12.5.2018 Jokiristeily 7 pv Champagne & Marne – kanavaristeily samppanjan kotiseudulle. LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Épernay – Dormans – Château Thierry – Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux – Meaux – Lagny-Sur-Marne – Pariisi 

Tämä kanavaristeily on kepeä ja hyväntuulinen kuin lasissa kupliva samppanja! Se on hurmaava matka ranskalaisen ruoan ja kuohuviinin nautintoihin. Suuntaa Champagnen kuuluisalle viininviljelysseudulle mukavalla ja tyylikkäällä tavalla – risteilyproomulla, bargella. Saat tunnelmoida romanttisella Pariisilla; bulevardeilla, sievillä kujilla ja hienoilla maamerkeillä. Livut leppoisasti pitkin kanavaa kohti pohjoisranskalaisia maalaismaisemia ja pittoreskeja kaupunkeja. Voit osallistua matkaohjelmaan kuuluville retkille tai tutustua luonnonkauniiseen seutuun omin päin – vaikka laivasta lainatulla polkupyörällä. Viehättävä Meaux painuu mieleen katedraaleineen, palatseineen ja upeine puutarhoineen. Château Thierryn kaupungissa saat kulkea runoilija Jean de la Fountainin jalanjäljissä, Reims kutsuu kävelylle historiallisiin kortteleihin. Yksi matkan kohokohdista on retki Hautvillersiin, Dom Pérignonin ja hänen luomansa samppanjan synnyinkotiin. Kylässä odottaa suuri samppanjatila viettelevine maistelutuokioineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti Pariisin maailmankuuluista nähtävyyksistä, romanttisista näkymistä ja omintakeisesta tunnelmasta, joka on parhaimmillaan pienillä kävelykujilla.
 • Maistele Meauxin kaupungin erikoisuuksia; paikallista briejuustoa (Brie de Meaux) ja sinappia (Moutarde de Meaux), jota on saatavilla sekä perinteisenä versiona että uudempina makuversioina – Moutarde Royaleen tulee konjakkia.
 • Siemaile samppanjaa sen syntykodissa, Hautvillersin kylässä, jossa munkki Dom Pérignon kehitteli juhlavaa kuplajuomaa yli 300 vuotta sitten.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA!
Vain Kristina®
–risteilyvieraiden käytössä!

Pekka Virtanen

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 2 275 2 575

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu Barge-alukseen >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Raymonde -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Pariisi – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Pyörävuokraus sekä muut aluksen palvelut, kuten porealtaan käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Hautvillers – samppanjan synnyinkoti
 • Reimsin kävelykierros
 • Château Thierry
 • Meauxin kävelykierros
 • Pariisin kaupunkikierros

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 12.5. AY 1575
Helsinki 12.15 – Pariisi 14.20

Paluulento 18.5. AY1574
Pariisi 12.20 – Helsinki 16.15

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti risteilyn lopussa n. 5 €/asiakas/päivä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

champagne-marne

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Lauantai 12.5. Helsinki – Pariisi – Épernay

Lento Pariisiin, noin parin tunnin bussimatka Épernayhin, missä m/s Raymonde –alus odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistö esittäytyy meille tervetulotilaisuudessa.

Sunnuntai 13.5. Epernay – Dormans

Retki Champagnen alueella alkaa tutustumalla Hautvillen kylään, jota usein kutsutaan Champagnen helmeksi. Kylä on samppanjan syntymäpaikka, sillä kuuluisan kuplivan juoman valmistuksen keksinyt Dom Perignon asui täällä. Vierailemme suurella samppanjatilalla, maistelutuokio. Palattuamme laivaan risteily jatkuu Dormansiin. Perille saavumme illalla.

Maanantai 14.5. Dormans – Château Thierry & Reims

Bussiretki Reimsin kaupunkiin. Historialliseen keskustaan ja katedraaliin tutustumme kävelyretkellä. Iltapäivä risteillään Château Thierryyn nauttien Marnen kanavan varren kauniista maisemista. Perille saavumme alkuillasta.

Tiistai 15.5. Château Thierry – Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux

Vuosisatojen ajan ovat Château Thierryn linnoitukset hallinneet Marnen laakson maisemaa. Aamupäivän retki vie seuraamaan haukkanäytöstä. Saamme kuulla enemmänkin haukkametsästyksestä, joka on päässyt Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Paluu laivaan ja risteily jatkuu kohti Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux´ta. Iltapäivän vietämme risteillen, ohittaen Drachyn ja Champignyn, läpi Seine-et-Marnen maaseudun. Perille saavutaan illalla, laiva yön satamassa.

Keskiviikko 16.5.  Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux – Meaux – Lagny-Sur-Marne

Aamupäivä vierähtää leppoisasti jokivarren maisemia seuraten matkalla Meauxiin. Iltapäivän retki kaupunkiin vie aikamatkalle historiaan. Kuljemme Saint-Etienne katedraalilta piispan palatsille, ohi Rooman aikaisten vallien ja upean Bossuetin puutarhan, jonka uskotaan olevan maisema-arkkitehti Le Nôtren varhaisimpia töitä. Käymme vielä tutustumassa alueen erikoisuuden Brie de Meaux –juuston valmistukseen ja jalostukseen sekä saamme maistaa tätä juustojen kuninkaaksi ylistettyä herkkua. Retken aikana laiva on siirtynyt Lagny-sur-Marneen, missä palaamme laivaan.

Torstai 17.5. Lagny-Sur-Marne – Pariisi

Risteilemme Pariisiin, jonne saavutaan iltapäivällä. Kaupunkikierroksella näemme suurkaupungin merkittävimmät nähtävyydet: Place de la République –aukion, suuret bulevardit, Oopperan, Place de la Madeleine sekä Place Vendôme –aukiot ja Louvren. Käymme kävelyllä kaupungin kauneimmilla kujilla. Juhlailta laivalla.

Perjantai 18.5. Pariisi – Helsinki

Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X