27.3.2017 Löytöretki 11 pv alk. 2 285 € Välimeren risteily – Saaria & Italian ikiaikaisia kaupunkeja, m/s Berlin. LOPUUNMYYTY!

Print the page

Ranska – Italia – Malta

alku_bemed15_pieni

Laiva on lastattu herkuilla, historialla ja hienoilla näkymillä, kun seilaat läntisellä Välimerellä saarelta saarelle ja kiehtovasta kaupungista toiseen. Nizzan taidemuseoiden ja kukkatorin luota suuntaat ensin kohti seutuja, joissa vedet ovat turkooseja ja rantahietikot valkoisia. Korsikan Ajaccio on mitä oivallisin päiväpysäkki hyvine ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen. Sardiniassa on komeita kalliojyrkänteitä ja kukkaketoja, mutta viihdykettä tarjoavat myös Olbian viinibaarit tai Cagliarin kullanhehkuiset palatsit. Sisiliassa, Trapanin seudulla, saat maistella marsala-viinejä ja nousta köysiradalla vuorella sijaitsevaan keskiaikaiseen kaupunkiin. Messinan kaduilla voit tehdä kierroksen hevosvaunuilla ja haukata kahvilassa makeaa, ricottatäytteistä cannoloa. Napoli tuo tullessaan säpinän, rappioromanttisen charmin ja mainiot pizzat. Roomassa huomion varastavat maailmankuulut monumentit ja suihkulähteet. Hännänhuippuna on luonnonkaunis Elba. Pääkaupungissa, Portoferraiossa, saat kulkea saarelle muinoin karkotetun Napoleonin jalanjäljissä ja nousta linnakukkulalle ihailemaan kaunista panoraamaa satamaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ira Multaharju

Ira Multaharju

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

27.3. ma       Lento Helsinki – Nizza. Laivaan nousu. Lähtö klo 16.00
28.3. ti          Ajaccio (Korsika), Ranska klo 07.00 – 17.00
29.3. ke         Olbia (Sardinia), Italia klo 08.00 – 17.00
30.3. to         Cagliari (Sardinia), Italia klo 08.00 – 16.00
31.3. pe        Trapani (Sisilia), Italia klo 08.00 – 16.00
1.4. la            Valletta, Malta klo 08.00 – 15.30
2.4. su           Messina (Sisilia), Italia klo 06.00 – 14.00
3.4. ma          Napoli, Italia klo 06.00 – 17.00
4.4. ti             Civitavecchia (Rooma), Italia klo 08.00 – 20.30
5.4. ke           Portoferraio (Elba), Italia klo 08.00 – 17.00
6.4. to           Nizza, Ranska. Tulo klo 07.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen

kartta_hamed15 Välimeren saaret & Italian ikiaikaiset kaupungitPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 27.3. LH2467/LH2272
Helsinki 6.00 – 7.30 München 10.55 – 12.20 Nizza

Paluulennot 6.4. LH2273/LH2466
Nizza 13.00 – 14.20 München 19.45 – 23.10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Standard sisähytti kansi A tai B  TÄYNNÄ 1 995 2455
Superior  sisähytti Pääk. tai Promenadek. TÄYNNÄ 2 115 2615
Standard ulkohytti kansi B TÄYNNÄ 2 285 2965
Select ulkohytti kansi A tai Pääkansi  TÄYNNÄ 2 405 3135
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi TÄYNNÄ 2 525 3310
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Nizza – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä, juomat lisämaksusta)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

d

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Risteilylle myydään ennakkoon yksittäisiä lisämaksullisia, suomeksi tulkattuja retkiä. Retket valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Maanantai 27.3. Helsinki – Nizza lähtö klo 16

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Münchenin kautta Nizzaan. Siirrymme bussilla satamaan, jossa m/s Berlin odottaa. Lähdemme heti iltapäivästä merelle.

Tiistai 28.3. Ajaccio (Korsika, Ranska) lähtö klo 17.00

Ranskalaisella Korsikan saarella sijaitseva merikaupunki Ajaccio tunnetaan parhaiten Napoleon Bonaparten synnyinkaupunkina. Tämän lisäksi Ajaccio tarjoaa myös paljon hurmaavaa välimerellistä tunnelmaa. Mukulakivikadut ja värikkäät kujat kutsuvat kuljeskelemaan ja tutkimaan pieniä kahviloita ja myymälöitä.  Palais Fesch – taidemuseo – pitää sisällään teoksia aina Botticellilta Belliinin. Täällä on näytillä Ranskan laajin kokoelma italialaisten taitelijoiden taideteoksia heti Louvren jälkeen.

Keskiviikko 29.3. Olbia (Sardinia, Italia) lähtö klo 16.00

Sardinia on Italian toiseksi suurin saari ja hellii matkailijoita upeilla rannoilla, vehreillä maisemilla ja tietysti maukkaalla italialaisella ruoalla. Smaragdirannikoksi kutsutulla alueella sijaitseva Olbia tarkoittaa ”iloista kaupunkia”, vaikka se onkin tuhottu ja jälleenrakennettu useasti historiansa aikana. Olbia on ennen kaikkea portti Sardiniaan ja siellä tehtäville retkille. Kaupungin ulkopuolella voikin kokea upean rannikon hiekkarantoineen, houkuttelevine lahdenpoukamineen ja pienine kylineen. Olbian arkeologisessa museossa on esillä Rooman vallan aikaista ja jopa paljon aikaisemmalta aikakaudelta olevaa esineistöä.

Torstai 30.3.  Cagliari (Sardinia, Italia) lähtö klo 16.00

Sardinian pääkaupungissa, noin 160 000 asukkaan Cagliarissa kävijä kohtaa jyrkkiä katuja ja arkkitehtuuria, joka vaihtelee upeasta italianate-tyylistä moderniin ja keskiaikaiseen. Cagliarille tunnusomaista ovat vilkas kaupunkikeskusta ja ranta, jota reunustavat leveät kadut, holvatut kaarikäytävät sekä tietysti mäen päälle aikoinaan rakennetun linnoituksen kapeat kujat. Cagliarin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Saint Remyn bastioni sekä Italian kuuluisat San Benedetton kalamarkkinat.

Perjantai 31.3. Trapani (Sisilia, Italia) lähtö klo 16.00

Italian länsirannikolla sijaitseva Trapani on kala- ja lauttasatama, jolla on pitkä historia. Trapani on upea sisilialainen kaupunki, joka on tunnettu barokkityylisestä arkkitehtuurista sekä lauttayhteyksistä läheisille Egadisaarille. Kaupungin keskustasta löytää mukavan valikoiman ravintoloita ja putiikkeja, kauniin sataman sekä historiallisia rakennuksia. Trapanin nähtävyyksiä ovat muun muassa satamaa vartioiva keskiaikainen linnoitus sekä San Lorenzon katedraali 1400-luvulta. Kaupungista löytyy myös monia kauniita kävelykatuja. Trapanin maakunnasta on kotoisin myös marsalaviini, jota tuotetaan samannimisessä kylässä.

Lauantai 1.4. Valletta, Malta lähtö klo 16.00

Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin.

Sunnuntai 2.4. Messina (Sisilia, Italia) lähtö klo 14.00

Messinan historiaan sisältyy monia luonnonkatastrofeja, joista tuhoisin oli vuoden 1908 maanjäristys. Tänä päivänä Messina on vilkas yliopistokaupunki, jolla on kukoistava kaupunkikulttuuri. Messinasta tehdään retkiä mm. aktiiviselle Etnan tulivuorelle.

Maanantai 3.4. Napoli (Italia) lähtö klo 17.00

Campanian alueella sijaitseva Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki. Maineeseen Napoli on ehkä noussut sen upean sijaintinsa tähden Vesuviuksen juurella. Kaupunki osaa yllättää myös nähtävyyksillään joita ovat muun muassa kuninkaallinen palatsi, San Carlosin oopperatalo tai vaikka Castle Nuovo –linna, jonka alkuperä on 1200-luvulla. Kaupungin keskustaan voi helposti tutustua myös kävellen. Napolista tehdään usein retkiä Vesuviukselle sekä tulivuoren purkauksessa tuhoutuneeseen Pompeijin rauniokaupunkiin.

Tiistai 4.4. Civitavecchia (Rooma, Italia) lähtö klo 20.30

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Keskiviikko 5.4. Portoferraio (Elba, Italia) lähtö klo 17.00

Elban saari tunnetaan ehkä kaikkein parhaiten Napoleonin ensimmäisen maanpaon näyttämönä. Loukkaavan liikanimen, ”Elban keisari”, saattelemana hänet lähetettiin saarelle1000 miehen vartioimana. Kymmenen kuukautta maanpaosta Napoleon keräsi pienen armeijan ympärilleen, pakeni ja palasi takaisin Ranskaan. Saarella moni varmasti ihmettelee, miksi Napoleon halusi pois Elbalta, sillä metsäiset vuorimaisemat, vehreä maaseutu ja upeat rannat suorastaan kutsuvat jäämään. Risteilylaivojen pysähdyspaikassa Portoferraiossa voit aistia vielä menneen maailman tunnelmaa kävelemällä vuosisatoja vanhojen linnoitusten raunioilla tai tutkimalla kylän kapeita kujia.

Torstai 6.4. Nizza (Ranska) – Helsinki

Saavumme aamulla Nizzaan. Kauniin Enkelten lahden suojaisassa poukamassa sijaitseva Nizza on kautta historian ollut Ranskan Rivieran suosituimpia matkakohteita. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluvat mm. mahtava sipulikattoinen venäläis-ortodoksinen katedraali, englantilaisten rakennuttama Promenade de Anglais – rantabulevardi ja rokokootyylinen Negresco Hotelli. On aika sanoa näkemiin m/s Berlinille ja jatkaa matkaa takaisin Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X