Lähtö 23.8.2015 Bordeaux, Gironden estuaari & kaksi mahtavaa jokea 1 vko, m/s Cyrano de Bergerac – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Bordeaux – Cadillac – Bordeaux – Pauillac – Blaye – Libourne – Saint-Emilion – Bordeaux

Ranskan jokiristeilytarjontaa täydentämään meillä on ilo tarjota uutuusristeilyt Länsi-Ranskan kahdella mahtavalla joella ja niiden estuaarissa. Matkaa tehdään tyylikkäällä, vuonna 2013 valmistuneella m/s Cyrano de Bergerac – laivalla Garonne- ja Dordogne joilla sekä niiden välisellä laajalla jokisuistolla, Girondella. Garonnen ja Dordognen yhtymäkohtaa sijaitsee Bordeaux merkittävine satama-alueineen ja historiallisine kaupunkiarkkitehtuureineen. Mikään muu kaupunki maailmassa ei ole saanut niin suurta osaa kaupunkikaavastaan kirjatuksi UNESCO:n maailmanperintöluotteloon. Viikon risteilymme esittelee laajasti maailman laadukkaimpien viinien viljelysaluetta. Tutustumme mm. Médocin alueeseen, joka on tullut tunnetuksi erityisen premier cru -luokituksen saaneista viineistään. Ne ovat maailman halutuimpia ja kalleimpia. Pääsemme myös osteriviljelmille, keskiaikaisen luostarielämän lähteille ja Euroopan korkeimmille hiekkadyyneille. Odotettavissa varsin elämyksellinen lomaviikko!

Matka-/retkiohjelma

Sunnuntai 23.8. HELSINKI – TOULOUSE – BORDEAUX

Lento Toulous´iin. Kuljetus Bordeaux´hon MS Cyrano de Bergerac  –alukselle, laivaannousu ja majoittuminen. Illallinen.

Maanantai 24.8. BORDEAUX – CADILLAC – BORDEAUX

Aamulla laiva suuntaa Cadillaciiin Garonnejokea pitkin. Jokivartta reunustavat kukkulaiset maisemat ja kauniit kylät. Iltapäivällä vieraillaan komeassa keskiaikaisessa Roquetailladen linnassa. Retki jatkuu Sauternais´n viiniviljelimille, missä maistamme tilan kuuluisaa Sauternais -viiniä. Cadillacin kaupunki on perustettu Garonnejoen idänpuoleiselle rannalle. Epernonin herttua rakennutti tänne muurien suojaan komean linnan. Kuljemme katsomassa sen portteja, valleja, keskusaukiota, vanhoja taloja ja kirkkoa. Risteily jatkuu takaisin Bordaux´hon, missä laiva viipyy yön laiturissa.

Tiistai 25.8. BORDEAUX – PAUILLAC

Risteilemme myötävirtaan pitkin Girondejokeen liiittyvää Garonnejokea ja ohitamme Cazeaun ja Patirasin saaret ennen saapumistamme Pauillac´iin. Iltapäivällä retki Médoc´n viininviljelyalueelle, missä valmistetaan maailman kuuluisimpia punaviinejä. Kuuluisan linnatien varrella näemme useita tunnettuja viinitiloja ja pysähdymme yhdelle niistä viiniä maistelemaan. Viihdeohjelmaa laivalla, yö Pauillacin laiturissa.

Keskiviikko 26.8. PAUILLAC – GIRONDEN ESTUAARI – BLAYE

Aikaisin aamulla risteily jatkuu. Gironden estuaari on jokisuualue, jossa Garonne- ja Dordogne jokien makea vesi sekoittuu suolaiseen meriveteen. Blaye´stä bussimatka vie pitkin Dordognejoen rinteille porrastettua kapeaa maisematietä viehättävään, keskiaikaisten vallien ympäröimään Bourgin pikkukaupunkiin. Matkan varrella näemme kauniita puutarhoja, vanhoja kalastajien mökkejä ja rinteille rakennettuja taloja. Ainutlaatuisessa maisemassa vaihtelevat jokinäkymät, kalliot ja viiniviljelmät. Palaamme Blayeen, missä tutustumme linnoitukseen, jolta aukeaa komea maisema joelle. Iltaa voi viettää laivalla tanssien.

Torstai 27.8. BLAYE – LIBOURNE – SAINT-EMILION

M/s Cyrano de Bergerac jättää taakseen Blayen aikaisin ja suuntaa Dordognejokea pitkin kohti Libournea, minne saavutaan aikaisin iltapäivällä. Retki Saint-Emilionin kylään. Paikallisen oppaan tarinat vievät keskiaikaan, tutustumme kylän perustajan munkki Emilionin luolaan, hänen kunniakseen rakennettuun kappeliin sekä katakombeihin. Merkittävin nähtävyys on Euroopan suurin kalkkikivinen monoliittikirkko. Vierailemme perheomisteisella viinitilalla, perehdymme viinin valmistukseen Saint-Emilionin alueella ja maistamme viiniä. Illalla miehistön show.

Perjantai 28.8. LIBOURNE –  BORDEAUX

Nautimme aamupäivän ohilipuvista maisemista. Iltapäivän alussa saavutaan takaisin Bordeaux´hon, jonka UNESCO on hyväksynyt maailmanperintökohteekseen. Bussikierroksella tutuiksi tulevat tärkeimmät nähtävyydet. Lisäksi kuljemme historiallisessa keskustassa, jonne halutessasi voit palata vielä illallisen jälkeen.

Lauantai 29.8. BORDEAUX – COGNAC – BORDEAUX

Kokopäiväretki alkaa bussimatkalla Cognacin kaupunkiin. Vierailemme tilalla, missä valmistetaan konjakkia ja saamme myös maistaa tätä alueen kuuluisaa juomaa. Lounas paikallisessa ravintolassa (juomat lisämaksusta).  Turistijunan kyydissä kierrämme katuja ohi monumenttien ja Cognacin puistojen. Vierailu taidemuseoon, missä kuulemme lisää “Jumalten likööristä”, viinin viljelystä, korjaamisesta, tuotannosta, tynnyreiden valmistuksesta, viinin ja konjakin kaupasta, lasiteollisuudesta ja pakkausten muotoilusta.

Sunnuntai 30.8. BORDEAUX – TOULOUSE  –  HELSINKI

Laivastanousu, kuljetus Touloussen lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

 

Risteilyhinnat € / hlö

                                                        2hh               1hh

3. kansi, ranskalainen parveke          2.435 €         2.695 €
2. kansi                                           2.415 €         2.675 €
1. kansi                                           2.315 €         2.585 €

Tutustu m/s Cyrano de Bergeraciin >>

Hintaan sisältyy

  • Lennot
  • Risteily m/s Cyrano de Bergerac – laivalla kahden hengen hytissä
  • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
  • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
  • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
  • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
  • Lentokenttäverot ja satamamaksut
  • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 23.8.2015
LH849 Helsinki 13:40 – 15:15 Frankfurt
LH1098 Frankfurt 16:30 – 18:15 Toulosse

Paluulento 30.8.2015
LH2219 Toulosse13:10 – 14:50 München
LH2466 München 18:55 – 22:20 Helsinki

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

  • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
  • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X