19.7.2018 Lomaristeily 9 pv, alk. 1 995 € Skotlanti, Färsaaret & Orkneysaaret, m/s Marco Polo ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Färsaaret

Vietä kesän antoisin ja mieleenpainuvin viikko pohjoisella Atlantilla. Lähde rentoutumaan mukavalle risteilylaivalle sekä kiertelemään Skotlannin ja Färsaarten syrjäisiä, tuntemattomana säilyneitä saaria – niitä leimaa rauhallinen elämänmeno sekä monimuotoinen luonto, joka on henkeäsalpaavan kaunista ja  koskematonta. Kohtaat tunnelmallisia paikkakuntia, kiehtovia arkeologisia kohteita ja ennen kaikkea huikeita maisemia. Näkymillä ilottelu alkaa heti ensimmäisessä pysäkissä; edessä avautuvat Shetlandinsaarten puuttomat lakeudet ja merilintujen kansoittamat rantakalliot. Jylhät rannikkonäkymät säväyttävät myös Färsaarilla, sekä jyrkät tunturit, kanervanummet ja somat ruohokattoiset talot. Orkneysaarilta löytyvät kauniit rannat, esihistorialliset aarteet ja viihtyisä Kirkwallin kaupunki. Hienon risteilyn viimeistelevät Skotlannin Ylämaiden vaikuttavat piirteet, jotka monesti kätkeytyvät osittain salaperäiseen sumuun. Mystisiä ovat myös seudun omaleimaiset nähtävyydet – myyttisen Loch Nessin kotijärvi ja vanhat, kolkonkomeat linnat.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu syrjäisten saarten omintakeiseen elämänmenoon ja perinteisiin. Tapaa käsityöläisiä ja taiteilijoita, joille eristäytyneillä seuduilla asuminen toimii inspiraation lähteenä.
 • Innostu saarten jännittävästä muinaishistoriasta. Vieraile Shetlandinsaarten ja Orkeysaarten hienoilla arkeologisilla alueilla, varhaisten asutusten raunioilla sekä mystisellä seremoniallisella kivikehällä.
 • Lataa akut lepäilemällä laivalla – meripäivinä ei ole kiire yhtään mihinkään. Ammenna uutta energiaa kesyttömästä luonnosta, raikkaasta meri-ilmasta ja rauhoittavista luontomaisemista.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

to 19.7.         Lento Helsinki – Manchester (Iso-Britannia), laivaan nousu Hullissa. Lähtö klo 22.30
pe 20.7.         Päivä merellä
la 21.7.          Lerwick* (Shetlanninsaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 17.00
su 22.7.         Klaksvik (Färsaaret) klo 10.00 – 18.00
ma 23.7.        Torshavn (Färsaaret) klo 07.00 – 16.00
ti 24.7.           Kirkwall (Skotlanti, Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00
ke 25.7.         Invergordon (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 06.00 – 20.0
to 26.7.         Päivä merellä
pe 27.7.         Hull (Iso-Britannia) tulo klo 06.30. Paluulento Suomeen Manchesterista

*Maihinmeno venekuljetuksella

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella*, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 19.7. AY1365
Helsinki 16.05 – 17.00 Manchester

Paluulento 27.7. AY1366
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
Sisähytti määrittelemätön 1 995
Sisähytti Kat. 1 (4. tai 5. kansi) 2 040
Sisähytti Plus Kat. 2 (4., 5. tai 6. kansi) 2 125
Sisähytti Superior Kat. 3 (7. tai 9. kansi) 2 240
Yhden hengen sisähytti Kat. 5 (4. tai 10. kansi) 2 285
Ulkohytti määrittelemätön 2 315
Ulkohytti Kat. 6 (4. tai 5. kansi) 2 370
Ulkohytti Kat. 7 (4., 5. tai 6. kansi) 2 405
Ulkohytti Plus Kat. 8 (4., 5. tai 6. kansi) 2 470
Ulkohytti Superior Kat. 9 (9. tai 10. kansi) 2 605
Yhden hengen ulkohytti Kat. 10 (7. tai 9. kansi) 3 175
Ulkohytti Superior Kat. 11 (7. tai 9. kansi) 2 705
Ulkohytti Premium Kat. 12 (7., 9., 10. tai 11. kansi) 2 570

Tutustu m/s Marco Poloon >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva vanhanajan risteilytunnelmalla
 • Laivan koko: keskikokoinen, 800 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Marco Polo kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marco Pololla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, talon viini valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja ja virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin (3 retkeä) hintaan 299 € / hlö.

Varaathan retkipaketin viimeistään 29.6.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

La 21.7. Luonnonkaunis Lerwick ja Jarlshofin rauniot, puolipäiväretki sis. kahvi/tee ja pikkuleipä (n. 4 h)
Shetlannin kiehtovassa saaristossa meri, maa ja menneisyys kohtaavat ja pääset ihailemaan sekä Atlantin että Pohjanmeren dramaattisen upeita rannikoita. Saarella luonnonkauneus on yltäkylläistä. Päivän aikana nautit huikaisevista maisemista. Matkalla Shetlannin (ja Britteinsaarten) tunnetuimpaan arkeologiseen kohteeseen Jahrlshofiin näet pieniä maatalousalueita, joiden lampaat laiduntavat kivimuureilla. Vierailu Jahrlshofissa vie viikinkien neoliittikaudella rakentamien kivitalojen raunioille. Jahrlshofista jatkamme matkaa historialliseen Horswickin kylään ja siellä sijaitsevaan vierailukeskukseen, jossa tutustumme Shetlannin historiaan ja kulttuuriin.

Ti 24.7. Muinainen Orkney, puolipäiväretki sis. iltapäivätee (n. 4 h)
Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteistaan. Pysähdymme kahdella mystisellä, seremoniallisella kivikehällä; Stennessin kivillä ja näyttävällä Brodgarin renkaalla. Nautimme perinteisen cream tean paikallisessa kahvilassa ennen kuin jatkamme kulkua kohti Birsay Bayn rantaa, jossa pysähdymme ihailemaan ja valokuvaamaan upeita maisemia sekä Marwick Headin jyrkänteitä. Pysähtyessämme Yesnabyn jyrkänteillä näemme yhden vaikuttavimmista merimaisemista. Laivalle palataan historiallisen Ring of Brodgarin kautta.

Ke 25.7. Loch Ness ja Urquhartin linna, puolipäiväretki (n. 5 h)
Päivän retkikohteemme on Britannian tunnetuin järvi Loch Ness – maan suurin makean veden allas ja sen rannalla sijaitseva Urquhartin linna. Matkamme Invergordonista alkaa upeaa maisemareittiä linja-autolla, jonka jälkeen nousemme veneeseen. Loch Ness on tunnettu erityisesti siihen liittyvästä hirviötarinasta, jonka mukaan järveä asuttaa Nessieksi kutsuttu järvihirviö, jonka mahdollista liikkeiden tarkkailua järvellä on paatuneimmankin skeptikon mahdotonta välttää. Noin 30 minuutin venematkan jälkeen saavumme Urguhartin linnan laituriin, josta kävelemme ylämäkeen noin 15 minuutin matkan tutustumaan 1300-luvun linnan raunioihin. Linnan ja siihen liittyvien varustusten merkitys skottilaisten itsenäisyystaistelussa brittiläisestä vallasta niin 1200-, 1300- kuin myöhempinä vuosisatoina on suuri, mutta yhä käydään keskustelua siitä, asuuko Nessie linnan raunioiden alla. Tämä retki järjestetään osana kansainvälistä ryhmää ja matkanjohtaja kääntää opastukset mahdollisuuksien mukaan.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkipaketin toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Torstai 19.7. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Hull (Iso-Britannia). Laiva lähtee klo 22.30

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin, josta siirrymme bussikuljetuksella Hulliin. M/S Marco Polo lähtee merelle illalla.

Perjantai 20.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marco Polon palveluista.

Lauantai 21.7. Lerwick* (Shetlanninsaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 17.00

Jämerä pieni Lerwick on 100 saaresta koostuvan Shetlanninsaarten pääkaupunki. 1500-luvulle asti täällä ei suoranaista asutusta ollut, vain muutamia ”majoja” siellä täällä. Kuitenkin vuosisadan puolessa välissä brittien ja hollantilaisten välisen konfliktin seurauksena alueelle rakennettiin pysyväisasutusta. Nykyään modernissa Lerwickissä on monia houkuttelevia pieniä kauppoja sekä ihastuttavia vanhoja kivirakennuksia. Sataman lähellä sijaitsee vanha vuonna 1780 rakennettu ”kalakoju”, joka nykyään toimii museona. Kaupungin ulkopuolella sijaiteee pieni pronssikautiselta ajalta oleva asutus, joka löydettiin viime vuosisadalla.

Sunnuntai 22.7. Klaksvik (Färsaaret) klo 10.00 – 18.00

Färsaarten toiseksi isoin kylä ja Borðoyn saarella sijaitseva Klaksvik lumoaa ympäröivillä vuorilla, kauniilla lahdella ja rosoisilla kallioilla. Paikalliset pitävät Klaksvikiä Färsaarten kaupallisena keskuksena. Tämän huomaa nopeasti kävellessään kylän keskustassa, kun vastaan tulee kauniita rakennuksia, perinteisiä maatiloja, vilkas satama sekä Christinaskirkjanin moderni kirkko, joka on rakennettu perinteisellä norjalaisella tyylillä. Vaikka Klaksvik sijaitsee saarella, se on yhteydessä Färsaarten pääsaareen vaikuttavalla 6300 metriä pitkällä tunnelilla, joka yhdistää Klaksvikin ja Leirvíkin kylät.

Maanantai 23.7. Torshavn (Färsaaret) klo 07.00 – 16.00

Torshavn, on Färsaarten keskus ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Täällä vierailija ei juutu ruuhkiin tai törmää kansainvälisiin vaateketjuihin. Elämä Torshavnissa on mutkatonta ja rauhallista. Useat yksityiset yrittäjät tarjoavat palvelujaan ja suosittu matkamuisto Torshavnista onkin paikallisen käsityöläisen kutoma villapaita. Vieraile kalasatamassa katsomassa kalastajia työnsä parissa tai sukella vanhan kaupungin kapeille kujille, joita reunustavat vanhat, turvekattoiset rakennukset. Kaupungissa on myös muutama vierailemisen arvoinen museo.

Tiistai 24.7. Kirkwall (Orkneysaaret, Skotlanti, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten.

Keskiviikko 25.7. Invergordon (Skotlanti, Iso-Britannia) klo 06.00 – 20.00

Invergordon on tärkeä Skotlannin satama, jonka pitkä laivastohistoria yltää läpi 1. ja 2. maailmansodan. Pieni, mutta moderni kaupunki tarjoaa portin Skotlannin kauniisiin ylänkömaisemiin. Läheinen Loch Nessin järvi, jonka legendan varmasti jokainen tuntee, on vain lyhyen ajomatkan päässä Invergordonista. Itse kaupungissakin on nähtävää ja tutustuttavaa. Cawdorin ja Dunrobin linnat 1500- ja 1400-luvuilta antavat tuulahduksen Skotlannin historiasta.

Torstai 26.7. Päivä merellä

Vietämme mukavaa meripäivää muistellen matkan tapahtumia matkalla kohti Hullia.

Perjantai 27.7. Hull (Iso-Britannia) – Manchester (Iso-Britannia) – Paluulento Suomeen

Saavumme Hulliin puolenpäivän jälkeen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marco Pololle. Bussikuljetus vie meidät Manchesterin lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X