Lähtö 24.4.2015 Italia & Kroatian rannikon helmet 9 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Kroatia – Montenegro

Nauti Adrianmeren sinestä ja menneen maailman tunnelmaa huokuvista kaupungeista. Venetsia voi viedä sydämen. Kanavien ja kanaalien kuningattaressa on ihmeellistä, melankolista taikaa. Sibenikissä vaikutut alueen luonnonkauneudesta. Dubrovnikin ikiaikaisen sataman syleilystä suuntaamme kohti Montenegroa, jonka upeat maisemat avautuvat aamulla lähestyessämme Kotorinlahtea. Poikkeamme myös Italian itärannikon tärkeässä satamakaupunki Barissa ennen kuin palaamme takaisin Kroatian puolelle. Piskuinen Korcula ja viime vuosina matkailijoiden suosioon noussut Hvarin saari tulevat tutuksi, kunnes saavumme vilkkkaaseen Splitiin. Piipahdamme vielä Riminillä, vanhassa kauppa- ja kylpyläkaupungissa, joka 1960-luvulta lähtien on nauttinut suurta suosiota rantalomakohteena. Risteilymme päättyy Venetsiaan.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Tapio Reingoldt

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

24.4. pe         Lento Helsinki – Venetsia, laivaan nousu. Lähtö klo 19.00
25.4. la          Sibenik, Kroatia klo 09.30 – 19.30
26.4. su         Dubrovnik, Kroatia klo 07.30 – 24.00
27.4. ma        Kotor, Montenegro klo 07.00 – 20.00
28.4. ti           Bari, Italia klo 07.00 – 18.00
29.4. ke         Korcula, Kroatia klo 06.30 – 12.00, Hvar, Kroatia klo 16.00 – 22.00
30.4. to         Split, Kroatia klo 07.00 – 16.00
1.5. pe           Rimini, Italia klo 07.00 – 19.30
2.5. la            Venetsia, Italia tulo klo 06.00, paluulento Helsinkiin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

24.4. Menolennot:
LH853 Helsinki 07.30 – Frankfurt 09.10, LH326 Frankfurt 12.30 – Venetsia 13.50
2.5. Paluulennot:
EN8203 Venetsia 13.30 – München 14.35, LH2464 München 15.15 – Helsinki 18.40

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                                            2hh               1hh
Standard sisähytti kansi  A tai B                                                        1.845 €          2.235 €
Superior  sisähytti Pääkansi  tai Promenade-kansi                             1.945 €          2.385 €
Standard ulkohytti kansi B                                                                 2.045 €          2.535 €
Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi                                                 2.145 €          2.685 €
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi                            2.245 €          2.835 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                            2.925 €          –
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi                                 3.125 €          –

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Venetsia, Venetsia – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa.

Perjantai 24.4. HELSINKI – VENETSIA (Italia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Frankfurtin kautta Venetsiaan. Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle leivttäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Lentokentältä siirrymme linja-autolla satamaan, jossa m/sBerlin odottaa. Suuntaamme merelle kohti Sibenikiä klo 19.00.

Lauantai 25.4. SIBENIK (Kroatia)

Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia ovat hallinneet ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCON maailmanperintölistalla. Sibenikin jätämme taaksemme klo 19.30 ja käännämme laivan keulan kohti Dubrovnikia.

Sibenik ja Krkan kansallispuisto
25.4. • 75 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Puistossa vietetyn vapaa-ajan jälkeen palaamme Sibenikiin. Tutustumme Sibenikin vanhankaupunkiin ja Pyhän Jaakobin katedraaliin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Retkellä on paljon kävelyä.

Sunnuntai 26.4. DUBROVNIK (Kroatia)

Dubrovnik on Dalmatian kulttuurin ja turismin keskus. Kaupungissa on asukkaita noin 50 000, mutta turistien määrä pitää laskea miljoonissa. Dubrovnik on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja 1300-luvulla rakennetuista puolustusmuureistaan. Dubrovinkin kaupunki on lisätty myös UNESCON maailmanperintöluetteloon vuonna 1979. Kaupungiin on hyvää aikaa tutustua myös omatoimisesti, sillä laiva lähtee illalla klo 24.00.

Dubrovnikin vanhakaupunki
26.4. • 65 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Dubrovnikia on kutsuttu niin Adrianmeren helmeksi kuin maanpäälliseksi paratiisiksi, eikä syyttä. Stari Grad – Dubrovnikin kaunis vanhakaupunki ja sen keskiaikaiset muurit on otettu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tutustumme noin pari tuntia kestävällä kävelykierroksella mm. rehtorin palatsiin, merimuseoon ja katedraaliin. Opastetun kierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa Dubrovnikin vanhassa kaupungissa ennen paluuta satamaan. Retkeen sisältyy menopaluu kuljetus satamasta keskustaan.

Maanantai 27.4. KOTOR (Montenegro)

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja  tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. Kotorista jatkamme kohti Baria klo 20.00.

Cetinje ja Montenegron maisemia
27.4. • 67 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Retki tarjoaa mahdollisuuden tutustua Montenegron mielenkiintoiseen historiaan ja rikkaaseen kulttuuriperintöön. Päivä alkaa bussimatkalla kohti Lovcenin vuorta. Kotorinlahti häikäisee kauneudella kun ympäröivät jylhät vuoret ja idylliset kylät tarjoavat ihailtavaksemme mieleenpainuvia vuonomaisemia. Nousemme huikean kaunista serpentiinitietä Njegušin kylään, joka tunnetaan kuningas Nikolan syntymäpaikkana. Kylässä maistamme perinteisiä herkkuja, jonka jälkeen suuntaamme Cetinjeen, vanhaan kuninkaalliseen pääkaupunkiin. Entisaikojen vilkas ja kansainvälinen Cetinje on tänä päivänä museokaupunki, missä on luostarin ohella säilynyt useita historiallisia rakennuksia. Luostarivierailun jälkeen palaamme kauniita maisemia myötäillen Kotoriin.

Tiistai 28.4. BARI (Italia)

Bari on tyyppillinen italialainen, aikoinaan merenkulun ja kaupankäynnin ympärille perustettu kaupunki Puglian alueella. Kaunista rantakatua pitkin pääset tutustumaan sokkeloiseen keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin, jonka nähtävyyksiin kuuluvat lasten suojelijan, Pyhän Nikolain. basilika sekä vanha puolustuslinnake. Vanhan Barin rinnalle on kasvanut moderni kaupunki, joka on Etelä-Italian toiseksi suurin. Laiva jatkaa matkaa Kroatian suuntaan klo 18.00.

Alberobello
28.4. • 68 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)

Vietämme päivää ainutlaatuisessa Alberobellon pikkukaupungissa. Sen suloinen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde erikoisine, perinteikkäine trullitaloineen – ne ovat kuin mehiläiskekoja kartiomuotoisine kattoineen. Valkoisiksi kalkittuja, ilman laastia rakennettuja pientaloja käytettiin ennen vanhaan eläinsuojina. Nyt ne on muutettu asunnoiksi, liiketiloiksi ja yksi rakennus jopa kirkoksi. Opastetulla kävelykierroksella tarkastelemme pikkukaupungin elämänmenoa ja näemme monia sen sadoista trullitaloista.

Keskiviikko 29.4. KORCULA – HVAR (Kroatia)

Dalmatian rannikon kaupunkeihin on historiassa vaikuttanut Venetsian kauppamahdin valta-aika. Näistä kaupungeista merkittävimmät ovat Dubrovnik ja Korcula. Korculaa kuitenkin pidetään kaikkein parhaiten säilyneenä keskiaikaisena kaupunkina Adrianmerellä. Paikallisen perimätiedon mukaan Korculaa pidetään myös Marco Polon kotikaupunkina, jossa tämä kuuluisa tutkimusretkeilijä syntyi kauppiasperheeseen vuonna 1254.

Korculan saarikierros
29.4. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Maisemakierroksella näemme viiniviljelyksiä, hopeisia oliivilehtoja, pieniä viljeltyjä maatilkkuja ja kukkulan rinteille rakennettuja idyllisiä kyliä. Ajamme saaren suurimman asutuskeskuksen Blaton kautta länteen, ihastuttavaan merenrantakeskukseen Vela Lukaan. Täällä voi vaikkapa nauttia kahvit jossakin rantabulevardin monista kahviloista. Paluumatkalla pysähdymme pienessä Smokvican kylässä, joka sijaitsee Kroatian tunnetuimmalla viinialueella. Toretan viinitilalla on mahdollisuus maistaa parhaita paikallisia viinejä ja nähdä perinteisiä viininvalmistuksessa käytettyjä työkaluja. Maistiaisten jälkeen palaamme Korculaan. Retkellä on vain vähän kävelyä.

Aamupäivän vierailun jäkeen siirrymme laivalla Hvarin saarelle, jota kutsutaan usein uudeksi ”.St. Tropeziksi”. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Illan tullen klo 22.00 irroitamme köydet ja suuntaamme Splitiin.

Torstai 30.4. SPLIT (Kroatia)

Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille, joka on nykyään UNESCOn maailmaperintökohde. Kaupungin viehättävillä kujilla voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille. Splitin jätämme taaksemme klo 16.00 ja otamme suunnaksi legendaarisen Riminin.

Perjantai 1.5. RIMINI (Italia)

Klassinen lomailijoiden kohde Rimini on houkutellut matkailijoita jo 1960-luvulta lähtien. Kuuluisan rannan ja vilkkaan yöelämän lisäksi Riminillä on toki paljon muutakin nähtävää. Historiallinen keskusta aukioineen ja vanha roomalainen amfiteatteri ovat näkemisen arvoisia. Riministä ei ole myöskään pitkä matka kääpiövaltio San Marinoon, jonne tehdäänkin paljon retkiä. Jatkamme matkaa kohti  risteilyn viimeistä päämäärää Venetsiaa klo 19.30.

San Marino ja Ravenna
1.5. • 105 € • Kokopäiväretki sis. lounaan (n. 9,5 h)

Retki vie maailman vanhimman tasavallan pääkaupunkiin San Marinoon, joka sijaitsee 740 metriin kohoavan Titano-vuoren rinteellä. Opastetulla kävelykierroksella kuljeskelemme lilliputtivaltion historiallisessa keskustassa, joka on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi. Reittimme varrelle osuu muun muassa näyttävä kaupungintalo kellotorneineen sekä kaunis Pyhän Marinuksen basilika. Yhteisen lounaan jälkeen voi nousta jyrkkää mäkeä vuoren huipulla lymyävälle keskiaikaiselle linnoitukselle, La Roccalle, josta avautuvat uljaat näkymät. Vaihtoehtoisesti voi viettää vapaa-aikaa ja tehdä tuliaisostoksia. Retki jatkuu Ravennaan, joka toimi 400-luvulla Länsi-Rooman valtakunnan pääkaupunkina ja 500–700-luvulla tärkeänä Bysantin keskuksena Italiassa. Perehdymme Ravennan maineikkaaseen menneisyyteen, taiteeseen ja kulttuuriin kävelykierroksella. Näemme kaupungin kulta-ajalla, noin 1500 vuotta sitten, tehtyjä kauniita kirkkoja ja mausoleumeja. Pyhättöjä koristavat upeat varhaiskristilliset ja bysanttilaiset mosaiikkityöt. Vanhimmat mosaiikit näemme Galla Placidian mausoleumissa, jonka teokset juontuvat hehkuvista väreistään huolimatta antiikin ajoille. Retki sisältää paljon kävelyä ja nousua kivisiä katuja pitkin vuoren rinnettä ylös.

Lauantai 2.5. VENETSIA (Italia) – HELSINKI

Risteilymme päättyy Venetsiaan, jonne saapuminen laivalla on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. On aika sanoa näkemiin m/s Berlinille.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X