Kanariansaarten risteily 8.-15.11.2012 , Lähettänyt Veli-Matti Santavuori 22.11.2012

Print the page

Torstai 8.11.2012 Helsinki-Vantaa lentoasema klo 6.00. ”Elämäni ensimmäinen ja viimeinen risteily” alkamassa, kuten olen reissuani kuvannut. Ei muuta kuin matkaan käyn. Onneksi menomatkalla edes Finnairin palvelusta voi antaa jopa kiitettävän arvosanan. Las Palmasin lentokentällä odotti Kristina Cruisesin oppaat ja bussit. Tervetulotoivotukset oli ystävälliset ja kohteliaat, joten koin oloni tervetulleeksi. Laivaan oli jyrkät ”huterat” portaikot, joita pitkin opas onneksi sananmukaisesti opasti minut laivaan. Ei tarvinnut edes huutaa, että ”ohoi, saanko nousta laivaan”. Pian olinkin avarassa hytissäni, johon minut saattoi ystävällinen nuori henkilö. (jälkeenpäin totesin hänen olevan kaupan ”hoitaja”).

Olin panostanut risteilyyni sen verran enemmän, jotta hyttini oli kaksi ikkunaakin, siis valoisa. Risteily siis voi alkaa. Opin tuntemaan aika pian laivan pohjan. Siis minne joudun jos käännyn seuraavasta kulmasta oikealle tai vasemmalle. Kävin aika usein A’La Carte ravintola Aurorassa ruokailemassa, sillä ne erityisemmin pidä Buffet -ruokailusta. Ja kyllä kannatti. Auroran henkilökunta on aivan ihanaa. Palveluasennetta löytyi jokaiseen lähtöön, huomaa, että he ovat kovan luokan ammattilaisia. Kuten itseasiassa koko laivan M/S Kristina Katarinan henkilökunta. Auroran henkikökunta vain tuli tutummaksi, kun siellä melkein joka päivä asioin. Ruoka ja juomat olivat aivan ihania. Varsinkin Tasting -menu oli laadittu todella asiantuntevasti joten juomat tukivat erittäin upeasti suussasulavien ruokien makuja. Loistava palvelu siihen liittyen ja mahtava ainutkertainen elämys oli täytetty. Mieleeni painui myös ruokailuni Kapteenin (Aku Kaikkonen) pöydässä. Siinäkin ruoat olivat maistuvia kauniisti esillelaitettuja ja ruokailuseura oli kiinnostavaa ja ilta meni todella rattoisasti.

Aamiaiset Buffet -ravintola Polariksessa oli tietenkin myös todella hienoja kokemuksia. Sain erittäin hienoa palvelua heti aamusta alkaen ja tarjoilija tarjoili minulle mitä halusin. Kyllä niillä aamiaisilla hyvin pärjäsi puolille päiville, jolloin punnittiin Cafe Katarinan antimet. No palveluhan tietysti Katarinassakin oli hyvää. Nuoret henkilöt palvelivat välittömästi, iloisesti. Oli piristävää käydä nauttimassa välipalaa. Pari ensimmäistä pivää utelin tietysti katkarapuleipää. Jostain syystä keittiö ei vain toimittanut. Kolmannella kerralla sitten tarjoilija lähti keittiöstä kysymään miksei asiakkaalle annettu mitä hän halusi. No asia oli yksinkertainen ja selkeä. Katkarapuja ei ollut laivalla ja tuskin niitä merestäkään siellä saa. 🙂 Mutta keittiönpalveluahan yllättikin minut. Minulle tehtiin katkarapuleipä, no tosin ei katkaravuista, mutta aivan yhtä ihanista isoista ravun pyrstöistä. Todella hyvää palvelua, eikö? Välissä ehdin jopa käymään laivan kaupassakin ja siellä oli aivan yhtä hieno palvelu. Sieltä löytyi (melkein) kaikki mitä risteilyllä tarvitsi. Se on hyvä se. Jopa espanjalaista oluttakin kaivettiin tiskin alta, kun sitä ei sillähetkellä myyntikaapissa ollut. Niin oluesta puheenollen. Koin myös Cafe Katarinassa todellakin upean yllätyksen. Siellä oli myynnissä mielestäni maailman parhaimpiin merkkeihin kuuluvaa turkkilaista, Efes-olutta. Hienoakin hienompi yllätys. Hiuksenikin lyheni (entisestään) Laivan Day Spassa ammattitaidolla ja edullisesti. Ollisihan siellä ollut kaikkea muutakin palvelua, mutta tälläkertaa en sitä tarvinnut.

Tottahan minä myös Kristina Cruisesin retkitarjontaankin tutustuin. Tälläkertaa tosin vain retki-infoilla, paitsi Tenereffa jossa kävin Teiden -tulivuorella. Opas Antero oli kyllä erittäin hyvä. Hänellä oli upea mielenkiintoinen ulosanti ja todella hienosti hän käänsi paikallisoppaan kertomukset. Hän myös opasti minua eri ityisesti ”Extreme-retkellä” Kävelimme sellaisen kivipuun luokse todella haastavassa ympäristössä, jossa oli kiviröyhkiöitä todella erilaisissa muodoissaan. Hieno kokemus sekin. Teidellä oli taas niin upean kirkas sininen taivas, jota ei voi oikeastaan ihan alhaalla todeta sillä olimmehan pilvien yläpuolella. Tuli todellakin mieleeni Apinoiden planeetta elokuva, ei niinkään retkikumppaneista vaan maisemista. Sillä siellähän ko. elokuva oli filmattu.

Takaisin laivalle. Laivan kansilla oli turvallinen kävellä sillä se pidettiin hyvin puhtaana ja siellä ei ollut mitään esteitä. Tokihan minä myös kävin katsomassa Kapteenin valtakuntaa. Sain jopa ”ohjatakin” laivaa. Kuulin kylläkin jälkeenpäin, että laiva oli kytketty automaattisella ohjauksella. No ei se mitään.. Viimeiseksi olen jättänyt tässä storyssa iltaelämän. Ja sitähän laivalla oli tottahan toki. Nautilus Lounge oli viihtyisä iltaravintola. Ja siellähän esiintyi laivan artistivie ras Mikael Konttinen. Hänellä oli iltaisin ns. ”Musiikillinen teematunti”. Kotimaiset klassikot, ulkolaiset klassikot, omavalintaiset ja Espanjalaiset laulut. Eli saimme kuulla todellakin upeata musisointia. Ainut ”heikkous” tähän tarkoitukseen oli laivan oma orkesteri. Se ei ollut ehkä tarkoitettu näin monipuolisen musiikin tulkiksi. Kyllä varmasti ihan hyvä tanssiorkesterina, mutta säestävänä orkesterina jäi hieman tuntemistani orkestereista. Mutta onneksi tähänkin löytyi ratkaisu. Mikaelin oma keyboar soitin. Hänhän on ammattilainen kosketin soittimissakin. Eli viikon iltaelämä oli pelastettu. Todella monipuolista, hienoa ja tasokasta musiikkia saimme kuulla. Eritoten jäi mieleeni espanjalaisista lauluista Mikaelin laulama Lia kappale sekä espanjaksi esitetty Argentiinalainen -tango. (en tosin muista sen nimeä).

Joten se syy, miksi alunperin risteilylle lähdin oli tehnyt tehtävänsä. Ja laivasta poistuttuani minulle tuli mieleeni, että jos tämÍ oli ensimmäinen risteilyni niin tuskin on viimeinen, sillä niin hieno upea kokemus tämä oli. Tosin ”maanpinnalle” ja suomen elämään päästiin heti lentokoneessa, sillä matkustamohenkilöstö Finnairilla oli taas totuttu oma itsensä. Kohteliasta asiantuntevaa, mutta ei minkäänlaista positiivista kokemusta jäänyt palvelusta. Kiitos Marja-Liisa, Pablo ja Heidi, sekä kaikki minua palvelleet henkilöt. (valitettavasti nimiä en muista). Sain erittäin upeaa hienoa välitöntä palvelua. Hyttini pidettiin siistinä. Kiitos Mikael Konttinen upeista lauluista ja kaikesta. Oli kiva ikimuistettava risteily. Kiitos! Voin suositella Kristina Cruisesin M/S Kristina Katarinaa ilomielin. On todellakin hieno todeta, että kyllä suomalaiset osaavat palvellla!

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X