20.3.2017 Löytöretki 14 pv Hinta 5 485 € Hemingwayn jalanjäljissä – Kuuba, Meksiko & USA, m/s Azamara Quest DeLuxe – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

 

USA – Meksiko – Kuuba

Lataa akut aurinkoisella Meksikonlahdella! Koe Yhdysvaltojen etelävaltioiden charmi ja rentous. Nauti meksikolaisesta rantaelämästä ja herkullisesta ruuasta. Koe turismille avautuva Kuuba. Miami Beach tuo loman alkuun glamouria – etenkin, kun käyskentelet pääkadulla muotiputiikkien ja värikkään art deco -arkkitehtuurin lomassa. Saarella sijaitsevan Key Westin omaleimainen, verkkainen huvilakaupunki kutsuu rentoilemaan. Poikkea kirjailija Ernest Hemingwayn kotimuseoon tai ihastele pastellitaloja pihoineen ja puutarhoineen. Floridassa viivähdetään myös osavaltion kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, länsirannikon Tampassa. New Orleansissa on mahdollista ihan kaikki – myös se, että kaupunki valloittaa sydämesi jazzklubeillaan, vanhoilla kortteleillaan ja taidegallerioillaan. Cozumelin saarelta pääset keskittymään mayavaltakunnan ihmeisiin, kuten Chichen Itzan temppeleihin. Matkan lopussa vuorossa on vilkas ja upea Havanna, jossa laiva viipyy yön. Risteilymme päättyy takaisin Miamiin.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

´

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 14 pv

20.3. ma       Lento Helsinki – Miami, Florida.
21.3. ti          Miami, Florida. Laivaan nousu. Lähtö klo 18.00.
22.3. ke         Key West, Florida klo 08.00 – 17.00
23.3. to         Tampa, Florida klo 13.00 – 19.00
24.3. pe        Päivä merellä
25.3. la          New Orleans, Louisiana tulo klo 13.30
26.3. su        New Orleans, Louisiana
27.3. ma       New Orleans, Louisiana lähtö klo 17.00
28.3. ti          Päivä merellä
29.3. ke         Cozumel, Meksiko klo 13.00 – 23.00
30.3. to         Päivä merellä
31.3. pe        Havanna, Kuuba tulo klo 08.00
1.4. la            Havanna, Kuuba lähtö klo 15.00
2.4. su           Miami, Florida tulo klo 06.00. Laivasta nousu. Paluulento Suomeen.
3.4. ma          Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 20.3. SK1705/SK953
Helsinki 7.15 – 8.00 Kööpenhamina 9.15 – Miami 14.55

Paluulento 2.4. AY008
Miami 22.30 – Helsinki 15.30 (3.4.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Club Interior 2 hengen sisähytti 4. kansi 4 990 7 315
Club Oceanview 2 hengen ulkohytti 6. kansi (rajoitettu näkymä) 5 485 8 145
Club Veranda  2 hengen parvekkeellinen ulkohytti 6. tai 7. kansi 6 115 9 300

Tutustu m/s Azamara Questiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva De Luxe – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: keskikokoinen, 688 matkustajaa
 • Kanssamat kustajat: useista eri maista, Yhdysvallat korostuu
 • Kristina-luokitus: 5 tähteä

azamara quest_pieni

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Azamara Questilla valitussa hyttiluokassa
 • Lennot Helsinki – Kööpenhamina – Kööpenhamina, Miami – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukainen hotelliyöpyminen Miamissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja ruokailut
 • Täysihoito laivalla
 • Pullovesi, virvoitusjuomat, erikoiskahvit ja -teet
 • Risteilyllä valikoima alkoholijuomia, kansainvälisiä oluita sekä viinejä
 • AzAmazing Evenings tapahtumailta New Orleansissa
 • Palvelumaksut laivalla
 • Itsepalvelupesula
 • Satamamaksut ja muut viranomaismaksut
 • ESTA-matkustuslupa USA:han
 • Kuuban turistikortti
 • Kristina-matkanjohtajan palvelut

Risteilyn satamissa järjestetään matkan hintaan sisältyviä retkiä.
Alustavat tiedot retkistä:

 • Key Westin makuja
 • AzAmazing Evening –
 • New Orelansin kaupunkikierros
 • New Orleansin ranskalaiskorttelit
 • Chichén Itzan Mayarauniot
 • Havannan kaupunkikierros
 • Hemingwayn Havanna
 • Miamin kaupunkikierros

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät jo maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla alkaen tulopäivän illallisella. Azamara Quest viipyy usein kohdesatamissa koko päivän, joten retkien jälkeen on tällöin aikaa vielä tutustua myös omatoimisesti kohteisiin.

Huom. Retkien alustavat ennakkotiedot on kerrottu matkaohjelmassa.

Maanantai 20.3. Helsinki – Miami (Florida)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Kööpenhaminan kautta Floridaan. Miami joka kylpee ympärivuotisesti lämmössä ja auringossa, on vilkas sekoitus kulttuureja ja vilkasta yöelämää. South Beach houkuttelee bongailemaan julkisuuden henkilöitä, kun Art Deco -alueella voi ihastella maailman laajinta kokoelmaa tämän tyylin rakennuksia. Little Havanan alue ja Miamin keskusta taas esittelevät lisää kulttuurien kirjoa. Lennon jälkeen majoittuminen hotelliin. Vapaa-aikaa ja yhteinen illallinen.

Tiistai 21.3. Miami (Florida) lähtö klo 18.00

Nautimme hotelliaamiaisen ja siirrymme puolenpäivän aikaan bussikuljetuksella risteilysatamaan, jossa m/s Azamara Quest odottaa. Lähdemme merelle klo 18.00.

Keskiviikko 22.3. Key West (Florida) klo 8.00  17.00

Key West on Yhdysvaltojen eteläisin kohta sijaiten vain noin 150 kilometrin päässä Kuubasta. Aurinkoisena kaupunkina Key West tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä, ravintoloita, kalaruokaa ja vilkkaan yöelämän. Duval Streetillä on useita kauppoja, baareja ja kahviloita. Kävellen voi nähdä myös osan kaupungin upeasta arkkitehtuurista ja puutarhoista. Key West on ollut myös kuuluisuuksien kuten Ernest Hemingwayn ja Thomas Edisonin asuinpaikka.

Key Westin makuja (2 h)
Lähdemme kävellen tutustumaan Key Westin ympäristöön ja ruokakulttuuriin Vierailemme kolmessa eri paikassa, jossa pääsemme maistamaan Key Westin makumaailmaa. Pepper’s tarjoilee palkittuja kastikkeita ja salsoja. Tiki Bar ja Grill hurmaavat katkaravuilla, kana-sataylla ja herkullisilla Conchin munkeilla. Päätämme kierroksen Kermit’s Key West Lime Shoppeen, jossa pääsemme maistamaan tunnettua lime-piirakkaa. Huom. Retken sisältö on alustava.

Torstai 23.3. Tampa (Florida) klo 13.00 – 19.00

Rönsyilevän subtrooppisessa metropolissa Tampassa kohtaat rinnakkain valkoiset hiekkarannat ja amerikkalaiset runsaat kauppakeskukset. Kaupunki on monikulttuurinen sekoitus kansallisuuksia –löydät helposti makujen kirjon vaikkapa Meksikosta Vietnamiin! Paikallinen tietotaito on täällä kääntynyt usein rahakkaiksi kaupallisiksi magneeteiksi ja avasivathan myös pikkusikarin valmistajat täällä kauppojaan jo 1800 – luvulla.

Perjantai 24.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Lauantai 25.3. New Orleans (Louisiana) tulo klo 13.30.

New Orleansin strategisen sijainnin ja kaupallisen arvon huomasivat jo intialaiset kauppamiehet kuin myöhemmin eurooppalaiset tutkimusmatkailijat. Cotton Ginin eli puuvillan siementen erotuskoneen keksiminen, Yhdysvaltojen voimakas laajentuminen sekä höyrylaivojen saapuminen tekivät New Orelansista alueensa taloudellisen kehityksen keskuksen. Huolimatta hurrikaani Katrinan tuhoista vuonna 2005 New Orleans on säilynyt yhtenä tärkeistä matkailukohteista Louisianassa. Ehkä tähän on osasyynä kaupungin mainio yhdistelmä upeaa ruokaa, hyvää musiikkia, kauniita rakennuksia ja tietysti lämmin sää. New Orleansin vanhimmassa kaupunginosassa, ranskalaiskortteleissa sijaitsee paljon museoita, klubeja, perinteisiä ravintoloita ja musiikkibaareja. Muita nähtävyyksiä ja käyntikohteita ovat muun muassa legendaarinen Bourbon-street tai shoppailu Magazine-kadulla.

AzAmazing Evening –  Evening of Jazz at  Elms Mansion.

Sunnuntai 26.3. New Orleans (Louisiana)

Teemme yhteisen retken New Orleansissa. Laiva yön satamassa.

New Orleansin kaupunkikierros (3 h)
Aloitamme retken ajamalla läpi ranskalaiskorttelien kohti historiallista Esplanadia, jossa näemme 100-vuotisten tammipuiden reunustamia kreolilaisten kauppamiesten vanhoja kartanoita. Vierailemme Ludvig III:n hautausmaalla, jota kutsutaan usein kuolleiden kaupungiksi sen maan- päällisten hautakammioiden vuoksi. Hautausmaa onkin nähty useiden elokuvien kohtauspaikkana. Vierailemme New Orleansin taidemuseossa ja jatkamme matkaa Pontchartrain järven alueelle, jossa on vielä nähtävissä hurrikaani Katrinan tuhon jäljet. Matka jatkuu Carroltoinin vanhankaupungin läpi Pyhän Kaarlen bulevardille ja siitä edelleen Tulanen ja Loyolan yliopistojen kautta Audubon puistoon. Näemme myös vilauksen mahtavasta Superdome – urheilu- ja messurakennuksesta. Lopuksi palaamme ranskalaiskortteliin viettämään hetken vapaa-aikaa. Huom. Retken sisältö on alustava.

Maanantai 27.3. New Orleans (Louisiana) lähtö klo 17.00

Vietämme vielä päivää New Orleansissa.

New Orleansin ranskalaiskorttelit (3 h)
Tällä kävelykierroksella koemme New Orleansin espanajalaiset ja ranskalaiset vaikutteet sekä upeaa ja uniikkia arkkitehtuuria. Näemme maamerkkejä kuten Pontalban vanhat rakennukset sekä Pyhän Ludvigin katedraalin. Jatkamme matkaa ohi Jacksonin aukion kuninkaalliselle kadulle kuunnellen tarinoita niin kummitustaloista, merirosvoista kuin woodoosta. Vierailemme ranskalaiskorttelin kodissa, jossa pääsemme tutustumaan tarkemmin täällä asuneiden kirjailijoiden, arkkitehtien ja kauppamiesten historiaan sekä ihailemaan rustiikkista antiikkikalustoa, elegantteja kristalleja ja erittäin hienostuneita takorautatöitä.  Huom. Retken sisältö on alustava.

Tiistai 28.3. Päivä merellä

Meripäivänä nautimme m/s Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Keskiviikko 29.3. Cozumel, Meksiko klo 13.00 – 23.00

Noin 20 kilometrin päästä Jukatanin rannikolta sijaitseva Cozumel on suosittu käyntikohde, jossa kaikki toiminta kiertyy turkoosin meren ympärille. Läheiset koralliriutat tarjoavat mukavia snorklauselämyksiä ja hiekkarannat puitteet auringonottoon. Cozumelin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Chankanaabin kansallispuisto, monia maya-pyhäkköjä sekä San Gervasiossa sijaitsevat  maya-aikaiset rauniot. San Miguel on pieni kylä, jossa on esillä näyttely saaresta sekä sen kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Usein Cozumelista tehdään retkiä myös reilun tunnin venematkan päässä sijaitsevalle mantereelle suurempien maya-kulttuurikohteiden luo.

Chichén Itzan Mayarauniot (kokopäivä retki)
Tänään tutustumme merkittävään maya-historian nähtävyyteen. Chichén Itza on listattu sekä UNESCOn maailmanperintöluetteloon että yhdeksi maailman ihmeeksi. Yli sata rakennusta yli 15 neliökilomterin alueella heittävät kävijän tunnelmaltaan tuhansia vuosia taaksepäin. Rauniokaupungin keskiössä kohoaa edelleen ylväänä kohti taivasta Kulkulcan Pyramidi. Retkellä näemme myös munaisen mayalaisen pelisalin sekä sotilaiden temppelin.

Huom. Retken sisältö on alustava.

Torstai 30.3. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää m/s Azamara Questilla

Perjantai 31.3. Havanna (Kuuba) tulo klo 08.00

Havanna on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla.

Vanhaa Havannaa kaupunkikierros – Retkikuvaus julkaistaan myöhemmin.

Lauantai 1.4. Havanna (Kuuba) lähtö klo 15.00

Hemingwayn Havanna – retki. Retkikuvaus julkaistaan myöhemmin.

Sunnuntai 2.4. Miami (Florida) – Paluulento Suomeen

Saavumme Miamiin. Bussi noutaa ryhmän risteilysatamasta ja lähdemme Miamin kaupunkikierrokselle. Lounaan jälkeen vielä vapaa-aikaa tuliaisostoksille ja rentoutumiseen ennen paluulentoa Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

Maanantai 3.4. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X