8.3.2017 Löytöretki 10 pv Hinta 1 995 € Välimeren risteily – Adrianmeri & Korintin kanava, m/s Berlin. LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Kroatia – Montenegro – Kreikka

alku_bemed13_pieni

Vaeltele keskiaikaisilla kujilla ja antiikin temppeleillä. Uppoudu taiteeseen, arkkitehtuuriin ja maineikkaaseen menneisyyteen. Valloittava, kulturelli risteily alkaa häkellyttävästä Venetsiasta – kanaalien, siltojen ja palatsien lumoavasta sommitelmasta. Silmä lepää myös Adrianmeren toisella laidalla, jossa keskiaikaiset pikkukaupungit ottavat mittaa toisistaan. Onko kaikkein kaunein kroatialaisella saarella sijaitseva Hvar linnoituksineen ja viehättävine satama-alueineen? Vai Montenegron tunnelmallinen Kotor, joka piilottelee vuonomaisen lahden perukoilla, vuorten kainalossa? Kreikan Korfua koristavat lahdet ja poukamat, pastellinväriset talot ja kukkivat pensaat. Itea on ovi Delfoin muinaisille temppeleille ja arkeologisen museon rikkauksiin. Pireuksesta pääset historiaa huokuvaan, hektiseen Ateenaan, jossa on koluttavaa monellekin visiitille. Kalamátasta löydät museot, galleriat sekä maanmainiot oliivit. Ennen päätesatamaa Venetsiaa on jäljellä vielä herkkupala: Sibenikin satamakaupunki, jonka somat vanhat kujat on luotu leppoisaan käyskentelyyn ja kahviloissa istuskeluun.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ulla Rantamo

Ulla Rantamo

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 10 pv

8.3. ke           Lento Helsinki – Venetsia. Laivaan nousu. Lähtö klo 16.00
9.3. to           Hvar, Kroatia klo 13.00 – 19.30
10.3. pe         Kotor, Montenegro klo 08.00 – 14.00
11.3. la          Korfu, Kreikka klo 08.30 – 14.30
12.3. su         Itea, Kreikka klo 08.00 – 18.00
Korintin kanava klo 22.30 – 24.00
13.3. ma        Pireus, Kreikka klo 06.00 – 14.00
14.3. ti           Kalamáta, Kreikka klo 07.00 – 14.30
15.3. ke         Päivä merellä
16.3. to         Sibenik, Kroatia klo 08.30 – 14.00
17.3. pe         Venetsia, Italia. Tulo klo 08.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen.                                                                                                                      

kartta_bemed13 Välimeren risteily Adrianmeri & Korintin kanavaPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 8.3. LH855/LH326
Helsinki 6.45 – 8.40 Frankfurt 11.05 – 12.20 Venetsia

Paluulennot 17.3. EN8205/LH2466
Venetsia 17.00 – 18.05 München 19.05 – 22.35 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Standard sisähytti kansi A tai B 1 895 2 290
Superior  sisähytti Pääkansi tai Promenade-kansi 1 995 2 425
Standard ulkohytti kansi B 2 135 2 715
Select ulkohytti kansi A tai Pääkansi 2 245 2 875
Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi 2 355 3 035
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi
*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilento turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Venetsia – München – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä, juomat lisämaksusta)
 • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja KC-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- / retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään tiistaihin 28.2.2017 mennessä.

Keskiviikko 8.3. Helsinki – Venetsia (Italia) lähtö klo 16.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Frankfurtin kautta Venetsiaan, jossa m/s Berlin odottaa. Merelle lähdemme iltapäivällä.

Torstai 9.3. Hvar (Kroatia) lähtö klo 19.30

Hvarin saarta kutsutaan usein uudeksi ”St. Tropeziksi” ja Euroopan aurinkoisimmaksi paikaksi. Uusitut venetsialaiset kaupunkipientalot, keskiaikaiset rakennukset, upeat satamassa seisovat jahdit ja maalaukselliset ravintolat ovat luoneet Hvarista suositun matkakohteen viime vuosina. Saarella on myös paljon reheviä oliiviviljelmiä, hedelmätarhoja sekä tusinoittain viinitiloja. Hvarin kaupungissa voi maistella paikallista herkkua grillattua mustekalaa yhdessä posip-rypäleistä tuotetun valkoviinin kanssa.

Perjantai 10.3. Kotor (Montenegro) lähtö klo 14.00

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä.

Lauantai 11.3. Korfu (Kreikka) lähtö klo 14.30

Korfu (Kerkyra), yksi Kreikan vehreimmistä saarista kylpee sitruspuiden, oliivilehtojen ja sypressien sulassa liitossa. Saarella on kirjava menneisyys, mutta sen upeat luonnonmaisemat, lämmin ilmasto sekä mielenkiintoinen historia tekevät Korfusta yhden suosituimmista lomakohteista Euroopassa. Niin Rooman, Bysantin, Venetsian, Ranskan kuin Englanninkin vallan alla ollut Korfu näyttää yhä tänä päivänä muistoja menneestä leveine katuineen, kapeine kujineen, aukioineen sekä antiikin aikaisine kirkkoineen etenkin historiallisessa Corfu Townissa, joka on listattu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Vanhakaupunki, jonka arkkitehtuurissa näkyy niin renessanssi, barokki kuin klassinen aika, on yksi Korfun houkuttelevimpia nähtävyyksiä turkoosin meren ja kutsuvien rantojen lisäksi.

Achilleionin palatsi ja Korfun kaupunki
11.3. • 49 € • Puolipäiväretki

Monia taiteilijoita ja kirjailijoita innoittanut Korfun saari tarjoaa upeita luontoelämyksiä, mielenkiintoista kulttuuria ja jännittävää historiaa. Hohtavat oliivilehdot, tuoksuvat pinjapuut ja värikkäinä kukkivat pensaat ovat osa Välimerestä kohoavan Korfun idyllistä maisemaa. Retki suuntautuu satamasta noin 10 km etelään, Achilleionin palatsiin. Kauniin kesäpalatsin näyttävine puutarhoineen rakennutti vuonna 1890 saarelle itävaltalais-unkarilainen keisarinna Elisabeth, paremmin tunnettu lempinimellä Sissi. Palatsi on yksi Korfun suosituimmista retkikohteista ja se vilahtaa myös muun muassa James Bond -elokuvassa For Your Eyes Only. Retken päätteeksi vietämme vapaa-aikaa saaren pääkaupungissa ennen paluuta laivalle. Retki tehdään osana saksalaisryhmää ja mukana on Kristina-matkanjohtaja.

Sunnuntai 12.3. Itea (Kreikka) lähtö klo 18.00 – Korintin kanava

Itea on portti vierailulle Delfoihin.

Delfoin retki
12.3. • 89 € • Puolipäiväretki

Parnassosvuoren etelärinteellä sijaitseva Delfoi tunnettiin ennustuspaikkana jo esihistoriallisella ajalla. Antiikin aikana se oli Apollonin tärkein palvontapaikka ja siellä vaikutti koko kreikkalaisen maailman merkittävin oraakkeli. Hurmostilassa olevalta ennustuspapittarelta Pythialta tultiin kysymään neuvoa sekä omissa että valtion asioissa. Delfoin keskeinen rakennus oli Apollonin temppeli, jonka perustukset on kaivettu esiin. Tutustumme opastetulla kierroksella Delfoin arkeologiseen alueeseen ja museoon. Delfoissa jää vielä vapaata aikaa tämän rotkon reunalla sijaitsevan kylän ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja kauniista maisemista nauttimiseen. Retki tehdään osana saksalaisryhmää. Mukana on Kristina-matkanjohtaja ja opastettu kierros arkeologisella alueella tehdään omana ryhmänä. Retkellä on paljon kävelyä.

Yksi risteilyn kohokohdista ja niskalihaksia koetteleva huikea kokemus on 1800-luvulla rakennettu Korintin kanava, jonka läpi kuljemme illansuussa.

Maanantai 13.3. Pireus (Ateena, Kreikka)  lähtö klo 14.00

Ateena on historian todellinen aarreaitta, jonka lukuisat nähtävyydet tekevät lähtemättömän vaikutuksen vierailijaan. Akropolis-kukkula ja Parthenon-temppeli sijaitsevat vain noin puolen tunnin ajomatkan päästä Pireuksen satamakaupungista, johon risteilylaivat saapuvat.

Akropolis-museo
13.3. • 44 € • Puolipäiväretki

Pireuksen satamasta suuntaamme bussilla kohti historiallista Ateenaa. Vierailemme uudessa Akropolis-museossa, joka sijaitsee Akropolis-kukkulan läheisyydessä. Museoon on siirretty kukkulalta löytyneet kreikkalaisen 500-luvun arkaaisen kuvanveistotaiteen parhaat esimerkit sekä Feidiaan Parthenonin temppelin marmoriveistokset ja niiden kopiot. Kopioiden tilalle toivotaan ennen pitkää palautettaviksi muun muassa niin sanotut Elginin marmorit British Museumista. Retken päätteeksi jää vielä vapaa-aikaa viereisen Ateenan vanhankaupungin Plakán viehättävillä kujilla. Retki tehdään osana saksalaisryhmää. Mukana on Kristina-matkanjohtaja ja opastettu museokierros tehdään omana ryhmänä.

Tiistai 14.3. Kalamata (Kreikka) lähtö klo 14.30

Jos Kreikasta haluaa löytää rauhaa ja viehättävää elämänmenoa on Kalamata oikea paikka. Rantojen ja pienten kylien vuorottelemalla Kalamatalla aukioita koristavat kukkaset ja tavernat. Paikalliset pelailevat backgammonia ja keskittyvät ouzon siemailuun. Kuuluisat Kalamatan oliivit kuuluvat päivän naposteltaviin. Vuoden 1986 tuhoisa maanjäristys on jättänyt jälkensä Kalamataan ja monet historialliset nähtävyydet ovat vaurioituneet pahoin. Kaupungin uudelleenrakentaminen jatkuu edelleen. Arkeologisessa- ja kansallismuseossa kävijä voi tutustua yli 60 000 teokseen. Matkamuistoihin Kalamatalta kuuluvat paikallisten nunnien kutoma silkki sekä useat eri hunajalaadut unohtamatta herkullisia maailmankuuluja Kalamátan oliiveja.

Keskiviikko 15.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Berlinin palveluista.

Torstai 16.3. Sibenik (Kroatia) lähtö klo 14.00

Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia ovat hallinneet ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rykmentit. Nykyisin noin 40 000 asukkaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St. Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCON maailmanperintölistalla.

Sibenik ja Krkan kansallispuisto
16.3. • 66 € • Puolipäiväretki

Retki suuntautuu Krka-joen kansallispuistoon, jota on kutsuttu karsti-ilmiön erikoiseksi mestariteokseksi. Vehreässä luonnonpuistossa voi seurata kirkasta Krka-joen juoksua kanjoneita pitkin sekä ihailla vesiputousten voimaa. Näemme puiston yhden kauneimmista alueista ja suurimman vesiputouksen Skradinski Bukin. Vierailun aikana on mahdollisuus käydä vanhassa vesimyllyssä ja pienessä kotiseutumuseossa. Puistossa vietetyn vapaa-ajan jälkeen palaamme Sibenikiin. Kävelemme Sibenikin vanhassakaupungissa ja näemme Pyhän Jaakobin katedraaliin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Retki tehdään osana saksalaisryhmää ja mukana on Kristina-matkanjohtaja. Retkellä on paljon kävelyä.

Perjantai 17.3. Venetsia (Italia) – Helsinki

Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Kaupungissa on useita nähtävyyksiä kuuluisimpana ehkä Huokausten silta, 1300-luvulla rakennettu Dogen palatsi ja Pyhän Markuksen tuhatvuotinen kirkko. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Berlinille. Enne paluulentoa Suomeen lähdemme aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen kävelykierrokselle ja nautimme kevyen lounaan lähellä Pyhän Markuksen aukiota. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X