Lähtö 31.1.2015 – Punaisenmeren risteily 9 pv, m/s Berlin – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Hurghada/ El Gouna – Safaga – Akaba – Ain Sokhna – Hurghada / El Gouna

Suosittu talvilomaristeily nyt jälleen saatavilla! 

Punainenmeri on kapea vesi kahden erämaa-alueen välissä. Koet kaksi erilaista maisemaa yhdessä: meren ja erämaan värit, tuoksut, äänet. Egypti sekä Jordania ovat historiallisilta kohteiltaan varsinaisia aarreaittoja! Luxorin kaupunki – muinainen Theba – ja sen vieressä sijaitseva Kuninkaiden laakso – faaraoiden viimeinen lepopaikka ennen matkaa tuonpuoliseen elämään – on mahtava läpileikkaus Egyptin muinaismuistoihin. Jordanian puolella vierailemme Petrassa, kallioon kätketyssä kaupungissa, jossa kävijä voi vain äimistellä kapean, mutta pitkän kanjonin näkymiä ja sen päätteeksi avautuvaa muinaista kaupunkia. Egyptiä ei voi kuvitella ilman pyramideja ja nämäkin ällistyttävät rakennelmat pääsemme matkamme aikana näkemään, kuten myös Kairon egyptiläisen museon huikeat esineet – Tutankhamonin haudan aarteet mukaan lukien. Tässä matkassa on sisältöä yllin kyllin yhden lomaviikon ajalle!

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

31.1. la          Iltalento Helsinki – Berliini, hotelliyöpyminen
1.2. su           Aamulento Berliini – Hurghada. El Gouna, Egypti. Lähtö klo 23.00
2.2. ma          Safaga, Egypti klo 06.00 – 21.00
3.2. ti             Akaba, Jordania. Tulo klo 13.00
4.2. ke           Akaba. Lähtö klo 20.00
5.2. to            Päivä merellä
6.2. pe           Ain Sokhna, Egypti klo 08.00 – 20.00
7.2. la            Hurghada / El Gouna, Egypti. Tulo klo 11.00
8.2. su           Lento Hurghada – Berliini – Helsinki (24.11.)

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

31.1. Menolennot              AY917 Helsinki 17.00 – Berliini 18.00
AB2524 (1.2.) Berliini 06.00 – 11.25 Hurghada (tilauslento)

8.2. Paluulennot                AB2525 Hurghada 12.25 – Berliini 16.25 (tilauslento)                                             AB8310 Berliini 21.25 – Helsinki 00.20 (9.2.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh               1hh
Standard
sisähytti kansi  A tai B                                                               1.825 €          2.240 €
Superior
 sisähytti Pääkansi  tai Promenade-kansi                                      1.915 €          2.380 €
Standard
ulkohytti kansi B                                                                      1.995 €          2.505 € Select ulkohytti kansi  A  tai Pääkansi                                                      2.075 €          2.630 € Superior ulkohytti Promenade- tai Brücken-kansi                                          2.165 €          2.770 €
*) Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti Promenade-kansi                                    2.565

*) Grand Sviitti 2 hengen ulkohytti Brücken-kansi                                        2.765

*) = Saatavilla vain erillistilauksesta. Tiedustelut myyntitoimistostamme puh. 05 211 44.

Tutustu m/s Berliniin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Berlinillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Berliini – Hurghada, Hurghada – Berliini – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyöpyminen Berliinissä menomatkalla
 • Täysihoito laivalla (jopa 6 ateriaa päivässä)
 • Matkaohjelman mukaiset huippuretket: Luxor & Kuninkaiden laakso, Petra ja Kairo & Gizan pyramidit
 • Kahvia ja teetä laivan itsepalveluautomaateista
 • Kapteenin cocktailtilaisuus
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Saunan ja kuntosalin käyttö
 • Kirjaston palvelut
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Palveluraha laivalla:
EUR 6 / hlö / pvä tullaan kirjaamaan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka- /retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Lauantai 31.1. Helsinki – Berliini

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Helsingistä Berliiniin. Majoittuminen lentokenttähotelliin.

Sunnuntai 1.2. Berliini – Hurghada (Egypti)

Aikainen aamulento Berliini – Hurghada. Kuljetus El Gounaan. Tervetuloa m/s Berliinille!  Majoittuminen ja ensitutustuminen laivaan sekä kanssamatkustajiin. Laiva lähtee myöhäisillalla merelle.

Maanantai 2.2.  Safaga (Egypti)

Luxor ja Kuninkaiden laakso * Kokopäiväretki (n. 10 h) sis. eväspaketin
Lähdemme retkelle aikaisin aamulla ja ajamme erämaan halki kohti muinaista Thebaa, nykyistä Luxorin kaupunkia. Luxorin välittömässä läheisyydessä sijaitsee valtaosa Egyptin muinaismuistoista – Kuninkaiden laakso, Karnakin temppelialue, Luxorin temppeli sekä useita muita toinen toistaan upeampia historiallisia monumentteja. Yksi päivän kohokohdista on käynti Niilin länsirannalla sijaitsevassa Kuninkaiden laaksossa, joka oli tarkoitettu faraoiden viimeiseksi lepopaikaksi ennen matkaa tuonpuoleiseen elämään. Vierailun aikana on mahdollisuus tutustua muutamiin kauniisti koristeltuihin kalliohautoihin. Näemme myös Memnonin kolossit, kaksi jättiläismäistä faarao Amenofis III:n istuvaa patsasta. Vierailemme Niilin itärannalla sijaitsevalla valtavalla Karnakin temppelialueella, jonka vaikuttavin nähtävyys on hypostyylipiha. Sen 134 mahtavaa pylvästä luovat valon ja varjon ansiosta pylvässaliin taianomaisen tunnelman. Huomioittehan, että retki on melko vaativa ja kestoltaan pitkä. Linja-automatka Safagasta Luxoriin kestää noin 3 tuntia.

Tiistai 3.2 Akaba (Jordania)

Aamupäivää vietämme merellä matkalla kohti Jordaniaa. Tulo Akabaan klo 13.00. Kaupunkiin on helppo lähteä tutustumaan omatoimisesti, sillä itse keskusta-alue basaari- ja ostoskujineen on mukavan kokoinen ja sijaitsee kohtuullisen kävelymatkan päässä satamasta. Laiva yön Akaban satamassa.

Keskiviikko 4.2. Akaba (Jordania)

Petra – kallioon kätketty kaupunki • Kokopäiväretki (n. 8 h) sis. eväspaketin
Tarunhohtoinen Petra, joka on yksi uuden ajan seitsemästä ihmeestä, sijaitsee aavikoiden ympäröimässä vuoristossa kallioiden kätköissä. Alueen tunnusväri on vaaleanpunainen, mistä johtuen Petraa kutsutaan myös ruusunpunaiseksi kaupungiksi. Idän ylellisyystuotteet, silkki, mausteet sekä suitsuke, kulkivat Petran kautta tehden siitä merkittävän kauppakeskuksen ja karavaanien huoltopaikan. Vuorten ympäröimään kaupunkiin pääsee pitkin kapeaa kanjonia, jota reunustavat jyrkät kalliot. Sukellamme kanjonin uumeniin ja kävelemme polkua pitkin laaksoon, jossa eteemme avautuu punahehkuinen rauniokaupunki. Näemme nabatealaisten kuninkaitten hautoja, hiekkakivikallioon louhittuja temppeleitä ja varhaisbysanttilaisen basilikan. Alueen tunnetuin nähtävyys on vuorenseinämään hakattu palatsimainen aarrekammio. Tarinan mukaan täällä sijaitsi aikoinaan nabatealaisten salainen aarre. Petra levittäytyy laajalle alueelle, minkä vuoksi retkellä on paljon kävelyä. Ajomatka Akabasta Petraan kestää noin 2 tuntia.

Torstai 5.2. Päivä merellä

Aurinkoinen päivä Punaisellamerellä on tervetullut lepopäivä tiiviille matkaohjelmalle.

Perjantai 6.2. Ain Sokhna (Egypti)

Kairo ja Gizan pyramidit • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Kairo on Egyptin ja koko Afrikan suurin kaupunki, missä on valtavasti nähtävää. Asukkaita kaupungissa on arviolta noin 20 miljoonaa, tarkkaa lukumäärää ei tiedä kukaan. Moskeijoista kantautuva rukouskutsu ja loputon ihmisvirta kaduilla antavat Kairolle sen omanlaisen, kiehtovan ilmapiirin. Ensimmäinen pysähdyksemme on Egyptiläisessä museossa, missä on maailman laajin kokoelma faraoiden noin 3000-vuotisen valtakauden esineitä. Näemme egyptiläisen kulttuurin hienoimpia aarteita, mukaan lukien farao Tutankhamonin haudasta löydetyt aarteet. Lounaan jälkeen siirrymme Kairon keskustasta Gizaan, missä kohoavat mahtavat pyramidit sekä niitä vartioiva sfinksi. Suuri Kheopsin pyramidi on ainoa antiikin maailman seitsemästä ihmeestä, joka on säilynyt nykypäivään asti. Päivän päätteeksi käymme matkamuistomyymälässä ja tutustumme papyruksen valmistukseen. Bussimatka Ain Sokhnan satamasta Kairoon kestää noin 2 tuntia.

Lauantai 7.2. Hurghada / El Gouna (Egypti)

Palaamme takaisin El Gounaan. Iltapäivällä mahdollisuus lähteä pistäytymään Hurghadan turistikeskuksessa tai viettää aikaa laivalla.

Sunnuntai 8.2.

On aika jättää aurinkoinen Egypti & m/s Berlin ja suunnata takaisin kotiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X