29.6.2018 Lomaristeily 10 pv alk. 2 125 € Norjan vuonot, m/s Marco Polo ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia – Norja

Koe Norjan suurenmoiset, satumaiset vuonot. Lähde risteilemään ainutlaatuisen mahtaviin maisemiin, jotka kutistavat ja hiljentävät ihailijansa. Vieraile luontonähtävyyksillä, pittoreskeissa vuonokylissä ja kaupungeissa. Ja ennen kaikkea: rentoudu ja nautiskele – maissa vietettyä päivää seuraa aina leppoisa päivä laivalla, jolloin livutaan toinen toistaan kauniimmilla vuonoilla, ympärillä avautuviin näkymiin keskittyen. Laiva lähtee Englannista, Hullista, ja ankkuroituu ensin vuorten suojaamaan Eidfjordiin. Sen kupeessa on kaunis vesiputous ja lähettyvillä Norjan suurin kansallispuisto. Flåmista alkaa yksi maailman jyrkimmistä ja säväyttävimmistä junareiteistä. Oldenin vuonoseutua koristavat vihreillä rinteillä lepäävät idylliset maatilat. Åndalsnesin ympäristöstä löytyy huikeita retkeilypaikkoja, serpentiiniteitä ja maisemajuna, joka vie vuorten ja vesiputousten äärelle. Ennen paluumatkaa saat kuljeskella vielä ihastuttavassa Bergenissä. Voit nousta köysiradalla näköalapaikalle ja samoilla historiallisessa hansakorttelissa, jonka liikkeissä myydään käsitöitä ja perinteisiä matkamuistoja.

Huom. Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Lähde maisemallisille junamatkoille, jotka johtavat vuonoilta vuorille. Katsele vesiputouksia ja luonnon villejä piirteitä ikkunan takaa ja maisemapaikoilta. Kumpi on upeampi: Flåmin jyrkkä rata, joka kipuaa meren tasalta yli 800 metrin korkeudelle, vaiko Åndalsnesista liikennöivä, pitkälti jokea seuraileva Raumabanen?
 • Ota rennosti laivalla. Matkaan kuuluu useita päiviä, jolloin risteillään huikeissa vuonomaisemissa laivasta poistumatta. Hyödynnä laivan ohjelmaa ja ajanvietemahdollisuuksia, tai oleile vaan, anna ajatuksille tilaa ja nauti upeista näkymistä.
 • Suuntaa Oldenin ympäristön hienoille luontonähtävyyksille, joihin pääset retkillä. Näe Briksdalin jäätikkö ja sen sulamisvesistä syntyneet joet, sekä vesiputoukset ja vuoristojärvet.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana Kristina®-matkanjohtaja

Minna Särmö

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

pe 29.6.         Lento Helsinki – Manchester, laivaan nousu Hullissa. Lähtö klo 18.15
la 30.6.          Päivä merellä
su 1.7.           Eidfjord (Norja) klo 08.00 – 14.00
Hardangervuono risteillen
ma 2.7.          Flåm (Norja) klo 07.30 – 18.30
Sognevuono risteillen
ti 3.7.            Olden (Norja) klo 09.30 – 18.30
Nordvuono risteillen
ke 4.7.           Åndalsnes (Norja) klo 08.00 – 18.00
to 5.7.           Bergen (Norja) klo 11.00 – 19.00
pe 6.7.           Päivä merellä
la 7.7.            Hull (Iso-Britannia) tulo klo 12.45, laivasta nousu. Hotelliyöpyminen Manchesterissa.
su 8.7.           Paluulento Suomeen Manchesterista

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta (päivitetty 14.6.)

29.6. Menolento AY1361
Helsinki 08.15 – 09.15 Manchester

8.7. Paluulento AY1362
Manchester 10.25 – 15.10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1 hh
         
Sisähytti (määrittelemätön) 1 995
Sisähytti Kat. 1 (4. tai 5. kansi) 2 040
Sisähytti Plus Kat. 2 (4., 5. tai 6. kansi) 2 120
Sisähytti Superior Kat. 3 (7. tai 9. kansi) 2 230
Yhden hengen sisähytti Kat. 5 (4. tai 10. kansi) 2 845
Ulkohytti (määrittelemätön) 2 300
Ulkohytti Kat. 6 (4. tai 5. kansi) 2 445
Ulkohytti Plus Kat. 8 (4., 5. tai 6. kansi) 2 580
Ulkohytti Superior Kat. 9 (9. tai 10. kansi) 2 605
Yhden hengen ulkohytti Kat. 10 (7. tai 9. kansi) 3 265
Ulkohytti Superior Plus Kat. 11 (7. tai 9. kansi) 2 670
Ulkohytti Premium Kat. 12 (7., 9., 10. tai 11. kansi) 2 780

Tutustu m/s Marco Poloon >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva vanhanajan risteilytunnelmalla
 • Laivan koko: keskikokoinen, 800 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Marco Polo kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marco Pololla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset ja
  Hotelliyöpyminen Manchesterissa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti risteilyllä (sis. hanaolut, talon viini valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja, talon viini, valikoima cocktaileja ja virvoitusjuomia)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

(päivitetty 14.6.)

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin (3 retkeä) hintaan 279€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 11.6.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

Su 1.7. Hardangervidda ja Vøringsfossenin putous, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Retkemme alkaa lyhyellä linja-automatkalla laaksossa kohti Øvre Eidfjordia ja Hardangerviddania. Pohjois-Euroopan laajimman suurtunturiylänköalueen luontokeskuksessa opimme Hadangerviddan kansallispuiston luonnosta ja villieläimistä tutustumalla keskuksen näyttelyihin, ainutlaatuisiin akvaarioihin ja katsomalla upeita Ivo Caprinon videoita. Matka jatkuu nousten vuorille kohti Sysendammenia – ihmisen luomaa tekojärveä, joka tarjoaa Siman, yhden Euroopan suurimman voimalaitoksen, sähköntuotantoon tarvitseman veden. Sieltä on upeat näkymät Hardangerviddaniin ja selkeällä säällä näemme Hardangerjøkulen jäätikön. Paluumatkalla ohitamme Norjan tunnetuimman vesiputouksen, Vøringsfossenin, jonka pudotus on 182 metriä ja pysähdymme Fosslin näköalapaikalle ihailemaan näkymiä.

Ma 2.7. Flåmin rautatie & Vatnahalsen, puolipäiväretki (n. 3,5 h sis. kahvin ja vohvelin)
Lähdemme Flåmin rautatiellä aina 811 metrin korkeuteen Vatnahalseniin nauttimaan kahvit ja vohvelit. Laiturilta siirrymme kävellen lyhyen matkan Euroopan dramaattisimmalle junamatkalle, joka on insinöörityön taidonnäyte. Matkaa tehdään tunneleiden läpi sekä kivuten korkealle, nauttien jyrkkäseinäisen Flåm-laakson näkymistä junan kulkiessa niin hitaasti että maisemia pystyy ihailemaan rauhassa.

Ke 4.7. Dramaattinen Trollstigen, puolipäiväretki (n. 3,5 h sis. kahvin ja kakkupalan)
Åndalsnes on sijoittunut Romsdal-vuonoon ja maisemat siellä ovat huikaisevat. Retki alkaa bussimatkalla Rauma-joen vartta pitkin pysähtyen keskelle lumoavaa vuorimaisemaa. Näemme toisella puolella Skandeihin kuuluvan Romsdalshornin vuorenhuipun ja sitä vastapäätä korkeudestaan ja jyrkkyydestään tunnetun ”peikonseinä” Trollveggenin. Ylitettyämme Sogge-sillan lähestymme Isterdal-laaksoa, jossa näemme upeita vuoria joilla on majesteettiset nimet kuten Kuningas, Kuningatar ja Piispa. Saavumme upealle Trollstigen-tielle, joka vie meidät yli 800 metriä merenpinnan yläpuolelle. Pysähdymme aika ajoin valokuvaamaan upeita maisemia ja nautimme retken aikana kakkukahvit paikallisessa kahvilassa. Retken päätteeksi palaamme serpentiinitietä laivalle.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkipaketin toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.
Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.
Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Perjantai 29.6. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Hull (Iso-Britannia) lähtö klo 18.15

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin, josta siirrymme bussikuljetuksella Hulliin. M/S Marco Polo lähtee merelle alkuillasta.

Lauantai 30.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää tutustuen m/s Marco Polon palveluihin.

Sunnuntai 1.7. Eidfjord (Norja) klo 08.00 – 14.00 – Hardangervuono risteillen

Jylhien, jopa 1900 metriin kohoavien vuorten ja vesiputousten ympäröimä Eidfjord on kuvankaunis vehreä kylä, jonne johdattaa upea Hardangervuono. Lyhyen kävelymatkan päässä kylästä voi tien varrelta löytää vanhoja hautoja, joiden historia ulottuu aina rautakaudelle ja viikinkien aikaan asti. Eidfjordin vanha kirkko rakennettiin vuonna 1309. Läheinen Vøringfossenin vesiputous on yksi Norjan suosituimmista luonnonnähtävyyksistä.

Iltapäivästä jatkamme matkaa ihastellen Hardangervuonon maisemia.

Maanantai 2.7. Flåm (Norja) klo 07.30 – 18.30 – Sognevuono risteillen

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono on myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Tiistai 3.7. Olden (Norja) klo 09.30 – 18.30 – Nordfjord risteillen

Oldenin hurmaavaa kylää reunustavat vehreät niityt sekä värikkäät kukat. Kokonaisuutta täydentävät iloisesti solisevat purot, jotka kiemurtelevat talojen välissä. Olden on myös retkien lähtöpaikka kuuluisalle Briksdalin jäätikön osalle, joka sijaitsee vesiputousten ja korkeiden vuortenhuippujen välissä. Oldenin keskustassa sijaitsee vanha, vuonna 1759 rakennettu kirkko, jonka penkeissä ja ovenpielissä on hyödynnetty samalla paikalla aikaisemmin 1300-luvulla sijainneen sauvakirkon puuosia. Lähellä kirkkoa on myös ompelukonetehtailija William Singerin vanha koti.

Keskiviikko 4.7. Åndalsnes (Norja) klo 08.00 – 18.00

Åndalsnes sijaitsee 88 kilometriä pitkän Romsdal-vuonon juurella aivan Raumajoen suulla. Romsdalin laakson läpi virtaava joki houkutteli perhokalastajia jo 1800-luvulla. Åndalsnesin pieni kylä on Rauman hallinnollinen keskus ja täältä tehdään usein retkiä joko kauniille Romsdalin alpeille tai klassiselle höyryjunakierrokselle upeisiin vuoristomaisemiin.

Torstai 5.7. Bergen (Norja) klo 11.00 – 19.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Perjantai 6.7. Päivä merellä

Vietämme mukavaa meripäivää muistellen matkan tapahtumia matkalla kohti Hullia.

Lauantai 7.7. Hull (Iso-Britannia) – Manchester (Iso-Britannia)

Saavumme Hulliin puolenpäivän jälkeen. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marco Pololle. Yövymme Manchesterissa hotellissa ennen paluulentoa.

Sunnuntai 8.7. Paluulento Suomeen

Hotelliaamiaisen jälkeen bussikuljetus vie meidät Manchesterin lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X