Lähtö 10.9.2015 Lontoo & Länsi-Eurooppa 2 vko, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

 

Iso-Britannia – Kanaalisaaret – Espanja – Portugali – Ranska

Nauti samalla risteilyllä Euroopan länsirannikon maalaisidyllistä, historiaa kuiskivista kaupungeista ja kielen vievistä ruokaherkuista. Matka alkaa Bremerhavenista, josta suuntaamme suoraan valloittavaan, elämää syykkivään suurkaupunkiin Lontooseen kiinnittyen ylellisesti aivan Tower Bridgen läheisyyteen! Meripäivä on aikaa palautua Lontoon annista ennen saapumista meijeriteollisuudesta tunnetulle Guernseylle, joka on yksi Kanaalisaarista. Biskajan ylitettyämme saavutaan Espanjan puolelle ja vuorossa on hiekkarantojen ja meriherkkujen Vigo. Portugalin pääkaupunki Lissabon tuo tullessaan löytöretkeilijöiden ylväät monumentit ja charmikkaat vanhat korttelit. Picasson synnyinkaupungissa Malagassa kohtaat eteläespanjalaisen välittömyyden. Alicantessa odottavat eloisat rantabulevardit ja suihkulähdeaukiot sekä valtava kasvitieteellinen puisto palmumetsineen. Paellasta tunnettu Valencia viekottelee alkuperäisellä espanjalaiskulttuurillaan. Putiikkien lisäksi Barcelona on myös nähtävyyksien runsaudensarvi kujeilevine rakennuksineen ja tasokkaine taidemuseoineen. Kanavien ja kalastuksen Sète Ranskan puolella on vielä käyntikohteena ennen risteilyn päätössatamaa, loistokasta Nizzaa!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 2 vko

10.9. to         Lento Helsinki – Hampuri, laivaan nousu Bremerhavenissa. Lähtö klo 17.00
11.9. pe        
Päivä merellä.
12.9. la          Saapuminen Lontooseen, Tower Bridgen läheisyyteen klo 03.00
13.9. su        
Lontoo, Iso-Britannia, lähtö klo 01.00. Päivä merellä
14.9. ma       
St. Peter Port (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 12.30
15.9. ti          
Päivä merellä
16.9. ke        
Vigo, Espanja klo 08.30 – 14.00
17.9. to        
Lissabon, Portugali klo 08.00 – 20.00
18.9. pe        
Päivä merellä
19.9. la         
Malaga, Espanja klo 07.00 – 17.00
20.9. su        
Alicante, Espanja klo 12.30 – 21.00
21.9. ma       
Valencia, Espanja klo 07.00 – 18.00
22.9. ti          
Barcelona, Espanja klo 08.00 – 18.00
23.9. ke        
Sète, Ranska klo 08.00 – 17.30
24.9. to        
Nizza, Ranska tulo klo 09.00. Paluulento Nizza – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot10.9.2015
LH853 Helsinki 6:40 – 8:20 Frankfurt
LH010 Frankfurt 10:00 – 11:05 Hampuri

Paluulennot 24.9.2015
LH1061 Nizza 14:40 – 16:20 Frankfurt
LH852 Frankfurt 21:00 – 00:25 Helsinki (25.9.)

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                         2hh                                1hh
                                                     Vanha hinta / UUSI HINTA   Vanha hinta / UUSI HINTA

Standard sisähytti kansi  A tai B                 (2.395 €) / 2.195 €          (3.115 €) / 2.545 €
Superior  sisähytti Pää-tai Prom.-kansi          (2.575 €) / 2.245 €         (3.385 €) / 2.595 €
Standard ulkohytti kansi B                          (2.755 €) / 2.435 €        (3.660 €) / 2.820 €
Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi            (2.925 €) / 2.575 €         (3.920 €) / 2.995 €
Superior
ulkohytti Prom.- tai Brücken-kansi   (3.105 €)  / 2.715 €        (4.195 €) / 3.170 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                  
*)
Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi                          

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Hampuri, Nizza – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Torstai 10.9. HELSINKI – BREMERHAVEN

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Hampuriin, josta bussikuljetuksen jälkeen nousemme laivaan Bremerhavenissa. M/S Berlin suuntaa merelle klo 17 ja risteily voi alkaa.

Perjantai 11.9. PÄIVÄ MERELLÄ – LONTOO (Iso-Britannia)

Rentouttavaa meripäivää vietetään tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista. Myöhään illalla saavumme Lontooseen aivan Tower Bridgen välittömään läheisyyteen.

Lauantai 12.9. LONTOO (Iso-Britannia)

Tänään tutustumme Iso-Britannian monimuotoiseen ja väkirikkaaseen pääkaupunkiin. Koe ainutlaatuinen kaupunki ja sulaudu sen nopeatempoiseen rytmiin. Vieraile jossain Lontoon lukuisista museoista tai todista Buckinghamin palatsin vahdin vaihtoa varhain aamulla. Myös Madam Tussaud’s vahakabinettimuseo on tunnettu vierailukohde. Päivän päätteeksi suuntaamme merelle klo 23.00.

Lontoon kaupunkikierros
12.9. • 95 € • Puolipäiväretki

Päivä alkaa Lontoon kierroksella, jonka aikana tutustumme kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Lontoon tarina nivoutuu erottamattomasti Britannian kuninkaallisen perheen historiaan – suuri osa kaupungin rakennuksista, kaduista ja puistoista on rakennettu eri hallitsijoiden aloitteesta. Näemme bussista käsin useita Lontoon kuuluisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Trafalgarin aukion, Westminster Abbeyn, Big Benin, Buckinghamin palatsin ja St. Paulin katedraalin. Kiertoajelun aikana teemme muutamia valokuvaustaukoja. Näemme ulkopuolelta myös Towerin linnan, jonka rakentamisen käynnisti Vilhelm Valloittaja. Thames-joen rannalla sijaitseva yli tuhat vuotta vanha linna on toiminut kuninkaallisena palatsina, vankilana, eläintarhana ja puolustuslinnana.

Sunnuntai 13.9. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on aikaa rentoutua ja nauttia risteilymatkustamisesta parhaimmillaan.

Maanantai 14.9. ST. PETER PORT (Guernsey, Kanaalisaaret)

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista. Jatkamme matkaamme kohti Vigoa klo 12.30.

Guernseyn saarikierros
14.9. • 79 € • Puolipäiväretki

Kanaalisaari Guernsey nauttii leudoista talvista ja yllättävän aurinkoisista kesistä. Ehkä juuri siksi siellä onkin runsaasti kauniita ja hyvinhoidettuja puutarhoja. Saari on myös maisemallisesti erittäin viehättävä. Tutustumme Guernseyn vaihtelevaan rannikkoon kiertoajelulla, jonka aikana näemme jyrkkiä rantakallioita ja valkohiekkaisia poukamia. Käymme tutustumassa Little Chapeliin, joka on yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä saarella. Tämä “pikkukappeli“ on kauttaaltaan koristeltu simpukankuorilla ja värikkäillä posliinin sirpaleilla. Retken kuluessa teemme lisäksi pari maisemapysähdystä.

Tiistai 15.9. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on aikaa rentoutua ja nauttia risteilymatkustamisesta parhaimmillaan.

Keskiviikko 16.9. VIGO (Espanja)

Vihreänä Espanjana tunnettu lumipeitteisten vuorten ympäröivä Vigo sijaitsee Portugalin pohjoispuolella, Atlantin rannikolla. Casco Vellon vanhakaupunki levittäytyy heti satamasta ylöspäin, kun kaupungin uudempi osaa laajentuu itään. Vigon kasvun vuodet olivat 1900-luvulla, kun kaupungin asukasluku 15-kertaistui. Tänä päivänä Vigo on hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Vigon jätämme taaksemme klo14.00.

Santiago de Compostela
16.9. • 78 € • Puolipäiväretki

Ajamme Galician sydämeen Santiago de Compostelaan, joka on yksi kristittyjen suosituimmista pyhiinvaelluspaikoista. Vakaan uskomuksen mukaan Jeesuksen opetuslapsista Jaakob vanhempi (espanjaksi Santiago) on haudattu tänne. Retken aikana tutustumme hänen hautamuistomerkikseen pystytettyyn mahtavaan katedraaliin, jonka rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1075. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa vanhassa kaupungissa ennen paluuta laivalle.

Torstai 17.9. LISSABON (Portugali)

Tervetuloa Lissaboniin!  Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabon symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belemin torni on myös Unescon maailmanperintölistalla. Lissabonissa vietämme koko päivän ja jatkamme matkaa kohti Malagaa klo 20.00.

Löytöretkeilijöiden Lissabon
17.9. • 67 € • Puolipäiväretki

Retkellä tutustumme Lissabonin eri kaupunginosiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Kierros kulkee läpi historiallisen Alfaman vanhankaupungin, jonka jälkeen pysähdymme valokuvaamaan Euroopan pisintä siltaa. Merta ja matkustamista ihannoivassa emanuelintyyliä edustavassa Belémin kaupunginosassa näemme Lissabonin symbolina tunnetun löytöretkeilijöiden muistomerkin ja Belémin tornin. Saavumme arkkitehtonisesti kauniin 1600-luvulla rakennetun Hieronymoksen luostarin luo. Vapaa-ajalla voi lisämaksusta tutustua luostarin tiloissa toimivaan merimuseoon tai maistella kuuluisia Belémin pasteijoita paikallisessa kahvilassa.

Perjantai 18.9. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on aikaa rentoutua ja nauttia risteilymatkustamisesta parhaimmillaan.

Lauantai 19.9. MALAGA (Espanja)

Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä. Malagan rikas ravintolakulttuuri houkuttelee tarjonnallaan. M/S Berlin irrottaa köydet klo 17.00 ja jatkaa matkaa kohti Alicantea.

Malaga – Aurinkorannikon pääkaupunki
19.9. • 58 € • Puolipäiväretki

Costa del Solin rantakaistaleen lomakylien joukosta Malaga erottuu rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta – kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Kaupunkikierroksella näemme tuhat vuotta vanhan Alcazaban palatsin, Malagan renessanssityylisen katedraalin ja useita 1800-luvun rakennuksia. Kaupungin yläpuolella kohoaa 130 metriä korkea Gibralfaron majakkakukkula, jonne jo foinikialaiset pystyttivät linnoituksensa. Täältä avautuu kaunis näköala alas kaupungille. Pysähdymme kävelylle historialliseen keskustaan, jonka värikkäiltä kujilta löytyy muun muassa Picasson synnyinkoti ja roomalaisen teatterin rauniot.

Sunnuntai 20.9. ALICANTE (Espanja)

Alicante on monipuolinen kohde ja houkutteleva espanjalaiskaupunki Costa Blancan alueella, joka on kuuluisa koskemattomista ja kauniista rannoistaan. Kaupungin kaunis arkkitehtuuri yhdistyy rantaelämään ja mukaviin ostosmahdollisuuksiin. Alicante on kuuluisan, joka kolmas vuosi järjestettävän Volvo Ocean Race purjehduskilpailun aloitussatama. Mukavia nähtävyyksiä ja käyntikohteita Alicanten alueella ovat muun muassa trooppisista kasveista tunnettu Palmeral puisto tai Elchen historiallinen kaupunki, joka on listattu myös UNESCON maailmanperintölistalle. Alicanteen on hyvin aikaa tutustua, sillä risteilymme jatkuu kohti Valenciaa klo 21.00.

Alicante tutuksi
20.9. • 59 € • Puolipäiväretki

Palmujen reunustamat rantabulevardit, vilkas satama-alue ja viehättävät aukiot suihkulähteineen toivottavat vierailijan tervetulleeksi Alicanteen. Retken alussa suuntaamme Alicanten kuuluisimmalle, San Juan -rannalle, jossa pysähdymme hetkeksi valokuvaamaan ja jaloittelemaan. Ajamme bussilla maisemareittiä kallionjyrkänteellä sijaitsevalle Santa Barbaran linnakkeelle, jonka näköalatasanteelta avautuu hieno näkymä koko Alicanten lahdelle ja alas kaupunkiin. Vierailemme linnassa, jossa on esillä alueen mielenkiintoisia arkeologisia löydöksiä. Jatkamme matkaa kaupungin keskustaan, jossa kävelemme vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla. Näemme mm. barokkiajalla valmistuneen kaupungintalon ja katedraalin. Maistelemme paikallista erikoisuutta ”horchata”-mantelijuomaa ennen paluuta laivalle.

Maanantai 21.9. VALENCIA (Espanja)

Kontrastien kaupunki Valenciassa keskustan pienet kaupat, kahvilat ja kirkot kutsuvat tutustumaan ja vaeltelemaan kaupungin kaduille. Valencia on niittänyt mainetta ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, joka esittäytyy parhaiten tiedepuisto Ciudad de las Artes y las Cienciassa. Kaupungista on kuitenkin edelleen löydettävissä vanhaa hyvän ajan espanjalaista charmia ja tunnelmaa, joita turismi ei ole vielä syrjäyttänyt. Paellasta tunnettu Valencia tarjoaa kävijälleen paljon nähtävää, kuten kaupungin ydinkeskusta jo itsessään, Turia-joen puistoalue tai Valencian vanha kaupunginosa katedraaleineen ja kirkkoineen. Matkamme jatkuu Barcelonan suuntaan klo 18.00.

Valencian nähtävyydet
21.9. • 58 € • Puolipäiväretki

Tutustumme Espanjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, joka tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuurista, ikiomasta paellasta ja maaliskuussa järjestettävästä Las Fallas -festivaalista. Panoraamakierroksella näemme Valencian monia arkkitehtuurisia suuntauksia edustavia kauniita rakennuksia ja kapeita keskiaikaisia kujia. Pysähdymme tiede- ja taidekaupungin – Ciudad de las Artes y las Ciencias – luona ihailemaan ja valokuvaamaan tätä kuuluisaa nähtävyyttä. Turian puistossa sijaitseva, useista toinen toistaan erikoisemmista rakennuksista koostuva kaupunki on huikea modernin arkkitehtuurin taidonnäyte. Jatkamme bussikierrosta Valencian historialliseen keskustaan ja näemme upean katedraalin, kauppahallin sekä alueen yhden hienoimmista rakennuksista, goottilaistyylisen silkkipörssin, joka on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa Valencian historiallisessa keskustassa.

Tiistai 22.9. BARCELONA (Espanja)

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudin omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Familia kirkosta. Barcelonan jätämme taaksemme ja jatkamme Ranskan suuntaan klo 18.00.

Barcelonan kaupunkikierros
22.9. • 56 € • Puolipäiväretki

Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Kiertoajelu tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Pysähdymme valokuvaamaan ja ihastelemaan ulkoapäin tätä arkkitehti Antonio Gaudín erikoista mestariteosta, joka on ollut rakenteilla yli sata vuotta. Nousemme bussilla Montjuïc-kukkulalle katsomaan kaunista kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä. Paluumatka laivalle keskustan ja vilkkaan ranta-alueen kautta.

Keskiviikko 23.9. SÈTE (Ranska)

Sète on Ranskan suurin ja samalla Välimeren tärkein kalasatama. Kalateollisuuden lisäksi Seté houkuttelee huvialuksia ja suuren purjehduskilpailun, America’s Cupin osallistujia. Alakaupunki on kokonaan kanavien ja siltojen valloittama ja täällä onkin hyvä havainnoida kalastusalusten toimia. Sèten alueella viljellään myös paljon simpukoita ja ostereita, jotka ilahduttavat tarjonnallaan myös vierailijoita. Sètstä tehdään paljon retkiä hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin, Carcassoneen. Kohti risteilyn viimeistä kohdetta suuntaamme klo 17.30.

Torstai 24.9. NIZZA (Ranska) – HELSINKI

Kauniin Enkelten lahden suojaisassa poukamassa sijaitseva Nizza on kautta historian ollut Ranskan Rivieran suosituimpia matkakohteita. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluvat mm. mahtava sipulikattoinen venäläis-ortodoksinen katedraali, englantilaisten rakennuttama Promenade de Anglais – rantabulevardi ja rokokootyylinen Negresco Hotelli. On aika sanoa näkemiin m/s Berliinille ja jatkaa matkaa takaisin Suomeen.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X