Lähtö 16.3.2016 Adrianmeren risteily 1 vko, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Slovenia – Kroatia – Montenegro – Kreikka

Nauti Adrianmeren sinestä ja menneen maailman tunnelmaa huokuvista kaupungeista. Venetsia voi viedä sydämen. Kanavien ja kanaalien kuningattaressa on ihmeellistä, melankolista taikaa. Sloveniassa saat eteesi kauniit rannikkomaisemat ja Koperin vanhat korttelit. Sibenikissä vaikutut alueen luonnonkauneudesta. Montenegron upeat maisemat avautuvat aamulla, kun lähestymme Kotorinlahtea. Poikkeamme myös pinjametsien ja oliivilehtojen peittämällä Kreikan Korfulla ennen kuin palaamme takaisin Kroatian puolelle. Piskuinen Korcula ja Adrianmeren St. Tropeziksi kutsuttu Hvarin saari tulevat tutuksi, kunnes saavumme vilkkaaseen Splitiin. Elämysrikas risteily päättyy Venetsiaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

16.3. ke         Lento Helsinki – Frankfurt – Venetsia. Laivaan nousu. Lähtö klo 19.00
17.3. to         Koper, Slovenia klo 07.00 – 14.00
18.3. pe         Sibenik, Kroatia klo 08.00 – 16.00
19.3. la          Kotor, Montenegro klo 07.00 – 14.00
20.3. su          Korfu, Kreikka klo 08.00 – 13.00
21.3. ma        Korcula, Kroatia klo 07.00 – 12.00
Hvar, Kroatia klo 17.00 – 02.00
22.3. ti           Split, Kroatia klo 07.00 – 13.00
23.3. ke         Venetsia, Italia. Tulo klo 08.00. Laivasta nousu.
Paluulento Suomeen Münchenin kautta.                                                              

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 16.3. LH855/LH326
Helsinki 7.05 – Frankfurt 8.55
Frankfurt 11.10 – Venetsia 12.25

Paluulennot 23.3. EN8203/LH2464
Venetsia 13.35 – München 14.35
München 15.20 – Helsinki 18.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Standard sisähytti kansi A tai B 1.695 € 1.945 €
Superior sisähytti Pääkansi tai Promenade-kansi 1.785 € 2.015 €
Standard ulkohytti kansi B 1.835 € 2.145 €
Select ulkohytti kansi A tai Pääkansi 1.905 € 2.245 €
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi 1.975 € 2.345 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Venetsia, Venetsia – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa/retki. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään maanantaihin 7.3.2016 mennessä.

Keskiviikko 16.3. Helsinki – Venetsia (Italia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matka alkaa reittilennoilla Helsingistä Venetsiaan. Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Lentokentältä siirrymme bussikuljetuksella satamaan, jossa m/s Berlin odottaa. Suuntaamme merelle ja kohti Koperia klo 19.00.

Torstai 17.3. Koper (Slovenia)

Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan.  Se on Slovenian rannikkokaupungeista suurin. Koperilla, kuten monilla muillakin tämän alueen kaupungeilla on värikäs historia, joka ulottuu aina antiikin Kreikkaan ja Roomaan. Viehättävässä kaupungissa voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä. Koper on myös portti Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, joka on vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Matka jatkuu kohti Sibenikiä klo 14.00.

Perjantai 18.3. Sibenik (Kroatia)

Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia ovat hallinneet ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukkaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCON maailmanperintölistalla. Jätämme Sibenikin taaksemme klo 16.00 risteilyn jatkuessa kohti Montenegroa.

Sibenik ja Krkan kansallispuisto
18.3. • 87 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Puistossa vietetyn vapaa-ajan jälkeen palaamme Sibenikiin. Tutustumme kävellen Sibenikin vanhaankaupunkiin ja Pyhän Jaakobin katedraaliin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Retkellä on paljon kävelyä.

Lauantai 19.3. Kotor (Montenegro)

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. Kauniin Kotorissa vietetyn päivän jälkeen käännämme keulan kohti Kreikkaa klo 14.00.

Sunnuntai 20.3. Korfu (Kreikka)

Korfu on kiehtonut aikojen saatossa niin kirjailijoita kuin kuninkaallisiakin ja se on ehkä tunnetuin Joonianmeren saarista ja yksi Välimeren suosituimmista matkakohteista. Saaren laaja kulttuurihistoria yhdistettynä luonnon kauneuteen, mukavaan ilmastoon, houkutteleviin rantoihin ja mielenkiintoisiin nähtävyyksiin tekevät Korfusta mainion kohteen vierailla. Korfulta jatkamme risteilyä Korculaan ja Hvariin klo 13.00.

Achilleionin palatsi ja Korfun kaupunki
20.3. • 68 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Monia taiteilijoita ja kirjailijoita innoittanut Korfun saari tarjoaa upeita luontoelämyksiä, mielenkiintoista kult-tuuria ja jännittävää historiaa. Hohtavat oliivilehdot, tuoksuvat pinjapuut ja värikkäinä kukkivat pensaat ovat osa Välimerestä kohoavan Korfun idyllistä maisemaa. Retki suuntautuu satamasta noin 10 km etelään, Ac-hilleionin palatsiin. Kauniin kesäpalatsin näyttävine puutarhoineen rakennutti vuonna 1890 saarelle itävalta-lais-unkarilainen keisarinna Elisabeth, paremmin tunnettu lempinimellä Sissi. Palatsi on yksi Korfun suosi-tuimmista retkikohteista ja se vilahtaa myös muun muassa James Bond -elokuvassa For Your Eyes Only. Retken päätteeksi vietämme vapaa-aikaa saaren pääkaupungissa ennen paluuta laivalle.

Maanantai 21.3. Korcula – Hvar (Kroatia)

Dalmatian rannikon kaupunkeihin on historiassa vaikuttanut Venetsian kauppamahdin valta-aika. Näistä kaupungeista merkittävimmät ovat Dubrovnik ja Korcula. Korculaa kuitenkin pidetään kaikkein parhaiten säilyneenä keskiaikaisena kaupunkina Adrianmerellä. Paikallisen perimätiedon mukaan Korculaa pidetään myös Marco Polon kotikaupunkina, jossa tämä kuuluisa tutkimusretkeilijä syntyi kauppiasperheeseen vuonna 1254.

Korculan saarikierros
21.3. • 72 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Maisemakierroksella näemme viiniviljelyksiä, hopeisia oliivilehtoja, pieniä viljeltyjä maatilkkuja ja kukkulan rinteille rakennettuja idyllisiä kyliä. Ajamme saaren suurimman asutuskeskuksen Blaton kautta länteen, ihas-tuttavaan merenrantakeskukseen Vela Lukaan. Täällä voi vaikkapa nauttia kahvit jossakin rantabulevardin monista kahviloista. Paluumatkalla pysähdymme pienessä Smokvican kylässä, joka sijaitsee Kroatian tunne-tuimmalla viinialueella. Toretan viinitilalla on mahdollisuus maistaa parhaita paikallisia viinejä ja nähdä perin-teisiä viininvalmistuksessa käytettyjä työkaluja. Maistiaisten jälkeen palaamme Korculaan. Tällä retkellä on vain vähän kävelyä.

Aamupäivän Korculan vierailun jälkeen siirrymme laivalla Hvarin saarelle, jota kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi”. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Täällä on aikaa vielä tutustua saaren vilkkaaseen yöelämään sillä risteily jatkuu Splitiä kohti klo 02.00.

Tiistai 22.3. Split (Kroatia)

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille. Risteilymme on lopuillaan ja lähdemme takaisin kohti Venetsiaa klo 13.00.

Keskiviikko 23.3. Venetsia (Italia) – Helsinki

Risteilymme päättyy aamulla Venetsiaan, jonne saapuminen laivalla on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. On aika sanoa näkemiin m/s Berlinille.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X