Lähtö 23.5.2014 – Länsi-Eurooppa ja Lontoo 16 pv, m/s FTI Berlin – Loppuunmyyty!

Print the page

Ranska – Espanja – Marokko – Portugali – Iso-Britannia – Hollanti – Saksa.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Nauti samalla risteilyllä Euroopan länsirannikon maalaisidyllistä, historiaa kuiskivista kaupungeista ja kielen vievistä ruokaherkuista. Matka alkaa viihtyisästä Nizzasta. Käyskentele pitkin rantapromenadia, kiertele kukkatorilla tai levähdä turkoosin meren silaamalla uimarannalla. Paellasta kuuluisa Valencia viekoittelee alkuperäisellä espanjalaiskulttuurillaan. Matka jatkuu Cartagenan komeille historiallisille rakennelmille ja sieltä Tangeriin, joka on portti Afrikkaan. Flamencon kotiseudulle Sevillaan purjehditaan upeissa maisemissa Guadalquivir-joella. Portimãon kupeessa voit palata löytöretkien aikoihin, Lissabonin liepeillä astua upeisiin linnoihin. Seuraavana päivänä oletkin jo hiekkarantojen ja meriherkkujen Vigossa. Britteinsaaret tuo tullessaan maailman kolmanneksi suurimman luonnonsataman Falmouthin sekä matkan ehdottoman kohokohdan – väkirikkaan ja värikkään Lontoon. Piipahdamme vielä eloisassa Amsterdamissa ennen risteilyn päätössatamaa Bremerhavenia.


Aikataulut

Risteilyaikataulu * 16 pv

23.5. pe Lento Helsinki – Nizza. Laivaannousu. Lähtö klo 21.00.
24.5. la
Päivä merellä
25.5. su
Valencia Espanja klo 7.00 – 17.00
26.5. ma Cartagena Espanja klo 7.00 – 13.00
27.5. ti
Tanger Marokko klo 9.00 – 20.00
28.5. ke Sevilla Espanja (jokimatkaosuus Guadalquivirilla) klo 10.00 – 19.00
29.5. to Portimão Portugali klo 9.00 – 18.00
30.5. pe
Lissabon Portugali klo 8.00 – 16.00
31.5. la
Vigo Espanja klo 13.00 – 19.00
1.6. su
Päivä merellä
2.6. ma
Falmouth Iso-Britannia klo 12.30 – 18.00
3.6. ti
Päivä merellä
4.6. ke
Lontoo Iso-Britannia. Tulo klo 7.30
5.6. to
Lontoo lähtö klo 7.30. Jokimatkaosuus Thamesilla.
6.6. pe
Amsterdam (Ijmuiden) klo 7.00 – 16.00
7.6. la
Bremerhaven Saksa. Tulo klo 10.00.
Lento Hampuri – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Alustavat lentoaikataulut

23.5. Menolento LH849/LH1064 Helsinki 13.50 – Frankfurt 15.25
Frankfurt 16.45 – Nizza 18.15
7.6. Paluulento AY2856 Hampuri 19.10 – Helsinki 22.00

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 

Luokka A  2 hengen Standard sisähytti kansi  B                     2.125 €                   2.750 €
Luokka B
2 hengen Komfort sisähytti kansi  A                      2.260 €                   2.970 €
Luokka C
2 hengen Superior sisähytti Pääkansi                     2.530 €                   3.410 €
Luokka E
2 hengen Standard ulkohytti kansi B                      2.810 €                   3.840 €
Luokka F
2 hengen Select ulkohytti kansi  A                         2.940 €                   4.060 €
Luokka G 2 hengen Komfort ulkohytti Pääkansi                    3.075 €                   4.275 €
*) Luokka H Superior 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi          3.695 €
*) Luokka I Premium 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi               3.790 €
*) Luokka J Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi     4.045 €
*) Luokka K Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi        4.170 €

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s FTI Berlin -risteilylaivaan tästä!

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s FTI Berlinillä valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Frankfurt – Nizza & Hampuri – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
  • Kahvia ja teetä itsepalveluautomaateista
  • Kapteenin cocktailtilaisuus
  • Saunan ja kuntosalin käyttö
  • Kirjaston palvelut
  • Satamamaksut
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Palveluraha laivalla:
EUR 6 / hlö / pvä tullaan kirjaamaan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Matkaohjelma

Pe 23.5. Nizza, Ranska
Lento Nizzaan ja kuljetus suoraan satamaan. Tervetuloa m/s FTI Berliinille!  Majoittuminen ja ensitutustuminen laivaan sekä kanssamatkustajiin.

La 24.5. Päivä merellä
Rentouttava päivä tunnelmallisella risteilyaluksella nauttien sen monipuolisista palveluista.

Su 25.5. Valencia, Espanja
Kontrastien kaupunki Valenciassa keskustan pienet kaupat, kahvilat ja kirkot kutsuvat sinua tutustumaan ja vaeltelemaan kaupungin kaduille. Nauti capuccino yhdessä lukuisista katukahviloista ja ime itseesi espanjalaista kulttuuria. m/s FTI Berlin lähtee kohti Cartagenaa klo 17.

Ma 26.5. Cartegena, Espanja
Cartagenalle nimensä antaneet karthagolaiset perustivat kaupungin 200-luvulla eKr. Cartagena kehittyi ja kukoisti roomalaisten, muslimien ja arabialaisten valtakausilla. Kierros kaupungin museoissa ja satamassa antaa hyvän kuvan Cartagenan historiasta ja sen läheisestä suhteesta Välimereen. Matka kohti Tangeria alkaa klo 13.

Ti 27.5. Tanger, Marokko
Pohjois-Marokon satamakaupunki Tangerin strateginen rooli Välimeren suulla ja porttina Afrikkaan on aina ollut merkittävä. Tanger on tätä nykyä kosmopoliitiinen kaupunki, joka sekoittaa sekä uutta että vanhaa. Kaupungin luonnonkaunis ja erittäin aktiivinen markkina-alue Grand Socco on yksi Tangerin ehdottomia vierialukohteita. Laiva lähtee klo 20.00 kohti seuraavaa satamaa, Sevillaa.

Ke 28.5. Sevilla, Espanja
Tervetuloa Sevillaan, Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskukseen. Täältä on kotoisin niin flamenco kuin härkätaistelutkin. Sevillan kolme Unescon maailmanperintökohdetta Sevillan Katedraali, Intioiden arkisto sekä Alcazarin palatsin ympärille rakentuu merkittävä kokonaisuus keskustassa. Kaupungilla voit nauttia paikallisten tapaan myös tapaksia yhdessä monista baareista ja terasseista. Matka kohti Portimaoa jatkuu klo 19.

To 29.5. Portimao / Algarve
Tänään nautimme rentouttavasta päivästä Portimaossa, joka oli ennen Algarven alueen kalastajakeskus. Portimao oli myös tärkeä lenkki foinikialaisten, kreikkalaisten ja cartagenalaisten kauppiaiden välillä. Vuoden 1755 maanjäristyksen jälkeen Portimao kasvatti hiljalleen asemaansa kauppamerenkulun kaupunkina, vaikka viime vuosikymmeninä sen merkitys kalastajakaupunkina on vähentynyt. Yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä on Praia de Rochan 1,5 km pitkän uimaranta-alue. Lissabonia kohden lähdetään klo 18.

Pe 30.5. Lissabon
Tervetuloa Lissaboniin!  Ominaista tälle Portugalin pääkaupungille ovat sen valkoiset talot. Historiallinen Alfaman alue sekä Lissabonin tuomiokirkko ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta. Lissabon symbolina tunnettu löytöretkeilijöiden muistomerkki Belemin torni on myös Unescon maailmanperintölistalla. M/S FTI Berlin lähtee kohti Vigoa klo 18.

La 31.5. Vigo / Calicia, Espanja
Vihreänä Espanjana tunnettu lumipeitteisten vuorten ympäriövä Vigo sijaitsee Portugalin pohjoispuolella, Atlantin rannikolla. Casco Vellon vanhakaupunki levittäytyy heti satamasta ylöspäin, kun kaupungin uudempi osaa laajentuu itään. Vigon kasvun vuodet olivat 1900-luvulla, kun kaupungin asukasluku 15-kertaistui.Tänä päivänä Vigo on hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Vigo jätetään taakse klo 19 ja suuntamme kohti Isoa-Britanniaa.

Su 1.6. Päivä merellä

Ma 2.6. Falmouth / Cornwall, Iso-Britannia
Falmouth ammentaa historiansa ja kulttuurisen perintönsä vahvasti merestä. Kaupunki ja sen maailman kolmanneksi syvin luonnonsatama oli tärkeä linkki merenkululle yli 500 vuoden ajan. Vaikka purjelaivojen aika ja Falmouthin merkitys merenkululle on vähentynyt, on se nykyään luova ja omaleimainen kaupunki, jonka merkitystä laivanrakennukselle ja -telakkateollisuudelle ei tule vähätellä. Kansallinen merimuseo, joka on ollut avoinna vuodesta 2003 asti, on käymisen arvoinen paikka.  Falmouthin kaupunkiin on mahdollista tutustua klo 12.30-18 ennen kuin suuntaamme keulan kohti Lontoota.

Ti 3.6. Päivä merellä

Ke 4.6. Lontoo, Iso-Britannia
Tänään tutustumme Ison-Britannian pääkaupunkiin, joka ei esittelyjä kaipaa. Koe ainutlaatuinen kaupunki ja sulaudu sen nopeatempoiseen rytmiin. Vieraile jossain Lontoon lukuisista museoista tai todista Buckinghamin palatsin vahdin vaihtoa varhain aamulla. Myös Madam Tussaud’s vahakabinettimuseo on tunnettu vierailukohde.  Yövymme Lontoossa, matka jatkuu seuraavana aamuna kohti Hollantia.

To. 5.6. Lontoo, Iso-Britannia
Laiva lähtee klo 7.30 kohti Ijmuidenia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Pe 6.6. Ijmuiden / Amsterdam, Hollanti
Ijmuiden sijaitsee Pohjois-Hollannissa ja se on tärkeä kalasatama Alankomaissa. Täältä on mahdollisuus vierailla myös Amsterdamissa, joka on kuuluisa kanavistaan ja lukuisista silloistaan. Laiva suuntaa kohti päätesatamaa Bremerhavenia klo 16.

La 7.6. Bremerhaven, Saksa
Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset m/s FTI Berlin -laivalle. Siirrymme bussikuljetuksella (n. 3 h) Hampuriin, missä vapaa-aikaa viime hetken ostoksia ja omatoimista ruokailua varten. Opastetun kiertoajelun jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Retket

Olemme rakentaneet tälle risteilylle mielenkiintoisen 8 retken retkipaketin, joka esittelee matkan huippukohteet. Retket myydään ennakkoon vain retkipakettina ja toteutetaan omassa ryhmässä KC-matkanjohtajan tulkkaamana. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Retkipaketti sis. 7 puolipäivä- ja 1 kokopäiväretkeä

yhteishintaan 490 € / hlö:

Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään kuitenkin 5.5.2014 mennessä.

 

25.5. Valencia (Espanja)

Albuferan luonnonpuisto, puolipäiväretki

Retkellä tutustumme Albuferan luonnonpuistoon. Tämän makean veden kosteikkoalueen erottaa merestä vain kapea hiekkakaistale. Puistossa on ihanteelliset olosuhteet erikoiselle ja rikkaalle eläimistölle ja kasvillisuudelle. Kosteikkoalueeseen tutustuu parhaiten veneajelulla, jonka aikana voi nähdä alueen eri lintulajeja Albuferan ollessa yksi Euroopan suurista lintujen pesimäalueista. Veneajelun päätteeksi nautimme virvokkeita ja ennen laivalle paluuta tutustumme Valencian kaupunkiin lyhyellä kiertoajelulla.

 

27.5. Tanger (Marokko)

Chefchaouenin sininen kylä. kokopäiväretki sis. lounaan

Pieni Chefchaouen on tunnettu Marokon sinisenä kaupunkina, joka sijaitsee noin 100 km Tangerista ja 660 m merenpinnasta. Chefchaouenin Medina – idyllinen vanhakaupunki on pieni ja rauhallinen. Kun Medinaan astelee yhdestä sen viidestä portista, aistii kaupungin ensimmäisenä ihastuttavista tuoksuista, kuten puu-uuneissa leivotun levän herkullisesta aromista. Retkellä tutustumme mm. moskeijaan ja nautimme tyypillisen marokkolaisen lounaan.

 

28.5. Sevilla (Espanja)

Sevillan nähtävyydet, puolipäiväretki

Kiertoajelulla kuljemme Colónin puistokatua, jota reunustavat Sevillalle tyypilliset rakennukset. Näemme Espanjan suurimman härkätaisteluareenan ja maurilaisen linnoituksen sekä Iberialais- amerikkalaiseen näyttelyyn vuonna 1929 valmistuneet upeat rakennukset, jotka nykyään toimivat ulkovaltojen lähetystöinä. Sevillan vanhaan kaupunkiin tutustumme jalkaisin. Santa Cruzin kortteleissa ihastelemme entisajan tunnelmaa ja terassien kukkaloistoa. Kävelykierroksen päätteeksi vierailemme ensin maailman kolmanneksi suurimmassa kirkossa. Sevillan goottilainen katedraali on aikansa mestariluomus ja kätkee sisälleen lukuisia taideaarteita. Toisena vierailukohteena on Alcazarin palatsi, joka edustaa sekä maurilaista että espanjalaista arkkitehtuuria. Palatsin rakennutti maurilainen kuningas Almotamid ja sitä täydensivät myöhemmin Andalusian kuninkaalliset.

30.5. Lissabon (Portugali)

Lissabonin kaupunkikierros, puolipäiväretki

Retkellä tutustumme Lissabonin moniin kaupunginosiin ja lukuisiin nähtävyyksiin. Kierros kulkee läpi historiallisen Alfaman vanhankaupungin. Merta ja matkustamista ihannoivassa manuelintyyliä edustavassa Belemin kaupunginosassa näemme Lissabonin symbolina tunnetun löytöretkeilijöiden muistomerkin ja Belemin tornin. Vierailukohteinamme ovat arkkitehtoonisesti kaunis 1600-luvulla rakennettu Hieronymuksen luostari ja sen tiloissa toimiva merimuseo.

 

31.5. Vigo (Espanja)

Santiago de Compostela, puolipäiväretki

Ajamme Galician sydämeen Santiago de Compostelaan, joka on yksi kristittyjen suosituimmista pyhiinvaelluspaikoista. Vakaan uskomuksen mukaan Jeesuksen opetuslapsista Jaakob vanhempi (espanjaksi Santiago) on haudattu tänne. Retken aikana tutustumme hänen hautamuistomerkikseen pystytettyyn katedraaliin, jonka rakentaminen aloitettiin jo v. 1075. Opastetun kierroksen lopuksi jää vapaa-aikaa kuljeskella kaupungin kauniilla kaduilla ja aukioilla.

 

2.6. Falmouth (Iso-Britannia)

Cornwallin maisemia, puolipäiväretki

Retki Cornwallin maalaismaisemissa on ennen kaikkea matka luonnonkauneuteen, joka innoitti myös kirjailija Rosamund Pilcheriä hänen suuren suosion saaneissa romaaneissaan. Monet matkaajat tunnistavat maisemat Pilcherin romaaneista tehdyistä TV-sarjoista. Ajamme Falmouthista Marazionin kylään, jonka edustalla on Pyhän Mikaelin vuori ja näemme sen keskellä kohoavan 1100-luvulla rakennetun benediktiiniläismunkkien luostarin ja kirkon. Matkamme jatkuu Penzance-kaupungin kautta länteen aina maan ääriin saakka (Land’s End), jylhille ja upeille rantakallioille, jonne joskus luultiin maailman päättyvän.

4.6. Lontoo (Iso-Britannia)

Historiallinen Lontoo ja Towerin linna, puolipäiväretki

Lontoon tarina nivoutuu Britannian kuninkaallisen perheen historiaan – suuri osa kaupungin rakennuksista, kaduista ja puistoista on rakennettu eri hallitsijoiden aloitteesta. Kiertoajelun aikana näemme useita kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä ja vierailemme Towerin linnassa, jonka rakentamisen käynnisti Vilhelm Valloittaja.  Linna on toiminut kuninkaallisena palatsina, asevarastona, rahapajana ja vankilana. Linnassa on esillä Englannin kruunun jalokivet, joita voimme ihailla upeassa näyttelyssä ennen paluuta laivalle.

6.6. Ijmuiden / Amsterdam (Alankomaat)

Amsterdamin kaupunkikierros ja kanavaristeily, puolipäiväretki

Kanavien ja siltojen Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Kauniisti entisöidyt talot, pyöräilijät ja värikkäät raitiovaunut ovat Amsterdamia tyypillisimmillään. Mannermainen metropoli on säilyttänyt historiallisen pikkukylän viehätysvoimansa vuosisatojen ajan. Bussikierroksella näemme monia taiteilijoita inspiroineen Amsterdamin merkittävimpiä nähtävyyksiä – museokorttelin, Dam-aukion, kuninkaallisen palatsin, konserttitalon ja paljon muuta. Amsterdamin maamerkkejä ovat kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet kaupungille lempinimen ”Pohjoisen Venetsia”. Sanotaan, että paras tapa tutustua Amsterdamiin on idyllinen kanavaristeily. Noin tunnin kestävällä risteilyllä näemme vanhoja, koristeellisia porvaristotaloja, jotka reunustavat kanavien varsia ja samalla sukellamme menneen ajan tunnelmaan.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X