Lähtö 8.7.2015 Islanti, Färsaaret & Orkneysaaret 10 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Islanti – Färsaaret – Iso-Britannia – Saksa   

Kanjoniin ryöppyävän vesiputouksen jymyä, geysirin temperamenttisia purkauksia ja kuumavesikylpyjä taivasalla laavakenttien keskellä – pelkkä Reykjavikin ympäristö saa hurahtamaan Islantiin. Tulen ja jään kiehtova maa on jännittävä alku hulppealle saarihyppelylle Pohjoisella Atlantilla! Pääkaupungin jälkeen edessä siintää luonnonkaunis niemimaa jäätikön peittämine tulivuorineen. Näet neljä omaperäistä ja monin tavoin kiehtovaa kaupunkia tällä tarunhohtoisella saarella. Islannista matka jatkuu eristäytyneille Färsaarille. Kanervanummien, vuorten ja vuonojen vastapainoksi näet perinteisiä, ruohokattoisia mökkejä ja ympärillä merta, silmänkantamattomiin. Iso-Britannialle kuuluvilla Orkneysaarilla viehättävät perinteinen elämänmeno, mereen syöksyvät huikeat jyrkänteet ja esihistorialliset nähtävyydet. Rentouttavan meripäivän aikana on aikaa koota hienot kokemukset ja elämykset yhteen ennen paluuta Suvisuomeen!

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

8.7. ke           Lento Helsinki – Reykjavik, laivaan nousu.
9.7. to          
Reykjavik, Islanti lähtö klo 21.00
10.7. pe
         Grundarfjordur, Islanti klo 07.00 – 20.00
11.7. la         
Isafjordur, Islanti klo 07.00 – 18.00
12.7. su        
Husavik, Islanti klo 08.00 – 17.00
13.7. ma       
Seydisfjordur, Islanti klo 08.00 – 14.00
14.7. ti          
Torshavn, Färsaaret klo 12.30 – 18.30
15.7. ke        
Kirkwall, Iso-Britannia klo 12.00 – 18.00
16.7. to        
Päivä merellä
17.7. pe        
Bremerhaven, Saksa tulo klo 08.00, laivasta nousu. Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

8.7. Menolento FI343
Helsinki 15.30 – Reykjavik 15.55           

17.7. Paluulento AY852
Hampuri 13.00 – Helsinki 15.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                                               2hh               1hh

Standard sisähytti kansi  A tai B                                                      2.145 €          2.740 €    
Superior  sisähytti Pääkansi  tai Promenade-kansi                              2.315 €          3.000 €
Standard ulkohytti kansi B                                                              2.515 €          3.305 €
Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi                                                2.655 €          3.520 €
Superior
ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi                                     2.775 €          3.705 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                      
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi                           

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Reykjavik, Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Keskiviikko 8.7. HELSINKI – REYKJAVIK (Islanti)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Reykjavikiin, joka maailman pohjoisimpana pääkaupunkina on sekä elinvoimainen keskus että portti upean luonnon äärelle. Rikas kulttuurielämä, monet ensiluokkaiset ravintolat ja vilkas yöelämä houkuttelevat kävijöitä Reykjavikiin. Vain hetken ajomatkan päässä kävijä voi kohdata koskemattoman Islannin luonnon vastakohtaisuudet: reheviä laaksoja ja karua ylämaata, jotka vaihtuvat upeista vesiputouksista mahtaviin jäätiköihin.

Torstai 9.7. REYKJAVIK (Islanti)

Vietämme päivän Reykjavikissa. Klo 21.00 m/s Berlin irrottaa köydet ja lähdemme kohti Grundarfjörduria.

Kultainen kierros
9.7. • 125 € • Kokopäiväretki (sis. lounaan)

Tämä klassinen retki sisältää kolme Islannin huippukohdetta – Thingvellirin kansallispuiston, Gullfossin putouksen ja korkeuksiin vettä suihkuttavat geysirit. Yhteensä nämä kuuluisat kohteet muodostavat Kultaisen kierroksen. Huippusuosittu Kultainen kierros alkaa vierailulla Thingvellirin kansallispuistoon. Täällä pidettiin vuodesta 930 lähtien maan käräjät monen vuosisadan ajan. Paikka on myös maantieteellisesti erikoinen. Se sijaitsee Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen välisessä saumakohdassa, jota reunustaa maankuoren repeämisestä syntynyt käräjämiesten rotko. Gullfossin putouksella vedet syöksyvät 32 metrin korkeudelta monien portaiden kautta syvään kanjoniin. Geysirien geotermisellä alueella näemme sen aktiivisimman lähteen, Strokkurin, joka toimii muutaman minuutin välein kun vesipatsaat syöksyvät jopa 20-40 metrin korkeuteen. Paluumatkalla piipahdamme Perlanissa. Tässä erikoisessa, kuumavesitankkien päälle rakennetussa lasikupolissa on näköalatasanne, josta aukeavat näkymät yli pääkaupunkiseudun.

Perjantai 10.7. GRUNDARFJORDUR (Islanti)

Grundarfjordur on pieni kalastajakylä, joka sijaitsee idyllisen vuonon äärellä. Kylää ympäröivät poikkeuksellisen kauniit vuoret. Kuten moni kalastajakylä, Grundarfjordur on vuosien saatossa rakentunut sataman ympärille. Kalastus on tänä päivänä edelleen Grundarfjordurin pääelinkeino, mutta turismi on nostamassa päätään vuosi vuodelta. Kävijä kohtaakin täällä ystävällisen kyläyhteisön, johon kuuluu noin 900 asukasta. Tämä satamakaupunki tarjoaa hyvän mahdollisuuden kokea islantilaista elämää lähietäisyydeltä. Päivän päätteeksi suuntaamme kohti Isafjörduria klo 20.00.

Karunkaunis Islanti
10.7. • 98 € • Puolipäiväretki

Mystinen Islanti on sekoitus karunkauniita, eksoottisia maisemia ja ihmeellisiä luonnon mahdista kertovia saagoja. Ajamme Snaefellsjokull-jäätikköä ympäröivää, rannikkoa myötäilevää reittiä maisemissa, joihin sijoittuu Jules Vernen romaani ”Matka maan keskipisteeseen”. Jaloittelemme Djupalonssandurin kivikkoisella rannalla ja katselemme erikoisia kansantarujen värittämiä kivenlohkareita, joiden nostaminen oli paikallisten kalastajien keskuudessa ihailtu voimannäyte. Jatkamme matkaa laavamuodostelmista ja runsaasta lintukannastaan tunnettuun Arnarstapiin ja teemme kävelyn lintukallioille. Ennen paluuta laivalle pysähdymme Budirissa, joka tunnetaan idyllisestä kirkosta, mustasta laavamaisemasta ja keltahiekkaisesta rannastaan.

Lauantai 11.7. ISAFJORDUR (Islanti)

Länsivuonojen alue sijaitsee Pohjois-Islannissa. Isafjordur on tämän alueen suurin satamakaupunki, jonka pääelinkeino on ollut ja on edelleen kalastus. Vuorten ympäröimä kaupunki on lähes täydellinen luonnonsatama. Lähellä risteilyalusten kiinnittymislaitureita on merimuseo, joka sijaitsee yhdessä Isafjordurin vanhimmista rakennuksista. Isafjordur on mukava paikka vierailla etenkin kesäisin, jolloin yöt ovat valoisia. Matkamuistoiksi voi hankkia vaikka paikallisia käsitöitä. Isafjördurin jätämme taaksemme klo 18.00

Isafjördurin menneisyyttä ja nykypäivää
11.7. • 89 € • Puolipäiväretki

Noin 3000 asukkaan Isafjördur on Islannin Länsivuonojen suurin asutus-, kauppa-, kalastus- ja kulttuurikeskus. Kiertoajelu kulkee Isafjördurin 1700-luvulla rakennetun keskustan kautta sen ulkopuolelle Bolungarvikiin. Maalauksellisissa maisemissa sijaitsevassa kalastuskylässä on merikalastukseen liittyvä museo. Vierailemme myös yhdessä Isafjördurin vanhimmista taloista, nykyisessä merimuseossa. Vierailun aikana on mahdollisuus maistella tyypillistä islantilaista hiukopalaa – hapanhaita tai kuivattua kalaa väkevine snapseineen.

Sunnuntai 12.7. HUSAVIK (Islanti)

Husavik sijaitsee Pohjois-Islannissa. Kuten moni muukin islantilainen kyläyhteisö, Husavik ammentaa elantonsa kalastuksesta, mutta myös risteilyvieraat ja turismi ovat lisääntyneet täällä viime vuosina. Husavik on ansainnut tittelin Euroopan epävirallisena valassafaripääkaupunkina. Monet retket vievät merelle, jolloin on mahdollisuus nähdä vilaus näistä upeista nisäkkäistä. Husavikissa sijaitsee myös Islannin ainoa museo, joka keskittyy vain valaiden tutkimukseen ja ymmärtämiseen. 1900-luvun alussa rakennettua kaupungin ristinmuotoista kirkkoa on kehuttu myös Islannin kauneimmaksi puukirkoksi. Husavikista otamme kurssin Seydisfjordurin suuntaan klo 17.00.

Pohjoisen helmet – Myvatnin järvi ja Dettifoss
12.7 • 105 € • Kokopäiväretki (sis. lounaspaketin laivalta)

Tutustumme Myvatnin järveä ympäröivään vulkaaniseen alueeseen, joka tarjoaa uskomattomia nähtävyyksiä. Päivän aikana näemme erikoisia laavamuodostelmia, syöksyviä vesiputouksia ja pulppuavia mutalähteitä. Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välinen sauma kulkee Myvatnin alueen poikki ja siitä johtuen vulkaaninen toiminta on täällä ollut vilkasta. Skutustadirin valekraattereiden kautta suuntaamme Dimmuborgiriin. Täällä maisema muodostui 2500 vuotta sitten, kun sula laavajärvi yhtäkkiä tyhjeni ja paikalle jähmettyi erimuotoisia laavaseinämiä ja -pylväitä. Seuraavaksi retki vie Islannin suurimpaan kansallispuistoon, jossa näemme mahtavan Dettifossin vesiputouksen. Yksi päivän kohokohdista on käynti savuavilla ja pulppuavilla rikki- ja mutalähteillä, jonka jälkeen palaamme Husavikiin ja laivalle.

Maanantai 13.7. SEYDISFJORDUR (Islanti)

Lumihuippuisten vuorten ympäröimä Seydisfjordur on rauhallinen kylä, jonka historiaa ovat muovanneet norjalaiset yrittäjät ja kauppamiehet yli vuosisata sitten. Värikkäät, norjalaistyyppiset puiset talot tekevät Seydisfordurista ainoan laatuaan Islannissa. Monet kävelyreitit kaupungin ympärillä, rantaa pitkin tai Fjardará-joen varrella tarjoavat monia miellyttäviä ja rauhallisia kokemuksia. Seydisfjordur eroaa monesta muusta islantilaisesta kaupunkista luonnon läheisyyden vuoksi. Kyläyhteisö on pieni ja tiivis; Seydisfjordurissa asuu vain noin 700 kyläläistä. Täältä jatkamme matkaa kohti Färsaaria klo 14.00.

Tiistai 14.7. TORSHAVN (Färsaaret)

Färsaaret sijaitsevat puolessa välissä Islantia ja Skotlantia Pohjois-Atlantilla. 18 saaresta muodostuva valtio tarjoaa dramaattisia maisemia ja luonnon läheisyyttä. Torshavn on Färsaarten keskus ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Täällä vierailija ei juutu ruuhkiin tai törmää kansainvälisiin vaateketjuihin. Elämä Torshavnissa on mutkatonta ja rauhallista. Useat yksityiset yrittäjät tarjoavat palvelujaan ja suosittu matkamuisto Torshavnista onkin paikallisen käsityöläisen kutoma villapaita. Vieraile kalasatamassa katsomassa kalastajia työnsä parissa tai sukella vanhan kaupungin kapeille kujille, joita reunustavat vanhat, turvekattoiset rakennukset. Kaupungissa on myös muutama vierailemisen arvoinen museo. Tälle pienelle pääkaupungille sanomme näkemiin klo 18.00 ja jatkamme edelleen etelään.

Keskiviikko 15.7. KIRKWALL (Iso-Britannia)

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten. Matkamme jatkuu kohti risteilyn päätepistettä Bremerhavenia klo 18.00.

Muinainen Orkney
15.7. • 89 € • Puolipäiväretki

Tutustumme Orkneysaarten mielenkiintoiseen historiaan. Matkaamme nummien ja mahtavien jyrkänteiden ohitse pääsaaren länsiosaan, joka on tunnettu Unescon maailmaperintökohteisiin lukeutuvista neoliittisistä kohteista. Saavumme Skara Braen muinaiskylään, jossa saa hyvän kuvan saaren elämästä noin 5000 vuotta sitten. Hiekkarannan vieressä sijaitseva asutus oli tuhansia vuosia hiekkaan hautautuneena ennen kuin se löydettiin 1850-luvulla. Opastetulla kierroksella näemme entisöityjä asumuksia ja alueelta löydettyjä esineitä. Käymme myös Skara Braen lähellä sijaitsevassa herraskartanossa, Skaill Housessa, jonka rakennutti vaikutusvaltainen piispa 1600-luvulla. Laivalle palataan historiallisen Scapa Flown vesialueen kautta, jota on käytetty laivastotukikohtana viikinkien ajoista lähtien.

Torstai 16.7. PÄIVÄ MERELLÄ

Vietämme vielä antoisan meripäivän muistellen monia risteilyn kohokohtia ennen paluuta mantereelle ja koti-Suomeen.

Perjantai 17.7. BREMERHAVEN (Saksa) – HAMPURI (Saksa) – HELSINKI

Saavumme aamulla Bremerhaveniin. On aika sanoa näkemiin m/s Berlinille. Siirrymme bussikuljetuksella Hampuriin, josta paluulentomme Helsinkiin lähtee.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X