19.4.2017 Lomaristeily 1 vko Skotlanti & Irlanti 1 vko, m/s Marco Polo ALL INCLUSIVE – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Iso-Britannia

Skotlannin ja Irlannin risteily CMSUM1 pieni

Historiaa, kulttuuria ja silmänruokaa – kevään kiehtovin viikko vie kierrokselle huikeiden maisemien Skotlantiin ja iloiseen Irlantiin. Se vie pittoreskeihin satamiin, karismaattisiin kaupunkeihin ja perinteitä vaaliville pikkusaarille. Nouset kyytiin Englannin Bristolista, joka on sekoitus modernia katutaidetta, vanhaa arkkitehtuuria ja historiallisen satamakaupungin henkeä. Säväyttävää särmää löydät myös Pohjois-Irlannin Belfastista. Levoton menneisyys näkyy yhä seinämaalauksissa ja iskulauseissa, mutta vastapainoksi on viktoriaanisen ajan rakennusloistoa. Sitten matkaat Skotlannin rauhallisille saarille. Lewisin aarteita ovat turmeltumaton luonto, mystiset kivipaadet ja lampaanvillasta kudotut pehmeät tweedkankaat – voit tehdä ostoksia Stornowayn puodeissa. Suurten korkeuserojen muovaamalla, vehreällä Mullin saarella odottavat vuoret ja kanervanummet, lampaiden laitumet ja muinaiset linnat. Kodikas ja aina hyväntuulinen Dublin vetoaa pubeineen ja historiallisine rakennuksineen. Matkan kenties pirtein näky odottelee viikon lopulla: Cobhin sievässä rantakaupungissa hehkuvat sopuisasti kaiken väriset pienveneet ja talot.

Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Piipahda Belfastin kuuluisimpaan pubiin – se on hieno nähtävyys. The Crown Liquor Saloonin 1800-luvun lopulta juontuva interiööri on pramea ja tunnelmallisen vanhanaikainen.
 • Ihastele Mullin saaren vaikuttavia ja vaihtelevia luontomaisemia, ja etsiskele villielämiä; monien vesilintujen kotisaarella kannattaa kulkea kiikarit kädessä. Kirkkaissa rantavesissä viihtyvät hylkeet ja saukot, syvemmällä delfiinit ja ajoittain myös valaat.
 • Vieraile Cobhin lähellä olevassa, legendojen värittämässä Blarneyn linnassa. 1400-luvulla rakennetun linnan huipulla sijaitsee mystinen kaunopuheisuuden kivi; kun sitä suutelee, alkaa kieli laulaa ja löydät sopivat sanat joka tilanteeseen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC -matkanjohtajana:

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

19.4. ke         Lento Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Bristolissa. Lähtö klo 24.00
20.4. to         Päivä merellä
21.4. pe        Belfast, Pohjois-Irlanti klo 07.00 – 16.00
22.4. la          Stornoway* (Ulko-Hebridit), Skotlanti klo 09.00 – 19.00
23.4. su        Tobermory* (Mullin saari), Skotlanti klo 07.00 – 16.00
24.4. ma       Dublin, Irlanti klo 08.00 – 19.15
25.4. ti          Cobh, Irlanti klo 08.00 – 16.00
26.4. ke         Bristol Avonmouth, Iso-Britannia. Tulo klo 08.00. Laivasta nousu.
Paluulento Lontoosta.

* Venekuljetus maihin

https://www.kristinacruises.com/kristinawp/wp-content/uploads/2016/09/Britteinsaarten-kierros-CMSUM7-kartta.jpgPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

19.4. Menolento AY831
Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo

26.4. Paluulento AY840
Lontoo 16.10 – 21.00 Helsinki                              

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat. 1 (4. tai 5. kansi) 1 895
Sisähytti Plus Kat. 2 (4., 5. tai 6. kansi) 1 965
Sisähytti Premium Kat. 4
(7., 9. tai 10. kansi)
2 145
Yhden hengen sisähytti Kat. 5
(4. tai 10. kansi)
2 585
Ulkohytti Kat. 6 (4. tai 5. kansi) 2 165
Ulkohytti Kat. 7 (4., 5. tai 6. kansi) 2 210
Ulkohytti Plus Kat. 8 (4., 5. tai 6. kansi) 2 260
Ulkohytti Superior Kat. 9 (9. tai 10. kansi) 2 375
Yhden hengen ulkohytti Kat. 10
(7. tai 9. kansi)
2 995
Ulkohytti Premium Kat. 12
(7., 9., 10. tai 11. kansi)
2 570

Tutustu m/s Marco Poloon >>

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva vanhanajan risteilytunnelmalla
 • Laivan koko: keskikokoinen, 800 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittejä, vain aikuisille
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Marco Polo kooste pieni

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marco Pololla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Kaupunkikierros & lounas Bristolissa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • All Inclusive juomapaketti (sis. talon viini, hanaolut, virvoitusjuomat, valikoima cocktaileja ja viinoja)
 • Palvelurahat laivalla
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on englantilaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti englanninkielisiä. KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Tämä risteily on tarkoitettu vain aikuisille.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 4.4.2017 mennessä.

Retkivaraukset: Puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Keskiviikko 19.4. Helsinki – Lontoo (Iso-Britannia) – Bristol lähtö klo 24.00

Lentomme saavuttua Lontoon Heathrown lentoasemalle suuntamme kohti Bristolia, jossa ensin nautimme pubi-lounaan. Virkistäydyttyämme tutustumme Bristoliin kaupunkierroksella paikallisoppaan johdoll. Kierroksen jälkeen nousemme M/S Marco Pololle, joka lähtee satamasta klo 24.00.

Torstai 20.4. Päivä merellä

Vietämme päivää merellä tutustuen m/s Marco Polon palveluihin.

Perjantai 21.4. Belfast (Pohjois-Irlanti) klo 07.00 – 16.00

Viimeisten vuosien aikana Belfast on puhdistanut mainettaan ongelmien kaupunkina ja muuttunut moderniksi, tyylikkääksi ja vilkkaaksi matkailukohteeksi. Great Victoria Streetin ympäristössä on valikoima hyviä pubeja ja ravintoloita.  Kuningattaren yliopiston läheisyydessä sijaitsee taas upea kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin yli 180 vuotta sitten. Belfastin maamerkkeihin kuuluvat Samson & Goliath, kaksi korkeuksiin kohoavaa keltaista kraananosturia, muistuttaen edelleen laivanrakennusajoista. Vähän matkan päässä Belfastista sijaitsee myös Pohjois-Irlannin ainoa UNESCOn maailmanperintö kohde Giant’s Causeway, joka on noin 40 000 yhteen liittyneen basalttipylvään muodostama nähtävyys – jättiläisen jalkakäytävä.

Belfastin kaupunkierros ja Titanic- museo (n. 4 h), puolipäiväretki, 59 €
Linja-auto noutaa meidät satamasta ja lähdemme tutustumaan mielenkintoiseen Belfastin kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen tässä historiallisessa kaupungissa, jossa protestantit ja katolilaiset ovat taistelleet reviireistään. Nykyään Belfast on mitä mielenkiintoisin eurooppalainen pääkaupunki täynnä historiaa.Tutustumme Titanicin uskomattomaan tarinaan laivan syntymäkaupungissa. Dramaattinen Titanic Belfast –museo, joka sai vuonna 2016 World Travel Award -palkinnon,  juhlistaa Belfastin uniikkia suhdetta tämän kuuluisan laivan kanssa. Museo sijaitsee kaupungin sydämessä aivan kuuluisan laivan rakennustelakan, Harland And Wolfin, vieressä. Upeassa 6-kerroksisessa rakennuksessa sijaitseva museo kertoo Titanicin tarinan sen syntyajatuksesta 1900-luvun alun Belfastissa, sen rakennuksen ja matkaan lähettämisen, kuuluisaan neitsytmatkaan ja traagiseen loppuun asti.Seikkailusi alkaa hetkellä jona astut ovesta sisään rakennuksen jättimäiseen aulaan, jota ympäröi neljä laivan rungon muotoista siipeä. Kun matkaat yhdeksän suuren gallerian halki tässä interaktiivisessa näyttelyssä, aistit ja tunnet Titanicin todellisen tarinan. Pääset syvälle matkustajien, henkilökunnan ja turmapäivän sankareiden tarinoihin. Videon avulla pääset jopa vierailemaan laivan viimeisellä leposijalla Pohjois-Atlantin pohjalla. Vierailun jälkeen on hetki aikaa kahvitella museon kahvilassa omakustanteisesti ennen paluuta laivalle. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 20 osallistujaa.

 

Lauantai 22.4. Stornoway* (Ulko-Hebridit, Iso-Britannia) klo 09.00 – 19.00

Päivän vierailukohteemme, Ulko-Hebrideillä sijaitseva Stornoway on Lewisin saaren keskus. Aikoinaan viikinkien perustama asutuskeskus on nykyään vilkas kaupunki ja satama sekä suosittu risteilykohde. Yksi saaren nähtävyyksistä on upea Lewsin linna, joka on rakennettu 1800-luvulla. Suosittuja tuliaisia Ulko-Hebrideiltä ovat käsityöläisten korut sekä tunnetusta Harris Tweed –kankaasta tehdyt vaatteet ja asusteet. Paikallisherkuista mainittakoon verimakkara, jota on maistettava! Maihinmeno venekuljetuksella.

Historiallinen Lewis, puolipäiväretki (n. 4h), 54 €
Ulko-Hebridien saariketjun pääsaarta, Lewisia, leimaavat turmeltumaton luonto ja perinteikäs elämäntyyli. Saamme nauttia tuulen tuivertamista kanervikoista ja kauniista rantamaisemista samalla, kun tutustumme saaren historiallisiin kohteisiin. Matkaamme Stornowaysta turvenummien halki ensimmäiselle pysähdyksellemme Arnolin kylään, jossa näemme useita hylättyjä ”mustia taloja”. Paikalliset turvekattoiset savupirtit olivat käytössä 1960-luvulle asti ja vierailemmekin museoksi muutetussa talossa, joka on restauroitu ja kalustettu entisaikojen tyyliin. Karualla rannikolla sijaitsee harvinaisen hyvin säilynyt, yli 2000-vuotta vanha Carloway Broch -torni, jonka luona pysähdymme. Jatkamme kehämäistä matkaamme länsirannikkoa pitkin Callanishin kylään. Täällä sijaitsevat saaren tärkeimmät esihistorialliset rauniot, salaperäiset Callanishin kivet. Tornimaiset kivipaadet aseteltiin ristin ja ympyrän muotoon noin 5500 vuotta sitten, mutta niiden tarkoitus on yhä mysteeri. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 20 osallistujaa.

 

Sunnuntai 23.4. Tobermory* (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 16.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. Maihinmeno venekuljetuksella.

Maanantai 24.4. Dublin (Irlanti) klo 08.00 – 19.15

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset.

Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse (n. 4 h), puolipäiväretki, 58 €
Lähdemme Dublinin kaupunkikierrokselle, joka on mainio tapa tutustua kaupunkiin. Kierroksen aikana opit Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta ja nykypäivän modernista elämäntavasta vilkkaassa Irlannin pääkaupungissa. Näet Dublinin pääkadun O’Connell Streetin ja GPO-pääpostirakennuksen, joka oli yksi tärkeimmistä maamerkeistä Irlannin kamppaillessa itsenäistymisestään. Näet Trinity Collegen, yhden Irlannin vanhimmista yliopistoista sekä sen lähellä sijaitsevan St. Stephen Greenin puiston. Pääset ihailemaan myös Phoenix Parkia, joka on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa. Näet St. henkeäsalpaavat Patrickin ja Christchurch katedraalit ja suositun Temple Barin alueen, joka on täynnä pubeja muusikoineen, kauppoja ja ravintoloita. Dublinin kuuluisimmat Yrjöjenaikaiset rakennukset värikkäine ovineen ovat merkittävä ja kaunis osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Guinness Storehousen panimonäyttely on avattu yhteen panimon vanhimmista rakennuksista. Rakennukset ovat peräisin vuodelta 1759, jolloin Guinness-oluen valmistus Dublinissa alkoi. Ei liene yllättävää, että Guinness Storehouse on koko Irlannin suosituin turistinähtävyys. Guinness Storehouse -panimonäyttely on seitsemässä kerroksessa ja sen ulkomuoto muistuttaa Guinness-tuoppia. Itseopasteisen kierroksen aikana voi tutustua oluen valmistukseen, säilyttämiseen, kuljettamiseen ja työntekijöiden toimenkuvaan. Kierros päättyy 360 Gravity Bariin, josta näkee koko Dublinin yli. Kierroksen jälkeen voi tehdä ostoksia virallisessa Guinness-liikkeessä tai kahvitella omakustanteisesti. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 20 osallistujaa.

 

Tiistai 25.4. Cobh (Irlanti) klo 08.00 – 16.00

Leejoen varrella makaava Cobh vastaanottaa laivat yhtenä maailman parhaista luonnonsatamista. Vuoteen 1922 Queenstownina tunnettu Cobh oli useiden tuhansien irlantilaisten maastamuuttajien lähtösatama Amerikkaan ja myös Titanicin viiminen käyntisatama. Kaupungin ”Queenstownin tarina” on upea näyttely, joka kertoo Cobhin vahvasta merenkulun historiasta. Täältä tehdään myös paljon retkiä Irlannin legendaariseen Blarneyn linnaan.

Blarneyn linna, puolipäiväretki (n. 4h), 59 €
Lähdemme Cobhin satamasta Corkin kupeesta kohti Etelä-Irlannissa, Blarneyn kylässä, sijaitsevaa Blarney Castle -linnaa. Se rakennettiin melkein 600 vuotta sitten Irlannin kenties suurimman klaanipäällikön, Cormac MacCarthyn toimesta. Pääset ihailemaan linnan 1400-luvulta peräisin olevia valleja ja tutustumaan synkkiin tyrmiin. Blarneyn tilukset kattavat 24 hehtaarin alueen ja sen puutarhat, metsiköt sekä kivipuutarhat ovat kokemisen arvoisia. Upeiden puutarhojen poluilla pääset tutustumaan irlantilaisiin kasvilajeihin ja ympäri maailmaa kerättyihin myrkkykasveihin. Retken aikana sinulla on myös mahdollisuus kiivetä tornin portaat ja käydä suutelemassa kuuluisaa Blarneyn kiveä – et enää koskaan jää sanattomaksi. Ennen paluuta satamaan voit tehdä ostoksia Blarneyn kaupassa tai kahvitella omakustanteisesti. Retki toteutetaan mikäli sille on vähintään 20 osallistujaa.

 

Keskiviikko 26.4. Bristol Avonmouth tulo klo 08.00 – Helsinki

Saavumme aamulla Bristol Avonmouthiin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marco Pololle. Siirrymme bussilla ensin pienelle tauolla Lydiard Parkiin josta matka jatkuu Heathrown lentokentälle, josta lento Suomeen lähtee iltapäivällä. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X