Lähtö 20.12.2015 Joulu ja Uusi Vuosi – Bali, Iso valliriutta & Australia 19 pv, m/s Azamara Quest – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Indonesia – Australia

Tämä unohtumaton risteily Balilta Australiaan joulua ja uutta vuotta viettäen on kokemus, jota ei helposti unohda. Matkamme alkaa Benoan lahdelta, Balin paratiisisaarelta, jolta käsin pääsemme tutustumaan tämän ainutlaatuisen saaren värikkäisiin temppeleihin ja rikkaaseen historiaan. Uutta vuotta vietämme Lombokin saarella, joka on erityisen tunnettu upeista rannoistaan. Matkamme jatkuu Komodolle, jonka ”lohikäärmeet”, jättiläisvaraanit ovat kuuluisia ympäri maailman. Australiaa lähestyttäessä eteemme avautuu toisenlainen maailma. Tuhansien lajien Suuri valliriutta, trooppiset sademetsät tai Australian rento elämäntyyli; saamme kokea ripauksen näistä jokaisesta. Risteilymme päättyy leppoisaan Cairnsiin, jossa vietämme vielä yhden hotelliyön ennen paluuta Suomeen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 19 pv

20.12. su       Lento Helsinki – Frankfurt – Hongkong (21.12.)
21.12. ma      Hongkong, yöpyminen hotellissa
22.12. ti         Lento Hongkong – Denpasar (Bali, Indonesia), laivaan nousu.
23.12. ke       Bali (Indonesia). Lähtö klo 20.00
24.12. to       Lombok, Indonesia klo 7.30 – 16.00
25.12. pe       Komodo, Indonesia klo 10.30 – 19.00 (Laiva ankkurissa)
26.12. la        Päivä merellä
27.12. su       Päivä merellä
28.12. ma      Darwin, Australia klo 06.00 – 22.00
29.12. ti         Päivä merellä
30.12. ke       Päivä merellä
31.12. to       Thursday Island, Australia klo 07.00 – 18.00 (Laiva ankkurissa)
1.1. pe           Päivä merellä
2.1. la            Cooktown, Australia klo 08.00 – 19.00 (Laiva ankkurissa)
3.1. su           Port Douglas, Australia klo 08.00 – 24.00 (Laiva ankkurissa)
4.1. ma          Cairns, Australia. Tulo klo 07.00
5.1. ti             Cairns, Australia. Laivasta nousu, yöpyminen hotellissa
6.1. ke           Lento Cairns – Hongkong – Düsseldorf – Helsinki (7.1.)
7.1. to           Paluu Helsinkiin

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluu

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
20.12.2015 AY821 Helsinki 08:10 – 09:50 Frankfurt
20.12.2015 CX288 Frankfurt 12:50 – 06:50 Hong Kong (21.12.)
22.12.2015 CX785 Hongkong 10:05 – 14:55 Bali (Denpasar)

Paluulennot
6.1.2016 CX146 Cairns 14:55 – 20:10 Hongkong
7.1.2016 CX379 Hongkong 00:55 – 06:40 Düsseldorf
7.1.2016 AY704 Düsseldorf 11:45 – 15:10 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

  2hh 1hh
Club Interior 2 hengen sisähytti 5.795 €
Club Oceanview 2 hengen ulkohytti (rajoitettu näkymä) 6.095 € 8.395 €
Club Veranda  2 hengen parvekkeellinen ulkohytti 6.595 €

 

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Azamara Questilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Frankfurt – Hongkong – Denpasar, Cairns – Hongkong – Düsseldorf – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset hotelliyöpymiset Hongkongissa ja Cairnsissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja ruokailut
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyllä valikoima alkoholijuomia, kansainvälisiä oluita sekä viinejä
 • AzAmazing Evenings tapahtumailta Darwinissa
 • Palvelumaksut laivalla
 • Pullovesi, virvoitusjuomat, erikoiskahvit ja -teet
 • Itsepalvelupesula
 • Satamamaksut ja muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Tutustu m/s Azamara Questiin >>

 

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla alkaen tulopäivän illallisella. Azamara Quest viipyy usein kohdesatamissa koko päivän, joten retkien jälkeen on tällöin aikaa vielä tutustua myös omatoimisesti kohteisiin.

Sunnuntai 20.12. HELSINKI – FRANKFURT – HONGKONG

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Kokoonnumme aamulla Helsingin lentokentällä, josta lento Hongkongiin Frankfurtin kautta lähtee. Toivotamme mukavaa matkan alkua!

Maanantai 21.12.  HONGKONG

Neonvaloja, loputtomia ostosmahdollisuuksia, katumarkkinoita, luksustavarataloja ja pilvenpiirtäjiä – tätä kaikkea on Hongkong, jonne saavumme aamupäivällä. Vietämme täällä koko päivän ja seuraavan yön. Teemme Hongkongissa kaupunkikiertoajelun.

Tiistai 22.12. HONGKONG – BALI, laivaan nousu

Aamulennon päätteeksi saavumme Denpasarin kentälle. Pääsemme pian lennon jälkeen majoittumaan hytteihin ja nauttimaan laivan palveluista upealla m/s Azamara Questilla, joka odottaa meitä Benoan lahdella. Bali on tunnettu etenkin lumoavista temppeleistä, upeista rannoista sekä mahtavasta luonnosta. Saarella on vahvasti aistittavissa hengellisyys, Balin hindulaisuus. Monet kukka-asetelmat, uhrilahjat ja suitsukkeiden tuoksu täyttävät aistit heti lentokentälle saavuttaessa. Tuhannet kotitemppelit hajaantuvat ympäri saarta ja usein päivisin erilaiset uskonnolliset festivaalit valtaavat jonkin osan saarta. Moni kylä ammentaa leipänsä jollakin taiteellisella erikoisosaamisella: musiikki, tanssi, veistokset sekä upeat taidemaalaukset näkyvät katukuvassa. Vaikka Balilla on paljon upeita rantoja, myös sisämaasta löytyy mahtavaa vuoristomaisemaa.

Keskiviikko 23.12. BALI


Balilaista taidetta ja käsityöperinnettä (n. 4,5 h)

Retkellä tutustumme Balin monimuotoiseen ja rikkaaseen käsityöperinteeseen. Vierailemme Tohpatin batiikkikylässä, jossa saamme nähdä perinteistä vahavärjäysmenetelmää. Celukin kylä puolestaan on kuuluisa hopea- ja kultasepistään ja Mas-kylässä ovat Balin parhaat puukaivertajat. Sen lisäksi, että saamme ihailla ikiaikaista käsityötaitoa, näemme Gianyarin ja Batubulanin kauniita maisemia riisiterasseineen ja viehättävine kylineen. Retken kohteissa myös ostosmahdollisuus.

Mukavan päivän päätteeksi m/s Azamara Quest suuntaa illalla merelle ja risteily voi alkaa.

Torstai 24.12. LOMBOK (Indonesia)

Suositun lomasaari Balin vieressä sijaitsee vähemmin tunnettu trooppinen paratiisisaari Lombok. Sitä kutsutaankin matkailijoiden keskuudessa ”koskemattomaksi Baliksi”. Rehevät metsät, upeat valkoiset hiekkarannat, vesiputoukset ja vaelluspolut, jotka kiemurtelevat läpi riisi- ja tupakkaviljelmien, ovat ominaista Lombokille. Täällä voi kokeilla esimerkiksi perinteistä Sasak-hierontaa, nauttia rantaelämästä tai ostaa tuliaisiksi vaikkapa aitoja helmiä. Lombok nimittäin tunnetaan yhtenä parhaista helmentuottajista maailmassa. Iltapäivällä matkamme jatkuu edelleen länteen kohti erikoista Komodon saarta.

Mataramin nähtävyydet (n. 5 h)

Mataramin kierroksemme alkaa Lingsarin 1700-luvun alussa valmistuneesta temppelistä, joka on tärkeä niin Lombokin balilaisille kuin myös Wetu Telu -islamilaisuuden kannattajille. Sen jälkeen tutustumme paikallisiin helmikauppiaisiin – Lombokin korkealaatuisia helmiä onnistuu saamaan täältä usein erittäin edullisesti. Kuten Bali, myös Lombok on tunnettu perinteisistä käsitöistään, mm. saviruukuista, puukaiverruksista ja erilaisista koreista, joiden materiaali voi olla vaikkapa rottinki tai banaaninlehti. Sayang-käsityötorilla näemme Lombokin runsasta valikoimaa. Retken lopuksi käymme vielä Nusa Tenggara Barat -museossa, missä on esillä mm. perinteisiä kris-tikareita ja kudonnaisia.

Perjantai 25.12. KOMODO (Indonesia)

Komodolla vieraillaan usein sen ainutlaatuisten liskojen takia. Parhaimmillaan tämä Komodonvaraani elää yli 50-vuotiaaksi ja se voi kasvaa yli 10 metriseksi ja painaa yli 150 kiloa! Lajia esiintyy ainoastaan Komodon kansallispuistossa. Liskojen lisäksi Komodolla on myös runsaasti vedenalaista elämää, josta osoituksena on rikas koralliriutta, jossa asustaa satoja trooppisia kaloja, valaita, delfiinejä sekä merikilpikonnia.

Komodon jättiläisvaraanit (n. 2,5 h)

Komodon kansallispuiston vetonaula on komodonvaraani, varanus komodoensis, mailman suurin lisko. Englanniksi tämän esihistorialliselta dinosaurukselta näyttävän eläimen nimi on Komodo Dragon -lohikäärme. Komodon kansallispuisto on sekä Unescon maailmanperintökohde että biosfäärialue. Perillä pienryhmien oppaina toimivat puistonvartijat, joiden johdolla tehdään noin tunnin mittainen kierros. Kävelykierroksen aikana on mahdollista seurata varaaneja myös katselukorokkeelta.

 

Lauantai 26.12. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Sunnuntai 27.12. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Maanantai 28.12. DARWIN (Australia)

Tervetuloa Darwiniin, joka tunnetaan myös porttina eteläiselle Tyynellemerelle. Australian pohjoisen territorion pääkaupunki on kehittynyt vuosien aikana yhdeksi maan moderneimmista trooppisista kaupungeista. Pitkät ja koskemattomat hiekkarannat kuten Casuarina ja Mindil Beach, mainiot kalastusvedet sekä monet puistot ja upeat puutarhat piirtävät Darwninin kaupunkikuvaa. Kaupungin monipuolinen ruokakulttuuri vie kielen mennessään.

AzAmazing Evening – Ilta Krokosaurus-poukamassa (n. 2,5 h)

“Azamaran ihmeellinen ilta” vietetään Darwinin ”Crocosaurus Cove” -vesipuistossa. Krokosaurus-poukamassa on akvaario, jossa elää parisataa suolaisen veden krokotiilia. Illan huikein näytös on varmaan “surmanhäkki”, jossa urheat merimiehet laskeutuvat krokotiilien sekaan. Juhlan seremoniamestareina toimivat Darwinin Larrakiaheimon jäsenet, jotka kuuluvat alueen alkuperäiskansaan.

Tiistai 29.12. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Keskiviikko 30.12. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Torstai 31.12. THURSDAY ISLAND (Australia)

Torstain käyntikohteemme ”Torstai-saari” sijaitsee vesireitin varrella, joka erottaa Australian ja Papua Uusi-Guinean toisistaan. Nämä Torresin salmen saaret löydettiin ensi kertaa vuonna 1606 ja nimettiin löytäjänsä, kapteeni Torresin mukaan. Saariryhmä koostuu yhteensä 274 pienestä saaresta, joista 17 on asuttuja Thursday Island mukaan lukien. Maantieteellisestä sijainnista johtuen saarella on erittäin kiehtova historia. Yli 2000 vuotta sitten Thursday Islandille nousivat Melanesiasta ja Polynesiasta saapuneet alkuperäiskansat, jotka ovat jättäneet jälkeensä ainutlaatuisen kulttuurin ja kielen. Saari on kooltaan vain kolme neliökilometriä ja kävijä pääseekin heti nauttimaan mukavasta rennosta ilmapiiristä ja saarielämästä trooppisessa ympäristössä

Torstaisaaren nähtävyydet (n. 2 h)    

Retkemme aluksi tutustumme Green Hill -linnakkeeseen, joka rakennettiin 1800-luvun lopulla mahdollisen venäläisuhan varalle. Linnakkeessa toimii nykyään Torresinsalmen historiallinen museo. Green Hill -linnake sijaitsee saaren korkeimmalla kohdalla ja sieltä on hyvä näkyvyys lähisaarille. Kirkkaalla säällä on jopa mahdollista nähdä Australian mantereelle. Paikallisella hautausmaalla puolestaan saadaan näkemys saareen asutushistoriaan: alueen alkuperäisasukkaat, torresinsalmelaiset lepäävät vierekkäin myöhemmin tulleiden japanilaisten, buddhalaisten ja muslimien kanssa kolmen hehtaarin suuruisella hautausmaalla.

Perjantai 1.1. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Lauantai 2.1. COOKTOWN (Australia)

Australian itärannikon pohjoisin kaupunki Cooktown on nimetty tutkimusmatkailija James Cookin mukaan, joka rantautui alueelle Endeavour-aluksella vuonna 1770. James Cook -museossa on mahdollista tutustua tarkemmin tämä pelottoman tutkimusmatkailijan edesottamuksiin Cooktownin alueella. Grassy Hillin majakalta on upeat näköalat ympäröivälle alueelle, josta voit nähdä turkoosina hohtavan valtameren sekä valkoiset hiekkarannat.

Historiallinen Cooktown (n. 2 h) 

Cooktown on saanut nimensä englantilaisen tutkimusmatkailijan, kapteeni James Cookin mukaan. Retkemme alkaakin katsastamalla kapteeni Cookin maihinnousupaikka, josta jatketaan Grassy Hill -kukkulalle. Kukkulalta aukeaa näkymä rannikolle ja jopa Isolle valliriutalle. Kierroksemme aikana vierailemme myös kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Kapteeni Cook -museossa.

Sunnuntai 3.1. PORT DOUGLAS (Australia)

Viehättävä merenrantakaupunki Port Douglas sijaitsee Queenslandin alueella ja on tunnettu Four Mile -rannasta. Port Douglasista on myös helppo matkata UNESCON maailmanperintölistalla oleviin Daintreen sademetsiin, joita pidetään yhtenä maailman vanhimmista metsistä. Wildlife Habitat on yksi Port Douglasin nähtävyyksistä, jossa pääset kokemaan Australian sademetsät ja eläimistön todentuntuisesti. Port Douglasin keskustassa on monia paikallisia liikkeitä, gallerioita sekä historiallisia rakennuksia unohtamatta Port Douglasin vilkasta satama-aluetta.

Port Douglas ja villieläinpuisto (n. 3 h)     

Port Douglasin villieläinpuistossa pääsemme näkemään trooppisen Queenslandin eläimiä niiden omassa luonnollisessa elinympäristössä. Puiston korotetut kävelytiet on rakennettu niin, että pystymme vaivatta seuraamaan lintuja, liskoja, koaloja, kenguruita jne. Retken lopussa on mahdollisuus tutustua Port Douglasiin vapaa-ajalla.

Maanantai 4.1. CAIRNS (Australia)

Vuonna 1876 perustettu Cairns on suosittu kohde Australian pohjoisosassa. Rento ilmapiiri, ympäri vuoden vallitseva trooppinen ilmasto ja luonnon läheisyys tekevät Cairnsista mainion risteilyn päätesataman. Alueella on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Retkemme jälkeen vietämme vielä yhden yön upealla Azamara Questilla nauttien risteilyn päätösillasta.

Katamaraaniretki Isolle valliriutalle (n. 7 h) sis. lounaan

Monista eri koralliyhdyskunnista muodostuva Iso valliriutta, Great Barrier Reef, on maailman suurin koralliriutta. Tämä niin ikään laajin meriluonnonsuojelukohde on kuulunut Unescon maailmanperintöluettoloon vuodesta 1981 lähtien. Kokopäiväretkellämme tutustumme Isoon valliriuttaan suuntaamalla Cairnsista paikallisella katamaraanilla Green Island -korallisaarelle, joka sijaitsee keskellä riuttaa. Green Island valkohiekkaisine rantoineen on paitsi suosittu lomakohde, myös erinomainen paikka tutkia koralliriuttaa. Voimme valita snorklauksen, lasipohjaveneilyn tai “semi submarinen“ eli puolisukellusveneen. Matka riutalle kestää noin tunnin ja perillä kauniilla koralliatollilla meillä on runsaasti aikaa nauttia rannasta ja koralleista. Huom. Retkellä on säävaraus.

Tiistai 5.1. CAIRNS (Australia), laivastanousu

Aamiaisen jälkeen on aika sanoa näkemiin Azamara Questille. Majoitumme hotelliin ja viivymme Cairnsissa vielä yhden yön, joten kaikilla on mahdollista tutustua kaupunkiin vielä omatoimisesti.

Keskiviikko 6.1. CAIRNS – HONGKONG – HELSINKI (7.1.)

Pitkä kotimatkamme takaisin Suomeen lähtee Cairnsin lentokentältä puolen päivän jälkeen. Välilaskua vietetään Hongkongin kentällä, josta jatketaan vielä eteenpäin Düsseldorfin kautta Helsinkiin saapuen Suomeen torstaina iltapäivällä. Kiitoksia matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X