7.6.2018 Jokiristeily 7 pv alk. 2 295 € Loirejoen kanavaristeily Ranskan sydämessä, m/s Deborah UUTTA – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Briare  –  Lere  –  Menetreol-Sous-Sancerre  –  Herry  –  Marseilles-Les-Aubigny – Nevers


Lähde ihanalle nautiskelumatkalle Ranskan sydämeen. Livu pitkin Loiren kanavaa mukavalla ja rentouttavalla hotelliproomulla, bargella. Saat herkutella erinomaisella ruoalla ja juomalla, maistella seudun antimia maatiloilla ja käyskennellä hurmaavissa, historiallisissa kohteissa. Risteily alkaa Briaresta, jonka kiehtovin nähtävyys ei ehkä olekaan sen linna eikä museo, vaan 1800-luvulla rakennettu, Euroopan pisin purjehduskelpoinen akvedukti, jota pitkin ensimmäisenä iltana seilataan. Sancerren keskiaikaisen kaupungin ympärillä levittyvät viiniviljelmät ja Loiren laakson viehkeät maisemat. Seuraavia päiviä rytmittävät vierailut vanhassa luostarissa ja luostarikirkossa, tutustumis- ja maistiaiskäynti viinitilalla sekä leppoisa oleskelu maaseudun rauhassa ja rustiikissa charmissa. Matkan kohokohtia on Apremont-sur-Allier, keskiaikainen idylli ja yksi Ranskan kauneimmista kylistä. Sen linnan puutarha on kuin lumottu. Risteilyn viimeisenä iltana, ennen paluuta Pariisiin, katselet Neversin komeita rakennuksia lyhtyjen romanttisessa tunnelmavalossa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti olostasi mukavan pienellä, intiimillä ja tuttavallisella barge-proomulla. Ihastele kanavan vartta ja ympäröiviä maisemia aurinkokannelta, tai vaikka pienestä porealtaasta. Entä millaista olisi katsella näkymiä välillä polkupyörän päältä – lainaa pyörää alukselta ja kokeile!
 • Annan ajan seisahtua. Harhaile Apremontin linnan epätodellisen kauniissa puutarhassa, joka on kasveineen ja vesiaiheineen, taiteellisine paviljonkeineen ja siltoineen kuin sadusta.
 • Maistele seudun antimia, kuten elegantteja viinejä ja aromikkaita juustoja, jotka vievät kielen mennessään. Yksi seudun erikoisuuksista on Crottin de Chavignol, pieni sylinterin muotoinen raakamaidosta valmistettu juusto. Sancerren viininviljelyalueella pääosassa on valkoinen Savignon Blanc -rypäle ja sivuosassa punainen Pinot Noir.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA!
Vain Kristina®
–risteilyvieraiden käytössä!

Ulla Rantamo

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Kansi 1 2 295 2 595

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu Barge-alukseen >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Deborah-laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Pariisi, Pariisi – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Pyörävuokraus sekä muut aluksen palvelut, kuten porealtaan käyttö
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Pe Briare ja Deux Marines Museo
 • La Sancerre ja vuohitila
 • Su Pouilly-sur-Loire
 • Ma La Charité-sur-Loire ja maatilavierailu
 • Ti Fontmorignyn Luostari

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 7.6. AY1575
Helsinki 12.15 – Pariisi 14.20 

Paluulento 13.6. AY1576
Pariisi 15.10 – Helsinki 19.00

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 5 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Torstai 7.6. Helsinki – Pariisi – Briare

Lento Pariisiin, josta suuntaamme bussilla (n. 2,5 h) Briareen, missä m/s Déborah-barge odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Risteilemme läpi Briaren akveduktin, jonka 14 kantamuuria ovat Eiffel yhtiön rakentamat. Paluu takaisin Briareen, missä laiva on yön satamassaa.

Perjantai 8.6. Briare – Léré

Lähdemme turistijunalla tutustumaan Briareen ja sen aarteisiin – Chateau de Trousse-Barriere on vaikuttava 1800-luvun tiililinna ja kaupungintalo on muokattu vaatimattomasta 1700-luvun linnasta. Ajellessamme pitkin puiden reunustamaa jokivartta näemme myös sulkuja, sulkuvahtien taloja sekä viehättäviä siltoja. Saint-Etienne kirkon arkkitehtuurissa yhdistyvät bysanttilaiset sekä goottilaiset vaikutteet. Vierailemme Deux Marines Museossa ja kuulemme Loiren ja sen kanavien merkityksestä ja historiasta. Risteilemme iltapäivän Léréen. Voit laivan kannella nauttia vaihtuvista maisemista tai halutessasi lainata laivan polkupyörää ja pyöräillä kanavan varrella.

Lauantai 9.6. Léré – Ménétréol-sous-Sancerre

Berryn alueella sijaitsevasta keskiaikaisesta Sancerrestä avautuu näkymät kauniiseen Loiren laaksoon. Kiehtovissa rakennuksissa on leipomoita ja taidegallerioita. Näemme Tour de Fiefs´n, joka on ainoa 1300-luvun linnasta jäljellä oleva torni. Vierailemme vuohitilalla ja maistelemme heidän juustojaan ja paikallista viiniä. Tilalla on noin 200 vuohta ja 60 lehmää ja saamme myös kuulla juuston valmistuksen salaisuuksista. Iltapäivä risteillään kohti Ménétréol-sous-Sancerreä.

Sunnuntai 10.6. Ménétréol-sous-Sancerre – Herry

Bussiretki Pouilly-sur-Loireen, missä vierailemme viininviljelykeskuksessa. Käymme viljelmillä, kellarissa ja nautimme maistelusta. Paluu laivaan ja risteily jatkuu kohti Herryä. Voit käyttää tilaisuuden hyväksesi ja pyöräillä pitkin EuroVelo6:sta, Atlantin valtamereltä Mustallemerelle johtavaa pyöräilyreittiä.

Maanantai 11.6. Herry – Marseille-les-Aubigny

Matkaamme bussilla La Charité-sur-Loireen. Käymme luostarissa, joka on ollut yksi alueen merkittävimmistä entisöintikohteista viimeisen 15 vuoden ajan. Ajamme maaseudulle ja vierailemme maatilalla, missä voimme nauttia aidosta ranskalaisesta leppoisasta maaseututunnelmasta. Paluu laivaan. Saamme nauttia myös Val de Loire luonnonpuiston rehevästä luonnosta risteillessämme iltapäivällä. Laivalla juhlailta.

Tiistai 12.6. Marseille-les-Aubigny – Nevers

Aamupäivän retkellä näemme Fontmorignyn luostarin, yksityisomistuksessa olevan monumentin, jonka historia juontaa yli kahdeksan vuosisadan taa. Jatkamme Apremont-sur-Allieriin, jota näyttävien puistojensa ansiosta pidetään yhtenä Ranskan kauneimmista kylistä. Paluu laivaan ja iltapäivän ajan risteilemme Neversiin. Illan hämärtyessä kuljemme lyhtyjen valossa kauniissa kaupungissa…

Keskiviikko 13.6. Nevers – Pariisi – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kuljetus (n. 4 h) Pariisiin ja lento Helsinkiin.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X