Kap Verde, Länsi-Afrikka & Kanariansaaret, 13.3.-23.3.2013, Lähettänyt Eila Jääskeläinen 17.5.2013

Print the page

Alkukangertelut

Olimme mieheni kanssa todella odottaneet tätä matkaa, kun emme olleet pitkään aikaan päässeet lomalle. Kun koneen piti lähteä aamukuudelta, emme ehtineet nukkua lainkaan, ja kun menimme lentoasemalle jo klo neljä, aavistin jo lentokenttärakennukseen mennessäni nähtyäni paikallaan seisovan jonon, että matka ei ala kuten sen pitäisi. Normaalisti matka Kap Verdelle yhdellä välilaskulla kestää noin 10 tuntia, mutta tällä kerralla kului kaksinkertainen aika, kun ensin kone, jolla meidän piti lentää, oli rikkoutunut. Odottelimme Helsinki-Vantaalla ylimääräiset 6 tuntia. Kaiken kukkuraksi tuli kaksi pienempää konetta ja vihdoinkin pääsimme matkaan. Lento välilaskupaikkaan Faroon kesti 6 tuntia. Normaalisti välilasku kestää korkeintaan tunnin, mutta nyt meni yli 6 tuntia odotteluun ja kun loppumatka kestää pari tuntia, olimme valvoneet kaksi vuorokautta, kun lähtöaamuna piti olla kentällä jo klo neljä, jolloin ei oikein kannattanut mennä nukkumaan.

Tuo väsymys vaikutti siihen, että tultuamme koneesta Faron lentokenttärakennukseen kaaduin ja tulipahan kokeiltua, kumpi on kovempi: minun pääni vai betoniseinä ja seinä voitti ja sen seurauksena jouduimme menemään Faron paikallissairaalaan, jossa päähäni ommeltiin kokonaista 6 tikkiä. Eräältä kanssaristeilijältä saamani ilmoituksen mukaan samassa paikassa, johon kaaduin, oli joku toinenkin kaatunut, ja tämä herättää epäilyn, että lattiassa olisi ollut jotain, mikä teki sen liukkaaksi. Näin jälkikäteen tuntuu, että huonomminkin olisi voinut käydä. Nuo tikit ja reikä päässä eivät millään lailla haitanneet, kun punaisen tukan avulla tikit sai hyvin piiloon eikä muutenkaan onneksi mitään ongelmaa niistä ollut.

… ja matka jatkuu …

Kun pääsimme laivalle, rupesivat aikataulut pitämään ja jäljestäpäin tuntui kuin tuo matkan alku olisi ollut pelkkää painajaista.

Pohdiskelimme muutamien matkalaisten kanssa, kuinka hyvin laivayhtiön maine kestää tuommoisen alkumatkan sekoilun, kun kuulimme, että vastaavan kaltainen tapaus oli sattunut Karibian risteilyllä. Useimpien matkalaisten mielipide oli, ehkäpä hieman johdateltuna, että niin kauan, kun asiakaskunta on suurelta osalta eläkeikäistä väkeä, ei laivayhtiöllä ole mitään hätää. Laivayhtiölle voi tulla yllätyksiä lapsiperheiden ja meistä nuorempien matkustajien vaatimuksista, kun tiedämme, että he eivät ehkä tulisi uudelle risteilylle laisinkaan tuollaisen alkumatkan sekoilun jälkeen. Mutta me eläkeläiset suunnittelemme uutta matkaa välittömästi emmekä hirveän paljon jaksa huomioida noita takapakkeja.

Risteily

Tapasimme matkan aikana kaksi pariskuntaa, jotka olivat ennestään tuttuja. Ensimmäisenä iltana laivalla kuului huuto JÄÄSKELÄINEN, ja kun katsoimme äänen suuntaan, emme ensin meinanneet tunnistaa, mutta kun selvisi, että oli kulunut lähes 40 vuotta edellisestä tapaamisesta, ei ollut ihmekään, että emme heti tunnistaneet. Osoittautui, että tuo ääni kuului mieheni entiselle työkaverille, ja totesimme, että olimme joskus hamassa menneisyydessä tavanneet toisemme myös pariskuntina.

Toinen tuttavapariskunta tavattiin jo Helsinki-Vantaan terminaalissa ennen lähtöä. Heidän tapaamisestaan ei ollut kulunut ihan yhtä kauan, mutta kumminkin jo melko monta vuotta, kun emme heitäkään ihan heti tunnistaneet. Osoittautui, että mies on pikkuserkkuni, ja olimme tavanneet edellisen kerran sukuseuramme Karjalan matkalla lähes 14 v. sitten ja tuolla matkalla oli mukana myös pikkuserkkuni puoliso.

Olipa hieno kokemus tavata ihmisiä menneisyydestä. Olemme kerran tavanneet Kristina Reginalla kaksi mieheni opiskelukaveria, joiden edellisestä tapaamisesta oli kulunut useampia vuosikymmeniä. Olen joskus miettinyt, onko joillakin Kristina Cruisesin vakiomatkustajilla motiivina tulla yhä uudelleen samalle laivalle myös se, että voi tavata tuttavia vuosikymmenten takaa, kun meille on tapahtunut näillä laivoilla useampia tällaisia jälleennäkemisiä.

Vuosikymmenten takaisten tuttavien näkeminen mahdollistaa sen, että on lohdullista huomata, että vaikka itse vanhenemme koko ajan, sama tapahtuu muillekin.

Olen kuullut eräältä kokeneelta matkaoppaalta mielenkiintoisen jutun. Matkan alussa kanssamatkustajat ovat usein melko vanhan näköisiä, mutta matkan edetessä ihmiset kummasti nuortuvat. Selitys löytynee siitä, että aluksi ihmiset ovat totisempia, kun eivät tunne toisiaan ja matkan edetessä ihmiset tutustuvat toisiinsa, jolloin he nauravat ja hymyilevät. Ilmiselvästi nauru ja hymy nuorentavat.

Kristina Katarinan samoin kuin aiemmin Kristina Reginan risteilyillä on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Kaikki olemme lomalla, joka yhdistää. Mutta näitä risteilijöitä yhdistää jokin muukin ……….

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X