Mystinen Mustameri, 28.9.-5.10.2013, Lähettänyt ”Ossin ystävä”

Print the page

Ossi oli lyöttäytynyt meidän seuraamme aivan huomaamatta. Muutama ystävällinen sana hänelle tai ehkä toisillemme hänen kuullen. Se oli riittänyt siihen, että Ossi oli vaistonsa varassa laumautunut meidän kanssamme. Olimme kävelleet Batumin katuja Georgiassa jo tovin eikä kukaan meistä neljästä ollut kiinnittänyt huomiotaan Ossiin.

Koira oli sekarotuinen ja muistutti ehkä eniten Border Collieta. Se joutui aina vähän väliä pysähtymään ja rapsuttamaan kirpunpuremiaan, mutta aina se juoksi meidät kiinni. Me ristimme sen Ossiksi.

Emme antaneet sille ruokaa emmekä napostelleet mitään itsekään. Ossi näytti seuraavan meitä vain pelkästä hyvästä sydämestään. Se luotti meihin täydellisesti. Kun me neljän hengen porukalla välillä pysähdyimme neuvottelemaan, mihin suuntaan jatkaisimme, Ossi laittautui nukkumaan pitkin pituuttaan kadulle. Kun suunta saatiin päätetyksi, Ossi oli jälleen jalkeilla.

Ossi oli seurannut meitä jo muutaman kilometrin ja kierroksemme alkoi kääntyä takaisin Katariinaa kohti. Mietimme, mihin Ossi joutuu, kun nousemme laivaan. Eihän näin uskollista ystävää voi enää jättää tänne tavalliseksi kukukoiraksi. Suunnittelimme luovuttavamme Ossin neiti Helmiselle laivakoiraksi, mutta juuri silloin ohitimme puistonpenkin, jolla istui kaksi tyttöä syömässä sämpylöitä.
Ossin laumanvaihto oli nopea. Siihen se jäi tyttöjen eteen istumaan pää nätisti kallellaan. Niinkuin se olisi ollut siinä laumassa aina.

 

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X