Lähtö 7.11.2013 Kanariansaarten risteily – Kauden avausristeily!

Print the page

Gran Canaria – La Gomera – El Hierro – La Palma – Teneriffa – Gran Canaria.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Nautiskele auringon ja sinitaivaan hellimällä, ihanalla Kanarialla. Marras–joulukuussa risteilemme tavallista juhlavammalla mielellä – hyvä ruoka ja viini kielellä. Ainutlaatuinen gourmet-teemamme näkyy sekä laivan ohjelmassa, ruokaravintoloiden tarjonnassa että retkivalikoimassa. Tällä lomalla voit kohdata tututkin kohteet uudessa, tavallista herkullisemmassa valossa.

Jokaisella saarella on jotain omanlaista, makoisaa annettavaa. Teneriffa on muutakin kuin komeita tulivuorimaisemia; hedelmällinen maaperä tuottaa hienoja, täyteläisiä punaviinejä. Rauhaisa ja perinteikäs El Hierro ylpeilee makeilla ananaksillaan ja herkullisella savujuustollaan. La Gomeralla saat herkutella palmusiirapin kruunaamilla jälkiruuilla. Vuoristoisen, uhkean vehreän La Palman katukahvilassa voit pyytää makean barraquito-kahvin, jonka salaisuutena on ripaus kanelia ja tilkka sitruslikööriä. Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas hemmottelee kulttuurin ystäviä ja shoppailijoita, mutta myös ruokamatkailijoita. Tervetuloa mukaan!

Nautinnollisesti viiniä!

Antti Rinta-HuumoViinin nautinnolliseen ja kiehtovaan maailmaan meidät johdattaa Viinilehden Bouquet Clubin isäntä Antti Rinta-Huumo. Antti on viiniluennoitsija ja restonomikoulutuksen saanut kokki. Hän on työskennellyt maailman eri viinialueilla ja tunnetaan Viinistä viinin-oppaan toisena kirjoittajana jo vuodesta 1999. Risteilyhintaan sisältyvillä Antin luennoilla ja viininmaistiaisissa (lisämaksu) viinien maut, tuoksut ja muut ominaisuudet avautuvat kansantajuisesti ja selkokielellä.

Yrittäjä, DI Helena Tuominen on intohimoinen tanssin harrastaja, hän tuo vahvan kilpatanssiosaamisensa ja ohjaajakokemuksensa myös kaikkien risteilyvieraiden iloksi ja opiksi. Valmistaudu siis alkavaan juhlakauteen Helenan tanssitunneilla – kolmena päivänä järjestettävät tanssikurssit sisältyvät risteilyn hintaan.

Kanarian lomat tietopaketti

Aikataulut

Risteilyn aikataulu * 1 vko

7.11. to lento Helsinki-Las Palmas
8.11. pe Las Palmas, Gran Canaria lähtö klo 20.30
9.11. la San Sebastian de la Gomera, La Gomera tulo klo 9.00
10.11. su San Sebastian de la Gomera, La Gomera lähtö klo 7.00
Puerto de la Estaca, El Hierro klo 12.00-18.30
Santa Cruz de la Palma, La Palma tulo klo 23.30
11.11. ma Santa Cruz de la Palma, La Palma lähtö klo 18.30
12.11. ti Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa tulo klo 9.00
13.11. ke Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa lähtö klo 22.00
14.11. to Las Palmas, Gran Canaria tulo klo 5.30. Lento Las Palmas-Helsinki

Pidätämme oikeuden aikataulu- ja reittimuutoksiin sää- ja liikenneoloista johtuen.

Alustavat lentoaikataulut

Lennot operoidaan Norwegianin uusilla B737-800 lentokoneilla.

Lentovaihtoehto 1.
(Huom! Ennakkotiedoista poiketen aikataulu muuttunut päivälennoksi)
7.11. Menolento DY9490 Helsinki klo 09.00 – 13.20 Las Palmas
14.11. Paluulento DY9491 Las Palmas klo 14.10 – 22.30 Helsinki

Lentovaihtoehto 2.
7.11. Menolento DY9843 Helsinki klo 18.10 – 22.30 Las Palmas
14.11. Paluulento DY9842 Las Palmas klo 09.00 – 17.20 Helsinki

Maakuntien linja-autokuljetuksia käyttävien asiakkaiden tulee valita lentovaihtoehto 2.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 145 €
Pinta (5.) 1 245 €
Cornelia (5.) 1 345 €
CLASSIC Nina (4.) 1 545 €
Antonia (5.) 1 695 €
COMFORT Kristina (7.) 1 895 €
Regina (8.) 1 995 €
      Maisemahytit 2 045 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 245 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 395 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-lk                     190 €
Classic- ja Comfort-lk      240 €
Premium-lk                     895 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 660 €

Kanarian matka linja-autokuljetuksin

UUTTA! Liityntäkuljetukset maakunnista, lue lisää >>

Hintaan sisältyy

 • viikon lomaristeily suomalaisella m/s Kristina Katarinalla
 • majoitus valitussa hyttiluokassa
 • lennot Helsinki-Las Palmas-Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset Las Palmasissa
 • aamiaiset ja illalliset laivalla (ravintola Polaris)
 • yksi illallisista teemaillallinen viineineen
 • kapteenin tervetulotilaisuus
 • runsas ohjelma laivalla
 • suomalaisten matkanjohtajien palvelut
 • satamamaksut
 • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista, ellei toisin mainita. Trio-retkipakettihinnasta ei lapsialennusta. Retkivaraukset ovat sitovia.
Hinnat € / hlö.

TRIO-RETKIPAKETTI – 3 retkeä yhteishintaan 99 € =
Las Palmas ja vuoristokyliä + Vehreä La Palma + Teide-vuori

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas ja vuoristokyliä
8.11. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Gran Canarian puolen miljoonan asukkaan sykkivä pääkaupunki Las Palmas on saariryhmän suurin kaupunki ja tärkeä kansainvälinen satama. Tutustumme Las Palmasin vanhaan kaupunkiin ja vierailemme Kristoffer Kolumbuksen museona toimivassa talossa, jossa hän oleskeli kun hänen laivojaan kunnostettiin Kanarian saarilla. Ajamme Tafiran maineikkaan huvila-alueen kautta vuorille, vehreään Angosturan laaksoon ja Santa Brigidan näköalapaikalle, josta avautuu hieno näkymä Las Palmasiin. Pysähdymme katselemaan Gran Canarian huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin kuuluvaa La Bandaman kraatteria. Ennen paluuta laivalle tutustumme saaren kasvitieteelliseen puutarhaan.

Pyöräilyretki Las Palmasin kaupungissa
8.11. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Pyöräretki Las Palmasin vanhankaupungin alueella tarjoaa uuden, aktiivisen tavan tutustua historialliseen Vegueta kaupunginosaan. Tunnelmallinen kaupunki on täynnä mielenkiintoista katseltavaa – kapeita kujia, pieniä putiikkeja, kahviloita, toreja ja gallerioita. Ohitamme kaupungin tärkeimpiä monumentteja pysähdellen aika ajoin valokuvaamaan ja kuulemaan paikallisoppaan kertomuksia. Nautimme ohi lipuvien rakennusten ja viehättävien kortteleiden arkkitehtuurista. Pysähdymme rentouttavalle kahvihetkelle Pyhän Annan aukiolle Las Palmasin kaupungin synnyinsijoille. Retkellä näemme useita museoita, kirkkoja ja ostosalueita, jotka kertovat kaupungin vilkkaasta kulttuurielämästä. Retken aikana pyöräillään noin 13 kilometriä, pääsääntöisesti merkittyjä pyöräteitä pitkin. Retki ei sovellu alle 12-vuotiaalle. HUOM! Pyörissä on vain käsijarrut.

San Sebastian de la Gomera (La Gomera)

La Gomeran saarikierros
9.11. • 62 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan
Jylhä luonto ja henkeäsalpaavat näkymät ihastuttavat vierailijaa La Gomeran saarella. Suuntaamme banaaniviljelmien peittämään Hermiquan laaksoon ja vierailemme paikallisessa käsityöliikkeessä. Retkibussi jatkaa matkaa metsäisille rinteille ja suuntaa kohti 1200 metrin korkeudessa sijaitsevaa Garajonayn kansallispuistoa, Unescon maailmanperintökohdetta. Tiheät sumupilvet, lähteet ja purot takaavat riittävän kosteuden Euroopasta jo viimeisen jääkauden jälkeen täysin kadonneen metsätyypin hyvinvoinnille. Pysähdymme jaloittelemaan kansallispuiston vierailijakeskukseen. Nautimme perinteisen kanarialaisen lounaan viehättävässä ravintolassa ja seuraamme kuinka alkuperäisasukkaiden kehittämän vihellyskielen avulla viestitettiin vuorenhuipulta toiselle ennen matkapuhelimien yleistymistä. Lounaan jälkeen nautimme maisemista tehden valokuvauspysähdyksiä. Ennen paluuta laivalle teemme lyhyen kävelykierroksen kuvauksellisen San Sebastianin keskustassa.

La Gomeran vaellusretki
9.11. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Vaativuusatasoltaan vaativa
Pienen La Gomeran maisemat ovat jylhiä ja monimuotoisia – jyrkkiä rannikoita, syviä rotkolaaksoja, tuuheita metsiä ja karua pensaikkoa. Noin puolen tunnin bussimatka satamasta vie Unescon suojeleman Garajonayn kansallispuiston alueelle. Vaellamme harvinaisten laakeripuumetsien lumoissa ihastellen ikivanhoja puulajeja ja koskematonta, kotoperäistä luontoa, jota tavataan ainoastaan Makronesian saaristossa. Metsään luovat tunnelmaa mustarastaiden laulu ja lehvästön kätköistä joskus kuultava harvinaisten kanariankyyhkyjen ääntely. Mukaan kannattaa varata hyvät jalkineet, lämmintä vaatetta, kiikarit, suolaista purtavaa ja vettä. Huom! Retkellä on säävaraus ja tarvittaessa paikallinen vaellusopas saattaa muuttaa reittiä. Retki ei sovellu alle 12-vuotiaalle.
Tekniset tiedot: Korkeus n. 1200 m, matka n. 5 km, arvioitu kävelyaika 3–3,5 h.

Puerto de la Estaca (El Hierro)

Löytöretki El Hierroon
10.11. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Rauhallinen ja vehreä, massaturismilta säästynyt El Hierro on Kanarian saarista pienin. La Estacan satamasta bussi suuntaa sisämaassa sijaitsevan pääkaupungin Valverden kautta kauniille vuoristotielle n. 1300 metrin korkeuteen. Pysähdymme näköalapaikalla, josta avautuu hieno näkymä El Golfon kalderan muodostamaan laaksoon. Metsämaisemien jälkeen saavumme hedelmällisen Fronteran kylän liepeille, jossa tärkeä elinkeino on trooppisten hedelmien viljely. Vierailemme viinivalmistamossa ja maistelemme saaren viinejä ja paikallista juustoa. Tutustumme uhanalaiseen kanarianjättiliskoon erikoisessa liskotalossa ja käymme pienessä museossa, jossa on esitelty paikallisten saarelaisten elämää 1600–1900-luvuilla. Palaamme takaisin laivalle 2 km pitkän tunnelin kautta pohjoista rannikkotietä myötäilevää reittiä.

El Hierron vaellusretki
10.11. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Vaellusretkistämme vaativuustasoltaan helpoin
Kanarian nuorin, pienin ja kaukaisin saari El Hierro lumoaa leppoisalla tunnelmalla ja kauniilla luonnolla. Noin puolen tunnin bussimatkan jälkeen saavumme puolikuun muotoisen suuren kalderan, El Golfon, rinteille. Vaellamme laakerimetsän suojissa ihastellen puhdasta, monimuotoista luontoa ja nauttien eksoottisten puu- ja kasvilajien runsaasta kirjosta. Pysähdymme näköalapaikalla, josta kirkkaana päivänä voi nähdä jopa La Palman, La Gomeran ja Teneriffan saarille. Mukaan kannattaa varata hyvät jalkineet, lämmintä vaatetta, kiikarit, suolaista purtavaa ja vettä. Huom! Retkellä on säävaraus ja tarvittaessa paikallinen vaellusopas saattaa muuttaa reittiä. Retki ei sovellu alle 12-vuotiaalle.
Tekniset tiedot: Korkeus n. 1300 m. matka n. 7 km, arvioitu kävelyaika 3-3,5 h.

Santa Cruz de la Palma (La Palma)

Vehreä La Palma
11.11. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä – suuria matkailukeskuksia ei ole. Maisemakierroksella vierailemme Lumen neitsyen kirkossa ja Miradorin näköalatasanteella, josta voi kirkkaalla säällä ihailla kaupunkiin ja itäiselle rannikolle avautuvaa maisemaa. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella harvinaiset kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea. Retken päätteeksi pysähdymme El Pason kaupungin pienessä museossa.

Los Tiloksen luontokävely
11.11. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Lyhyellä bussimatkalla luonnonsuojelualueelle näemme Santa Cruz de La Palman viehättävän keskustan tärkeimpiä monumentteja ja kaunista arkkitehtuuria. Luontokävely Los Tiloksen alueella tarjoaa mahdollisuuden tutustua saaren monimuotoiseen luontoon ja harvinaiseen Laurisilva-metsään. Erilaisten puulajien ja saniaisten peittämä metsä on osa Unescon suojelemaa biosfäärialuetta. Siirrymme bussilla kuvaukselliseen San Andresiin, jossa matka jatkuu noin kilometrin pituisella kävelyllä rantaa pitkin. Ennen paluuta laivalle pysähdymme keskustaan nauttimaan virvokkeita ja aistimaan seesteisen, pienen kylän tunnelmaa. Retki sisältää n. 3 km kävelyä.

Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa)

Teide-vuori
12.11. • 38 € • Aamupäiväretki (n. 4,5 h)
Bussimatka Espanjan korkeimman huipun maisemiin on täynnä mielenkiintoista katseltavaa. Suuntaamme Teiden kansallispuistoon, joka reunustaa yhtä maailman suurimmista tulivuorikraattereista. Ajamme pitkin serpentiinitietä hämmästellen erivärisistä laavakerrostumista muodostuneita kukkulan rinteitä. Matkan aikana pysähdymme useita kertoja ihailemaan mustan, harmaan, valkoisen ja punaisen eri sävyjä. Teiden huippu on 3718 metriä merenpinnasta, retken aikana nousemme 2400 metrin korkeuteen. Korkealla vuoren rinteillä saattaa olla kylmä ja tuulista, joten suosittelemme mukaan lämpimiä vaatteita ja jalkineita. Retki toteutetaan sääolojen salliessa.

Jeeppisafari
12.11. • 57 € • Aamupäiväretki (n. 4,5 h)
Haluatko kokea Teneriffan uudella, erilaisella tavalla ja liikkua reiteillä, joita vain harvat matkailijat ovat nähneet? Jeeppisafari tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tulivuoren hallitseman Teneriffan runsaaseen luontoon ja laavakenttien muodostamaan vulkaaniseen maastoon. Maisemat vaihtelevat monilajisista laakeripuumetsistä pihkantuoksuisiin kanarianmäntymetsiin, teräväpiirteisiin huippuihin ja upeisiin rotkolaaksoihin. Jätämme valtaväylät taaksemme ja siirrymme jeeppien kyydissä luonnon sydämeen nauttimaan koskemattomista maisemista. Reittimme kulkee Teiden kansallispuiston laaksoista pieniin kyliin, joissa voi aistia aitoa kanarialaista tunnelmaa. Matkalla tehdään valokuvauspysähdyksiä ja tarjoillaan virvokkeita. Retki ei sovellu alle 10-vuotiaalle.

Makumatka viinin ja tapaksien maailmaan
12.11. • 46 € • Iltapäiväretki (n. 3 h)
Tiesitkö, että Kanariansaarten viini oli tunnettu Englannissa ja Amerikassa jo satoja vuosia ennen kuin kukaan puhui Argentiinan, Kalifornian tai Australian viineistä? Viiniretkellä tutustumme Teneriffan vulkaanisella maaperällä kasvaneeseen viiniin, jota jo Shakespeare ylisti omalla ajallaan. Bussikierroksella näemme El Sauzalin ja Tacaronten viininviljelyalueet ja vierailemme viinimuseossa. Pysähdymme La Barandan tilalle maistelemaan saaren viinejä ja paikallisia tapaksia. Jatkamme matkaa maineikkaalle Bodegas Alvaron tilalle, jossa nautimme raikkaasti kuplivaa Cava-kuohuviiniä ja muita Teneriffan erikoisuuksia. Palaamme takaisin laivalle auringonlaskun värittäessä horisonttia viiniköynnösten reunustamassa maisemassa.

Loro Parque
13.11. • 58 € • Lapset 6–15 vuotta 40 € • Lapset alle 6 vuotta 18 €
• Kokopäiväretki (n. 7 h)

Yksi Kanarian tunnetuimmista nähtävyyksistä on Puerto de la Cruzin vehreän luonnon siimekseen rakennettu eläinpuisto, Loro Parque. Eksoottisessa puistossa on runsaasti katseltavaa niin aikuisille kuin lapsille: trooppisia kasveja, papukaijoja, värikkäitä kaloja, pingviinejä, merileijonia ja paljon muuta. Puisto on niittänyt positiivista mainetta maailmalla monipuolisen tarjonnan ja eläinten lähes luonnonmukaisten elinolosuhteiden ansiosta – esimerkiksi Pingviinipalatsissa on lunta, jäätä ja jopa jäävuoria. Vierailun kruunaavat näytökset, joissa seurataan mm. delfiinien temppuja, merileijonien kujeita ja miekkavalaiden elämää. Rohkeimmat voivat suunnata haitunneliin seuraamaan kuinka valtamerten uljaat pedot viettävät päiväänsä. Loro Parquessa on runsaasti vapaa-aikaa tutustua kohteeseen ja nauttia lounasta omatoimisesti. Huom. edulliset lapsihinnat. Alle 6-vuotiaan retkivaraus vain myyntitoimistostamme, ei internetistä. 

Kuljetus Puerto de la Cruziin
13.11. • 23 € • Puolipäiväretki (n. 5 h) • ei opastusta
Noin 45 minuuttia kestävä bussikuljetus satamasta vie Puerto de la Cruzin keskustaan, jossa on mahdollisuus nauttia leppoisasta, omatoimisesta lomapäivästä. Puerto de la Cruz oli Kanariansaarten ensimmäinen todellinen rantalomakohde, jonne varakkaat englantilaiset matkustivat jo 1800-luvun alussa. Tämän päivän Puerto de la Cruz on viehättävä aurinkolomakohde ja samalla eloisa pikkukaupunki. Kaupungista löytyy runsaasti hyviä ravintoloita ja ostoksia voi tehdä niin kansainvälisissä merkkiliikkeissä kuin pienissä paikallisissa puodeissa, leipomoissa ja toreilla. Vapaa-ajalla voi kulkea kaupungin sydämessä – satama-allasta ympäröivissä kortteleissa ja katsella viehättäviä taloja puuparvekkeineen. Kulttuurinjanoiset voivat vierailla taidegallerioissa tai pistäytyä kauniissa 1600-luvun katedraalissa. Huom! Kuljetuksella ei ole mukana Kristina Cruisesin edustajaa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X