Lähtö 8.5.2015 Ranskan Alsacen maisemiin – Barge-risteily Marne-Rein kanavalla 7 pv – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Erstein-Kraft – Strasbourg – Waltenheim – Saverne – Lutzelbourg – Arzviller

Saksan ja Sveitsin rajalla sijaitseva Alsacen alue on tunnettu niin viinin kuin humalan viljelystä sekä kauniista, vehreistä maisemistaan, jotka vaihtelevat laajoista viljelysmaista vuoristoihin. Tätä kanavan osuutta kutsutaankin nimellä Greenway – vihreä tie ja tänne vie toukokuinen uutuusristeilymme, joka toteutetaan hurmaavalla barge-aluksella. Risteily alkaa Erstein-Kraftista, josta suunnataan Strasbourgin kautta pienempiin kaupunkeihin ja kyliin. Matkan varrella näemme niin upeaa arkkitehtuuria kuin uskomattomia kanavateknisiä ratkaisuja – jopa risteilyä tunnelissa! Matkapakettiin sisältyvät sekä täysihoitoruokailut laivalla että myös kaikki matkaohjelman mukaiset retket suomeksi opastettuna. Sinun osaksesi jääkin se tärkein – matkasta nauttiminen!

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä!

 

Matka- / retkiohjelma

Arzvillerin laivahissin yllättävien kunnostustöiden johdosta matkaohjelmaa on jouduttu muuttamaan. Alla uusi, päivitetty ohjelma.

Perjantai 8.5. HELSINKI – FRANKFURT – ERSTEIN-KRAFT

Lento Frankfurtiin. Kaupunkikierros tutustuttaa suurkaupungin keskustan nähtävyyksiin ja kuljemme vanhan kaupungin sydämessä Römerbergissä. Lounaan jälkeen jatkamme bussilla Erstein-Kraftiin, missä m/s Madeleine odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen ja illallinen.

Lauantai 9.5. ERSTEIN – STRASBOURG

Aamiaisen jälkeen matka kohti Strasbourgia alkaa. Laiva risteilee aamupäivän ja lounas nautitaan laivalla. Iltapäivän retki vie Alsacen alueen viinitielle. Saamme tietoa alueella kasvatettavista seitsemästä eri rypälelajikkeesta sekä viineistä, näemme kuvauksellisissa kylissä viehättäviä puuristikkorakenteisia taloja ja viininpuristimia. Myöhemmin iltapäivällä pysähdymme maistamaan paikallista viiniä. Paluu laivaan illalliselle, jonka jälkeen teemme veneretken vanhaan Strasbourgiin. Laiva palaa yöksi Erstein-Kraftiin.

Sunnuntai 10.5. STRASBOURG – WALTENHEIM SUR ZORN

Marne-Rein –kanava halkoo leveänä ja suorana Zornin laaksoa ja sen peltomaisemaa sekä Brumathin metsäaluetta ennen saapumistamme Waltenheim-sur-Zorniin iltapäivällä. Alsacen maisema on viehättävää ja ainutlaatuista. Viineistään ja oluestaan tunnettuun alueeseen saadaan uusi näkökulma retkellä humalaviljelmille. Bussikuljetus Wingersheimiin, missä siirrymme traktorin vetämään vaunuun, jonka kyydistä näemme kylän, laajat Kochersbergin humalaviljelmät ja Zornin laakson maisemat. Saamme tietoa humalan viljelystä ja maistelemme olutta. Paluu laivaan. Nautimme paikallista erikoisuutta “tarte flambéeta” ravintolassa illalliseksi. Laiva on yön Walteinheimissa.

Maanantai 11.5. WALTENHEIM SUR ZORN  – SAVERNE

Aamupäivä risteillään Saverneen ja sekä aamiainen että lounas nautitaan laivalla. Ohitamme mäen rinteellä sijaitsevan Schwindratzheimin kaupungin sekä alueelle tyypillisen Hochfeldenin kylän. Aamulla mahdollisuus pyöräillä kanavanvarren pyöräteillä. Saverneen saavutaan iltapäivällä. Laiva kiinnittyy laituriin Rohanin linnan edustalla. Saverne tarjoaa vierailijalleen paljon nähtävää: Grand Rue –kadun, jonka suihkulähdettä koristaa kaupungin symboli – yksisarvinen, Katz talon upeine puukaiverruksineen, Notre Damen kirkon, useita 1700-luvun rakennuksia sekä 1300-luvulla perustetun luostarin. Illallinen laivalla.

Tiistai 12.5. SAVERNE – LUTZELBOURG

Aamiainen laivalla. Vierailu 470 m korkeuteen rakennettuun keskiaikaiseen Château de Hohbarr´n linnaan, mistä aukeavat komeat näkymät Zornin laaksoon. Lounaan jälkeen risteillään Lutzelbourgiin. Kanava kiermurtelee Vosgeesien vuoristoalueella kunnes saavutaan Lorrainen alueelle. Myöhään iltapäivällä saavutaan Lutzelbourgiin, jota pidetään kauneimpana Ranskan kanavanvarsien kaupungeista. Kävelyretki Lutzelbourgin linnaan, jonka punaiset hiekkakiviset rauniot majesteetillisesti kohoavat 300 m merenpinnan yläpuolella Zornin laakson maisemaa halliten. Paluu laivaan illalliselle. Laiva yön Lutzelbourgissa.

Keskiviikko 13.5. LUTZELBOURG – ARZVILLER

Aamiainen laivalla. Risteily jatkuu. Ennen saapumista Arzvilleriin pysähdymme Lehrer Chrystal lasitehtaalle. Tutustumme lasinpuhaltamisen ja kristallin valmistuksen salaisuuksiin opastetulla kierroksella. Paluu laivaan lounaalle. Iltapäivällä retki monivivahteiseen Sarrebourgiin. Sen historialliseen ja kulttuuriperintöön kuuluu odottamattomia aarteita kuten Marc Chagallin ainutlaatuiset lasimaalaukset. Vapaa-aikaa. Paluu laivaan juhlaillalliselle. Laiva yön Arzvillerissä.

Torstai 14.5. ARZVILLER – FRANKFURT – HELSINKI

Aamiainen laivalla. Laivastanousu. Kuljetus bussilla Frankfurtin kentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat  ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                           2hh               1hh
Kansi 1
                               2.295 €          3.945 €

Tutustu Barge-alukseen >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Madeleine -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) ruokajuomineen (viini, olut, virvoitusjuomat) laivalla
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja shamppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Pyörävuokraus sekä muut aluksen palvelut, kuten porealtaan käyttö
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

8.5. Menolento: LH853 Helsinki 7.30 – Frankfurt 9.110

14.5. Paluulento: LH850  Frankfurt 13.50 – Helsinki 17.15

Huom. lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X