Lähtö 24.7.2015 – Ranskan Alsacen maisemiin – Barge-risteily Marne-Rein kanavalla 7 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Lagarde  Xouaxange- Lutzelbourg – Saverne – Waltenheim – Strasbourg

Saksan ja Sveitsin rajalla sijaitseva Alsacen alue on tunnettu niin viinin kuin humalan viljelystä sekä kauniista, vehreistä maisemistaan, jotka vaihtelevat laajoista viljelysmaista vuoristoihin. Tätä kanavan osuutta kutsutaankin nimellä Greenway – vihreä tie ja tänne vie uutuusristeilymme, joka toteutetaan hurmaavalla barge-aluksella. Strasbourgin EU-kaupunki on matkamme väkirikkain kohde, muutoin vieraillaan pienemmissä kaupungeissa ja kylissä. Matkan varrella näemme niin upeaa arkkitehtuuria kuin uskomattomia kanavateknisiä ratkaisuja – jopa risteilyä tunnelissa! Matkapakettiin sisältyvät sekä täysihoitoruokailut laivalla että myös kaikki matkaohjelman mukaiset retket suomeksi opastettuna. Sinun osaksesi jääkin se tärkein – matkasta nauttiminen!

.
”Olin viime vuonna Bargella sampanjaristeilyllä. Aivan mahtava reissu! Siksi olen varannut jo uuden Barge-risteilyn ystävieni kanssa. Aivan toista luokkaa kuin isoilla laivoilla ja mikä upea ja kaunis alus kaikkine tiloineen. Suosittelen lämpimästi!”
– Sirpa Kohvakka –

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä!

 

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Matka- / retkiohjelma

Hyvä asiakkaamme,
Saimme vasta tiedon, että Alzvillerin laivahissin kesän aikana tehdyt kunnostustyöt eivät valitettavasti valmistu ajallaan. Tämän johdosta matkaohjelmaa on jouduttu muuttamaan. Alla uusi, päivitetty ohjelma.

Perjantai 24.7. HELSINKI – FRANKFURT – ARZVILLER

Lento Frankfurtiin LH849 lähtee Helsingistä klo 13.40 ja saapuu Frankfurtiin klo 15.15, mistä jatkamme bussilla Arzvilleriin, missä m/s Madeleine odottaa. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Lauantai 25.7. ARZVILLER – LUTZELBOURG

Aamiaisen jälkeen tutustumme lasinpuhaltamisen ja kristallin valmistuksen saloihin opastetulla kierroksella. Myöhemmin teemme retken monivivahteiseen Sarrebourgiin. Sen historialliseen ja kulttuuriperintöön kuuluu odottamattomia aarteita kuten Marc Chagallin ainutlaatuiset lasimaalaukset. Paluu laivalle lounaaksi ja lähdemme kohti Lutzelbourgia. Kanava kiemurtelee Vosgeesien vuoristoalueella kunnes saavutaan Alsacen alueelle. Myöhään iltapäivällä saavumme Lutzelbourgiin, jota pidetään kauneimpana Ranskan kanavanvarsien kaupungeista. Kävelyretki Lutzelbourgin linnaan, jonka punaiset hiekkakiviset rauniot majesteetillisesti kohoavat 300 m merenpinnan yläpuolella Zornin laakson maisemaa halliten. Paluu laivaan ilalliselle. Laiva yön Lutzelbourgissa.

Sunnuntai 26.7. LUTZELBOURG – SAVERNE

Vietämme aamupäivän risteillen kohti Savernea. Juuri ennen lounasaikaa kiinnitymme laituriin Rohanin linnan edustalla. Lounas laivalla ja iltapäivällä lähdemme vierailulle 470 m korkeuteen rakennettuun keskiaikaiseen Château de Hohbarr´n linnaan, mistä aukeavat komeat näköalat. Saverneen paluun jälkeen vapaa-aikaa ja illallinen laivalla, joka yöpyy Savernessa.

Maanantai 27.7. SAVERNE – WALTENHEIM

Aamupäivällä tutustumme Saverneen, joka tarjoaa vierailijalleen paljon nähtävää: Grand Rue –kadun, jonka suihkulähdettä koristaa kaupungin symboli – yksisarvinen, Katz talon upeine puukaiverruksineen, Notre Damen kirkon, useita 1700-luvun rakennuksia sekä 1300-luvulla perustetun luostarin. Illallinen laivalla. Paluu laivalle ja jatkamme matkaa upeissa maisemissa. Saavumme Waltenheimiin alkuillasta. Ohitamme mäen rinteellä sijaitsevan Schwindratzheimin kaupungin sekä alueelle tyypillisen Hochfeldenin kylän. Mahdollisuus pyöräillä kanavavarren pyöräteitä. Illalliseksi nautimme ravintolassa ”tarte flambéeta”, joka on paikallinen erikoisuus. Laiva on yön Walteinheimissa.

Tiistai 28.7. WALTENHEIM – STRASBOURG

Viineistään ja oluestaan tunnettuun Alsacen alueeseen saadaan uusi näkökulma, kun Waltenheimissa tehdään retki humalaviljelmille. Saamme tietoa humalan viljelystä ja maistelemme olutta. Saavumme lounaaksi laivalle ja aloitamme matkan kohti Strasbourgia. Risteilemme Zornin laakson peltomaiseman halkovaa kanavaa pitkin. Täällä väylä on leveä ja suora. Illallisen jälkeen mahdollisuus lähteä – raitiovaunulla ja kävellen (15 min) per suunta – vielä paikallisella lasikattoisella aluksella iltaristeilylle pitkin Strasbourgin kanavia (ei suomenkielistä selostusta paikallisristeilyn aikana). Laiva yön Strasbourgissa.

Keskiviikko 29.7. STRASBOURG – ERSTEIN-KRAFT

Risteilemme aamupäivän ja nautimme aamiaisen sekä lounaan laivalla. Iltapäivän retki vie Alsacen alueen viinitielle. Saamme tietoa alueella kasvatettavista seitsemästä eri rypälelajikkeesta sekä viineistä, näemme kuvauksellisissa kylissä viehättäviä puuristikkorakenteisia taloja ja viininpuristimia. Myöhemmin iltapäivällä pysähdymme maistamaan paikallista viiniä. Paluu laivaan juhlaillalliselle, Yövymme Ertstein-Kraftissa.

Torstai 30.7. ERTEIN-KRAFT – STRASBOURG – FRANKFURT – HELSINKI

Laivastanousu. Kuljetus Strasbourgiin, missä kaupunkikierroksen jälkeen vielä vapaata aikaa nauttia viehättävän, kansainvälisen kaupungin ilmapiiristä, ravintoloiden ja kahviloiden herkuista sekä ostosmahdollisuuksista. Kuljetus Frankfurtin kentälle. Lento LH852 lähtee klo 21.00 ja saapuu Helsinkiin klo 00.25 (31.7.2015).

 

Hinnat  ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                            2hh               1hh

Kansi 1                               2.295 €          3.945 €

Tutustu Barge-alukseen >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Madeleine -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja shamppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Pyörävuokraus sekä muut aluksen palvelut, kuten porealtaan käyttö
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

24.7. Menolento LH849
Helsinki 13.40 – Frankfurt 15.15

30.7. Paluulento LH852
Frankfurt 21.00 – Helsinki 00.25 (31.7.)

Huom. lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X