Länsi-Eurooppa ja Välimeri, Lähettänyt Mikko Pellinen 30.04.2010

Print the page

Hatunnosto varustamolla, kun lentomaailma pysähtyi!

Tervehdys tiiviiltä bussirallilta (4 bussia/160 henkeä) halki Euroopan. Reitti kulki Romanian halki alkaen 19.4. Constantasta Oradeaan (ajo 16h) jatkuen Unkarin ja Slovakian kautta Krakovaan (15h), sieltä Varsovan ohi Liettuan Kaunasiin (14h) ja lopulta Riikan ja Pärnun kautta Tallinnaan (10h) johon saavuimme torstaina klo 17 aikoihin ja tuntui jo kuin olisi tullut kotiin. Tallinkki kuskasi meidät vielä Helsinkiin ja kotona olimme ”reippaina” puolen yön maissa. Ajokilometreja kertyi 2772. Matka oli rankka mutta kuitenkin kiinnostava katsaus Euroopan tämänhetkiseen maisemaan ja muistutus siitä, että EU on varsin suuri alue kun sitä ruohonjuuritasolla taivaltaa (lentäminen on kutistanut etäisyyksien realismin aika rusinaiseksi).

Varustamolle on nostettava hattua sillä saamamme järjestely oli todella laadukas. Kaikki bussit erinomaista turistitasoa (Mersuja), siistejä toimivine vessoineen ja kaksi kuljettajaa/bussi sekä romanialainen matkanjohtajatyttö elämänsä seikkailussa pätevöitymässä. Varustamolta oli mukana kaksi retkiopastamme (Pekka (matkanjohtajana) ja Lauri) sekä muita miehistön jäseniä kussakin bussissa huolehtimassa hyvinvoinnistamme ja keskinäisestä koordinaatiosta. Yövyimme tasokkaissa hotelleissa joissa nopeasti huonelistat valmiina kun saavuimme (3-5* hotelleja, mm. Oranean Continental-hotellissa kerkesimme (tosiasiassa meitä oli vain 4, muut menivät nukkumaan) seuraamaan sen tarjoaman puolenyön kabaree-ohjelman ja Kaunasissa aivan uusi ja upea tehdasrakennukseen sovitettu huippuhotelli) ja meille tarjottiin matkan aikana aamiaisen ohella kevyt lounas ja kunnon illallinen. Tallinkin laivalippuihin sisältyi vielä puolisenkymmentä hyttiä lepoa, rauhaa tms. tarvitseville. Meille jäi kustannettavaksi vain matkan jouduttamista edistävät iloliemet, mallasnesteet ja naksut mielihalun mukaan..

Meille tarjottiin kyllä myös todella edullista mahdollisuutta jatkaa Reginalla tämä toinen viikko Mustaa merta risteillen, mutta kun kapteenikin saattoi vain todeta, että olisi rikas mies jos voisi varmaksi luvata paluulennon seuraavalle lauantaille niin n. 3 4:stä valitsi maantien.

Kristiina Cruises teki ihan hyvän aluevaltauksen myös maantieristeilyn alueelle, tällä reissulla piipahdimme siis kaikkiaan 11 maassa (kun Suomi ei luvussa mukana).

Terv. Mikko ja Marja

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X