aikaa kylän kujilla. Paluulento Suomeen lähtee iltapäivällä Lontoon Heathrown kentältä. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X