Lähtö 5.11.2015 Läntisen Välimeren risteily 12 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Ranska – Espanja  – Marokko – Korsika (Ranska)

Tämä risteily vie sinut kolmeen Ranskan mielenkiintoiseen kohteeseen, Espanjan rannikon kaupunkeihin sekä Marokkoon, Mallorcaa unohtamatta. Matka alkaa viihtyisästä Nizzasta. Käyskentele pitkin rantapromenadia, kiertele kukkatorilla tai levähdä turkoosin meren silaamalla uimarannalla. Cannes on täynnä luksusta ja glamouria. Barcelonassa voit kulkea Gaudín jalanjäljissä. Malagassa maistuu kuuluisa jälkiruokaviini ja Sevillassa kaikuvat flamencon askeleet. Eksoottinen Tanger on sen sijaan portti Pohjois-Afrikkaan. Nappaamme vielä monimuotoisen kaupunki- ja rantakohteen Palma de Mallorcan muistojen arkistoon, ennen kuin saavumme takaisin Ranskan alueelle, hurmaavalle Korsikalle. Päätämme risteilyn takaisin Nizzaan. Tällä matkalla läntisen Välimeren alue todella tulee tutuksi!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

Minna Särmö

Minna Särmö

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

5.11. to         Lento Helsinki – München – Nizza. Laivaan nousu. Lähtö klo 23.00
6.11. pe         Cannes, Ranska klo 06.00 – 12.00
7.11. la          Barcelona, Espanja klo 12.00 – 19.00
8.11. su         Päivä merellä
9.11. ma        Malaga, Espanja klo 07.00 – 17.00
10.11. ti         Sevilla, Espanja. Tulo klo 18.00 Guadalquivir-jokea pitkin.
11.11. ke       Sevilla, Espanja. Lähtö klo 18.00
12.11. to       Gibraltar, Iso-Britannia klo 08.00 – 12.00, Tanger, Marokko klo 15.30 – 19.00
13.11. pe       Päivä merellä
14.11. la        Palma de Mallorca, Espanja klo 08.30 – 13.00
15.11. su       Ajaccio, Korsika klo 14.30 – 21.00
16.11. ma      Nizza, Ranska. Tulo klo 09.00. Laivasta nousu. Paluulento Nizza – München – Helsinki.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta


Menolennot 5.11.2015
LH2463 Helsinki 12:55 – 14:35 München
LH2274 München 15:35 – 17:05 Nizza

Paluulennot 16.11.2015
LH2273 Nizza 13:15 – 14:40 München
LH2464 München 15:20 – 18:50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                            2hh               1hh

Standard sisähytti kansi  A tai B                        TÄYNNÄ         1.795 €          1.995 €      Superior  sisähytti Pääkansi  tai Promenade-kansi                        1.845 €          2.045 €         
Standard ulkohytti kansi B                                                       1.905 €          2.135 €         Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi                 TÄYNNÄ          2.015 €          2.275 €         Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi     TÄYNNÄ           2.125 €          2.415 €         
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                    
*)
Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Nizza, Nizza – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullisia retkiä.
Huom. Tällä risteilyllä retket toteutetaan saksankielisissä busseissa. Mukana Kristina Cruises -matkanjohtaja. Cannesin kävelykierroksella oma ryhmä.  

Torstai 5.11. HELSINKI – NIZZA

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Münchenin kautta Nizzaan, jossa m/s Berlin odottaa. Kauniin Enkelten lahden suojaisassa poukamassa sijaitseva Nizza on kautta historian ollut Ranskan Rivieran suosituimpia matkakohteita. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluvat mm. mahtava sipulikattoinen venäläis-ortodoksinen katedraali, englantilaisten rakennuttama Promenade de Anglais – rantabulevardi ja rokokootyylinen Negresco Hotelli. Irroitamme köydet ja suuntaamme merelle myöhään illalla klo 23.00.

Perjantai 6.11. CANNES (Ranska)

Cannes on samalla tyylikäs rantalomakohde, jossa on glamouria ja hienostuneisuutta, mutta myös viehättävän pikkukaupungin charmia on edelleen havaittavissa. Joskus niin rauhallisesta ja uneliaasta kalastajakylästä nykyiseen loistoonsa kasvaneessa Cannesissa voi vielä tänäkin päivänä aistia menneen maailman tunnelmia vanhan kaupunginosan sokkeloisilla kujilla. Satamassa upeat luksusjahdit taas näyttelevät pääosaa. Yksi suosituista käyntikohteista on Le Croisette -rantabulevardi, jossa luksushotellit ja luksusputiikit vuorottelevat keskenään. Tätä upeaa rantakatua onkin kutsuttu leikkisästi ”Catwalkiksi meren äärellä”. Vietämme aamupäivän Cannesissa ja jatkamme matkaa kohti Barcelonaa klo 12.00.

Cannesin kävelykierros
6.11. • 35 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Tutustumme kävellen Cannesin kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Cannesin vanhin osa Le Suquet on matkailijan ehdoton vierailukohde. Idyllinen vanhakaupunki on rakennettu kukkulan rinteelle, jonka huipulla komeilee Cannesin linna. Sijaintinsa ansiosta Cannesin linna on paitsi mielenkiintoinen nähtävyys, myös mainio näköalapaikka. Viehättävässä vanhassakaupungissa on keskiaikainen kirkko, katettu tori, kahviloita ja monia pikkupuoteja. Cannesin sielu on Boulevard de la Croisette, upeaa hiekkarantaa myötäilevä rantakatu, jota reunustavat maailmanluokan lomahotellit, ravintolat, galleriat ja tyylikkäät design-putiikit. Ennen paluuta laivalle näemme vielä kaupungin ehkä kuuluisimman rakennuksen, Palais des Festivals et des Congrès -keskuksen, jossa Cannesin elokuvajuhlat pidetään. Huom. Retkellä on paljon kävelyä.

Lauantai 7.11. BARCELONA (Espanja)

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudín omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Família kirkosta. Barcelonan jätämme taaksemme ja suuntaamme merelle klo 19.

Barcelonan kaupunkikierros
7.11. • 40 € • Puolipäiväretki
Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Retki tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Bussikierroksella näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Tämä arkkitehti Antonio Gaudín erikoinen mestariteos on ollut rakenteilla yli sata vuotta. Tutustumme kävellen kauniiseen Ciutadellan puistoon ja nousemme bussilla Montjuïc-kukkulalle ihailemaan kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä.

Sunnuntai 8.11. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on aikaa rentoutua ja nauttia risteilymatkustamisesta parhaimmillaan.

Maanantai 9.11. MALAGA (Espanja)

Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä. Malagan rikas ravintolakulttuuri houkuttelee tarjonnallaan.

Jatkamme matkaamme kohti Sevillaa klo 17.00.

Tiistai 10.11. SEVILLA (Espanja)

Risteilemme pitkin upeaa Guadalquivir-jokea ja saavumme illalla Sevillaan, Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskukseen. Täältä on kotoisin niin flamenco kuin härkätaistelutkin. Sevillan kolme Unescon maailmanperintökohdetta Sevillan Katedraali, Intioiden arkisto sekä Alcazarin palatsin ympärille rakentuu merkittävä kokonaisuus keskustassa. Kaupungilla voit nauttia paikallisten tapaan myös tapaksia yhdessä monista baareista ja terasseista.

Keskiviikko 11.11. SEVILLA (Espanja)

Vietämme koko päivän Sevillassa ja suuntaamme Gibraltaria kohti klo 18.00.

Sevillan nähtävyydet
11.11. • 76 € • Puolipäiväretki
Kiertoajelu kulkee Colónin puistokatua, jota reunustavat Sevillalle tyypilliset rakennukset. Näemme Espanjan suurimman härkätaisteluareenan ja maurilaisen linnoituksen sekä Iberialais- amerikkalaiseen näyttelyyn vuonna 1929 valmistuneet upeat rakennukset, jotka nykyään toimivat ulkovaltojen lähetystöinä. Sevillan vanhaan kaupunkiin tutustumme jalkaisin. Santa Cruzin kortteleissa ihastelemme entisajan tunnelmaa ja terassien kukkaloistoa. Kävelykierroksella näemme maailman kolmanneksi suurimman kirkon. Sevillan goottilainen katedraali on aikansa mestariluomus ja kätkee sisälleen lukuisia taideaarteita. Vierailemme Alcazarin palatsissa, joka edustaa sekä maurilaista että espanjalaista arkkitehtuuria. Palatsin rakennutti maurilainen kuningas Almotamid ja sitä täydensivät myöhemmin Andalusian kuninkaalliset. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa ennen paluuta laivalle.

Torstai 12.11. GIBRALTAR (Iso-Britannia) – TANGER (Marokko)

Euroopan reunalla sijaitsevan Ison-Britannian kruununsiirtomaan pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ehdoton katseenvangitsija on Gibralratin kallio, The Rock, joka kohoaa ylväänä 400 metriin. Gibraltarilla elää myös Euroopan ainoa vapaa apinayhdyskunta.

Iltapäivän kohde, Pohjois-Marokon satamakaupunki Tangerin strateginen rooli Välimeren suulla ja porttina Afrikkaan on aina ollut merkittävä. Tanger on tätä nykyä kosmopoliitiinen kaupunki, joka sekoittaa sekä uutta että vanhaa. Kaupungin luonnonkaunis ja erittäin aktiivinen markkina-alue Grand Socco on yksi Tangerin ehdottomia vierailukohteita. Tangerin jätämme taaksemme klo 19.00 ja jatkamme matkaamme kohti Espanjaa ja Mallorcan saarta.

Tanger tutuksi
12.11. • 30 € • Puolipäiväretki
Euroopan ja Afrikan sekä Välimeren ja Atlantin valtameren risteyksessä sijaitseva Tanger on mainio johdanto marokkolaiseen kulttuuriin. Kaupunki on värikäs sekoitus eri kulttuureja ja se on selvästi saanut vaikutteita myös Euroopasta. Tangerissa voi edelleen aistia sitä kiehtovaa ilmapiiriä, joka muistuttaa ajasta jolloin kaupunki oli kansanvälinen vyöhyke. Retki vie Kasbahin, entisen sulttaanin palatsin luo, jonka maurilainen arkkitehtuuri, perinteisesti koristellut ovet ja kaunis puutarha ihastuttavat vierailijaa. Medinan eloisat aukiot, maustetorien huumaavat tuoksut sekä vanhankaupungin sokkeloiset kujat ovat omiaan lisäämään kaupungin eksoottista tunnelmaa. Opastetun kävelykierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa Medinassa, missä lukuisat basaarit kutsuvat kokeilemaan tinkimistaitoja.

Perjantai 13.11. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on aikaa rentoutua ja nauttia!

Lauantai 14.11. PALMA DE MALLORCA (Espanja)

Palman juuret juontavat pitkälle Rooman valtakauden aikoihin ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalilta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun lomanviettopaikan.

M/S Berlin irrottaa köydet klo 13.00 ja jatkaa matkaa kohti Ajacciota.

Palman kaupunkikierros
14.11. • 46 € • Puolipäiväretki
Tutustuminen Mallorcan saaren ja samalla koko Baleaarien saariryhmän tyylikkääseen ja kosmopoliittiseen pääkaupunkiin alkaa Bellverin linnan vierailulla. Alun perin tämä 1300-luvun mahtava linna oli kuninkaan palatsi, mutta myöhempinä aikoina se toimi vankilana. Kuuluisin Bellverin vangeista oli ehkä 1700-luvun reformisti Gaspar Melchor de Jovellanos, Espanjan oma Voltaire, mutta myös joidenkin Napoleonin upseereiden kohtalona oli virua tässä kauhistuttavassa vankityrmässä. Palma de Mallorcan toinen tunnettu maamerkki on koko kaupunkia hallitseva goottilaistyylinen katedraali, josta löytyy hienoja yksityiskohtia kuten maailman suurin ruusuikkuna. Katedraalin vieressä sijaitseva arabialaislinna Almudaina kertoo islamilaisen maurivallan ajasta. Retken päätteeksi jää hieman vapaa-aikaa kaupungin keskustassa ennen paluuta laivalle.

Sunnuntai 15.11. AJACCIO (Korsika, Ranska)

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Berliiniin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen. Ajaccioon on hyvin aikaa tutustua, sillä risteilymme jatkuu kohti ristielyn pätesatamaa Nizzaa klo 21.00.

Maanantai 16.11. NIZZA (Ranska)

Saavumme aamulla Nizzaan. On aika sanoa näkemiin m/s Berlinille ja jatkaa matkaa takaisin Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X