25.4.2018 Löytöretki 11 pv alk. 2 295 € Välimeren helmet, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Kroatia – Montenegro – Albania – Malta – Ranska

Näe kuusi maata yhdellä lomalla! Koe keväisen raukea Välimeri ilman ruuhkia. Jos nautit historiallisista kaupungeista, tämä risteily on yhtä juhlaa! Se pääsee hyvään vauhtiin jo lähtösatamassa, Venetsiassa, joka on idyllisimmillään sivukujilla ja pikkukanaaleilla. Kroatiassa tutustut Šibenikin kaupunkiin, jonka sokkeloiset keskiaikaiset korttelit on luotu kuljeskeluun. Muurien ympäröimä Kotor on soma ja täynnä kahviloita, mutta upeinta ovat sitä ympäröivät vuoret ja vuonomaiset merimaisemat. Albanian Vlorë houkuttelee hiekkarannoillaan. Maltalla odottaa linnoitusmainen Valletta koreine kirkkoineen ja palatseineen. Sitten astut värikkääseen ja eläväiseen Italiaan. Palermosta löydät kaikki Sisilian ruokaherkut ja vilkkaat markkinat. Napoli on kaoottinen ja kutsuva sekä täynnä nähtävää, mutta komeimmat monumentit ja suihkulähdeaukiot odottavat Roomassa. Matkan lopuksi poikkeat rauhoittumaan Korsikalle. Oleskele Bastian kauniissa satamassa, kahvittele aukioilla ja vedä henkeä ennen viimeistä laivamatkaa ja päätesatamaa, tyylikästä Nizzaa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Elämysvinkkejä risteilylle:

 • Harhaile Šibenikin ja Kotorin vanhoissakaupungeissa. Kujia ja aukiota reunustavat kauniit kivitalot ja kirkot. Šibenikin päänähtävyys on goottilainen katedraali. Kotorin parhaat näköalat avautuvat linnoitusraunioilta kaupungin yltä.
 • Syö kunnon pizzaa sen kotikaupungissa Napolissa ja testaile Sisilian makeita herkkuja, kuten jäätelöllä täytettyä pullaa, brioche con gelato, ja makealla ricotta-tuorejuustolla täytettyä cannolo-rullaa.
 • Nauti Rooman mahtavista monumenteista, kirkoista ja aukioista. Istahda katukahvilaan seuraamaan muodikkaita roomalaisia ja ehtymätöntä ihmisvilinää.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina®-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

25.4. ke         Lento Helsinki – Venetsia. Laivaan nousu. Lähtö klo 16.00
26.4. to         Sibenik, Kroatia klo 09.30 – 16.30
27.4. pe        Kotor, Montenegro klo 09.00 – 18.00
28.4. la          Vlorë, Albania klo 08.30 – 18.00
29.4. su        Päivä merellä
30.4. ma       Valletta, Malta klo 07.00 – 14.30
1.5. ti             Palermo (Sisilia), Italia klo 11.00 – 17.00
2.5. ke           Napoli, Italia klo 08.30 – 18.00
3.5. to           Civitavecchia, Italia klo 08.00 – 19.00
4.5. pe           Bastia (Korsika), Ranska klo 08.00 – 17.00
5.5. la            Nizza, Ranska. Tulo klo 07.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.                                                                                                                      

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 25.4.2018
LH2467 Helsinki 6.00 – 7.30 München
EN8200 München 8.20 – 9.20 Venetsia

PALUULENNOT 5.5.2018
LH2273 Nizza 13.15 – 14.35 München
LH2464 München 15.20 – 18.45 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
Standard sisähytti kansi A tai B 2 295 2 765
Superior  sisähytti Pääkansi tai Promenade-kansi 2 395 2 895
Standard ulkohytti kansi B 2 545 3 215
Select ulkohytti kansi A tai Pääkansi 2 665 3 385
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi 2 785 3 555
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 412 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Venetsia, Nizza – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä, juomat lisämaksusta)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 7 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan risteilyn aikana.
 • Lentokentillä ja retkillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä, jotka tehdään yhdessä Kristina®-matkanjohtajan sekä paikallisoppaan kanssa ja opastetaan/käännetään suomeksi. Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on tutustua omatoimisesti kohteeseen matkanjohtajan avustuksella. Tarkemmat tiedot retkistä valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Lisämaksulliset Kristina®-retket, varaathan retken viimeistään 10.4.2018

To 26.4. Sibenik ja Krkan kansallispuisto, puolipäiväretki, 85 €
Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Puistossa vietetyn vapaa-ajan jälkeen palaamme Sibenikiin. Kävelemme Sibenikin vanhassakaupungissa ja vieraillemme Pyhän Jaakobin katedraalissa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Retki päättyy keskustaan, johon voi jäädä viettämään vielä vapaa-aikaa omatoimisesti. Huom! Retkellä kävellään paljon. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 hlö.

La 28.4. Vlorë ja upea maaseutu, puolipäiväretki, 65 €
Retkipäivämme alkaa Llogaran kansallispuitossa. Yli hehtaarin kokoinen puisto tarjoaa suojaisan kasvupaikan Euroopanmustamännylle (Pinus nigra), Bosnianmännylle eli harmaarunkomännylle (Pinus heldreichii), Bulgariankuuselle ja saarnille. Kansallispuisto on retkeilijöiden ja patikoijien suosiossa. Puistovierailun jälkeen palaamme Vloraan, joka sijaitsee Vlorën lahdella vuoristojen ympäröimänä. Tätä aluetta pidetään erityisesti raja-alueena Adrianmeren ja Joonianmeren välillä. Kaupunkia leimaavat joka puolella sijaitsevat puu- ja oliivitarhat. Vierailemme itsenäisyyden museossa, jossa Albanian itsenäisyys julistettiin vuonna 1912. Retkipäivän päätteeksi näemme vuonna 1542 rakennetun Muradie-moskeijan, joka on paikallisille merkittävä uskonnollinen monumentti. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 hlö.

Ma 30.4. Mosta, Mdina & Rabat, puolipäiväretki, 45 €
Satamasta suuntaamme linja-autolla kohti Mostaa, jossa kerrotaan maailman kolmanneksi suurimman tukemattoman kupolin, Mostan Rotundin, sijaitsevan. Sieltä jatkamme matkaa Maltan entiseen pääkaupunkiin Mdinaan, johon tutustumme kävellen. Mdinan kaupunkikuva on säilynyt suurilta osin maurien ajoilta. Vaaleankeltaisesta kalkkikivestä rakennetut talot edustavat keskiaikaista ja osin barokkiarkkitehtuuria. Kapeat, mutkittelevat kadut ovat liikenteeltä suljettuja, joten Mdinaa ei turhaan kutsuta hiljaiseksi kaupungiksi. Retkemme viimeinen kohde on Rabat, jossa voimme aistia Maltan roomalaisten aikojen vaurauden. Tutustumme myös Pyhän Agathan hautaholvin katakombeihin. Retken päätteeksi palaamme bussikuljetuksella takaisin satamaan. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 hlö.

Ke 2.5. Pompeji, puolipäiväretki, 85 €
Lähdemme retkelle satamasta, josta ajamme noin 30 min. linja-autolla Pompejin arkeologiselle alueelle. Tämä Napolinlahden rannalla kukoistanut noin 20 000 asukkaan muinaisten roomalaisten kaupunki tuhoutui Vesuviuksen purkautuessa 79 jaa., jolloin se hautautui useiden metrien paksuisen tuhkakerroksen alle. Kaupungin löysi vuonna 1594 arkkitehti, jonka oli määrä kaivaa uusi kanava Sarnojokea varten. Toden teolla kaivauksiin päästiin vasta vuonna 1748 ja ne jatkuvat yhä. Nykyisin suurin osa kaupungista on kaivettu esiin ja se on osittain myös restauroitu. Oppaan johdolla teemme jännittävän aikamatkan kahden vuosituhannen taakse antiikinajan temppeleihin, kylpylöihin ja valtavaan foorumiin. Retki tehdään osana saksalaisryhmää. Mukana on Kristina®-matkanjohtaja ja Pompejin kävelykierros tehdään omana ryhmänä paikallisen oppaan johdolla. Retkellä kävellään paljon. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 hlö.

To 3.5. Rooman kaupunkikierros, puolipäiväretki, 115 €
Retki alkaa Civitavecchian satamasta, josta matkaa Roomaan on noin 1,5 tuntia. Tutustumme ikuiseen kaupunkiin kiertoajelulla, jonka tutustutaan Rooman merkittävimpiin nähtävyyksiin. Roomassa aistii koko sivistyksen historian ehkä paremmin kuin missään toisessa Euroopan kaupungissa. Historia nivoutuu hyvin nykypäivään ja vaikka se onkin kaikkialla läsnä, modernin suurkaupungin syke tuntuu myös vahvana. Mielenkiintoisen päivän päätteeksi palaamme bussikuljetuksella Civitavecchiaan. Retken vähimmäisosallistujamäärä on 10 hlö.

 

Keskiviikko 25.4. Lento Helsinki – Venetsia. Laivaan nousu. Lähtö klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Venetsiaan, jossa m/s Berlin odottaa. Teemme Venetsian kaupunkikierroksen ennen laivaan nousua. Risteily alkaa iltapäivällä.

Torstai 26.4. Sibenik, Kroatia klo 09.30 – 16.30

Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia ovat hallinneet ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukkaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCOn maailmanperintölistalla.

Perjantai 27.4. Kotor, Montenegro klo 09.00 – 18.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. UNESCOn maailmanperintölistattua Kotorin vanhaakaupunkia suojaa hyvin säilynyt puolustusmuuri. Kaupungin sokkeloiset kadut johdattavat useille aukioille, joita ympäröivät vuosisatoja vanhat, nykyään kahviloiksi ja putiikeiksi muuntautuneet kivirakennukset

Lauantai 28.4. Vlorë, Albania klo 08.30 – 18.00

Vlorë on Albanian yksi tärkeimmistä rannikkokaupungeista ja on tärkeä vientisatama. Kaupungin nähtäväyyksiin kuuluvat itsenäisyyden ja historian museo sekä Muradien moskeija. Vlorësta löytyy myös valikoima kauppoja sekä ravintoloita. Lähellä oleva tärkeä retkikohde on UNESCOn maailmanperintökohde Apollonia, antiikinaikainen kaupunki Illyriassa. Sen perustivat korinttilaiset ja kreikkalaiset noin 500-luvulla ennen ajanlaskumme alkua. Arvioiden mukaan kaupungissa asui parhaimmillaan noin 60 000 asukasta. Apolloniassa on vielä nähtävissä mm. kaupungintalo, kirjasto, sekä Artemiksen temppeli

Sunnuntai 29.4. Päivä merellä

Vietämme meripäivää nauttien m/s Berlinin palveluista.

Maanantai 30.4. Valletta, Malta klo 07.00 – 14.30

Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin. 

Tiistai 1.5. Palermo (Sisilia), Italia klo 11.00 – 17.00

Palermo on pysynyt yhtenä Välimeren helmistä ja se on Sisilian suurin ja samalla kosmopoliittisin kaupunki. Sanotaankin, että vierailu Sisiliassa ei ole täydellinen ilman käyntiä Palermossa. Kaupungin roomalaiset, arabialaiset, bysanttilaiset ja normannilaiset monumentit muistuttavat Palermon historiasta, minkä voi aistia parhaiten upeassa katedraalissa. Myös kaupungin katumarkkinoilla pääsee osaksi Palermon uniikista tunnelmasta.

Keskiviikko 2.5. Napoli, Italia klo 08.30 – 18.00

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo -linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen. Napolista tehdään usein retkiä Vesuviukselle sekä tulivuoren purkauksessa tuhoutuneeseen Pompeijin rauniokaupunkiin.

Torstai 3.5. Civitavecchia, Italia klo 08.00 – 19.00

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Perjantai 4.5. Bastia (Korsika), Ranska klo 08.00 – 17.00

Bastia on yksi Korsikan charmikkaimmista kaupungeista, jonka keskusaukion ympärille levittyvät kahvilat kutsuvat piipahtamaan. Mukulakivipäällysteisiä katuja pitkin voi shoppailla yhdessä paikallisten kanssa tai käydä esimerkiksi St. Jean Baptisten katedraalissa, jossa sijaitsee yksi Euroopan vanhimmista astronomisista kelloista. Bastiaa ympäröi myös monet Korsikan parhaista viinitiloista sekä Cap Corsen niemen luonnonsuojelualueet ja salaiset rannat. Kaupunkia vartioivalta 1500-luvun linnoitukselta on upeat näkymät Bastian vanhaan satamaan.

Lauantai 5.5. Nizza, Ranska. Tulo klo 07.00, laivasta nousu. Paluulento Suomeen.

Kauniin Enkelten lahden suojaisassa poukamassa sijaitseva Nizza on kautta historian ollut Ranskan Rivieran suosituimpia matkakohteita. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluvat mm. mahtava sipulikattoinen venäläis-ortodoksinen katedraali, englantilaisten rakennuttama Promenade de Anglais – rantabulevardi ja rokokootyylinen Negresco Hotelli. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Berlinille. Teemme Nizzan kaupunkikierroksen ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X