Kanariansaarten risteily 29.11.-6.12.2012, Lähettänyt Pariskunta -79 9.6.2013

Print the page

Olimme Marraskuun Joulukuun vaihteessa 2012 kanarian saarten risteilyllä.
Emme olleet kumpikaan käyneet Kanarian saarilla ennen ja meillä oli omat ennakkoluulomme niistä, kun emme erityisesti rantalomista ole kiinnostuneet.

Lopputuloksena matka oli kuitenkin oikein hyvä tapa tutustua saariin. Isommilla saarilla olisi kauemminkin voinut kierrellä, mutta ainahan sinne voi mennä uudelleen.

Pääasiassa monissa paikoissa olimme jollain retkellä, La Gomeralla otimme vuokra-auton ja kiersimme saaren. Jos kävisimme uudelleen, niin varmaankin ottaisimme useammassa paikassa vuokra-auton, jolloin paikkoja voisi iertää omaan tahtiin. Retkethän on ymmärrettävästi suunniteltava hitaammin liikkuvienkin mukaan. El Hierron retki oli kyllä mahtava poikkeus viinin maistajaisineen ja liskotaloineen, sinne voisi mennä jopa uudelleen.

Kelithän matkalla oli mitä loistavimmat, vaikka tuo ajankohta käsittääkseni onkin aika epävakaata yleensä. Toki sai myrskyisenä yönä kokea matkapahoinvoinnin, kun laiva on kuitenkin tuollaiselle merelle melko pieni. Olikin ensimmäinen kerta sitten laivaston, kun on laivassa tullut huonovointiseksi, vaikka olisikin paljon keinuttanut.

Matkaa voin kuitenkin suositella ainakin ensi kertalaisille, jotka haluavat nähdä saaria eikä ole kiinnostunut auringon otosta ja saahan siellä laivan kannellakin aurinkoa ottaa.

Loro Parque on eläintarhoista kiinnostuneille hyvä paikka, vaikka olisi siellä voinut vielä pidempään olla, kun olisi mennyt esim. vuokra-autolla. Miekkavalas, delfiini, papukaija ja merileijona shot olivat mahtavia. Kannattaa varautua miekkavalas showssa sadetakilla, jos menee eturiveihin, penkit joille vesi roiskuaa oli kyllä merkattu. Retki lähti kuitenkin melko aikaisin pois, ehkä lapsien kannalta optimaalinen aika. Mutta näin lapsettomana pariskuntana siellä olisi voinut olla pidempäänkin.

Autolla ajelu tuolla yhdellä saarella oli miellyttävä kokemus. Ei ollut hurjastelevia kanssa autoilijoita, vaikka etukäteen odotin näin…espanjalaisten ajotyylin tietäen.
Kyllähän siellä jotkut ajoi ohi, mutta katsoivat hyvät paikat.
Toki kapeahkoilla teillä oli jännä ajaa pimeään mutkaan, kun ei tiennyt mitä odottaa. Auton vuokra oli suhteellisen edullinen 34€ ainakin suomen hintoihin verrattuna (Citroen C3). Kyseessä oli kuitenkin Hertzin auto. En viitsinyt lähteä kokeilemaan miten homma toimii toisilla vuokraamoilla, joista olisi voinut saada edullisemmin auton.

Emme kyllä kokeneet siellä kierrellessämme sitä, että olisivat kaupoissa yms. puhuneet Suomea, mutta emme sitä englantia osaavana kaivanneetkaan vaan juuri päinvastoin. Suomea saa puhua kotimaassaankin.

Kaikin puolin upea reissu ja laivassa oli kiva olla ikkunallisessa hytissä, voi katsella ulos. Luonnossa delfiinit jäi näkemättä, mikä jäi lievästi harmittamaan.

Toisella meistä oli syntymäpäivä matkan aikana, mutta emme olleet tähän liittyen olleet mitenkään laivan henkilökuntaan yhteydessä. Kuitenkin tänä päivänä retkeltä palatessamme hytissä meitä odotti kuohuviini pullo jäissä ja kaksi lasia kera kapteenin allekirjoittaman syntymäpäiä onnittelun.

Tämä oli upa yllätys, sillä ei joka paikassa huomioida, vaikka tietäisivätkin syntymäpäivän. Luonnollisesti laivayhtiökin tiesi, kun syntymäajat ilmoitetaan ennen matkaa. Oli kyllä mahtava syntymäpäivä lahja.

Voisin hyvinkin lähteä tälle matkalle toisenkin kerran, vaikka pääasiassa käymme yhdenlaisella reissulla/samassa paikassa vain kerran. Ainahan tuolla voi ottaa sen auton ja kiertää hieman eri paikkoja.

Laivalla palvelut oli loistavat ja henkilökunta ystävällistä. Ja menekää ihmeessä kuuntelemaan kohde infot, niin saatte hyviä vinkkejä.

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X