Lähtö 15.7.2014 – Norjan vuonoristeily 11 pv, m/s FTI Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Saksa – Norja.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Tällä matkalla saat ihailla pohjoisen Atlantin huuhtelemia rantajyrkänteitä, suojaisia vuonoja ja somia, rauhallisia pikkukaupunkeja. Nouset laivaan napapiirin pohjoispuolelta, vireästä kalastaja- ja yliopistokaupungista Tromssasta. Maailman pohjoisin kaupunki Honningsvåg sekä Hammerfestin koskematon luonto ja vahva saamelaiskulttuuri vaikuttavat ennen kuin suuntaat karunkauniin Lofoottien saariryhmän ilmapiiriin, joka on paljon eristyneempi ja perinteikkäämpi. Trondheimissa kohtaat komeat katedraalit sekä pirteän kesätunnelman kahviloineen. Romdalsvuonon suuta ja rannikkoa täplittäviä pikkusaaria ihaillaan Moldesta, ruusujen kaupungista. Upeimmillaan luonto näyttäytyy vuorten kehystämällä kirkasvetisellä Geirangerilla, maailman kauneimpiin lukeutuvalla vuonolla. Vielä on yksi herkku jäljellä – Bergen somine puutaloineen ja vilkkaine kalatoreineen. Viivähdät ja muistelet risteilyn antia vielä meripäivän verran ennen saapumista Bremerhaveniin.

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

15.7. ti Lento Helsinki – Tromssa. Laivaannousu. Lähtö klo 20.00.
16.7. ke
Alta, Norja klo 7.00 – 12.00 Honningsvåg, Norja klo 22.00 – 02.00
17.7. to
Hammerfest, Norja klo 8.00 – 11.30
18.7. pe Svolvaer, Norja klo 9.00 – 20.00
19.7. la
Svartisen, Norja klo 7.00 – 12.00
20.7. su
Trondheim, Norja klo 9.00 – 18.00
21.7. ma Åndalsnes, Norja klo 7.00 – 12.30 Molde, Norja klo 16.00 – 21.00
22.7. ti
Geiranger, Norja klo 7.00 – 13.00
23.7. ke
Bergen, Norja klo 7.00 – 20.00
24.7. to
Päivä merellä
25.7. pe Bremerhaven, Saksa tulo 10.00.
Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Alustavat lentoaikataulut

15.7. Menolento SK2701/SK4414 Helsinki 07.30 – Oslo 08.10 (Flybe)
Oslo 09.55 – Tromssa 11.45
25.7. Paluulento AY2856 (Flybe) Hampuri 19.10 – Helsinki 22.00

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 

Luokka A  2 hengen Standard sisähytti kansi  B                      1.995 €                   2.640 €
Luokka B
2 hengen Komfort sisähytti kansi  A                        2.115 €                   2.815 €
Luokka C
2 hengen Superior sisähytti Pääkansi                       2.215 €                   2.980 €
Luokka E
2 hengen Standard ulkohytti kansi B                       2.555 €                  3.520 €
Luokka F
2 hengen Select ulkohytti kansi  A                          2.675 €                  3.715 €
Luokka G 2 hengen Komfort ulkohytti Pääkansi                      2.785 €                  3.890 €
*) Luokka H Superior 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi          3.145 €
*) Luokka I Premium 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi               3.270 €
*) Luokka J Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi     3.703 €
*) Luokka K Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi        3.958 € 

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s FTI Berlin -risteilylaivaan tästä!

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s FTI Berlinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Oslo – Tromssa & Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
  • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
  • Kapteenin cocktailtilaisuus
  • Saunan ja kuntosalin käyttö
  • Kirjaston palvelut
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Palveluraha laivalla:
EUR 6 / hlö / pvä tullaan kirjaamaan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Matkaohjelma

Tiistai 15.7. Tromssa, Norja
Tervetuloa m/s FTI Berliinille!  Majoittuminen ja ensitutustuminen laivaan sekä kanssamatkustajiin.

Keskiviikko 16.7. Alta & Honningsvåg, Norja
Alta on erityisen tunnettu Hjemmeluftin kivikautisista Unsecon suojelemista kalliokaiverruksista, joihin voit tutustua Altan museossa. Kaupungissa sijaitsee myös maailman ensimmäinen Revontulien kuvaukseen rakennettu observatorio.

Myöhäisillan kohde Honningsvåg keskiyön auringon valossa.

Torstai 17.7. Hammerfest, Norja
FTI Berlin saapuu aikaisin aamulla Hammerfestiin, joka säilytti maailman pohjoisimman kaupungin aseman aina vuoteen 1990 ennen kuin Honningsvåg sai tämän tittelin. Salen-vuorelta on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin, jossa vallitsee vielä vahva saamelaiskulttuuri. Kohti Svolvearia jatketaan klo 11.30.

Perjantai 18.7. Svolvaer, Norja
Svolvaer on pieni kalastajakylä ja Lofoottien epävirallinen pääkaupunki. Kylän maamerkkinä toimii Svolvaergeita eli ”Pukinsarvi”-vuori. Svolvaer on innoittanut taiteilijoita kautta aikain ja kylässä voit vierailla vieläkin taiteilijoiden ateljeissa. FTI Berlin jatkaa matkaansa kohta Svartisen-jäätikköä klo 20.

Lauantai 19.7. Svartisen, Norja
Svartisen on Norjan toiseksi suurin jäätikkö, joka on kooltaan n. 370 neliökilometriä. Laivalta katsottuna jäätikkö tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta.

Sunnuntai 20.7. Trondheim, Norja
Tervetuloa Trondheimiin, Norjan entiseen pääkaupunkiin ja tärkeään koulutuksen keskittymään. Vieraile kaupungin kulttuurikohteissa ja ihaile tyypillistä pohjoismaista arkkitehtuuria.  Erityisesti näkemisen arvoinen paikka on ”Stiftsgården”, pohjoismaiden suurin puinen palatsi. Vaikuttavan päivän jälkeen jatkamme matkaa kohti Andalsnesia klo 18.

Maanantai 21.7. Andalsnes & Molde, Norja
Åndalsnes on muutaman tuhannen hengen ystävällinen pikkukaupunki Norjassa, joka sijaitsee Romsdalsfjord-vuonon varrella. Täältä tehdään paljon retkiä upeisiin kohteisiin. Andalsnesissa voit vierailla erikoisessa ”Juna-kappelissa”.

Iltapäivän aikana laiva siirtyy satamakaupunki Moldeen, joka on myös vuonon rannalla sijaitseva, lumihuippuisten vuorten ympäröimä pikkukaupunki. Hedelmällisen maaperän ja suotuisan ilmaston ansiosta Molde tunnetaan ruusujen kaupunkina. Molden nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Romsdalen ulkoilmamuseo. M/S FTI Berlin jatkaa matkaansa klo 21 kohti Geirangeria.

Tiistai 22.7.  Geiranger, Norja
Unescon suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneiden vuonojen kirkasta vettä ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia, kuuluisimpana ehkäpä ”seitsemän siskoksen putoukset”. Kapea vuono levittäytyy lopulta useiden satojen metrien levyiseksi. Matkaa jatketaan Bergeniä kohden klo 13.

Keskiviikko 23.7. Bergen, Norja
Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Risteilyn viimeinen osuus kohti Bremerhavenia jatkuu klo 20.

Torstai 24.7.  Päivä merellä

Perjantai 25.7. Bremerhaven, Saksa
Bremerhaven on risteilyn päätössatama. Jätämme hyvästit FTI Berlinille ja suuntaamme takaisin koti-Suomeen.

Retket

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen  retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina. Retkillä on mukana aina KC-matkanjohtaja. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Retkipaketti sis. 5 retkeä
yhteishintaan 425 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 27.6.2014 mennessä.

Keskiviikko 16.7. Alta – Honningsvåg (Norja)

Altan museo ja kalliokuvat, puolipäiväretki
Retkellä tutustumme Altan alueeseen ja sen kuuluisiin kalliokuviin. Altan kalliopiirrokset ja kaiverrukset löydettiin sattumalta vuonna 1973 ja Unescon maailmaperintökohteeksi ne hyväksyttiin vuonna 1985. Vanhimmat kalliokuvat ovat tutkijoiden mukaan tehty n. 6000 vuotta sitten. Kuvat esittävät arkista elämää, ihmisiä, veneitä, aseita ja metsästystapahtumia sekä joidenkin tulkintojen mukaan myös primitiivistä uskontoa ja sen rituaaleja. Altan museossa voi tutustua 8000 – 10000 vuotta vanhaan Komsa-kulttuuriin, saamelaisiin asuihin ja jopa revontulitutkimukseen.

Kuljetus Nordkapp-keskukseen, (Huom. Tämä retki ei sisälly retkipakettiin. Voit ostaa sen lisämaksusta)
Yöretki

Lisämaksusta 85 € voit Honningsvågissa osallistua laivayhtiön järjestämälle myöhäisillan kuljetukselle Nordkappiin. Retkellä ei ole opastusta, mutta kuljetuksella on mukana KC-matkanjohtaja, joka koordinoi retken aikataulua ja kertoo mitä keskuksessa tapahtuu. Bussimatka Honningsvågista kohti Nordkappia, Euroopan manteren pohjoisinta kärkeä, on kuin arktisten maisemien kuvakirja – matkalla ohitamme erämaisia luonnonmetsiä ja saamelaisten asuinsijoja. Perillä voi parin tunnin aikana ihailla luonnon mahtavuutta ja Nordkapp-keskuksessa voi seurata Finnmarkista ja Nordkappista kertovaa panoraamaelokuvaa. Lisäksi voi ostaa matkamuistoja tai vaikkapa kirjoittaa postikortteja Nordkapp-kahvilassa. Ilmoittautumiset ja maksu laivalla.

Perjantai 18.7. Svolvær (Norja)

Veneretki Peikkovuonoon, puolipäiväretki
Veneretki vie tutustumaan Trollfjorden-vuonon jylhiin maisemiin. Trollfjorden, suomeksi ”Peikkovuono”, on yksi Norjan tunnetuimmista vuonoista. Se on noin kaksi kilometriä pitkä ja kapeimmalta kohdalta vain 100 metriä leveä. Trollfjorden-vuonoa ympäröivät vuoriseinämät kohoavat 600 – 1100 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat puitteet veneretkellemme. Ihailemme näitä mahtavia maisemia ja nautimme luonnon kauneudesta. Veneessä ei ole suomenkielistä opastusta, mutta KC-matkanjohtaja on mukana koko retken ajan.

Sunnuntai 20.6. Trondheim (Norja)

Nidaroksen katedraali ja Sverresborgin ulkoilmamuseo, puolipäiväretki
Trondheim oli Norjan ensimmäinen pääkaupunki, aikaisemmalta nimeltään Nidaros. Tänä päivänä se on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja tärkeä satama. Retkellä näemme Trondheimin keskustan, jolle antavat leimansa kauniit puutalot ja vanhat ranta-aitat. Käymme Pohjoismaiden suurimmassa tuomiokirkossa, Nidarosin katedraalissa, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1070. Keskiajalta lähtien Norjan kuninkaat on kruunattu ja siunattu täällä. Sverresborgin ulkoilmamuseossa sijaitsee yli kuusikymmentä historiallista rakennusta, suurin osa niistä peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Museo perustettiin vuonna 1909, jolloin Trøndelagin asukkaat alkoivat koota yhteen vanhoja, alueelle tyypillisiä taloja – niin maaseudulta kuin kaupungista, vuonoilta ja vuorilta, saamelaiskodista kartanoihin. Kiinnostavan alueen vanhin rakennus on Haltdalenin sauvakirkko, alunperin 1100-luvulta.

Maanantai 21.7. Åndalsnes (Norja)

Rødvenin sauvakirkko ja Trollveggen, puolipäiväretki
Sauvakirkkoja uskotaan olleen Norjassa 1300-luvulla tuhansia, mutta nykyään niitä on jäljellä enää kolmekymmentä. Nämä puiset sauvakirkot ovat Norjan keskiaikaisen rakennustaiteen parhaita esimerkkejä. Ajamme upeissa maisemissa Isfjördenin kylän kautta Rødvenin kylään, jossa vierailukohteemme on yksi harvoista, edelleen alkuperäisellä paikallaan sijaitsevista sauvakirkoista. Vierailemme kirkkorakennuksessa ja jatkamme matkaa kohti Åndalsnesia myötäillen Rauma-nimistä lohijokea. Tulemme Romsdalin laaksossa sijaitsevalle vuoristoalueelle ja ajamme katsomaan läheltä mahtavaa Trollveggenin kallioseinämää. Se on lähes pystysuora, 1000 m korkeuteen kohoava kallioseinämä, joka houkuttelee kiipeilijöitä ympäri maailmaa. Me tyydymme kuitenkin vain ihastelemaan sitä ja ajelemaan sen vieressä kulkevaa Trollstigen-tietä, jonka 11 neulansilmämutkaa tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä myös paluumatkalle.

Tiistai 22.7. Geiranger (Norja)

Geirangerin taikaa, puolipäiväretki
Bussikierros vie meidät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joista ihailemme ihmeellistä vuonomaisemaa. Unescon suojelema Geiranger on usein luokiteltu maailman kauneimmaksi vuonoksi – eikä ihme, sillä maisemat ovat kuin satukirjasta. Ajamme serpentiinitietä, joka mutkittelee korkeilla rinteillä tehden aika ajoin neulansilmäkäännöksen. Vuoret kehystävät jäätiköiden vetäytyessä muodostuneita kirkasvetisiä vuonoja ja korkeilta kallioilta valuu useita vesiputouksia. Nousemme noin 1500 metrin korkeuteen Dalsnibban vuorelle, jossa raikas ilma ja lumihuiput tervehtivät kävijää. Retkellä teemme valokuvaustaukoja ja pysähdymme näköalapaikoille nauttimaan luonnon taiasta ja häikäisevästä kauneudesta.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X