Lähtö 26.3.2015 Kreikan saaret, Korintin kanava & Montenegro 10 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Kreikka  – Albania – Montenegro – Kroatia

Tämä risteily on täynnä kulttuurikohteita, Kreikan kaunista saaristoa ja upeita maisemia. Matka alkaa Venetsiasta, josta suuntaamme merelle. Matkatessamme kohti Korintin kanavaa Kreikan upeat maisemat sävyttävät alkumatkaamme: rauhallinen Paxos, pittoreski kaupunki Pylos sekä tietysti jylhä Santorini. Pireus ja Ateena tarjoavat yltäkylläisen päivällisen hengen ravintoa. Sarandan nähtävyyksiin kuuluvat Butrintin rauniot sekä hypnoottinen Blue Eye Spring. Vuorten reunustama Kotorinlahti on henkeäsalpaava näky. Piipahdamme vielä Sibenikissä, josta tehdään retkiä vaikuttavaan Krka-joen kansallispuistoon. Päätämme risteilyn kanavien Venetsiaan, josta suuntaamme takaisin Suomeen vastaanottamaan kaunista kevättä.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Asta Karhunen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

26.3. to         Lento Helsinki – Venetsia, Italia, laivaan nousu. Lähtö klo 19.00
27.3. pe         Päivä merellä
28.3. la          Paxos, Kreikka klo 09.30 – 17.00
29.3. su         Pylos, Kreikka, klo 07.00 – 15.00
30.3. ma        Santorini, Kreikka klo 08.00 – 18.00
31.3. ti           Pireus (Ateena), Kreikka klo 06.00 – 16.00, Korintin kanava klo 19.15 – 21.30
1.4. ke           Sarande, Albania klo 12.00 – 17.00
2.4. to           Kotor, Montenegro klo 09.30 – 14.00
3.4. pe           Sibenik, Kroatia klo 07.00 – 14.00
4.4. la            Venetsia, Iltalia tulo klo 07.00. Paluulento Helsinkiin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

26.3. Menolennot: LH855 Helsinki 07.15 – Frankfurt 09.10, LH326 Frankfurt 10.50 – Venetsia 12.05

4.4. Paluulennot: EN8203 Venetsia 13.10 – München 14.15, LH2464 München 15.15 – Helsinki 18.40

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.              

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                                         2hh               1hh
Standard sisähytti kansi  A tai B                                                          1.895 €            2.305 €
Superior  sisähytti Pääkansi  tai Promenade-kansi                                  1.975 €           2.425 €
Standard ulkohytti kansi B                                                                  2.055 €           2.545 €
Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi                                                   2.165 €           2.710 €
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi                                2.275 €           2.875 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                                3.175 €
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi                                    3.365 €

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Venetsia, Venetsia – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Torstai 26.3. HELSINKI – VENETSIA (Italia)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Frankfurtin kautta Venetsiaan, jossa m/s Berlin odottaa. Suuntaamme merelle klo 19.00 ja risteily alkaa. Tätä ennen on hieman vapaa-aikaa kaupungilla.

Perjantai 27.3. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä on hyvää aikaa tutustua m/s Berlin laivaan ja nauttia laivan palveluista.

Lauantai 28.3. PAXOS (Kreikka)

Paxos on verraten pieni saari Joonianmerellä, mikä tekee kohteeseen tutustumisesta helppoa. Pienet poukamat, vihreät kukkulat, oliivipuut ja luolat meressä ovat saarelle ominaisia. Venetsian vallan aikana Paxoksella oli vilkasta meri- ja maataloustoimintaa. Saaren pääkaupunki Gaios toimii samalla satamana. Kauniilla satamapromenadilla on kahviloita ja kalaravintoloita. Matka jatkuu Pylokselle klo 17.00.


Paxoksen saarikierros
48 € • (n. 1,5 h)

Pienellä Paxoksen saarella ei ole lentokenttää, joten sinne pääsee vain meriteitse. Siitä johtuen Paxos on pystynyt suojautumaan nykyaikaiselta massaturismilta verraten hyvin. Elämänmeno saarella on kiireetön ja rento. Tutustumme Paxokseen noin puolitoista tuntia kestävällä saarikierroksella. Kauniilla, vehreällä ja metsäisellä saarella on muutama maaviljelijöiden ja kalastajien asuttama kylä. Lukuisat oliivitarhat ovat yhä huomattava osa saaren elinkeinoelämää. Pääkaupunki Gaios on pittoreski pikkukaupunki, jossa on Paxoksen pääsatama. Lyhyen matkan päässä on pienempi satama, jonka rannassa on 1800-luvun taloissa venetsialaistyylisiä parvekkeita. Retkellä näemme myös viehättävät Lakkan ja Loggosin kylät.

Sunnuntai 29.3. PYLOS (Kreikka)

Pylos on pieni ja viehättävä kaupunki, joka on alun perin rakennettu historiallisesti tärkeän Navarinon lahdelle, Joonianmeren rannalle. Pylos on Messenian tärkeimipiä matkailukohteita. Suuri luonnonsatama, kaunis luonto ja värikäs historia houkuttelevat käymään Pyloksessa, josta vierailija löytää rauhaa, upeita rantoja ja nähtävyyksiä, kuten Nestorin Palatsin, joka on  yksi parhaiten säilyneitä minolaisen aikakauden palatseja. Mukavan päivän jälkeen jatkamme matkaa kohti upeaa Santorinia klo 15.00.

Pylos ja Methonin linna
68 € • Puolipäiväretki (n. 3-4 h)

Retki vie noin 11 km Pyloksen satamasta sijaitsevaan Methonin kylään, jonka kuuluisin nähtävyys on historiallinen linna.  Methonin linna sijaitsee merenrannalla kivisellä niemekkeellä, joka ylettyy kauas mereen. Methoni oli yksi suurimmista Välimeren linnoista ja vielä tänä päivänä linnoitusmuurin rauniot ovat vaikuttava näky. Meri ympäröi linnaa kolmelta suunnalta ja alun perin sinne pääsi puusiltaa pitkin. Venetsialaisten vallattua alueen linnoitusrakennelmia korjattiin ja puusillan tilalle pystytettiin 14-kaarinen kivisilta. Kävelykierroksen jälkeen palaamme Pyloksen kaupunkiin, jossa sijaitsee mm. minolaiselta aikakaudelta peräisin oleva Nestorin palatsi.

Maanantai 30.3. SANTORINI (Kreikka)

Tuliperäisen Santorinin jyrkänteet ovat mustat, rinteiden talot ja kirkot valkoisia, historia pitkä ja värikäs. Santorini muodostuu oikeastaan viiden eri saaren ryhmästä (Thiros, Thirassia, Asporinssi, Palea ja Nea Kameni), jotka muodostavat yhdessä ainoan maailmassa olevan aktiivisen tulivuoren, jonka purkausten seurauksena syntynyt kraateeri, kaldera on meressä. Santorinia pidetään yhtenä halutuimpana romanttisena pakopaikkana Kreikassa ja monet viettävätkin kuherruskuukautensa juuri Santorinilla. Laiva suuntaa kohti seuraavaa kohdettamme Pireusta ja Ateenaa klo 18.00.

Kuvankaunis Santorini (venekuljetus maihin)
64 € • Puolipäiväretki (n. 3-4 h)

Santorinin bussikierroksella käymme saaren kauneimmissa paikoissa. Suuntaamme saaren pohjoiskärkeen, kallionharjanteella sijaitsevaan Oiaan. Kalderan reunalle rakennetusta tunnelmallisesta kylästä avautuvat mahtavat näköalat ympäristöön. Opastuksen jälkeen vietämme vapaa-aikaa Oiassa, ennen kuin jatkamme matkaa Firaan, Santorinin pääkaupunkiin. Fira sijaitsee Oian tapaan kalderan reunalla. Sen itäinen osa muistuttaa mitä tahansa tyypillistä kreikkalaista pikkukaupunkia, mutta läntinen osa koostuu sokkeloisista rinteisiin porrastetuista pikkukujista ravintoloineen ja kauppoineen. Firassa voi viettää vapaa-aikaa ennen laskeutumista köysiradalla alas laiturille, josta lähtee venekuljetus laivalle.

Tiistai 31.3. PIREUS (Ateena, Kreikka) – KORINTIN KANAVA

Ateena on historian todellinen aarreaitta, jonka lukuisat nähtävyydet tekevät lähtemättömän vaikutuksen vierailijaan. Akropolis-kukkula ja Parhenon-temppeli sijaitsevat vain noin puolen tunnin ajomatkan päästä Pireuksen satamakaupungista, johon risteilylaivat saapuvat. Yksi risteilyn kohokohdista ja niskalihaksia koetteleva huikea kokemus on 1800-luvulla rakennettu Korintin kanava, jonka läpi kuljemme illansuussa. Lähtö Pireuksesta klo 16.00.

Ateena ja Akropolis
64 € • Puolipäiväretki (n. 3-4 h)

Ateenassa on valtaavasti historiallisia nähtävyyksiä, joista tämän päivän retki esittelee tunnetuimmat. Pireuksen satamasta suuntaamme Ateenaan ja noin puoli tuntia kestävän bussimatkan jälkeen saavumme Akropoliille. Perehdymme arkeologiseen alueeseen opastetulla kävelykierroksella ja näemme tärkeimmät rakennelmat, kuten monumentaalisen porttikäytävän Propylaian, Athene Niken temppelin, Erekhtheionin ja kuuluisan Parthenonin temppelin. Tämän jälkeen näemme lyhyellä bussikierroksella myös muita Ateenan maamerkkejä, mm. Syntagma- aukion, parlamenttirakennuksen ja tuntemattoman sotilaan patsaan, jota vartioi kaksi evzoni-joukkojen sotilasta. Ennen paluuta Pireukseen paikannamme vielä Ateenan ylipoiston, akatemian ja kirjaston. Retkellä on paljon kävelyä ja Akropoliille noustaan ylämäkeä sekä rappuja.

Keskiviikko 1.4. SARANDA (Albania)

Saranda, portti etelä-Albaniaan, on pieni kaupunki, joka sijaitsee kauniin hevosenkengeän muotoisen lahden rannalla vuorten ja Joonianmeren välissä. Kaupungin nimi juontuu luostari Ayii Sarandasta, joka oli omistettu 40 pyhimykselle. Luostarin rauniot ja osa säilyneitä freskoja ovat vielä nähtävillä korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella.  Saranda sijaitsee vastapäätä tunnettua Korfun lomasaarta, mikä tekee kaupungista vilkkaan lomakohteen. Välimerellinen ilmasto sekä lämpimät vedet houkuttelevat turisteja nauttimaan rantapäivistä tai vierailemaan Sarandan retkikohteissa; Butrintin raunioilla ja Blue Eye Spring –lähteellä. Kaupungin neljä pääkatua levittäytyvät lahden ympärille. Rannan pääpromendilta voi löytää hotelleja ja ravintoloita.  Sarandan jälkeen suuntana Montenegro. Jatkamme matkaa klo 17.00.

Butrint
56 € • Puolipäiväretki (n. 3-4 h)

Tämän päivän kohde Butrint on Balkanin yksi merkittävämmistä arkeologisista alueista. Se sijaitsee syrjäisellä maaseudulla, noin 18 km päässä Sarandasta. Arkeologisissa kaivauksissa on havaittu asutuksen merkkejä Butrintin alueella jo neoliittiselta kaudelta ja ensimmäinen kaupunkimainen asutus rakennettiin paikalle illyrialaisten aikana. Butrintin rauniot ovat erittäin hyvin säilyneet, merkittävimmät niistä ovat peräisin roomalaisajalta. Rooman valloitettua kaupungin Butrintista tuli tärkeä roomalainen keskus, jossa sijaitsi mm. armeijan laivastotukikohta ja viljavarasto. Roomalaisuudesta kertovat mm. amfiteatteri, kylpylät ja komeat pylväsrakennelmat. Retken päätteeksi palaamme Sarandaan, jossa on lyhyt kaupunkikierros ennen paluuta laivaan. Retkellä on paljon kävelyä.

Torstai 2.4. KOTOR (Montenegro)

Montenegro on pieni valtio, jossa on vain noin 630 000 asukasta, joista noin 15 000 asuu Kotorin kaupungin alueella. Matka Kotorin satamaan on huikea, sillä maisemat muistuttavat jylhyydessään Norjan vuonomaisemia. Kotorinlahdella oli asutusta jo antiikin aikana ja vielä nykyään nähtävillä on lukuisia keskiaikaisia kyliä ja kaupunkeja, joista kuuluisimpana ja suurimpana vuonon perällä sijaitseva Kotor. Laiva kääntää keulan kohti Sibenikiä klo 14.00.

Perjantai 3.4. SIBENIK (Kroatia)

Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia on hallinnut ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCON maailmanperintölistalla. Vaikka Sibenikissä on paljon nähtävää, mielenkiintoiset kohteet löytyvät luonnosta kaupungin ulkopuolelta. Krka-joen kansallispuisto vesiputouksineen sijaitsee vain 10 km päässä kaupungista. Risteilyn päätössatamaa Venetsiaa kohden lähdemme klo 14.00.

Krkan kansallispuisto
75 € • Puolipäiväretki (n. 3-4 h)

Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Puistossa vietetyn vapaa-ajan jälkeen palaamme Sibenikiin. Tutustumme Sibenikin vanhankaupunkiin ja Pyhän Jaakon katedraaliin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Retkellä on paljon kävelyä.

Lauantai 4.4. VENETSIA (Italia) – HELSINKI

Saavumme aikaisin aamulla kanavien Venetsiaan. On aika sanoa näkemiin, mutta ei hyvästit m/s Berlinille.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X