Lähtö 19.6.2013 Juhannusristeily

Print the page

Viro – Ruotsi – Ahvenanmaa.

Visby keskusta

Juhannustunnelma syntyy kiireettömästä saaristolaiselämästä, viehkeistä pikkukaupungeista ja perinteikkään, maalaisromanttisen luonnon kauneudesta – vietä suven hehkeintä juhlaa Itämeren suloisimmilla saarilla. Saarenmaan, Gotlannin ja Ahvenanmaan pääkaupungit ovat keskikesällä parhaimmillaan: eloisia, kansainvälisiä ja täynnä monenlaista tapahtumaa. Kylpylöiden kaupungissa Kuressaaressa voit juoda kahvit Piispanlinnan tornikahvilassa ja viettää päivää keskustan loivalla hiekkarannalla. Visbyn kehämuurin sisällä saat samoilla ruusuköynnösten tuoksuttamilla mukulakivikujilla, terassiravintoloiden valtaamilla aukioilla ja keskiaikaisilla kirkkoraunioilla. Lopuksi ympärillä avautuu tuhansien pikkusaarien Ahvenanmaa silokallioineen. Ennen kotiinpaluuta joudat vielä astella Maarianhaminan puutalokortteleissa ja herkutella kardemummalla silatulla pannukakulla.


Taikuuden ihmeelliseen maailmaan johdattaa Taikuri Jari.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 5 pv

19.6. ke Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
lähtö klo 19.00
20.6. to Saarenmaa, Viro klo 9.00-19.00
21.6. pe Visby, Gotlanti, Ruotsi klo 9.00-21.00
22.6. la Maarianhamina, Ahvenanmaa klo 12.00-18.00
23.6. su Helsinki tulo klo 10.30

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 675 €
Pinta (5.) 750 €
Cornelia (5.) 800 €
CLASSIC Nina (4.) 875 €
Antonia (5.) 1 025 €  
COMFORT Kristina (7.) 1 150 €
Regina (8.) 1 225 €
       Maisemahytit 1 265 €
PREMIUM  Odysseus (5.ja 7.) 1 325 €
Kolumbus (5.ja 7.) 1 375 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 140 €
Classic ja Comfort 180 €
Premium 695 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 295 €

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: juomavalikoima hytissä

Pidätämme oikueuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Saarenmaa (Viro)

Suloinen Saarenmaa
20.6. • 76 € • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Kokopäiväretki antaa hienon väläyksen suositun lomasaaren kauneudesta; luonnon omintakeisuudesta ja perinnemaiseman idyllistä. Aamupäivällä ihastelemme maisemia vaikuttavalla Pangan rantatörmällä ja harvinaisella, veden täyttämällä Kaalin meteoriittikraatterilla. Piipahdamme myös Karjaan pienessä keskiaikaisessa kirkossa ja Anglan myllymäellä, jota koristavat somat, vanhat tuulimyllyt. Iltapäiväksi suuntaamme Saarenmaan pääkaupunkiin, viehättävään Kuressaareen. Kaupunkikierroksella näemme arkkitehtuurin parhaita paloja, mutta komein kaikista on mahtava piispanlinna, jossa astumme myös muurien suojaan. Lounaan jälkeen jää vapaata aikaa käyskennellä vaikkapa vanhankaupungin kujilla. Matkalla satamaan poikkeamme vielä entisajan maatalomiljöössä toimivassa Mikhlin talonpoikaismuseossa sekä Odalätsin luonnonlähteillä.

Kuressaari omatoimisesti
20.6. • 23 € • Kokopäiväretki (n. 6 h)
Laiva tulee syrjäiseen Saarenmaan risteilysatamaan noin 45 km Kuressaaresta.
Linja-autokuljetus satamasta Kuressaareen ja takaisin. Vapaa-aikaa Kuressaaressa jää noin 4,5 tuntia.

Visby (Gotlanti, Ruotsi)

Visby & Högklint
21.6. • 39 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Yhdistetty bussi- ja parin tunnin kävelykierros suuntautuu Visbyn keskustaan ja sen lähiympäristöön. Näemme Almedalenin puiston, entisen hansakaupungin sataman ja Visbyn vanhimman rakennuksen, Ruutitornin. Visbyn viehättävään vanhaankaupunkiin tutustumme kävellen. Kasvitieteellisessä puutarhassa on monia harvinaisia kasveja ja puita. Lopuksi ajamme bussilla kaupungin ulkopuolelle Högklintin kukkulalle, mistä avautuvat kauniit näkymät kaupunkiin ja merelle.

Gotlannin maaseuturetki
21.6. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Bussiretki kulkee pohjoiseen pitkin Gotlannin luoteisrannikkoa kohti Krusmyntagården-yrttitarhaa. Näemme erilaisia maustekasveja, jonka jälkeen jatkamme matkaa Lickershamniin. Alueelle ovat tunnusomaisia raukit, korkeat meren ja tuulen muovaamat kivilohkareet, joista kuuluisin on iso Jungfrun-raukki. Ennen paluuta Visbyhyn käymme Elinghemsin kirkkoraunioilla ja tänä päivänä edelleen toimivassa keskiaikaisessa Bron kirkossa, mikäli se on auki yleisölle.

Maarianhamina (Ahvenanmaa)

Merellinen Ahvenanmaa
22.6. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Ohitamme Kastelholman linnan ja pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla. Ennen paluuta laivalle kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa.

Merellinen Ahvenanmaa ja Kastelholman linna
22.6. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla ja kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa. Ennen paluuta laivalle, vierailemme keskiaikaisessa Kastelholman linnassa. Huom! Linnaa ympäröivä maasto on vaikeakulkuista ja linnassa on paljon jyrkkiä portaita.

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

mikä ihmeen ROPAX_ltk

Lomaristeilyt_ltk

Löytöretkiristeilyt_ltk

Jokiristeilyt_ltk

X