Lähtö 20.12.2014 Joulu & Uusi Vuosi – Risteily Singaporesta Hong Kongiin 17 pv, m/s Azamara Quest – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Singapore – Malesia – Brunei – Filippiinit – Kiina

 

Tällä upealla Kaakkois-Aasian risteilylomalla vietetään jouluaikaa merimatkalla Singaporesta Borneolle ja juhlitaan uutta vuotta näyttävästi Hong Kongissa. Risteilyllä vieraillaan niin mielenkiintoisissa kaupungeissa kuin eksoottisilla saarilla tasokkaasti korkeatasoisella risteilylaivalla matkaa tehden. Matka alkaa Singaporen häkellyttävästä, saarella sijaitsevasta minivaltiosta, missä vietetään yksi hotelliyö ennen nousemista m/s Azamara Quest laivaan. Levollisesti vietettyjen joulunpyhien jälkeen ovat vuorossa Borneon trooppiset rannat ja korkeuksiin kohoava Mt. Kinabalu –vuori, jotka antavat oman leiman tälle Malesiaan kuuluvalle alueelle. Brunei on sulttaanikunta, joka on kuulu maailman suurimmasta asutusta palatsistaan ja aarteistostaan. Laiva viipyy yön yli Manilassa, jolloin on aikaa kokea tämän kaupungin monet kasvot. Filippiiniläisten vieraanvaraisuudesta pääset nauttimaan AzAmazing -tapahtumassa, jota vietetään pimenevässä illassa upeissa puitteissa historiallisessa Fort Santiago -linnakkeessa. Mikä olisikaan mielenkiintoisempi paikka ottaa vastaan uusi vuosi kuin Hong Kong, kaupunki joka on hereillä ympärivuorokautisesti? Xiamen taasen on vanha kiinalainen satamakaupunki, jossa siirtomaaelämän vaikutukset näkyvät vielä tänäkin päivänä. Risteilyn päätteeksi palataan Hong Kongiin, jossa on vielä mainiosti aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia sen lukemattomista ostos- ja ruokailumahdollisuuksista. Hyvää joulua ja upeaa uutta vuotta!


 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 17 pv

20.12. la        Lento Helsinki – Singapore.
21.12. su
      Singapore, yöpyminen hotellissa.
22.12. ma      Singapore, laivaan nousu. Lähtö klo 18.00
23.12. ti         Päivä merellä
24.12. ke       Päivä merellä
25.12. to       Kota Kinabalu (Borneo),
Malesia klo 07.00 – 23.00
26.12. pe       Muara (Bandar Seri Begawan),
Brunei klo 07.00 – 01.00
27.12. la        Päivä merellä
28.12. su       Manila, Filippiinit tulo klo 07.00
29.12. ma      Manila, Filippiinit lähtö klo 15.00
30.12. ti         Päivä merellä
31.12. ke       Hong Kong, Kiina klo 07.30 – 22.00
1.1. to           Päivä merellä
2.1. pe           Xiamen, Kiina klo 07.00 – 18.00
3.1. la            Hong Kong, Kiina tulo klo 16.00
4.1. su           Hong Kong, Kiina
5.1. ma         Paluulento Hong Kong – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Alustavat lentoaikataulut

20.12. Menolento              AY081 Helsinki 23.55 – Singapore 17.30 (21.12.)
5.1. Paluulento                  AY070 Hong Kong 00.40 – Helsinki 05.40

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 

Club Interior 2 hengen sisähytti                                                         5.535 €  1 hytti               
Club Oceanview
2 hengen ulkohytti                                                  TÄYNNÄ                 
Club Veranda
 2 hengen parvekkeellinen ulkohytti                              TÄYNNÄ        

Tutustu m/s Azamara Quest –risteilylaivaan tästä!

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Azamara Questilla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Singapore, Hong Kong – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyöpyminen Singaporessa (sis. illallinen & aamiainen)
 • Matkaohjelman mukaiset retket
 • Täysihoito laivalla
 • Risteilyllä valikoima alkoholijuomia, kansainvälisiä oluita sekä viinejä
 • AzAmazing Evenings tapahtumailta Manilassa
 • Palvelumaksut laivalla
 • Pullovesi, virvoitusjuomat, erikoiskahvit ja -teet
 • Itsepalvelupesula
 • Shuttlebussit satamissa, joissa se on tarpeellista
 • Satamamaksut ja muut viranomaismaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioithan

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkavakuutus on pakollinen.

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla. Azamara Quest viipyy kohdesatamissa koko päivän, joten retkien jälkeen on usein aikaa vielä tutustua myös omatoimisesti kohteisiin.

Lauantai 20.12. Helsinki – Singapore

Kokoonnumme Helsingin lentokentällä myöhään illalla, josta yölento Singaporeen lähtee. Mukavaa matkan alkua!

Sunnuntai 21.12. Singapore

Tervetuloa Singaporeen, joka on todellinen etnisten kulttuurien sulatusuuni. Singapore on vilkas kaupunkivaltio, joka sijaitsee pienellä saarella Malakan niemimaan päässä. Saavuttuamme kaupunkiin majoitumme hyvätasoiseen hotelliin ja nautimme maittavan illallisen ennen kuin on aika rentoutua ja valmistautua tulevan risteilyn kokemuksiin.

Maanantai 22.12. Singapore

Leijonan kaupunki
Puolipäiväretki, sis. lounaan
Singaporen retki alkaa kiertoajelulla kaupungin keskustassa. Ohitamme Padangin kentän ja krikettiklubin, korkeimman oikeuden rakennuksen ja kaupungintalon. Jatkamme Merlion Parkiin, josta on upeat näköalat Marina Bayn alueelle. Puistossa sijaisee Singaporen kuuluisa Merlion-patsas; tämä v. 1972 valmistunut 9-metrinen myyttinen kalanpyrstöinen leijona on metropolin kenties tunnetuin symboli.

Risteilyllä kaupunkia halkovalla Singapore-joella pääsemme ihailemaan tätä Aasian siisteintä – ja kenties kauneinta – suurkaupunkia mielenkiintoisesta näkökulmasta. Käymme Thian Hock Keng –temppelissä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalais-taolaisista temppeleistä.

Ohitamme kiinalaiskaupunginosan, Chinatown’in, matkalla kasvitieteelliseen puutarhaan ja sen maineikkaiseen orkideapuutarhaan. National Ocrhid Gardenissa sanotaan olevan noin 60 000 orkideakasvia. Retken viimeinen pysähdys on ”pikku-Intiassa”, kaupungin intialaisvaikutteisessa korttelissa, jossa suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden eksoottinen tuoksu lumoaa vierailijan.

Retken jälkeen kuljetus satamaan, missä risteilylaiva m/s Azamara Quest odottaa.

Tiistai 23.12. Päivä merellä

Meripäivän vietto m/s Azamara Questillä on yhtä hemmottelua. Nyt pääset nauttimaan kiireettä tämän tasokkaan laivan palveluista ja ohjelmista. Vietä päivää aurinkokannella nauttien ja kylmiä juomia siemaillen tai ota osaa johonkin monista päivän aktiviteeteista laivalla.

Keskiviikko 24.12. Päivä merellä

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Torstai 25.12. Kota Kinabalu, Borneo (Malesia)

Borneon luoteisrannikolla sijaitseva vilkas ja moderni Kota Kinabalu on Sabahin osavaltion pääkaupunki. 1800-luvulla perustettu kaupunki kärsi pahoja vahinkoja toisen maailmansodan aikana. Nykyään Kota Kinabalu tunnetaan mukavana ja rentona paikkana, joka toimii tukikohtana useille mielenkiintoisille retkille ja seikkailuille lähialueilla.

Kota Kinabalun nähtävyyksiä ja Sabahin heimokulttuuria
Puolipäiväretki
Lähdemme Sabahin pääkaupungista Kota Kinabalusta maaseudulle tutustumaan pohjoisen Borneon heimokulttuuriin. Kaupungin alueella pysähdymme kuvaamaan joitakin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Suuri Moskeija ja Tun Mustafa – torni.

Sabahin osavaltiossa lasketaan olevan 32 erilasta etnistä kansanryhmää, joista 28:aa pidetään alkuperäisväestöön kuuluvana. Perillä heimokylässä meitä odottaa eksoottinen värikylläisyys ja pääsemme tutustumaan useiden eri heimojen perinteisiin taloihin ja elämänmenoon. Saamme myös nauttia isäntiemme esityksestä ja meillä on mahdollisuus maistaa paikallista ruokaa, vaikkapa ontossa bambunvarressa kypsytettyä kanaa.

Paluumatkalla, Kota Kinabalussa, käymme vielä basaarissa, jossa on myytävänä alueen käsitöitä.

Perjantai 26.12. Muara, Bandar Seri Begawan (Brunei)

Kelluva kylä “Kampong Ayer” & Bandar Seri Begawanin kaupunkikierros
Puolipäiväretki

Retkemme vie meidät Kampong Ayeriin, joka on yksi maailman laajimpia kelluvia yhteisöjä. Paalujen varaan Brunei-jokeen rakennettu kylä on sijainnut paikoillaan satoja vuosia – se on verkosto, joka koostuu asuintaloista, moskeijoista, toreista, kouluista, poliisi- ja paloasemista jne. Kelluvasta kylästä siirrymme Jame ’Asr Hassanil Bolkiah  -moskeijaan, joka on Bandar Seri Begawanin suurin ja yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Vierailu Brunein pääkaupungissa ei olisi täydellinen ilman käyntiä Royal Regalia -museossa, jossa on esillä kruununjalokivet sekä muuta sulttaanikunnan aarteistoa. Näemme mm. kuninkaalliset vaunut, kultaisia ja hopeisia seremoniallisia aseita sekä jalokiviupotuksin koristeltuja kruunuja. Museossa on myös jäljennös Brunein sulttaanin valtaistuimesta.

Lauantai 27.12. Päivä merellä

Meripäivää vietetään nauttien m/s Azamara Questin tasokkaasta palvelusta ja valmistautuen seuraavaan vierailukohteeseen, joka on Filippiinien pääkaupunki Manila.

Sunnuntai 28.12. Manila (Filippiinit)

Manila juontaa historiansa sekä espanjalaisten että amerikkalaisten valloittajien ajoilta. Kaupunki on tätä nykyä eloisa yhdistelmä raunioita ja kirkkoja, museoita sekä suurkaupungin sykettä. Jeepneyt, alun perin USA:n armeijan ylijäämäjeeppien varaosista rakennetut kuljetusautot ovat kaupungin epävirallinen symboli. Näitä värikkäästi koristeltuja ajoneuvoja näkee ympäri Manilan katuja.

Vanha ja uusi Manila
Puolipäiväretki
Manila ennen ja nyt – historiallinen Intramurosin alue ja elämää sykkivä, moderni Makati! Ajamme ensin pitkin näyttävää Roxas-bulevardia kohti Rizal-puistoa. Saavumme Intramurosiin – muurien ympäröimään vanhaan kaupunkiin – jossa tutustumme espanjalaisvalloittajien aikaan kaupungin historiassa. Seuraavana on vuorossa Manilan katedraali; sitten matkataan pitkin mukulakivisiä katuja San Agustinin, pyhän Augustinuksen, kirkolle. Tässä koko Filippiinien vanhimmassa kirkossa sijaitsee myös augustinolaismunkkien ylläpitämä kirkkomuseo, missä on näytillä historiallisia messukasukoita, espanjalaisaikaisia huonekaluja sekä uskonnollisia maalauksia ja ikoneja. Manilan historialliseen osaan kuuluu vielä Santiagon linnoitus, jonka espanjalaiset siirtomaaisännät rakensivat Pasig-joen suulle 1500-luvun lopussa. Fort Santiagossa Filippiinien kansallissankari Jose Rizal oli vangittuna ennen teloitustaan v. 1896.

Sitten moderniin Makatiin. Ajamme pitkin Ayala Avenueta, joka on pankkeineen Manilan ja koko Filippiinien finanssikeskus. Jatkamme edelleen läpi ”miljonäärien kortteliksi” kutsutun Forbes Parkin, kunnes tulemme amerikkalaiselle hautausmaalle. Makatin kierroksen päätteeksi meillä on vapaa-aikaa Ayala Centerissä ennen paluuta laivalle kiireisen ja hieman kaoottisenkin suurkaupungin halki.

AzAmazing Evening –  Filippiiniläinen ilta ”Barrio Fiesta” Fort Santiago –linnoituksessa
Pääsemme nauttimaan filippiiniläisestä vieraanvaraisuudesta Barrio Fiesta –juhlassa historiallisessa Fort Santiagossa. Barrio-juhlia järjestetään perinteisesti  kaupunkikortteleissa ja kyläyhteisöissä suojeluspyhimysten, sadonkorjuun ym. kunniaksi. Iloinen tapahtuma sisältää musiikkia, tanssia ja maistuvia suupaloja – niin myös tänään, kun meidät on kutsuttu Plaza Morionesin fiestaan!

Tärkeää huomata: Asu on vapaa / rento – hyvät kävelykengät tarvitaan mahdollisesti epätasaisilla mukulakivikaduilla.

Maanantai 29.12. Manila (Filippiinit)

Päivällä on vielä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai vaihtoehtoisesti nauttia laivan palveluista. Suuntaamme merelle iltapäivällä ja käännämme keulan kohti Kiinaa.

Tiistai 30.12. Päivä merellä

Laivan monipuolinen ohjelma pitää huolen, että merimatkalla aika ei käy pitkäksi. Vastaavasti voit rentoutua hyvän kirjan parissa aurinkokannella tai ihastella aavana siintävää merta.

Keskiviikko 31.12. Hong Kong (Kiina)

Neonvaloja, loputtomia ostosmahdollisuuksia, katumarkkinoita, luksustavarataloja ja pilvenpiirtäjiä – tätä kaikkea on Hong Kong. Päivän retkellä tutustumme Hong Kongin parhaisiin paloihin, joihin voimme vielä palata risteilyn lopulla. Laiva suuntaa illaksi merelle ja otamme uuden vuoden vastaan Hong Kongin edustalla. Hyvää uutta vuotta!

Hong Kongin nähtävyydet
Puolipäiväretki
Heti retken aluksi näemme Hong Kongin koko huikaisevassa komeudessaan: nousemme kuuluisalla ”tramwaylla”, raitiovaunulla Victoria Peakille. Ylhäällä aukeaa 360 asteen näköala ympäri merellistä miljoonakaupunkia. Matka jatkuu läpi kauniin Repulse Bayn alueen, jonka mielenkiintoisen, modernin arkkitehtuurin edustajana voidaan nähdä uusi lasi-teräs-rakenteinen talojättiläinen, jonka keskellä näyttää olevan valtava ”reikä”. Pysähdymme Stanley Marketilla, jossa myytävää riittää – posliini- ja messinkitavaraa, jade-esineitä, nahkaa, silkkiä, matkamuistoja – toisin sanoen kaikkea mahdollista! Jatkamme Aberdeenin alueelle, missä Hong Kongin eri elämäntyylit ja aikakaudet törmäävät: ikiaikaiset sampan-purret ja pienet kalastusveneet näyttävät kutistuvan multimiljonäärien huvipursien ja huippuvarusteltujen luksusjahtien rinnalla. Lyhyellä sampan-purjehduksella pääsemme näkemään läheltä niin miljoonaveneitä kuin myös Hong Kongin satamapoukamien kalastajien perinteistä elämää.

Torstai 1.1. Päivä merellä

Nautimme Azamara Questin palveluista meripäivänä.

Perjantai 2.1. Xiamen (Kiina)

Xiamenin kierros
Puolipäiväretki
Fujianin maakunnasta on jo varhain lähdetty siirtolaisiksi; 1800-luvulla Xiamen oli yksi viidestä ns. sopimussatamasta, joiden kautta käytiin kansainvälistä kauppaa. Monet ulkokiinalaiset ovat myös palanneet Fujianiin. Nyky-Xiamenissa on lähes 2 miljoonaa asukasta ja se on Fujianin suurimpia kaupunkeja. Retkemme aikana vierailemme kaupungin tärkeimmässä museossa ja buddhalaisessa temppelissa, minkä lisäksi näemme kaupunkia kiertoajelun aikana. Retkemme alussa menemme tutustumaan ”Overseas Chinese Museumiin”, ulkokiinalaisten museoon, jonka perusti v. 1956 paikallinen filantrooppi Tan Kah-kee. Museossa on kolme näyttelyosastoa: ensimmäinen tila kertoo kiinalaisten maastamuutosta ennen ja jälkeen sisällissodan, toisessa hallissa näemme kiinalaisten emigranttien elämään liittyviä asioita ja kolmannessa kiinalaista antiikkiesineistöä. Seuraava kohteemme on South Putuo Temple, Putuon Tang -dynastian aikainen buddhalaistemppeli. Laaja rakennelma luonnonkauniilla paikalla on kuuluisa Buddha-patsaistaan sekä historiallisista tekstiileistään ja jade-esineistään. Temppelin jälkeen ajamme pitkin itäistä kehätietä rannalle, jossa hieman vapaa-aikaa ennen paluuta satamaan.

Lauantai 3.1. Hong Kong (Kiina)

Hong Kongiin saavumme iltapäivällä. Laiva yöpyy satamassa ja maihin voi lähteä tutustumaan myös omatoimisesti. Illalla teemme lyhyen kiertoajelun, joka esittelee Hong Kongia pimeän aikaan.

Hong Kong by night
Koe näyttävä panoraama-ajelu häikäisevänä valomerenä kimaltelevassa öisessä Hong Kongissa! Lähdemme liikkeelle risteilyterminaalista ja ajamme ensin rannansuuntaisesti niin, että näemme Hong Kongin saaren komean, valaistun siluetin, joka on yksi maailman tunnetuimpia öisiä kaupunkisiluetteja. Jatkamme läpi Kowloonin niemen puoleisen keskustan pitkin tuhansina neonvaloina loistavaa Nathan Roadia kauppoineen, ravintoloineen ja väkijoukkoineen. Ohitamme kuuluisan ’Temple Street night market’ – yötorialueen sekä Tung Choi Streetin ’Ladies Market’ –katubasaarin. Elämää kuhisevat öiset katubasaarit tarjoavat todellisen tavarakirjon – halvoista matkamuistoista antiikkiesineisiin, vaatteita, keramiikkaa, elektroniikkaa, merkkituotteiden jäljitelmiä, suitsukkeita, jade-esineitä – ja paljon muuta! Kauppatavaran ohella iltamarkkinoilla on tarjolla uskomaton lajitelma erilaista syötävää.

Tärkeää huomata: Ajelu kestää noin 1 tunnin – ei pysähdyksiä – kaksikerroksinen, avokattoinen bussi. Käytössä ns. ”audio system” -kuulokkeet, joihin selostuksen saa eri kielillä (EI KUITENKAAN SUOMEKSI) – valittavana englanti, saksa, ranska, espanja, italia, venäjä, mandariini-kiina, kantonin kiina, korea & japani.

Sunnuntai 4.1. Hong Kong – Helsinki (5.1.)

Vietämme päivää Hong Kongissa. Laivalla voit nauttia viime hetken tunnelmista tai tutustua omatoimisesti vielä kaupunkiin. Illan tullen on aika hyvästellä Azamara Quest ja suunnata  lentokentälle sekä kohti kotia.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X