Itämeri 14.-20.6.2012, Lähettänyt Antti Jokinen ja Kirsti-Liisa Hakanen 20.06.2012

Print the page

Erinomainen matka, säätkin suosivat, tähän aikaan vuodesta ne voivat hyvin yllättäen muuttua. Palvelu toimii tuttuun tapaan ja se on valttikorttinne.

Gdanskin retki oli matka historialliseen kaupunkiin Jukka Helinin hyvin opastamana, mutta lisäksi se poiki erinomaisen lisäinfon Wilhelm Gustloff laivan haverista 1945. Suuret kiitokset tällaisesta ohjelmajoustavuudesta.

Retken ohjelmasta puuttuivat kokonaan asiantuntijaluennot (Eero Sinikannel tosin kertoi aina esiintymistensä joukossa aivan hyviä tarinoita sävelten synnystä). Olisimme kuitenkin kaivanneet historiatietoja baltian maiden, ruotsin/suomen, venäjän ja puolan suhteista vuosisatojen aikana. Ulottuihan esimerkiksi latvia joskus mustalle merelle ja sotajoukot lakaisivat näitä valtioita edestakaisin moneen kertaan lupaa kysymättä.

Kehujen lisäksi on annettava kunnon risukimppu Klaipeda Palanga retkestä. Palanga on kaunis ja kaunein kukin koristeltu kaupunki. Sensijaan mainoksenne lupaama ”kasvitieteellinen puutarha 200 kasveineen” oli mielestämme huonosti hoidettua metsää, oikeastaan ryteikköä. Yhdenkään kasvin kohdalla ei ollut kasvin nimikylttiä. Ranskalainen puisto oli hyvin kyseenalainen käsite. Nurmikot olivat kulottuneita ja kukkaistutukset voivat huonosti. Opastuksessa ei edes kukaan kehdannut puuttua kasvitieteellisen puutarhan ihmeisiin. Sitten vielä vietiin katsomaan hiekkarantaa, onhan meillä santaa suomessakin.

Kokonaisuutena matka oli taas erinomainen.

Matkahaku

Tilaa KC – uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja uusimmat risteilyvinkit sähköpostiisi.

Tilaa tästä

ropax-risteilyt-laatikko

Risteilyillä valikoimaa riittää!

Risteilyjen pituus 5-18 pv, matkoja erilaisilla ja persoonallisilla laivoilla, suomeksi tulkattuja retkiä kaikilla risteilyillä, risteilyjä eri puolilla maailmaa.

Kristinan matkanjohtaja:

On risteilyammattilainen, joka hoitaa käytännön järjestelyt Helsingistä alkaen, on matkalla aina ryhmää varten niin laivalla kuin tulkkaamassa Kristina Cruisesin järjestämillä retkillä, risteilee 15-40 matkustajan kanssa.

X