1.7.2018 Lomaristeily 13 pv alk. 2 495 € Färsaaret, Islanti & Dublin, m/s Magellan ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Färsaaret – Islanti

Seuraa geysirin hätkähdyttävää show’ta, rentoudu taivasalla lämpimissä mineraalivesissä ja huumaannu vuonoista, tai vesiputouksen pauhusta, joka peittää kaikki muut äänet alleen. Tämä risteily on ennen kaikkea retki huikean eksoottiseen Islantiin, jäätiköiden ja laavakenttien salaperäiseen maahan. Mutta samalla matkalla saat nähdä ja kokea paljon muutakin. Poikkeat Dubliniin, joka on charmikas sekoitus eri tyylikausien vanhaa arkkitehtuuria, letkeää tunnelmaa ja mukavia pubeja. Meripäivän jälkeen saavut Orkneysaarille, jossa on säilynyt hienoa esihistoriallista nähtävää, ja jonka ilmapiiriin ja näkymiin ovat lumoutuneet monet artesaanit. Omissa oloissaan elelevillä Färsaarilla avautuu ympärilläsi puuton luonto jylhänä ja kesyttömänä. Vihdoin on edessä ainutlaatuinen Islanti ja monta unohtumatonta päivää. Ehkä lähdet valassafarille, lintujen paratiisisaarelle ja samoilemaan Reykjavíkin kodikkaisiin, värikkäisiin pientalokortteleihin. Lopuksi on vielä aikaa sulatella elämyksiä laivalla meripäivien aikana ennen paluuta Liverpooliin.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Mykisty Islannin Länsivuonojen vaikuttavien maisemien ja maan luontonähtävyyksien äärellä. Akureyrin ympäristössä odottavat näyttävät vesiputoukset ja vulkaaniset ilmiöt kuplivine mutalähteineen, savuavine maakuoppineen ja kivettyneine laavamuodostelmineen.
 • Hemmottele itseäsi geotermisten ulkoilmakylpylöiden mineraalivesillä. Reykjavíkin lähistöllä oleva Blue Lagoon käy myös nähtävyydestä hienosti maisemoituine altaineen, jotka ovat keskellä mustanpuhuvaa laavatasankoa. Kaunis kylpylä, ja tunnelmaltaan paljon rauhallisempi, on myös maan pohjoispuolella sijaitseva Mývatn Nature Baths.
 • Rentoudu ja lepolomaile laivalla – etenkin meripäivinä on aikaa nauttia laivan palveluista ja ohjelmasta, sekä joutilaasta oleilusta ja kiireettömyydestä.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

su 1.7.           Lento Helsinki – Manchester, laivaan nousu Liverpoolissa. Lähtö klo 20.00
ma 2.7.          Dublin (Irlanti) klo 07.00 – 18.00
ti 3.7.             Päivä merellä
ke 4.7.           Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 17.00
to 5.7.           Kollafjørður (Färsaaret) klo 09.00 – 16.30
pe 6.7.           Seyðisfjörður (Islanti) klo 12.00 – 18.00
la 7.7.            Akureyri (Islanti) klo 09.00 – 20.00
su 8.7.           Ísafjörður (Islanti) klo 08.00 – 18.00
ma 9.7.          Reykjavik (Islanti) tulo klo 07.00
ti 10.7.           Reykjavik (Islanti) lähtö klo 18.00
ke 11.7.         Päivä merellä
to 12.7.         Päivä merellä
pe 13.7.         Liverpool (Iso-Britannia) tulo klo 08.00. Laivasta nousu.
Paluulento Suomeen Manchesterista.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 1.7. AY1361
Helsinki 08.15 – 09.15 Manchester

Paluulento 13.7. AY1366
Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti (Määrittelemätön) 2 495
Sisähytti Kat. 1 (4. kansi) 2 555
Sisähytti Plus Kat. 2 (5. kansi) 2 685
Sisähytti Superior Kat. 5 (6. kansi) 3 265
Ulkohytti (Määrittelemätön) 2 920
Ulkohytti Kat. 7 (5. kansi) 3 045
Ulkohytti Plus Kat. 8 (5. kansi) 3 115
Ulkohytti Superior Kat. 9 (6. kansi) 3 310
Ulkohytti Superior Kat. 10 (6. kansi) 3 785
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. kansi) 3 455
Ulkohytti Premium Kat.12 (7. kansi) 3 615

Tutustu m/s Magellaniin >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – risteilykokemus brittiläiseen tyyliin
 • Laivan koko: maltillinen, 1250 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

magellan kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Magellanilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, talon viini valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja ja virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Laivayhtiö vaatii tällä risteilyllä kaikilta matkustajilta matkavakuutuksen. Suosittelemme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin (4 retkeä) hintaan 349 € / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 17.6.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Ma 2.7. Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse (n. 4 h)
Lähdemme Dublinin kaupunkikierrokselle, joka on mainio tapa tutustua kaupunkiin. Kierroksen aikana opit Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta ja nykypäivän modernista elämäntavasta vilkkaassa Irlannin pääkaupungissa. Näet Dublinin vanhan parlamenttitalon, joka nykyisin toimii Irlannin pankkina. Näet Trinity Collegen, yhden Irlannin vanhimmista yliopistoista ja sen lähellä sijaitsevan St. Stephen Greenin puiston sekä St. Patrickin katedraalin. Ohitamme henkeäsalpaavat St. Patrickin Yrjöjenaikaiset rakennukset värikkäine ovineen, jotka ovat merkittävä ja kaunis osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Vierailemme Guinness Storehousen panimonäyttelyssä, joka on avattu yhteen panimon vanhimmista rakennuksista. Rakennukset ovat peräisin vuodelta 1759, jolloin Guinness-oluen valmistus Dublinissa alkoi. Ei liene yllättävää, että Guinness Storehouse on koko Irlannin suosituin turistinähtävyys. Guinness Storehouse -panimonäyttely on seitsemässä kerroksessa ja sen ulkomuoto muistuttaa Guinness-tuoppia. Itseopasteisen kierroksen aikana voi tutustua oluen valmistukseen, säilyttämiseen, kuljettamiseen ja työntekijöiden toimenkuvaan. Kierros päättyy 360 Gravity Bariin, josta näkee koko Dublinin yli. Kierroksen jälkeen voi tehdä ostoksia virallisessa Guinness-liikkeessä tai kahvitella omakustanteisesti.

Ke 4.7.Muinainen Orkney, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteistaan. Pysähdymme kahdella mystisellä, seremoniallisella kivikehällä; Stennessin kivillä ja näyttävällä Brodgarin renkaalla. Kulkumme jatkuu Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös saaren hienoimmassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.

La 7.7. Pohjoisen helmet, kokopäiväretki (n. 7-8 h) sis. lounaan
Tämä suosittu retki pitää sisällään kaikki pohjoisen Islannin kohokohdat – Maagisen Mývatn-järven, Námaskarðn kuumat ja mutaiset lähteet, ihmeellisen Dimmuborgirin laavamaiseman sekä vehreät Skútustaðir pseudo-kraatterit. Retkipäivä alkaa linja-automatkalla pitkin pittoreskiä Eyjafjörður-vuonon rantaviivaa. Ensimmäiseksi saavumme Goðafoss-vesiputoukselle. Matka jatkuu läpi vehreiden viljelysmaiden kohti yhtä Islannin kansallisaarretta – Mývatn-järveä. Tämä geologisesti erittäin mielenkiintoinen ympäristö on kymmenien tuhansien lintujen koti ja siellä voi nähdä satoja eri lintulajeja. Mývatn-järveltä matka jatkuu kohti Námaskarðia ja sen henkeäsalpaavia luonnonihmeitä – kuumia ja mutaisia lähteitä ja maasta nousevaa höyryä. Námaskarðista matka jatkuu kohti lintutarkkailijoiden suosimia Skútustaðir kraattereita, jotka syntyivät laavan räjähdellessä märälle maalle. Päivän aikana nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. HUOM! Retkikohteiden järjestys saattaa muuttua.

Ti 10.7. Kultainen kierros, kokopäiväretki (n. 8 h) sis. lounaan
Tämä klassinen retki sisältää kolme Islannin huippukohdetta – Þingvellir kansallispuiston, Gullfossin putouksen ja Geysirin korkeuksiin vettä suihkuttavat geysirit. Yhteensä nämä kuuluisat kohteet muodostavat Kultaisen kierroksen. Huippusuosittu Kultainen kierros alkaa vierailulla UNESCOn maalmanperintökohtesseen Þingvellirin kansallispuistoon, jossa pidettiin vuodesta 930 lähtien maan käräjät monen vuosisadan ajan. Paikka on myös maantieteellisesti erikoinen: se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välisessä saumakohdassa, jota reunustaa maankuoren repeämisestä syntynyt käräjämiesten rotko. Gullfossin putouksella vedet syöksyvät 32 metrin korkeudelta monien portaiden kautta syvään kanjoniin. Geysirien geotermisellä alueella näemme sen aktiivisimman lähteen, Strokkurin, joka toimii muutaman minuutin välein kun vesipatsaat syöksyvät jopa 20-40 metrin korkeuteen. Paluumatkalla piipahdamme Perlanissa. Tässä erikoisessa, kuumavesitankkien päälle rakennetussa lasikupolissa on näköalatasanne, josta aukeavat näkymät yli pääkaupunkiseudun.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkipaketin toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Sunnuntai 1.7. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Liverpool (Iso-Britannia) Laiva lähtee klo 20.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Manchesteriin josta siirrymme bussilla Liverpooliin ja nousemme m/s Magellaniin. Lähdemme merelle illalla.

Maanantai 2.7. Dublin (Irlanti) klo 07.00 – 18.00

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Tiistai 3.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista.

Keskiviikko 4.7. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 17.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten.

Torstai 5.7. Kollafjørður (Färsaaret) klo 09.00 – 16.30

Kollafjørður on kalastajakylä Färsaarilla Streymoyn alueella. Alussa täällä oli vain muutamia asuntoja ja vuonna 1837 rakennettu kylän kirkko, joka edustaa tyypillistä tervattua puutaloa valkoisine ikkunoineen ja turvekattoineen. Tänä päivänä Kollafjørðurissa asuu lähes tuhat ihmistä, ja kylä levittäytyy nauhan lailla rannikkoa pitkin yli kuuden kilometrin matkalle. Nimensä se on saanut vuonosta, jota ympäröivät korkeat vuoret.

Perjantai 6.7. Seyðisfjörður (Islanti) klo 12.00 – 18.00

Seyðisfjörðuria tituleerataan usein Islannin viehättävimmäksi kyläksi. Sen syrjäinen sijainti ja vaikeapääsyisyys tekevät siitä vieläkin erikoisemman. Kylän yläpuolella olevasta laaksosta kantautuu Fjaroara-joen 25 vesiputouksen pauhu, kun vesi ryöppyää alas matkalla kohti vuonoa. Seyðisfjörðurissa asuu vain 800 ihmistä, joten kylään on rento tutustua. Täällä on muun muassa ainutlaatuinen kokoelma hyvin säilyneitä puisia rakenteita.

Lauantai 7.7. Akureyri (Islanti) klo 09.00 – 20.00

Akureyri sijaitsee 60 kilometriä pitkän Islannin pisimmän vuonon Eyjafjördurin perällä. Alun perin postiasemaksi perustettu Islannin pohjoisosan pääkaupunki Akureyri on nykyään houkutteleva kylä värikkäine taloineen ja puutarhoineen. Täällä sijaitsevat myös maailman pohjoisin kasvitieteellinen puutarha sekä golfkenttä. Retkiä tehdään usein upeiden maisemien ääreen kuten Godafossin vesiputoukselle. Kylän keskustassa on monia museoita, gallerioita sekä näyttelyjä, jotka esittelevät Akureyrin monipuolista kulttuuria sekä Islantia kokonaisuudessaan. ”Arts Alley” on kylän pääkatu, jonka varrella ovat myös parhaat ravintolat ja galleriat.

Sunnuntai 8.7. Ísafjörður (Islanti) klo 08.00 – 18.00

Länsivuonojen alue sijaitsee Pohjois-Islannissa. Ísafjörður on tämän alueen suurin satamakaupunki, jonka pääelinkeino on ollut ja on edelleen kalastus. Vuorten ympäröimä kaupunki on lähes täydellinen luonnonsatama. Lähellä risteilyalusten kiinnittymislaitureita on merimuseo, joka sijaitsee yhdessä Isafjordurin vanhimmista rakennuksista. Ísafjörður on mukava paikka vierailla etenkin kesäisin, jolloin yöt ovat valoisia. Matkamuistoiksi voi hankkia vaikka paikallisia käsitöitä.

Maanantai 9.7. Reykjavik (Islanti) tulo klo 07.00

Reykjavik maailman pohjoisimpana pääkaupunkina on sekä elinvoimainen keskus että portti upean luonnon äärelle. Rikas kulttuurielämä, monet ensiluokkaiset ravintolat ja vilkas yöelämä houkuttelevat kävijöitä Reykjavikiin. Vain hetken ajomatkan päässä kävijä voi kohdata koskemattoman Islannin luonnon vastakohtaisuudet: reheviä laaksoja ja karua ylämaata, jotka vaihtuvat upeista vesiputouksista mahtaviin jäätikköihin.

Tiistai 10.7. Reykjavik (Islanti) lähtö klo 18.00

Vietämme vielä koko päivän Reykjavikissa, johon on aikaa tutustua vaikka omatoimisesti.

Keskiviikko 11.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista.

Torstai 12.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista.

Perjantai 13.7. Liverpool (Iso-Britannia) – Manchester (Iso-Britannia) – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Liverpooliin. Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen siirrymme bussilla Manchesteriin, josta paluulento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X